Na nekoliko slabijih konfiguracija: - Barton 2500+, 1,5 GB DDR, ATI 9600 Pro 256 MB VGA - Celeron D 2,8, 1 GB DDR2, integrisana intel 915 VGA, - Pentijum 4 3,2 HT, 2 GB DDR2, integrisana intel 915 VGA,
koje koristim kući ili na poslu, svi su pod Win XP SP3, skinuti poslednji apdejti, IE8, skinuti poslednji apdejti, default podešavanja, besplatan antivirus Avira,posednja vertija Flash Playera, kada otvotim stranicu http://www.kurir-info.rs/, ona se učitava neobično dugo, a u donjem levom uglu mi se pojavljuje poruka da je stranica otvorena (Done) ali sa grepkama. Zatim, kada na toj strani kliknem na neki link, nova strana se otvara mnogo sporije, često se ceo minut javlja samo bela pozadina. Na kraju, kad se otvori ta nova strana, nemoguće je skrolovati mišem, jako je spori, čeka se po pola minuta da se skroluje 3-4 zareza na točkiću miša (oko 3-4 cm na ekranu). Ako hoću duži skroz, prozor se zamrzne na minut-dva.Onda je najbolje da `ubijem` ceo IE8, jer je menjane prozora sa ALT+TAB tada veoma sporo. Kada odmah posle toga pozovem Mozilla-u (ver 20-23 zavisno od računara) tih problema (sporost) uopšte nema na istim tim stranicama, kao i na celom sajtu Kurira.
Napominjem da na novijim konfiguracijama - - laptop sa Intel T4300 i 2B RAM-a, Windows 7, IE9, - desktop sa pločom H61, Core 2 Duo, Windows 8, IE10
Šta je uzrok sporog rada i kočenja sajta Kurir-a u IE8 (znam da će neko preporučiti sa koristim Mozilla-u na svim računarima, pogotovo na starijim, ali baš me interesuje što samo koči sajt Kurira, od onih koje često posećujem) i što samo u kombinaciji IE8/Win XP a ne i u Mozilla-i na istoj konfiguraciji.
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Na nekoliko slabijih konfiguracija :: - Barton 2500+, 1,5 GB DDR, ATI 9600 Pro 256 MB VG :: - Celeron D 2,8, 1 GB DDR2, integrisana intel 915 VGA :: - Pentijum 4 3,2 HT, 2 GB DDR2, integrisana intel 915 VGA :: :: koje koristim kući ili na poslu, svi su pod Win XP SP3, skinuti poslednji apdejti, IE8, skinuti poslednji apdejti, default podešavanja, besplatan antivirus Avira,posednja vertija Flash Playera, kada otvotim stranicu :: http://www.kurir-info.rs/ :: ona se učitava neobično dugo, a u donjem levom uglu mi se pojavljuje poruka da je stranica otvorena (Done) ali sa grepkama. Zatim, kada na toj strani kliknem na neki link, nova strana se otvara mnogo sporije, često se ceo minut javlja samo bela pozadina. Na kraju, kad se otvori ta nova strana, nemoguće je skrolovati mišem, jako je spori, čeka se po pola minuta da se skroluje 3-4 zareza na točkiću miša (oko 3-4 cm na ekranu). Ako hoću duži skroz, prozor se zamrzne na minut-dva.Onda je najbolje da `ubijem` ceo IE8, jer je menjane prozora sa ALT+TAB tada veoma sporo. Kada odmah posle toga pozovem Mozilla-u (ver 20-23 zavisno od računara) tih problema (sporost) uopšte nema na istim tim stranicama, kao i na celom sajtu Kurira :: :: Napominjem da na novijim konfiguracijama - :: - laptop sa Intel T4300 i 2B RAM-a, Windows 7, IE9 :: - desktop sa pločom H61, Core 2 Duo, Windows 8, IE1 :: :: nema problema sa sajtom http://www.kurir-info.rs/, ali tu je i novija verzija IE i Windows-a :: :: Šta je uzrok sporog rada i kočenja sajta Kurir-a u IE8 (znam da će neko preporučiti sa koristim Mozilla-u na svim računarima, pogotovo na starijim, ali baš me interesuje što samo koči sajt Kurira, od onih koje često posećujem) i što samo u kombinaciji IE8/Win XP a ne i u Mozilla-i na istoj konfiguraciji :: :: Pozdra ::
Gomile flash animacija ubijaju te tare masine, isto ce ti biti i u recimo fire fox-u, ali instaliraj flash blocker add on, verovatno ga ima i za ie, i videces i sam kako ce da poleti taj i slicni sajtovi na tim masinama.
Za te starije mašine TinyXp rev09 i da vidiš kako lete.Integrisan je flash player 9,radi sve osim gledanja online filmova,youtube ni da secne na pentium M 1.5 ghz,naravno do 480p.
Već sam disejblovao Flash Object u Tools - Menage Add-ons, ali nema bitnog pomaka, naročiti se koči skrol, kao da će IE u svakom trenutku da se pokoči. na iste tri spore mašine Firefox radi gotovo bez problema.
Da, i ja sam naveo da na dve mašine na kojima je IE9 i IE10 nemam problem. Ali na naveden tri ograničavajući faktor mi je Win Xp, ja mislim da nijedan IE iznad IE8 ne može da se instalira na Win XP, makar ja nisam pronašao IE9 za WIn XP ?
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.