Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Zanima me sta mislite o ovome, ali iskreno
STRANA 1 OD 2  
alrad Zanima me sta mislite o ovome, ali iskreno 23.04.2013. 23:48 T52818

status: user
broj poruka: 4830

Ono, da li je po vama u redu, da li biste vi koristili? Necu reci svoje da ne sugerisem.
http://goo.gl/rV2en
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Zanima me sta mislite o ovome, ali iskreno 23.04.2013. 23:51 #489148

broj poruka: 19002
zajebavas alrade.. s ovim malim puvanjkom 5km.. nije valjda da si naseo?

::
:: Ono, da li je po vama u redu, da li biste vi koristili? Necu reci svoje da ne sugerisem.
:: http://goo.gl/rV2en
Daum Ne nasedaj 23.04.2013. 23:55 #489149

broj poruka: 12795

alrad 23.04.2013. 23:58 #489150

Nije poenta u udaljenosti, nisam to ni video.
Dovoljno je i 200 metara da nabasas na mnogo mreza.
Nego me zanima s moralne strane sta mislite. 10 metara ili 5 km, svejedno. Da li bi ste da mozete?
dbqp A onomad... 24.04.2013. 00:05 #489152

broj poruka: 1368
Kad sam ja nesto lupetao vamo namo o jelte upadanju u tudje wi-fi mreze opletoshe po meni ko da sam kren`o da stanove obijam Bog te mazo... Bajo kako god, to je krivicno delo i ako te uhvate, jebaga, imaces problem, cenim da je mnogo lepshe da ne dash 3400 din ovom ciganinu i da sebi uplatish 2 meseca solidnog ADSL neta, nego da kradesh tudje muke i novce...
I ponavljam jos jednom, cak i admin pcberze mi je lepo objasnio: TO JE KRIVICHNO DELO! A tebi kako volja... Ne ulazim vishe nigde osim na svoj wi-fi koji je zakljucan po macu, skriven ssid, i wep 128-bit shifra, tim govnetom ga ne bi probio ni da si josh toliki :) Valjda :S

alrad 24.04.2013. 00:21 #489157

Eh. Ne ubijajte glasnika, ja samo pitam. Imam ADSL, nisam valjda tu preko 56k.
No dobro, eto jednog misljenja, makar i tako formulisanog. Ima li ih jos?
imarkovic Re: 24.04.2013. 00:22 #489158

broj poruka: 19002
s moralne ili eticke..? Znas li ti da je to KRADJA? ljudi se zajebavaju, kao `ma ko ga jebe, zakacicu se za komsiju, on ionako samo surfuje, pa cu da krnem par torenata itd.. njemu ne treba`, automatski te cini lopovom.. a komsija recimo nema pojma ni da li mu neko krade, ni zasto je spor internet, ni da pogleda, ni da zastiti, a i kad zastiti opet mozda neko probije zastitu.. mislim nije to nesto sad toliko strasno kao da si ukrao milion eu, ali s moralne strane kad razmislis kako bi tebi bilo da ti neko nesto bilo sta krade, sto je isto kao i internet, nije ti bas svejedno, jel da? Opet, ako znas recimo da se njih 10 nakacilo na jednog mucenika, jel treba i ti da budes 11-ti i i ti da iskoriscavas..? Ne mislim ti licno, nebitno, nego bilo ko drugi.. Kazu `pa nema, sta ce.. ` ako neko ima opciju za WiFi, znaci da ima PC/Laptop/Tablet/i sl., ako to moze da priusti sebi, moze valjda i jeftinu mesecnu pretplatu, sad je i wifi jeftin, sve je jeftino, zasto brate da nemam svoj licni internet, ne kapiram, pa nek je i dial-up

:: Nije poenta u udaljenosti, nisam to ni video
:: Dovoljno je i 200 metara da nabasas na mnogo mreza.
:: Nego me zanima s moralne strane sta mislite. 10 metara ili 5 km, svejedno. Da li bi ste da mozete
alrad 24.04.2013. 00:32 #489160

Etika sadrzi moral, tako da je to valjda svejedno. Dobro.

JovanZ re 24.04.2013. 00:32 #489161

broj poruka: 3008
U principu, ok je da se neko nakaci na net nekog kafica ili kladionice ili kafane ukoliko mu je bas zapelo i nema drugu opciju da nesto uradi - na kraju krajeva ako je vlasnik objekta nacinuo mrezu otvorenom da se musterije i potencijalne musterije kace ne vidim neko zlo u koriscenju iste, ali da se neko zakaci na neciji privatni net i skida torente, igra igre, gleda filmove i koristi tudj net kao svoj privatni vec nema smisla.Razbijanje sifre jos manje. Pogotovo sto se jako lako na taj nacin moze doci do tudjih loginova i ostalih informacija.

Takodje, nista nije kao kada lepo sednes za svoj komp sa svojim netom i ne moras da se brines da ce se prekinuti signal ili da ce neko ugasiti ruter :) A ni ne volim da sa telefonom jurim neciji wifi da bih otvorio neku stranicu ili uradio update neke aplikacije pa sam uzeo paket sa megabajtima.

Ali opet nije sve toliko crno-belo - nekome bi ovakva spravica verovatno znacila, kao jedna malo veca investicija kojom bi se mozda obezbedio na duze staze sto se tice neta, ipak je ovo zamlja srbija i ne moze da svako priusti sebi sve sto zeli, a sa druge strane neko mozda zeli da svojoj deci obezbedi net a nema uslova drugacije.

Jbg, kompleksna tema za diskusiju a deluje jednostavno. Ali opet se svodi da sa ovom spravicom ti krades nekome nesto sta je on platio.

Znam kakav je moj stav o koriscenju ovoga i licno ne bih mogao, ali takodje ne bih mogao da nekoga tek tako osudim da je lopov jer koristi ovo .)
Gare87 heh zanimljivo :) 24.04.2013. 00:40 #489162

broj poruka: 4707
ja recimo ne bih imao nikakav problem da neko uzima od mene Wi-Fi pod uslovom da nije neki imbecil sto se kaci da vuce torente I gleda live TV preko neta jer ga boli guzica da plati kablovsku :) ali sto da ne da se okaci neko ako mu treba za surf..... ali opet to je do ljudi I njihovog razmisljanja, u smisli kao: pa cekaj be zakacio sam se na neciji torent I sad cu da skidam 50gb sa neta, da li je to u redu prema coveku :)

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

alrad 24.04.2013. 00:40 #489163

Prilicno realno. Mozda neko nema love za net. Ili uhvati besplatnu mrezu.
Ili nije nemoralno uzeti od kladionice kao mafije. Ali je opasno. Dobro.
@Gare
Znaci, ako ti ne operecuje mnogo, progled`o bi kroz prste. Ok.
I to, voleo bih da cujem i nekoga ko se nakacio. Kako vi razmisljate.

spasic87 24.04.2013. 01:25 #489168

broj poruka: 393

100% se slazem sa ovim sto alrad kaze da li je ikome od vas palo na pamet da neko NEMA da plati net i da je jednostavno ugovor od 2god kod provajdera predugacak vremenski period?Ljudi neznaju sta ce biti sutra a kamo li za 2god.O cenama i da ne govorimo.To je ljudi tuzno ali je realnost nazalost

dbqp ... 24.04.2013. 01:38 #489169

broj poruka: 1368
Gde si ti to video da je ugovor na 2 godine? Ako si video - a ti nemoj tamo nego idi tamo gde je pola godine, a ako jebi ga imas za struju, za komunalije, kablovsku, benzin, hranu i ostalo, pa jebemu mater nacices negde i 1500 din za najsporiji ADSL...
Kako mozete coveka da javno ohrabrujete da krade nekome net? Pri tom je lik ovde par godina na forumu i uopste ne znam zasto to pita, bilo je ovome dosta, mene su ponovicu, ODRALI od osudjivanja i tako dalje, cak su mi i mejlove pisali kako ne znam ni ja to moze da bude ne znam ni ja kakvo krivicno delo...
Sta ce ti to u zivotu? Ako nemas para, prodaj mobilni, ako nemas mobilni prodaj komp, ako nemas komp prodaj tv, jebi ga, krpi se kako znas i umes sta ce ti net ako nemas para? Sta ti to imas toliko da gledas na netu ako nemas da ga platis? Nego ces uzimati nekome ko je posteno platio svoj net?
A za ovog sto bi davao da mu se drugi kace, bajo aj nek odradi neki kriminal preko tvoje IP adrese pa da vidim kako bi mu posle dao da se kaci s tvog neta, sta lupam napise mejl nekom kretenu iz vlade ili mozda ne znam ni ja, napravi fejsbuk profil na kome ce da kaci slike golih klinaca kako ih prca?
TUDJE NE TRAZIM - SVOJE NE DAM - to je pravilo sto se tice neta, wi-fi-ja i svega drugog u zivotu. Osim ako ne moram. Prinudno. A taj jedini ko me moze prinuditi je DRZAVA. Jbg, njoj moram platiti i porez i ovo i ono, na njenoj teritoriji zivim, njena me milicija (valjda) cuva i njena ce vojska sutra de ma brani kad ovi ozdole s bele kapice utripuju da im je Kosova Republjik malo.

alrad 24.04.2013. 02:04 #489174

Druze, pobogu, zakoci malo. Niko ovde nista ne zeli da krade, niti ko sta propagira. Ovo je samo jedna slobodna diskusija akademskog karaktera. Uveravam te da meni nista ne treba i da imam ugovor do kraja godine, a svejedno i da nemam. Ako ti je lakse, zamisli da sam novinar. Da li me razumes?
Sad, ovo sto moram da ti objasnim ce malo pokvariti rezultate ankete, al` sta cu? Moram kad si se tako usplahirio, za cime apsolutno nema potrebe. Rekao si svoje misljenje (dvaput) i ja ga postujem. Hvala. Dobro.

Ajmo ljudi, ima li jos neko nesto da doda?
Gare87 Re: ... 24.04.2013. 02:09 #489175

broj poruka: 4707
Mnogo bate gledas TV I filmove, odmori glavu ood svega toga sto si nabrojao :)
sad cu ja bas da mislim da ce neko da iskoriscava konekciju za criminal I slicno, to mi bas prvo padne na pamet :)
ako se ustanovi da neko iskoriscava lepo zakljucas ili blokiras tu konekciju I gotavo....

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

:: :: A za ovog sto bi davao da mu se drugi kace, bajo aj nek odradi neki kriminal preko tvoje IP adrese pa da vidim kako bi mu posle dao da se kaci s tvog neta, sta lupam napise mejl nekom kretenu iz vlade ili mozda ne znam ni ja, napravi fejsbuk profil na kome ce da kaci slike golih klinaca kako ih prca?
:: TUDJE NE TRAZIM - SVOJE NE DAM - to je pravilo sto se tice neta, wi-fi-ja i svega drugog u zivotu. Osim ako ne moram. Prinudno. A taj jedini ko me moze prinuditi je DRZAVA. Jbg, njoj moram platiti i porez i ovo i ono, na njenoj teritoriji zivim, njena me milicija (valjda) cuva i njena ce vojska sutra de ma brani kad ovi ozdole s bele kapice utripuju da im je Kosova Republjik malo
alrad 24.04.2013. 02:34 #489179

`ladno ne mogu da verujem da oni misle da sam postavio ovu temu zato sto bih da maznem neki net.
Ako za ovih par godina nisu provalili u kom sam fazonu, nista nisam uradio :)
Dobro... haj`mo dalje.

spasic87 Re:dbqp 24.04.2013. 03:24 #489180

broj poruka: 393
Ne kazem za mene licno.imam ADSL ali sam koristio i wifi naravno komsijin i ne znam sta tebi to smeta?Krao sam?Nek me tuzi.Prvo kazes snadji se a posle osudjujes.Sta je ovo ako ne parola snadji se?I ne verujem da nekome ko `krade` net uopste pada na pamet da pise meilove bilo kome iz vlade i sl.
Sto se tice ugovora uglavnom su na 2god kod vecine.Ima i na 6 meseci ali je i cena jaca ne verujem da to nekome odgovara.
Svaka tebi cast za ovo TUDJE NE TRAZIM - SVOJE NE DAM to podrzavam zakljucaj i cao ali vidis meni nije problem da od mojih 6mb dam komsiji 2mb a pri tom znam kakav je korisnik.Znaci sigurno nece slati sumnjive meilove i planirati teroristicke napade preko mog neta.
No hard feelings!!!

xenox Nista posebno 24.04.2013. 07:02 #489187

broj poruka: 1400
Moze samo WEP, sto se ne koristi jos odavno posto je poznato da je supalj.

Nisam se potrudio da potrazim - ne pise kojie standarde podrzava...

Pristojna snaga - ima i jacih uredjaja.

Sto se legalnosti tice - ja pustio komsijama i dao naziv AP-a NEPRETERUJ. Posle par nedelja je neko ipak pustio torrent i ubio uplink, sto je izazvalo gasenje wirelessa. Em se zracim, em me ....

Sto se kacenja na tudje mreze tice, mislim da je idiotizam davati 1500 din za surf tipa procitam vesti i postu. Mada mislim da je i lopovizam sto nema paketa za po 500 din, a i sto moras da dajes harac za tel pretplatu od 500 zbog ADSL-a. Sutra ce da podignu pretplatu za 1000 i kazu evo ti jos impulsa u istoj a ja ne trosim ni postojece, a net ce da sibnu na 3000 i daju 100MBps koji mi ic ne trebaju...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

misicm :) 24.04.2013. 08:17 #489190

broj poruka: 360
zanimljivo je samo dok ne upadnes na tudji ruter, cisto da vidis koliko je zasticeno.
@xenox Svakako da ne treba nekom uzimati preko 10% protoka, ako nema drugih korisnika. Taj neko ko je pustio torrent skoro sigurno nije komsija, nego neko ko se tu zatekao i tako onesposobio tvojim susedima rezervni kanal ako im nestane interneta.

Za onog clana koji pominje teroristicke napade: tacno se zna ko je sta uradio i skinuo, iako moze biti na desetine racunara povezano.
Dexter013 @alrad 24.04.2013. 10:42 #489213

broj poruka: 17093
Neki jadnik koji je uzeo internet deci da imaju za skolu i da vise na fejsu i gledaju youtub (sto radi 90% populacije svetske , ne samo kod nas)
nakaci im se neko i pusti torent i ode brzina u penis, onda deca kukaju
a taj cale nema pojma o cemu se radi, pa nervoza pa cupanje kose sa glave,
pa zivkanje provajdera koji kaze sve je ok, pa onda on njima jebe majku nesposobnu itd.

1000 din je ok net za danas,
ako to ne moze neko sebi da priusti ne treba ni da ima kompjuter niti da ga koristi...

Kupio sam ferari ali nemam za benzin, u 3 nocu cu da srcem iz drugih kola.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Ili neki ... 24.04.2013. 11:20 #489219

broj poruka: 1353
Bogataš, uzeo super brzi net da se hvali šta ima a ne ume ništa dalje od e-maila ili XXXX sajtova da nađe. Nemaju baš svi mogućnosti da kupe kompjuter ili plaćaju baš minimalni internet. Ja sam mom prijatelju i komšiji sa dvoje male dece, on invalid a samo žena radi, poklonio 2 kompjutera (moji stari, nisu bogzna šta) a bliski komšija mu omogućava da dele internet i tako smo svi strećni. Drugi poznanik, u gradu, ima najbolji SBB packet a neće da stavi WiFi ruter da mu neko nebi nedajbože ukrao koji procenat bandwitha.
Pa sad gledaj šta sve ima. Što se mene tiče, ako neko nezna da čuva svoje i ne zaslužuje da ga ima.

Dexter013 @count 24.04.2013. 11:25 #489221

broj poruka: 17093
Jedno je da deli se komsijom net u dilu, to je ok.

Ali aj ti sad objasni npr. mom ocu koji ne zna misa da drzi,
kako se stavlja pasword na ruter.

Nisu svi it obrazovani pogotovo stariji ljudi,
sto opet nije opravdanje da im se krade ono sto fizicki placaju svojoj deci
(koja takodje ne znaju kako i sta radi ruter a kamoli da mu pristupe i stavljaju neke protokole i loznke)

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djodjo evo sta ja radim 24.04.2013. 12:28 #489237

broj poruka: 658
Imam adsl, kad skidam torent ili nesto drugo a trenutno hocu da igram nesto online, skidanje pustim preko svog adsl-a a igram se preko wifi zakacen za pumpu ciji signal je otvoren i ogranicen na 100kb po korisniku, meni daleko manje treba za online igranje 5-25 kb/sec u zavisnosti od igre do igre tako da i ja spadam u lopove povremeno :)
Naravno ovo radim na 2 kompa, e sad interesuje me kako bi mogao sve ovo sa jednog? Moze li se to namestiti?

count Krađa ... 24.04.2013. 12:38 #489238

broj poruka: 1353
NiKADA nije u redu samo je definicija malo mutna i podložna inetrpretaciji. Što veći jaz između onih koji imau i onih koji nemaju veći, to je `Robin Hood` sindrom izraženiji.
Tvoj tatica ima tebe da mu sredš stvari a mnogi drugi imaju po nekog a oni koji neznaju nikog neka lepo plate nekog neku siću da im sredi to ako im je stalo do toga. a pomažem onima koje znam a za kutiju cigara i pićence ću svakome u dometu da namestim zaštitu ako im treba.
Moja WiFi mreža je maksimalno zaključana zato što joj je dostupno nekoliko uređaja pa nebih da mi neko brlja po tome a ne zbog krađe interneta. Malo je više posla kad treba nešto novo da prikačim ali nemože sve da se ima. Svako ko me je pitao do sada sam dozvoljavao da se prikači na moj internet za neko vreme i svi su bili dovoljno uviđajni (a možda i neuki) da ne zloupotrebljavaju to. Baš je `Handy` kada dođe neki prijatelj, rođak ili komšija da mogu da imaju internet dok su tu.
Ko ne traži previše, dobija sve.

gilopile ... 24.04.2013. 12:56 #489243

broj poruka: 9459
Ono sa prvog linka je totalno neupotrebljivo ako neko postavi malo jaci pass, jer taj BEINI trazi sa brutal force i ako je pass malo jaci, moze da potraje, ihaj. Pogotovo, ako je nekom stalo da zastiti svoju mrezu, moze na svakih dan-dva da menja sifru...
Sto se kradje tice, pa ok je ako je to samo, recimo, u periodu ako ti je istekao net, pa do uplate da se malko koristis, ali nista torrent, jer ubije coveku protok i ako ima slabasan ruter ima da zabaguje, tj. da se ugusi ako i on nesto vuce sa P2P. I onako u prolazu je ok da se nesto izgugla...Inace, nikada nisam krao, a da budem iskren, nemam ni od koga, a i mrzi me da se bakcem, jer imam toliko da sebi priustim net.

Evo ja sam podigao na Mikro Tik PPPoE server za par dtugara da se kace i napravio sam jednu konekciju (koja je naglasena u SSSID kao`free net* type user/user*, ali ne mogu da provalim kako da namestim da se vise korisnika moze zakaciti sa istim user/pass. Caller ID mi nije konfigurisan, tako da moze svaki MAC da prodje...Ima li ko ideju, ili da napravim user1-10...Inace korisnike i ogranicenje protoka...dodajem preko hotspot-a/usermanager.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

alrad 24.04.2013. 14:35 #489267

Mene pravo da vam kazem u celoj stvari najvise nervira ono sto je pomenuo xenox, taj harac koji udara Telekom.
Ne znam da li sam podigao slusalicu dvaput, a 500 i nesto din. Prakticno gajim fiksni samo zbog neta.
Ako je neko lopov u celoj prici onda su to upravo oni. Po meni.

Pritom mi ne smeta 500 din samo po sebi, nije to neka cifra, nego mi smeta princip po kome neko moze da ti uzme koliko hoce, a ti ne mozes nista sem da ne platis i ostanes bez linije. Taj osecaj bespomocnosti. I nedostatak opste volje da se nesto promeni. Nije dobro.

Mogao bih da predjem na kablovski, ali to su opet druga pravila, ugovor na dve godine, cena, ona divna klauzula po kojoj im dodjes 100e ako rikne modem sam od sebe...

Ovo ne znaci da podrzavam uzimanje neta od nekog `jadnika` ili da sam protiv uzimanja od `nejadnika`.
Kao sto rekoh, postavio sam temu da bih dobio neko prosecno misljenje. Hvala svima koji su se javili i nadam se da ce se javiti jos neko.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs