Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
`ZDRAVO, JA SAM SNOUDEN: Do skoro sam vas pratio dan i noć!`
STRANA 1 OD 2  
Shomiman `ZDRAVO, JA SAM SNOUDEN: Do skoro sam vas pratio dan i noć!` 12.07.2013. 20:02 T53848

status: user
broj poruka: 1187
`Odbegli agent CIA se sastao sa predstavnicima NVO na moskovskom aerodromu, dok je Vikiliks objavio šta je tom prilikom rekao...

MOSKVA - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji uručila je poruku Edvardu Snoudenu preko jednog od aktivista za ljudska prava koji su se sastali danas s tim odbeglim bivšim saradnikom američke Centralne obaveštajne agencije i u kojoj je rečeno da on mora da bude doveden pred sud. Snouden se tom prilikom obratio javnosti, a njegov govor u celosti preneo je Vikiliks!

`Zdravo. Moje ime je Ed Snouden. Pre nešto više od mesec dana imao sam porodicu, dom iz snova i komforan život. Takođe, imao sam sposobnost da bez ikakvog naloga pratim vašu komunikaciju, svačiju komunikaciju, u svako doba dana i noći. To je moć koja menja ljudske sudbine.

To je takođe i ozbiljno kršenje zakona. 4. i 5. amandman ustava moje zemlje, 12. član Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i brojni statuti i ugovori zabranjuju takve sisteme masovnog nadgledanja. Dok su američkim Ustavom ovakvi programi označeni kao ilegalni, moja Vlada smatra da tajne sudske presude, koje nisu dostupne široj javnosti, na neki način legitimizuju nezakonite afere. Verujem u princip deklarisan u Nirnbergu 1945. godine: `Individue imaju internacionalne dužnosti koje prekoračuju nacionalne obaveze poslušnosti. Prema tome, pojedinci imaju obavezu da krše i domaće zakone, da bi sprečili pojavu zločina protiv mira i čovečnosti`.

Shodno tome, uradio sam ono što sam mislio da je ispravno i započeo kampanju da ispravim ono što je pogrešno. Nije mi cilj bio da se obogatim, kao što nisam tražio da prodam američke tajne. Nisam `šurovao` ni sa jednom stranom Vladom da bih zaštitio sebe. Umesto toga sam izneo javnosti šta sam znao, da bismo svi mogli javno da raspravljamo o onome što utiče na sve nas, i tražio sam svetsku pravdu.

Ta moralna odluka da se izađe u javnost sa podacima o masovnoj špijunaži je svakako koštala, ali je bila ispravna, i ne žalim ni za čim. Od tada, Vlada i obaveštajne službe Sjedinjenih Američkih Država pokušale su od mene da naprave primer kojim će upozoriti sve ostale koji bi mogli da progovore poput mene. Ja sam zbog toga ostao bez državljanstva i progonjen sam zbog akta političkog izražavanja. Američka vllada me je stavila na listu zabrane letenja.

To je podrazumevalo da me Hong Kong stavi van okvira svog zakona, direktnim kršenjem međunarodnog prava o azilantima. Zemlje koji bi stale iza mene i iza prava azilanata koje garantuju Ujedinjene nacije, suočile bi se sa sankcijama. Vlada je čak preduzela i korak bez presedana i prizemljila avion predsednika Latinske Amerike u potrazi za političkim azilantom. Ove opasne eskalacije, osim što predstavljaju pretnju dostojanstvu Latinske Amerike, ugrožavaju i osnovna prava svakog čoveka, pa i nacije, da živi slobodno, bez progona, i da traži i da dobije azil.

Ipak, i uprkos ovoj istorijski nesrazmernoj agresiji, zemlje širom sveta su mi ponudile podršku i azil. Te zemlje, uključujući Rusiju, Venecuelu, Boliviju, Nikaragvu i Ekvador, imaju moju zahvalnost i poštovanje što su bile prve koje su stale u odbranu ljudskih prava koja krše više moćni nego nemoćni. Odbijanjem da odustanu od svojih principa pred zastrašivanjem, oni su stekli poštovanje celog sveta. Moja je namera da putujem u svaku od ovih zemalja, kako bi izrazio ličnu zahvalnost njihovom narodu i liderima.

Ja sam danas objavio formalno prihvatanje svih ponuda podrške ili azila koje sam primio i koje ću dobiti u budućnosti. Na primer, dobijanjem azila od venecuelanskog predsednika Madura, moj status azilanta je sada formalan, i ni jedna država nema osnova da ograniči ili ometa moje pravo da taj azil koristim. Kao što smo videli, neke vlade u Zapadnoj Evropi i Severnoj Americi su demonstrirale spremnost da budu iznad zakona, i to ponašanje je i danas prisutno. Ova protivpravna pretnja mi onemogućava da putujem u Latinsku Ameriku i iskoristim azil koji sam tamo dobio u skladu sa našim zajedničkim pravima.

Ova spremnost moćnih država da igraju iznad zakona predstavlja pretnju za sve nas, i ne sme im se dozvoliti da u tome uspeju. Prema tome, molim vas za pomoć pri upućivanju zahteva za garancije za sigurnim prolaskom kroz odgovarajuće zemlje, što bi osiguralo moj put ka Latinskoj Americi, a takođe i moje zahtev za azilom u Rusiji danas, sve dok se ove zemlje ne saglase sa zakonom i moje legalno putovanje bude dozvoljeno. Ja ću uputiti moj zahtev Rusiji danas, i nadam se pozitivnom ishodu.`

`There`s someone in my head, but it`s not me?`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Jedan od najvecih gegova, ikada, izveo je, pre neki dan, bacuska Vladjimir. 12.07.2013. 20:08 #504316

broj poruka: 10998
Rekao je, bukvalno, ovo: ``Rusija bi mogla da pruzi azil Snoudenu, ako ovaj obeca da nikome nece odavati americke tajne.``
E, kad se tada nisam slogirao...

Shomiman `E, kad se tada nisam slogirao...` 12.07.2013. 20:13 #504318

`Terapija puštanja krvi` doživela preporod...

tortojed Joj, sto cu ja nekima pustiti krv... Ne toliko zbog njihovog, koliko zbog 12.07.2013. 20:24 #504320

broj poruka: 10998
sveopsteg zdravlja (opstenarodnog zdravlja i veselja)...

Lujone ... 12.07.2013. 21:04 #504329

broj poruka: 200
bravo za snoudena, covek je heroj I ima muda. btw shomi jel si sam preveo?

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.

drum Re: ... 12.07.2013. 23:28 #504361

broj poruka: 1301

Citat sa B92

btw shomi jel si sam preveo?
::
:: i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
:: Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
:: WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.
RazerBE Cime se vi bavite... pffffffffff 13.07.2013. 00:30 #504366

broj poruka: 224
Koga briga za ovog lika... Ne trosite vreme i psihu na ovakve gluposti.

Milunka Re: Cime se vi bavite... pffffffffff 13.07.2013. 03:14 #504369

broj poruka: 1624
Pa nije poenta o liku. Poenta je nas stalno prate i nadgledaju, da ako kupujes iPhone sa IOS-om, ako kupujes telefon sa google os-om tj Androidom, nemozes vise koristiti te uredjaje bez unetih mejlova i licnih podataka...Nemozes da funkcionises sa mobilnim telefonom ukoliko te neko stalno ne nadgleda...

Nemozes aplikaciju skinuti ako nisi registrovao mejl,nemas onda ni update, iPhone ni na komp nemozes povezati bez iTunes-a,itd itd....

Zaista,prelazak sa modernih telefona na one od pre 2-3 godine, ili kupovina Nokija sa simbianom,predstavljaju pravo olaksanje i prakticno rasterecenje....

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.

:: Koga briga za ovog lika... Ne trosite vreme i psihu na ovakve gluposti
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman `Ne trosite vreme i psihu na ovakve gluposti.` 13.07.2013. 12:26 #504392

Od toga se dobija rakčina... Ako to već radite, oprezno!

RazerBE Re: `Ne trosite vreme i psihu na ovakve gluposti.` 13.07.2013. 12:31 #504394

Kako je nekima zivot lep, jel da? Nemas briga, nemas problema...

:: Od toga se dobija rakčina... Ako to već radite, oprezno
:: `There`s someone in my head, but it`s not me?
Shomiman `Kako je nekima zivot lep` 13.07.2013. 12:39 #504397

Potrudi se bar da sakriješ svoju zavist...

Lujone Re: Cime se vi bavite... pffffffffff...Ne trosite vreme i psihu na ovakve gluposti. 13.07.2013. 16:11 #504422

broj poruka: 200
Hvala na brizi majstore ali niko te ne tera da budes ovde. A u medjuvremenu pozabavi se Orvelom pa ces videti da je ovaj kurs veoma opasan I vodi u propast ako ga budemo ignorisali poput tebe

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.

:: Koga briga za ovog lika... Ne trosite vreme i psihu na ovakve gluposti
RazerBE Re: 13.07.2013. 16:18 #504425

Zavist? Nisi ti video moj zivot, pa da znas sta je zavist.
Kao da je ovo od neke koristi vama, ne zavaravajte se.

neXus2000 @Razer 14.07.2013. 00:01 #504483

broj poruka: 3350
Ti decko ne shvatas da su Ameri, tj njihova drzava, u fazonu `garancija`.
Olimpijci - garantuju da se ne drogiraju i niko ne sme da ih testira.
Grantuju ti da te ne spijuniraju, garantuju ti ovo ili ono. Garantuju da je bombardovanje za tvoje dobro, za demokratiju. Oni su svaki put prekrsili ljudska prava, da to nije normalno. I vrlo je zajebano, da ti sada ovde ili na FB, G+, gde god, da napises i da forsiras da predsednika US treba ubiti, zaklati muciti i slicno, bio ti u pravu za to, tebe odvlace odavde i trpaju te u njihov zatvr, bez sudjenja, bez ikakvih prava.
ZAto je dobro sto je nekome pukao film i ispoljio istinu. A svakoga ko ispolji istinu, odmah je teroroista, odmah ga jurcaju odmah ga lincuju. A kada oni to rade, onda nikom nista. Licmerje puta beskonacno.
Zato je zajebano to i treba se boriti protiv toga, kao i siriti svest o idiotima koji vode ovu planetu.

RazerBE Re: @Razer 14.07.2013. 00:19 #504488

I kazi mi jos jednom, kakve ja koristi imam od toga? Zabole mene za politiku, vi to ne shvatate. Postujem svakoga ko se bavi politikom, ali zar vi mislite da mozete nesto da menjate u ovom sistemu? A sve je politika. To sto smo svi spijunirani ili sta vec, to me ne tangira niti 1%. Da neko hoce, vec bi me ubio. Da je neko hteo da ne postoji srbija odavno, niti bi je bilo. Da se razumemo, ne iznosim nikakve teorije zavere, niti ih zastupam. Mene jednostavno kroz zivot vode neke druge stvari, stvari oko kojih se brinem. A to sto se desava u svetu, ja ne mogu da uticem na to ni da hocu. I tu se zavrsava moja prica oko toga.

:: Ti decko ne shvatas da su Ameri, tj njihova drzava, u fazonu `garancija`
:: Olimpijci - garantuju da se ne drogiraju i niko ne sme da ih testira
:: Grantuju ti da te ne spijuniraju, garantuju ti ovo ili ono. Garantuju da je bombardovanje za tvoje dobro, za demokratiju. Oni su svaki put prekrsili ljudska prava, da to nije normalno. I vrlo je zajebano, da ti sada ovde ili na FB, G+, gde god, da napises i da forsiras da predsednika US treba ubiti, zaklati muciti i slicno, bio ti u pravu za to, tebe odvlace odavde i trpaju te u njihov zatvr, bez sudjenja, bez ikakvih prava
:: ZAto je dobro sto je nekome pukao film i ispoljio istinu. A svakoga ko ispolji istinu, odmah je teroroista, odmah ga jurcaju odmah ga lincuju. A kada oni to rade, onda nikom nista. Licmerje puta beskonacno
:: Zato je zajebano to i treba se boriti protiv toga, kao i siriti svest o idiotima koji vode ovu planetu
:: ____________________________
:: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
Shomiman `Da neko hoce, vec bi me ubio.` 14.07.2013. 00:55 #504498

Eh da samo ... Tebi treba terapija...

SkyFire Sta bi ti dao da si u Amsterdamu.. :))) 14.07.2013. 01:02 #504500

broj poruka: 18472
Evo jedna slika za tebe :

http://i42.tinypic.com/s66l2h.jpg

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Shomiman `Mene jednostavno kroz zivot vode neke druge stvari...` 14.07.2013. 01:13 #504505

..? Ima li ovde neki terapeut, a da nije zauZet..?

SkyFire Za PC Berzase posebne privilegije :) 14.07.2013. 01:16 #504506

Dobijes i popust..
Moja ordinacija je uvek otvorena

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Shomiman `Moja ordinacija je uvek otvorena` 14.07.2013. 01:20 #504509

Eto, RazerB®E, imaces i popust... `I tu se zavrsava moja prica oko toga.`

`Terapija puštanja krvi` doživela preporod...

SkyFire Ozbiljan sam.. 14.07.2013. 01:23 #504510

Imam psihijatrijsku ordinaciju u kojoj ste svi dobrodosli da vam malo dotegnem trap,vesanje..Idete malo nakrivo..

Ima vas dosta pacijenata samo sto vam je izgleda teze izbiti pare iz dzepa pa cak i kad je zdravlje u pitanju..
Debelog sam lecio na berzi,taman sam ga smirio jedno vreme.Opet je poceo da divlja..
Ne deluje vise placebo efekat..Morace da me poseti licno!

Superior Technology

neXus2000 Re: Re: @Razer 14.07.2013. 01:29 #504511

broj poruka: 3350
Nece te ubiti, ali ima da ti uskrati prava, koja su ti vec uskracena.
Sutra da krene svakome da visi zivot o koncu, ti bi opet rekao `boli me kurac`. Nisu ljudi ginuli, bili premlacivani, ostavljani sakati zarad slobode, da ne bi bili gladni i zedni, da bi tebe boleo kurac. Pokazi da si musko u zivotu, a ne neka pickica.
Snouden ne da je bolji od svih nas, nego je od tebe bolji covek milijardu puta na kubni, nego sto ces ti ikada biti.

Znaj, zivot nije `boli me kurac`, zivot je vecita borba. Kad te bude osamario isti, shvatices o cemu pricamo.

:: I kazi mi jos jednom, kakve ja koristi imam od toga? Zabole mene za politiku, vi to ne shvatate. Postujem svakoga ko se bavi politikom, ali zar vi mislite da mozete nesto da menjate u ovom sistemu? A sve je politika. To sto smo svi spijunirani ili sta vec, to me ne tangira niti 1%. Da neko hoce, vec bi me ubio. Da je neko hteo da ne postoji srbija odavno, niti bi je bilo. Da se razumemo, ne iznosim nikakve teorije zavere, niti ih zastupam. Mene jednostavno kroz zivot vode neke druge stvari, stvari oko kojih se brinem. A to sto se desava u svetu, ja ne mogu da uticem na to ni da hocu. I tu se zavrsava moja prica oko toga
:: :: Ti decko ne shvatas da su Ameri, tj njihova drzava, u fazonu `garancija`
:: :: Olimpijci - garantuju da se ne drogiraju i niko ne sme da ih testira
:: :: Grantuju ti da te ne spijuniraju, garantuju ti ovo ili ono. Garantuju da je bombardovanje za tvoje dobro, za demokratiju. Oni su svaki put prekrsili ljudska prava, da to nije normalno. I vrlo je zajebano, da ti sada ovde ili na FB, G+, gde god, da napises i da forsiras da predsednika US treba ubiti, zaklati muciti i slicno, bio ti u pravu za to, tebe odvlace odavde i trpaju te u njihov zatvr, bez sudjenja, bez ikakvih prava
:: :: ZAto je dobro sto je nekome pukao film i ispoljio istinu. A svakoga ko ispolji istinu, odmah je teroroista, odmah ga jurcaju odmah ga lincuju. A kada oni to rade, onda nikom nista. Licmerje puta beskonacno
:: :: Zato je zajebano to i treba se boriti protiv toga, kao i siriti svest o idiotima koji vode ovu planetu
:: ::
:: :: ____________________________
:: :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
Shomiman Re: Ozbiljan sam.. 14.07.2013. 01:32 #504513

Ma znam, samo sam se nadovezao... Znam za Vasu ordinaciju jos dok je kod Vas ordinirao Radovan Karadzic... Mnogo srba i `rvata` je tu `izljeceno`... Koristi li se jos lopata, il` ste presli i na ostale poljoprivredne `alatljike`..?

SkyFire Zavisi i od pola.. 14.07.2013. 01:42 #504517

Ako je zensko koriste se i drugi instrumenti..
Radi se na tome da se podstakne da mozak radi drugacije,da se povrati u svoje defaultno stanje tako da se koristi metoda
labavog po celu...
Ne bi verovao ali funkcionise..

Superior Technology

Shomiman `Ako je zensko koriste se i drugi instrumenti..` 14.07.2013. 01:51 #504518

A ako jos uvek sumnjaju u svoju `zenstvenost`..? Ima li nade za njih..? Neopredeljene... ...

gile23 ... 14.07.2013. 01:52 #504519

broj poruka: 9121
Vi stvarno mislite da je tu stvar u vezi terorizma i sloboda, uskracivanja sloboda? Sam NSA je rekao da je pracenje samo 1 pojedinca imba skupo i da se ne isplati, znaci podaci se skupljaju u masi i ono sto iskoci na neki keyword se analizira, a opet verovatno i tu ima neka hijerarhija pa se i tu sve ne analizira, jer je sigurno opseg reci ogroman, a broj korisnika koji su pratili preko milijardu. Stopirali su za 10 godina oko 50 teroristickih napada (to su barem reci NSA-a, moguce da je broj znatno manji). Vecina amera na the verge u komentarima su se na toj vesti slozili da bi pre da ih niko ne spijunira nego da ovi uoce pre vremena teroristicke akcije koje se mogu spreciti na drugi nacin.

Cela prica je u tome da se svi podaci snimaju u bazu podataka, zatim salju na analizu analiticarima. Analiticari odredjuju povezanosti izmedju pojedinih navika i te informacije prodaju kompanijama koje su u advertising biznisu. Na taj nacin se izbacuju visoko targetovane reklame korisnicima koje ce te reklame zanimati da ce kliknuti. E sad zamislite scenario da se ti podaci toliko dobro obrade i da se napravi takva povezanost da iskacu reklame na koje korisnik klikce u vecem broju slucajeva dok mu se u podsvesti stvara osecaj da tu stvar mora da kupi. Tu lezi pravi problem, a ne u slobodama, boli njega uvo da prati nas boraniju ukoliko mu ne iskoci keyword :).

Jedini problem u pogledu sloboda moze biti za druge kompanije i druge drzave gde USA kompanija moze tipa platiti NSA da se malo poigraju sa nekom drugom kompanijom. Neke esencijalne firme koje prave nesto high tech mogu koristiti ove usluge, tipa IBM, GE i ekipa mogu recimo spijunirati Siemens koji je konkurencija GE. Gde Siemens moze uloziti milijarde dolara u razvoj nove gasne turbine, a ovi to preuzeti i tako unaprediti svoj produkt za dzabe.

U celoj ovoj prici je jako bitno da USA vise ne moze da izigrava nevinasce pricajuci da ih Kinezi hakuju 24/7. Ustvari Kinezi se samo brane od konstantnih USA napada na njihovu infrastrukturu.

Sve ovo se znalo i pre Snowden-a, samo se nije znalo koliko to daleko seze. Inace NSA je mala beba za GCHQ (Britanija) koji je pratio skoro 2/3 podataka koji su ulazili i izlazili iz Britanije. Direkt su se povezali na opticke kablove, kompanije koje guraju taj biznis su to omogucile jer im je vlast tako naredila. Sam GCHQ je u tajnim dokumentima izjavio da je NSA transparentna i da ih malo kontrolise javnost, dok GCHQ ne kontrolise javnost uopste.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs