imamo u firmi sbb kablovski internet 80Mb/s i kao back up telekom ADSL koji iz tehnickih razloga ne moze da nam isporuci vise od 4 Mb. Hocemo da uzmemo neku bolju back up (moze da bude i glavna) varijantu optickog interneta pa me zanima sledece:
Ako uzmemo od SBB da li ce u slucaju nekih normalnih kvarova ,ne neke teske havarije jedno od ta dva raditi ili su nekako uvezani,pa ako crkne jedno crkne i drugo.
Targo zovemo,ali nam ljudi vec 10 dana ne odgovaraju,pa je jos ostao Orion kao treca varijanta. Ako neko ima neku preporuku ili savet bio bih zahvalan.
Imas kod SBB-a i Oriona Service Level Agreement i ako je dostupnost servisa manja od 95% dobijas znante popuste. Veruj mi, dedicated linkovi skoro nikad ne padaju a i kad padnu vrlo brzo ih vrate. Link od 10/10 bez agregacije je oko 420e a vecinu firmi zadovoljava 5/5 koji je oko 250e, cak ako u produkciji imaju i aplikacione servere, RAS i neki mail server.
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
+1 Ja imam Targo vec godinu dana, dostupnost je sigurno 99.99%, ali su koliko vidim trenutno u nekim problemima, probaj sa nekim trecim provajderom, mozda Orion..
:: Nemam konkretan predlog ali bekap varijanta uvek treba da bude kod drugog provajdera, a pozeljno i drugi tip veze.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.