E pa gospodo ovako. Ovo pitanje mozda prevazilazi mogucnosti dozvoljenog, mozda ne sme o tome da se prica ovde, a ako je tako slobodno mi napisite na mail.
Dakle, zanima me da li postoji mogucnost detektovanja mesta iz kog potice odredjena ip adresa (koju npr lociram preko maila) ? dakle posalje mi neko mail a mene zanima iz kog grada (ili makar drzava) je poslat (ili jos uze adresa - mada kontam da to ne moze nikako), otvorim header i tamo pise ip doticnog. Sta sa njim dalje raditi?
Ne bih bas da pisem zasto mi je to potrebno, uglavnom, ozivljavam odredjene napade na moju licnost putem nekih mailova (fake mailova naravno) i dalje ne bih da duzim.
Imas milion slicnih servisa po netu.I najgorem slucaju ces detektovati adresu ISP-a bar sto se tice nas, sto se tice EU i sveta, mozes i ulicu i br da mu lociras.
Ukoliko koristi dinamicku IP adresu (a 99 % da je to slucaj) u najboljem slucaju dobices zemlju i provajdera...za sve ostalo sup, odsek za visokotehnoloski kriminal...procedura da se smrznes... @Ice... U evropi, opet ne u svim zemljama, zavisi od operatera korisnici ADSL-a imaju statiku a kablovski operateri kojima je primarna delatnost bila televizija su svi na dinamici...
Sve je to relativno neki imaju staticnu IP, neki dinamicnu, al uglavnom moze da dodje do Provajdera i prijavi uznemiravanje, pa ako mu to ne resi problem onda da prijavi policiji.
E pa zahvaljujem ljudi. Videcu sta mi je od toga najpametnije, tj probacu mao sad sam da procackam. Znam da od policije nema nista, zato sam se ovde i obratio. :D
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.