Problem sa razmakom na celijama na dreamweaver - preview
STRANA 1 OD 1
neXus2000
Problem sa razmakom na celijama na dreamweaver - preview
15.05.2013. 13:23
T53072
status: user broj poruka: 3350
Ne znam koji mu je kurac, ali pocinje da me nervira. Ovako, podelio sam jednu celiju na 2 kolumne. Od toga sam podelio levu kolumnu na tri reda. U ta tri reda sam ubacio po sliku. Oni u dreamwaveru izgledaju normalno. Znaci, slika do slike. Ali kako uradim preview na FF ili IE, ta 3 reda dobiju razmak. Sve je u redu u CSS-u, u border, padding, spacing.
Jednostavno ne razumem zasto mi IE i FF rasture izgled.
Ako si u CSS-u na pocetku stavio kod koji ima da se nadje na internetu, a koji sluzi za resetovanje formatiranja za stare browser-e. Tako sam se ja zezao sa centriranjem u nekoj tabeli, jer u CSS glavni atribut je ono sto prvo napises, posle ako menjas npr koliki razmak levo, desno, centriranje,... bla bla... to se ignorise.
Ili zatvori IE i FF, i obrisi cache, cookies,... pa probaj.
Napravio sam table koji je podeljen na 3 rows. Dimenzije su 1000x900, sto znaci da svaka celija ima 1000x300. Kada ubacim objekat, npr sliku bila ona pod insert ili kao background, celije pod FF ili IE, kao da nemaju vise te dimenzije, nego kao da svaka ponaosob ima dimenzije 1000x400. DOk je sve u redu u preview na DW.
Trenutno rad sam radio na poslu u okviru portable verzije DW. Nisam poneo kuci to, da proverim na instaliranoj verziji. Ali znam da svaki put kada sam radio sa table, nikada se ovo nije desavalo. Znam da neki put hoce da DW napravi problem, sto nije frka izbrisati i ponovo napraviti nesto sto nije u redu, ali to mi se vrlo retko desavalo.
Jedino mi preostaje da probam to kuci, pa ako i tu pravi sranja, onda nesto definitivno nije u redu.
@ugly border je 0 to je OK, negde sam ostavljao namerno 1 ili 3 radi efekta. _____________________________ http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jpg
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.