Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
ZDNet: Bag otkrio `SHADOW PROFILE` koje Fejsbuk autom. kompajlira, BEZ ODOBRENJA
STRANA 1 OD 1
PhatPhuck ZDNet: Bag otkrio `SHADOW PROFILE` koje Fejsbuk autom. kompajlira, BEZ ODOBRENJA 24.06.2013. 03:24 T53602

status: user
broj poruka: 1886
http://www.zdnet.com/anger-mounts-after-facebooks-shadow-profiles-leak-in-bug-7000017167/

`Daemoni` (background rutine/procesi) Fejsbuka tajno kompajliraju/sabiraju/sakupljaju OFF-SITE email adrese i TEL. BROJEVE korisnika NEPOVEZANE sa Fejsbukom i ostale podatke koje korisnici NIKADA NISU DALI FEJSBUKU - i sve to čuvaju u `shadow profilima` koji su, do pojave baga na sajtu, bili tajni i potpuno nedostupni i nevidljivi korisnicima/članovima.

Ovaj bag Fejsbuka je otkrio postojanje tih `shadow profila`:
http://www.telegraph.co.uk/technology/facebook/10135651/Facebook-bug-revealed-6million-users-phone-numbers-and-email-addresses.html

`Friday Facebook announced the fix of a bug it said inadvertently exposed the private information of over six million users when Facebook`s previously unknown shadow profiles accidentally merged with user accounts in data history record requests.

According to Reuters, the data leak spanned a year beginning in 2012.

The personal information leaked by the bug is information that had not been given to Facebook by the users - it is data Facebook has been compiling on its users behind closed doors, without their consent.

A growing number of Facebook users are furious and demand to know who saw private information they had expressly not given to Facebook.

Facebook was accidentally combining user`s shadow profiles with their Facebook profiles and spitting the merged information out in one big clump to people they `had some connection to` who downloaded an archive of their account with Facebook`s Download Your Information (DYI) tool.

According to the admissions in its blog, posted late Friday afternoon, Facebook appears to be obtaining users` offsite email address and phone numbers and attempting to match them to other accounts. It appears that the invisible collected information is then being stored in each user`s `shadow profile` that is somehow attached to accounts.

Users were clearly unaware that offsite data about them was being collected, matched to them, and stored by Facebook.

Looking at comments on Facebook`s blog and community websites such as Hacker News, Facebook users are extremely angry that the phone numbers and email addresses that are not-for-sharing have been gathered and saved (and now accidentally shared) by Facebook.`

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai !!! 24.06.2013. 08:13 #500773

broj poruka: 417

Eh...

Dexter013 @phat 24.06.2013. 09:07 #500778

broj poruka: 17093
Ne koristi fejsbuk.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever Oh ne. 24.06.2013. 09:41 #500785

broj poruka: 4878
Zukershit sad zna moj pass od PCB profila...
What am I gonna do now???
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

Dexter013 @Bobi4ever 24.06.2013. 09:42 #500786

Pistolj, most, kanap, zilet, izbor je samo tvoj...

Bobi4ever Dexteru 24.06.2013. 10:28 #500791

broj poruka: 4878
Ti bi verovatno uzeo eksplozivni dildo I razneo svoj analni otvor na Pancevackom mostu. :))))
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

PhatPhuck Zadrže te na ispitivanju/privedu u nekoj NATO zemlji, zbog nekog negativnog komentara 24.06.2013. 10:31 #500794

broj poruka: 1886
... o Americi/V. Britaniji, ili još gore - desi se da nekoga od nas pomešaju sa nekim ko je, recimo, član neke grupe/partije koja je izrazito anti-NATO ili anti-Američka - pa onda sledi maltretiranje sa pritvorom, ispitivanjima, itd, itd..

Kad se to nekome bude desilo, onda će Srbi - kojima je `izgovor za sprdačinu i zajebanciju` SVE ono što OSTATAK SVETA smatra `ozbiljnim`, `štetnim`, `lošim` - onda će ti Srbi - uvek pametniji od ostatka sveta - shvatiti da sprdačini i zajebancijama nikada nije bilo mesta.
Al` bitno je da se sprdamo, kao što je cvrčku u basni najbitnije bilo sviranje (k*rcu).

`Eleven people across UK arrested for making `racist or anti-religious` comments on Facebook and Twitter about British soldier`s death`
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2330809/Lee-Rigby-death-11-people-UK-arrested-making-racist-anti-religious-comments-online-British-soldiers-death.html

``I`m going to destroy America and dig up Marilyn Monroe`: British pair arrested in U.S. on terror charges over Twitter jokes
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2093796/Emily-Bunting-Leigh-Van-Bryan-UK-tourists-arrested-destroy-America-Twitter-jokes.html

`MA Teen Arrested And Held Without Bail For Posting Supposed `Terrorist Threat` On Facebook`
`arrested May 1st and charged with `communicating terroristic threats` based on a Facebook posting. He is being held without bail pending a hearing on May 9th and could face up to 20 years in jail for making a `bomb threat.``
`like thousands of Facebook-using teens, D`Ambrosio fancies himself a rapper and his `threat` appears to be nothing more than some `lyrics` in search of a quality jeep beat.`

Samo napred sa sprdačinom. Srbi su oduvek znali kad je vreme za sprdačinu, i sa čime se sve treba sprdati. ZATO TI PAMETNI SRBI I DAN-DANAS ŽIVE TAKO DOBRO I `SIGURNO` KAKO ŽIVE - dok ih susedi i ostatak sveta smatra zatucanim, maloumnim debilčinama koji i zaslužuju da žive u bedi i nesigurnosti u kojoj žive. AL` NAJBITNIJE JE DA SRBI UMEDU BILO ŠTA DA OKRENU NA SPRDAČINU.
Dexter013 @phat 24.06.2013. 10:41 #500796

Ja stvarno nemam face i ne koristim ga, imam neki nalog sa 0 prijatelja i random slikom i imenom samo za neke nagradne igre...

Tako da ja mogu da se sprdam, prijatelje koji su mi bitni imam na skajpu gtalku i slicno, one sa kojima sam izgubio kontakt ocigledno me zabole kao i njih,
inace bi ostali u kontaktu...

ilicstefan Re: @phat 24.06.2013. 13:12 #500829

broj poruka: 1577
+1

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

:: Ja stvarno nemam face i ne koristim ga, imam neki nalog sa 0 prijatelja i random slikom i imenom samo za neke nagradne igre...
neXus2000 .... 24.06.2013. 14:03 #500844

broj poruka: 3350
Uuuuuu jaka stvar.

Kao da je nesto bitno na tom facebook-u. Ionako sve slike, zapisi i ostale stvari su u svakom slucaju u privatnom vlasnistvu na hardu, fleshu, mem. kartici, disku....
Sad, ako je neko budala i ostavio tel. broj, pa mogu da ga cimaju razni reklamozderi, uvek moze da promeni broj. Cak i da napravi novi email i svim prijateljima da posalje poruke o novom email-u ili na novom emailu to isto da uradi, a ovaj zatvori u svakom slucaju.

MonkPsycho Re: @phat 24.06.2013. 17:11 #500878

broj poruka: 18

+1 samo sto ja uopste nemam fejs

:: Ja stvarno nemam face i ne koristim ga, imam neki nalog sa 0 prijatelja i random slikom i imenom samo za neke nagradne igre..
::
:: Tako da ja mogu da se sprdam, prijatelje koji su mi bitni imam na skajpu gtalku i slicno, one sa kojima sam izgubio kontakt ocigledno me zabole kao i njih,
:: inace bi ostali u kontaktu..
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
ICEsd Re: Zadrže te na ispitivanju/privedu u nekoj NATO zemlji, zbog nekog negativnog komentara 24.06.2013. 17:26 #500879

broj poruka: 2157

Kao prvo Srbi su nebeski narod.

Kao drugo, ni jedna naci na svetu ne bi prezivela ovo sto smo mi preziveli zadnjih 30 god i ostala normalna.To sto nas smatraju debilima je sto nemaju pojma o nama i to govori o njihovoj neobrazovanosti.

Da mi ne okrecemo sve na salu odavno bi propali psihicki, mada ima ljudi i na forumu koji su pukli malo al se brzo srede.

A sto se FB-a tice, pa sta ? Ja sam zna da cim sam napravio negde nalog, da je moja privatnost ugrozena, Administrator moze da vidi sve sto sam ostavio tamo, i moderatori, i ko zna ko jos ima pristup tim informacijama.Znaci ja sam se svesno odrekao svoje privatnosti.E sad ako cu ja kao mali covek da pomerim neku drzavu ili organizaciju neka me jure, to sto ce da me prisluskuju bas me briga to im je poso da rade, nista korisno ni nenormalno nece da cuju niti da vide.

Ako si normalan covek onda nemas sta da krijes.E sad ima tu ko nije normalan pa mu smeta sto neko moze da vidi njegov prljav ves.

Sto se tice uznemiravanja lako se resi, ili prijavis broj da te uznemirava ili promenis svoj broj, i gotova prica.Mada nekome i godi kad ga stalno uznemiravaju izgleda popularan i hrani svoj ego.

:: Kad se to nekome bude desilo, onda će Srbi - kojima je `izgovor za sprdačinu i zajebanciju` SVE ono što OSTATAK SVETA smatra `ozbiljnim`, `štetnim`, `lošim` - onda će ti Srbi - uvek pametniji od ostatka sveta - shvatiti da sprdačini i zajebancijama nikada nije bilo mesta
:: Al` bitno je da se sprdamo, kao što je cvrčku u basni najbitnije bilo sviranje (k*rcu).

:: Samo napred sa sprdačinom. Srbi su oduvek znali kad je vreme za sprdačinu, i sa čime se sve treba sprdati. ZATO TI PAMETNI SRBI I DAN-DANAS ŽIVE TAKO DOBRO I `SIGURNO` KAKO ŽIVE - dok ih susedi i ostatak sveta smatra zatucanim, maloumnim debilčinama koji i zaslužuju da žive u bedi i nesigurnosti u kojoj žive. AL` NAJBITNIJE JE DA SRBI UMEDU BILO ŠTA DA OKRENU NA SPRDAČINU.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs