Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Gubljenje HTML formata i atačmenta sa Outlooka 2007 na Outlook Express 6
STRANA 1 OD 1
arogan Gubljenje HTML formata i atačmenta sa Outlooka 2007 na Outlook Express 6 24.05.2013. 18:38 T53182

status: user
broj poruka: 538
Na poslu na računaru imam majl klijent Outlook 2007 - ne mogu da ga biram i moram da koristim baš njega.
Kući imam Outlook Express 6

Kad pošaljem poruku sa posla u HTML formatu (koji je podrazumevan) sa atačmentom na kućnom računaru u telu primljene poruke mi bude samo tekst (tekst only - neformatirani tekst) a atačmenta nema. Poruka se prima dugo kao da pristiže ceo atačment. Kada se klikne na poruku pa na Properties stoji da je veličina poruke nešto veća od veličine atačmenta. Znači atačmet i HTML format je primljen ali se ne pokazuje. U Outook Express-u u security deštiklirao sam opcije `Do not Allow attach ...` i `Blok images and HTML ...` ali je stanje isto.

Kada kući primam fajlove koji su poslati sa bilo kog drugog Outlook Expressa primim i HTML format i atačment. Znači komunikacije OE6-OE6 normalno funkcioniše.

Kada isti fajl sa posla (outlook 2007) pošaljem istovremeno i kući i sam sebi na posao, na poslu se vidi normalan format i atačmet a kući ne.

Kolega mi ima takođe kući outlokk express sa istm podešavanjima kao ja kući (išli smo od stavke do stavke u opcijama) ali njemu moje poruke sa posla normalno stižu u HTML-u i dostupan je atačment.

Ja sam nekada imao kući Microsoft Office i Outlook 2007 ali sam prešao na Outlook Express kad sam prešao na Open Office pa sam tom prilikom menjao i mejl klijenta. Jedino tu je razlika kućnih računara od mene i kolege.

Kada sa mog poslovnog Outlooka 2007 pošaljem poruka kao Plain Text i sa atačmentom, takaav tekst mi se pojavi kući pa čak i atačment ?!

Ja mogu da zaključim da mi je poslovni Outlook dobro podešen jer kolega prima normalno mejlove na Outlook expresu.
Takođe mogu da zaključim da je moj kućni Outlook Expres možda nije dobro podešen jer primam cele mejlove ni sa mog poslovnog Outlook-a 2007 (a ni sa nekih drugih Outlook 2007 od kolega) kada ih šalju u podrazumevanom HTM formatu. Kada mi šalju kao Plaint text format sve je normalno.

Dakle, potrebna mi je pomoć: Kako da vidim normalno mejlove koii su poslati u podrazumevanom u HTML formatu iz Outlook-a 2007 na moj Outlook express 6, vrlo mi je važno da primim atačment. Ne mogu od svakog korisnika Outlooka da zahtevam da, prilikom slanja poruke, da podrazumevani HTML format prepravi na Plain Text.

Pozdrav!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ovo je odgovor: 25.05.2013. 01:41 #494254

broj poruka: 10998
``mogu da zaključim da je moj kućni Outlook Expres možda nije dobro podešen``

Zamoli nekoga ko bez problema prima iste one HTML-formatirane attachment-e pomocu OE-a, da ``izveze`` podesavanja svoga OE-a pa da ih ti uvezes. Ili, neka ti, stavku po stavku saopstava parametre svojih ``settings`` u okviru OE-a i IE-a (i to hoce da zeza) pa koriguj manuelno...

Jos nesto: moze da se desi da neki third party program ne dozvoljava otvaranje HTML attachment-a (AV?) posto se HTML sadrzaji smatraju rizicnima u smislu moguce zarazenosti nekim ``malicious codes``...
arogan Re: tortojed 25.05.2013. 07:00 #494284

Prvo sam već pokušao. Išli smo stavku po stavku. Ja sam instalirao i svoj kučni računar i računar druga koji bez problema kući prima moje mejlove sa posla na OE6. Išli smo stavku po stavku, identična su podešavanja OE6. Jedino nisam išao na export/import podešavanaj ali mislim da nema potrebe jer su oba ieentično instalirana.

Na ovo drugo najviše sumnjam. Ja sam svojevremeno kući prešao sa O2007 na OE6 i tada sam išao na import svih poruka iz O2007. Možda je tada OE6 izrio sam neke izmene u svom podešavanju ?!
Ali ostaje mi nejasno, kada na poslovnom računaru (privremeno, ne smem za stalno) kreiram svoj nalog OE6 klijetu i pošaljem kući probnu poruku u HTML formatu sa atačmentom, ona stigne cela i to sa atačmentom.
Probaću u MSCONFIG (startup-u) da isključim sve ativiruse, antimalware i sl i vratuću Securiti i dr. podešavanja Windows-a na Default pa ću da pokušam, ali ne mogu da probam pre ponedeljka.

Pozdrav!
tortojed Ovo bi moglo da pomogne: 25.05.2013. 07:49 #494286

``Ali ostaje mi nejasno, kada na poslovnom računaru (privremeno, ne smem za stalno) kreiram svoj nalog OE6 klijetu i pošaljem kući probnu poruku u HTML formatu sa atačmentom, ona stigne cela i to sa atačmentom.``

Probaj da na svome kompu ubiješ (prethodno napravi backup poruka) kompletan OE e-mail account, restartuješ i ponovo oformiš isti account sa, naravno, istim parametrima pristupa i istim setovanjima...

Još jedna stvar (moguće zaobilazno rešenje): na kućnom kompu, čiji OE ti ne prima HTML, probaj da poruku primiš preko Outlook-a (2007 ili 2010 - m$ ofis instališi makar privremeno)...

Ključ bi moglo da bude upravo ovo:

``ali sam prešao na Outlook Express kad sam prešao na Open Office pa sam tom prilikom menjao i mejl klijenta. Jedino tu je razlika kućnih računara od mene i kolege.``

A verzija IE-a na tvom kompu vs kolegin komp ? A OS? Ako imaš sedmicu, možeš da instališeš Live Mail...
arogan Re: tortojed 25.05.2013. 08:28 #494291

kada privremeno instaliram Outlook 2007 primam regularno mejlove na O2007. Trebao sam tada da probam da primim poruku i na OE6 (ali nisam se setio). Moguće da sama instalacija/deinstalacija M$ Offica 2007 menja podešavanja OE6.

Na oba kućna rčunara su identičan XP SP3, identuičan IE8 sa poslednjim sigurnostim zakrpama. Jedino što drugar oduvek koristi OE6 klijent (iako sam mu instalirao M$ Office 2003) a jam sam prešao na OE6 sa M$O2007 i uvezao sve mejlove (a s time možda i neka `podešavanja`).

Dakle, meni samo ne radi primanje celog HTML mejla (a tada i ataćmeta) u OE6 poslatog sa M$O2007, iako znam (po dužini primanja atačmenta) da ga je skinuo na komp, ali ga ne pokazuje (ni HTML format u telu poruke, ni spajalicu atačmeta), ali što me najviše nervira, nema nikakve poruke da nije dozvoljen potencijalno opasan sadržaj ili sl.

Probaću predložene kombinacije, pa javljam.

Pozdrav!

tortojed What can I say but: isn`t it just like the micro$oft!? Tipicni m$ bagovi. 25.05.2013. 09:10 #494294

...

arogan Re: tortojed 04.06.2013. 21:41 #496271

Evo tek danas reših problem.
Na računaru na poslu u okviru Outlook-ovog adress book-a imam moju privatnu (kućnu) e-mail adresu. Kad hoću da pošaljem mejl kući, kad kucam prvo slovo moje adrese, Outlook mi automatski ponudi tu punu adresu (autocomplete). Kada je potvdim sa , ili kliknem mišem na nju, pojavi se cela u polju za adrese. Tako poslatu poruku moj kućni OE6 primi kao Plain Text i bez atačmenta.
Sa druge strane, kad sam moju kućnu adresu danas otkucao ručno do kraja (ignorisao sam pomenuti atocomplete te adrese koju nudi O2007), kući mi je stigla puna poruka!

Zatim sam moju privatnu (kućnu) adresu obrisao iz O2007 adress book-a i ponovo je ručno uneo.
Sada mi kući uvek stiže puna poruka i ako idem na ponuđeni autocomplete privatne (kućne) adrese (uvek sam to praktikovao) i, naravno, ako je ukucam ručno (što ne praktikujem).
Sećam se da mi je ova adresa na poslovnom računaru bila i na Outlook-u XP, pa sam je importovao u noviji O2003 i od pre 4 godine i na O2007. Verovatno je tu neka caka.

Dakle, problem sam rešio brisanjem adrese iz adress book-a (koja je bila importovana 3 puta zbog prelaska na nove verzije Outlook-a - verovatno nekompatibilnost HTML 3 sa HTML 4 ili ko zna šta već) i njenim ponovnim ručnim ukucavanjem u O2007.

Ostaje mi nejasno, mada to više nije bitno, zašto mi nije onda brisao HTML sadržaj kad sam identično poslat mejl primao na bilo koji Outlook (XP, 2003 ili 2007), već je brisao samo kad sam ga primao na OE6 ?! Mislim da OE6 podržava HTML 4 standard koji ima O2007, ali zbog trostrukog importovanja .... ko će ga znati?

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs