Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Problem software za wi-fi card
STRANA 1 OD 1
jlkmaniac1 Problem software za wi-fi card 14.08.2007. 17:57 T5271

status: user
broj poruka: 64

E ljudi imam jedan problem imam wi-fi kartu planet wl-8310 problem je instalirao sam vistu x86 ona mi prepoznaje kartu kao atheros ar5005gs i sve radi nalazi mrezu ali mi je potreban program to jest software gde mogu da ukucam ssid name i encrypt.. key to sam mogao sa software-mom od planeta koji je prepoznao drugacije cip koji je na kartici prepoznao je planetov driver a ne atheros.... kad instaliram original planetof softw... on mi kaze card not found znaci treba mi neki software za ovo da li je moguce da se nabudzi neki drugi software ili nesto... pomagajte Unapred zahvalan na odgovorima Pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Moze 14.08.2007. 20:35 #25442

broj poruka: 9420

Uzmi Atheros software za vistu sa njihovog sajta, ili ga preuzmi sa Gigabyte odnosno TP link sajta. I jedan i drugi software odgovaraju samo sto ces imati njihov logo, tj prepoznace je kao Gig ili TP link kartu, sto nema nikakve veze u radu.
jlkmaniac1 uspeo 14.08.2007. 21:03 #25443

broj poruka: 64

problem je resen skinuo sam sa gigabyte-ovog sajta software za neku kartu i sve sljaka kao podmazano e jos jedno pitanje ploca mi je commando kad instaliram driver i software za zvuk(sound max) nr mogu nikako da da nadjem sound max program da udjem u njega kao neki mixer hteo bih da stavim 5.1 a i dole u taskbaru ne pojavljuje mi se ikonica za to ima samo onaj zvucnik za volume i pise soundmax integrated digital hd audio!! Kako da namesti da bude 5.1!
vampirbg sta ce ti njihov software? 14.08.2007. 21:05 #25444

broj poruka: 711
Ja to retko kad instaliram... Uglavnom mi winblows obavi korektno posao i koristim njihovu kondiguraciju... To je sve na XP-u... Vistu nisam instalirao...
VMARC Re: uspeo 14.08.2007. 21:15 #25446

broj poruka: 9420
! Kako da namesti da bude 5.1!

Pa na slicnu foru. pokupi od nekog drugog proizvodjaca, sa po mogucnosti ploce sa istim chipsetom. Opet preporucujem gigabyte, jer oni imaju punu podrsku za Vistu.

@vampirbg
Treba ponekad software, pogotovo ako se kacis na nekog internet provajdera.
ddragoljub Re: sta ce ti njihov software? 15.08.2007. 02:46 #25461

broj poruka: 126
:: Ja to retko kad instaliram... Uglavnom mi winblows obavi korektno posao i koristim njihovu kondiguraciju... To je sve na XP-u... Vistu nisam instalirao..

Pa iz mog iskustva mogu da kazem da je razlika ogromna!!!
WinXp chesto ne nadje ni 5 od 15-16 postojecih AP-ova. Moguce je da XP sam izbaci sa spiska AP koji imaju loshiji signal (neki XP-ov kriterijum). Radio sam sa Gigabytovim, Asusovim i MSI-jevim PCI i USB adapterima i slichne stvari su se deshvale...
Plus njihov software ti nudi razne neke opcije koje su chesto korisne...dok XP samo prikaze spisak i to je to...

Ne zauzima puno taj sw i ne troshi resurse i nije beskorisan....shto da ne? :-)

Pozdrav, dragoljub
nvidia8800 odgovor 15.08.2007. 16:46 #25494

broj poruka: 168
Sto se tice toga da Vista x86 vidi Atheros Chip umesto Planet, problem ces jednostavno resiti samim update-om drajvera nekim drugim putem. Mozes cak da koristis i dial-up za update tog drajvera za WI-FI karticu jer je reda velicine do 3MB maximum. Imao sam istu karticu, isti problem i ovako sam ga resio.

Nakon updatea tog drajvera, samo restartuj sistem i koristi Wireless net za preostali update.

POZDRAV

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg Re: Re: sta ce ti njihov software? 15.08.2007. 18:52 #25511

broj poruka: 711
:: Pa iz mog iskustva mogu da kazem da je razlika ogromna!!
:: WinXp chesto ne nadje ni 5 od 15-16 postojecih AP-ova. Moguce je da XP sam

U principu, meni treba samo jedan... Onih 4 su visak :) Ukoliko negde zelim da se nakacim na WLAN obicno njihov AP ima najjaci signal :) Salu na stranu, integrisana WLAN kartica na laptopu je hvatala (upotrebljiv) signal na 100m u bilo kom pravcu od moje zgrade, sto i nije lose buduci da je u pitanju stara zgrada i da mi je npr. unutar nje signal za mobilni retko kad preko 2/5 (napolju je 5/5)

:: Plus njihov software ti nudi razne neke opcije koje su chesto korisne...dok XP samo prikaze

Konkretno kod Asusa je problem bio u tome sto je njihov softver cesto znao da se zabaguje pa je morao restart (na slabijim masinama je cesto pucao i prilikom restartovanja) i nije podrzavao WPA/WPA2 enkripciju (poslednji put kad sam to instalirao pre par meseci, skidao sam drajvere sa njihovog sajta i to je i dalje bio slucaj... mozda se nesto promenilo u medjuvremenu) a da postavljam WEP ili open AP mi nekako nije namera :)

:: Ne zauzima puno taj sw i ne troshi resurse i nije beskorisan....shto da ne? :-

Resurse trosi... Samim tim sto je u memoriji i stalno je aktivan... Instalacija je zapakovana ~8M (nije mnogo, ali bas i nije sitno za ljude na dialup) Sto se koristi tice, bar one verzije koje sam koristio su imale manju funkcionalnost od generic winblows-ovih...

U svakom slucaju, ne svidja mi se i ne volim da instaliram i da drzim aktivnim softver ukoliko nije apsolutno neophodan... Winblows moze da se zabaguje i sam od sebe... Ne treba mu pomoc :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs