Upravo je Viber omogućio korisnicima da ga koriste i na računaru. Sve što treba jeste da preuzmete instalaciju na https://www.viber.com instalirate, ako već imate nalog povežete, imenih se automatski sihnronizuje i koristite PC kao mobilni. Mislim da je ovo jak udarac za Skype, a već su opasno ugrozili FB messenger na mobilnim platformama.
Edit: Upravo sam probao pozive, radi super, pričao sa drugarom, sad je zvao i mene, slično kao skype.
Pre samo nekoliko godina smo muku mucili da posaljemo pisljivi sms, a sad nam se otvara mogucnost telefoniranja pomocu interneta :) Ovo je sjajna vest, konacno da se i mi sirotanovici obradujemo necemu.
a skype nije postojao pre `do pre nekoliko godina`..?
:: :: Pre samo nekoliko godina smo muku mucili da posaljemo pisljivi sms, :: a sad nam se otvara mogucnost telefoniranja pomocu interneta : :: Ovo je sjajna vest, konacno da se i mi sirotanovici obradujemo necemu :: ::
Extra, ovo ce promeniti svet! Sada vise ne moram da placam telefonske racune od 5-10k dinara za razgovor sa drugarima koji su rastrkani svuda po svetu. A sta je skajp, nesto slicno ovom viberu? Da li je on besplatan?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Aj da ne guglam sad, ovaj servis je sta? Mogu da zovem preko interneta nekoga na fixni i mobilni a da on ne mora da je na interentu / online, dakle mogu da zovem internu telefonsku mrezu sa neta?
Ako mora net na net, ne kapiram sto se radujete imate skype bio je msn pa google talk i tona slicnih programa preko kojih ste i do sad mogli da pricate besplatno preko interneta sa bilo kim bilo gde u svetu, zar ne?
Ovo ti je na foru skajpa. Instaliras aplikaciju i povežeš je sa brojem telefona i kada ti je uključen internet možeš da se čuješ sa nekim ko ima viber i da šalješ poruke. Bez interneta ne radi. Sad su omogućili da sa PC možeš da zoveš nekog na mobilni, i jako dobro radi.
U suštini da, samo što ja npr i prijatelji sa kojima se čujem više koristimo Viber, nego Skype i meni ovo dobro dođe. + sve je besplatno i lako mogu nekog da pozovem sa računara ko je u pokretu (na telefon).
Sve je stvar navike i šta vam prijatelji više koriste.
Ok dakle isti djavo, samo dokle god oba uredjaja imaju instaliran isti softver i oba su online, a realno skype je tu oj ha, deceniju i kusur, sto taj viber sad svi hvalite i preferirate ispred recimo skajpa?
Nije bas. Razlika je sto ti je ID (kao kod iMessage) tvoj broj telefona a ne tamo neki pera.skype ili pera@hotmail.com, tako da je ljudima lakse da se ne mlate sa otvaranjem naloga, siframa i sl... Vise prilagodjeno idiot userima, ali u principu je VOIP, kao skype. Dakle, prijavis se na viber sa id tvog moba i to je to... Kada si u WIFI ti mozes da pricas preko Vibera. Kod iMessage, kada se prijavis preko mobilnog broja, onda ako razmenjujes SMS poruke sa nekim ko je takodje prijavljen na iMessage, onda to ne ide kao SMS vec automacki ide kroz iMessage i ne trosi ti SMS kredit. Ukoliko izadjes iz WIFI zone, onda automacki ide kao SMS poruka. Dakle u stanu si, ja ti posaljem 10 SMS poruka za DZ, izadjes napolje, jedanaesta poruka odlazi kao SMS i naplacuje mi se ili skida iz paketa... iMessage poruke stizu kroz istu aplikaciju, jedina razlika (po kojoj znas da ti nije naplacena) je ta sto je iMessage plave boje, a SMS standardno bele. Mozes se prijaviti sa istim tim brojem i na Mac i tada ti poruke stizu na laptop (ovo sto je sada uveo Viber) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Ok, dakle apsolutno identicno kao i skype ili bilo koji chat / talk softver do sad :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Pa kada instaliraš Viber, on se automatski poveže sa karticom u tvom telefonu, nema nikakvih registracija i raznih čuda. Kada to završiš on ti automatski pravi imenik i iz tvojih kontakta u telefonu, on sam pravi novi sa tim istim korisnicima ali samo koji imaju Viber. Dođe ti na istu foru samo kao telefon samo što ti je u ovoj situaciji kredir internet. I da, ništa se ne plaća i grupni pozivi nisu mogući.
iMessage sam probao kod drugara i skroz mi se svideo, ali koliko sam ukapirao on može da se loristi samo između Apple korisnika?
:: Ok dakle isti djavo, samo dokle god oba uredjaja imaju instaliran isti softver :: i oba su online, a realno skype je tu oj ha, deceniju i kusur, :: sto taj viber sad svi hvalite i preferirate ispred recimo skajpa :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Upravo tako. O tome i pricam. To je Viber iskoristio, maznuo ideju i pustio za siroke narodne mase, dok je iMessage ostao samo za Apple korisnike. Steve je imao ideju da omoguci potpuno besplatne pozive u okviru GSM mreze, opet nekakav `derivat` citave VOIP tehnologije, mislim da Apple radi na tome i da ce se pojaviti kao REVOLUCIONARNI :) oblik telefoniranja, samo da ih ne spreci GSM lobi, jer bi time direktno napali GSM telefoniju i prakticno je ucinili besmislenom. Ideja je potpuno besplatnog telefoniranja izmedju dva Apple uredjaja kroz GSM mrezu, koristeci nekakve protokole, koje su naravno vec patentirali. Bilo je o tome reci dok je S.J. bio ziv i prica se da je to jedan od najvaznijih patenta koje je Appleu ostavio u amanet.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: iMessage sam probao kod drugara i skroz mi se svideo, ali koliko sam ukapirao on može da se loristi samo između Apple korisnika :: ::
Ja mislio da se sprdate jer su i viber i skype poodavno poznate stvari i ne bas korisne ukoliko se nema neki 3g paket koji dozvoljava da net bude konstantno ukljucen.
E jebi ga, sarkazma na pretek... Ja sa bratom komuniciram preko gtalka godinama, od skora se i gledamo. Ali sta da radim sa milion ostalih ljudi od kojih imam samo broj i nista vise. Ili sta da radimo sa tonom nepismenih koji ne znaju kako se otvara nalog na skajpu.
Pa svi VOIP servisi su modifikovini Skype. Ipak je on i otac i majka masovne VOIP komunikacije, kao sto su Yahoo Messenger i MSN roditelji instant messaginga. Zaboravljena sifra, zaboravljen Skype ID, zaboravljen mail prilikom registracije, najcesci su problemi sa kojima se klasicni korisnici Skype srecu kada im je Login on startup ukljucen (a ogromnoj vecini jeste) Ovde tog problema nema. To je sustinska razlika. Ako si konektovan na internet, radi ako nisi ne radi. Ne treba nista da znas, pamtis ili se cimas... Licno ne koristim vise ni iMessage a Viber nisam nikada (i nesto nemam nameru) Skype samo poekad, retko. Muka mi je i od ova dva mobilna sto moram da nosim. Fiksni mi sluzi za ADSL. Mislim da je jedan mobilni i Skype sasvim dovoljno u zivotu. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Ja se bas zato i raspitujem sta je ovde tako mega revolicionarno i novo, :: a ono realno, samo modifikovani skype :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ko da smo svi neki biznismeni milijarderi i sve zavisi od nase dostuponosti u svakom trenutku.
Uskoro ce shporet biti online i sluziti i kao telefon...
Odmorio sam se od svega na dva dana za prvi maj, sto sam bio u pesku, nema struje, interneta, nicega, milina, a mobilni nikome za tih dva dana nije zvonio ni 3x...
Viber je defintivno bolji i elegantnije resen od skypea, ali imam svega 2 prijatelja koji su non stop online, a cak nisu ni neki koje imam potrebu cesto da zovem. Prosto vrlo retko neko ima non stop net i posle inicijalne fascinacije na kraju ga svi izbrisu jer ga ne koriste. Ovi sto imaju velike 3g pakete njih i ne zanima da se stede na ovaj nacin. korisno je ako se ima neka specificna osoba sa kojom postoji dogovor o zajednickom koriscenju.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.