`A new “proof of concept” is making the rounds recently, that demonstrates how a hacker can snap pictures off your webcam, right through the browser, with no consent required. You may have heard of those crazy people who put tape over their laptop’s webcam to keep people from using it? It seems that they may not be crazy after all.
As Egor Homakov, security consultant outlines in his blog, without going into much detail, the hacker uses a workaround that manipulates Flash’s requirement that a user grants to a website using CSS/HTML to render Flash’s permission prompt in a transparent layer, thus placing the now invisible “Allow” button directly above something the user is likely to click i.e. the “Play” symbol on a video or audio track, so it can now access their microphone or camera. In other words, a hyperlink is concealed behind something you think is legitimate and when you “click” on that particular button, the hacker can now gain access to your system.
This technique, called Click jacking, is not new, in fact it has been around for a couple of years now and hackers can and do exploit this in browsers such as Google Chrome and Internet Explorer 10. Apparently, if you are using Mozilla Firefox or Apple’s Safari browser, then you seem to be safe`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Pa dobro, ne treba bas stavljati traku zbog click jerking-a, izuzev
21.06.2013. 09:50
status: user broj poruka: 10998
ako zaista ne znamo osnove rukovanja window$ based kompjuterom - jednostavan ``disabled`` check u device manager-u odradice posao. Zatim, dovoljno bi bilo primeniti ``workaround`` na personi samo jednoga uhvacenog click jerkera, u smislu upucivanja na maksilofacijalnu hirurgiju (da i dotocni/doticna postane disabled) , i da vidis kako bi se raja upristojila...
Dobro kazes, jes da je sad nemam ali mi to opet ne garantuje da me ne posmatrju, idem da kupim kamericu pa da je prelepim trakom i onda nema sanse da me posmatraju.
Imam ja dobru web kameru za 1000 dinara. 1.3MP i ima ugradjen mikrofon, a mozemo i da se dogovorimo oko cene ako te interesuje web kamera. Ako mislis da cete neko posmatrati a ne koristis web kameru samo zamutis sliku kamere i to je to(kod objektiva gde se zamucuje i izostrava slika). Ne treba ti izolir traka
Mislim da si iz gore navedenog trebao da zakljucis da mu kamera treba koliko i pticiji grip.
:: Imam ja dobru web kameru za 1000 dinara. 1.3MP i ima ugradjen mikrofon, a mozemo i da se dogovorimo oko cene ako te interesuje web kamera. Ako mislis da cete neko posmatrati a ne koristis web kameru samo zamutis sliku kamere i to je to(kod objektiva gde se zamucuje i izostrava slika). Ne treba ti izolir traka :: :: ::
Imaš oglase pa se oglašavaj, smeće sa buvljaka nam ne treba. __________________ Scourge of PCBerza
:: Imam ja dobru web kameru za 1000 dinara. 1.3MP i ima ugradjen mikrofon, a mozemo i da se dogovorimo oko cene ako te interesuje web kamera. Ako mislis da cete neko posmatrati a ne koristis web kameru samo zamutis sliku kamere i to je to(kod objektiva gde se zamucuje i izostrava slika). Ne treba ti izolir traka :: :: ::
Ja ne gatam odakle snimaju... sa kesom na glavi odlazim na net... Kao što čuh u jednom filmu... kaže tip: staviću i sebi kesu na glavu, za slučaj da tvoja pukne
:: Govori u svoje ime, ima ovde i nas koji volimo kvalitetnu robu!! :: :: Ta delux kamera sa buvljaka me stvarno zanima :: ali Lord koja je poslednja cena?
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.