Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Блог, Wordpress или неки други бесплатни сајт
STRANA 1 OD 1
stefand Блог, Wordpress или неки други бесплатни сајт 23.02.2013. 17:03 T51963

status: user
broj poruka: 11
Хоћу да направим бесплатну личну презентацију за своју маму, која је факултетски професор. То би добро дошло за њен професионални резиме а и студентима би користило зато што би резултате колоквијума и других пред испитних активности добили у много краћем року.

По мојој замисли тај сајт би требало да има следеће:

-двојезичност, могућност да се сајт учита на српском и енглеском

-`Template` сајта да буде озбиљан и професионалан.

- Сајт би требало да има неколико секција (уводна реч, биографија, контакт, и по још два за предмете које предаје). Постоји могућност да би додавали или брисали неке секције. Такође, у оквиру једне секције, требало би да постоје подсекције.

- И оно што је јако битно, требало би да постоји могућност да тај сајт има своје пратиоце а то би били студенти и евентуално колеге.

Који бесплатни сајт је, по вама, најпогоднији за овако нешто? Унапред хвала. :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 23.02.2013. 17:12 #478404

broj poruka: 2591
Ne razumem kako mislis `besplatan` sajt?

Mozes samo da nadjes besplatni hosting, ali ako ne znas da sam napravis sajt, tesko da ce neko besplatno to da ti uradi, pa cak i da ti je rod...

WordPress, Joomla i ostali CMS-ovi jesu besplatni, ali treba da znas i u njima da radis da bi nesto napravio... To je samo alat, nije gotov sajt...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

stefand Re: 23.02.2013. 17:21 #478406

broj poruka: 11
Мислио сам на бесплатан хостинг и бесплатне просторе за личну презентацију као што су Wordpress и слични.

Колико сам успео да видим на Youtube-у има доста видеа који се односе на прављење Wordpress-a по корацима.

Нисам никад правио ниједан сајт тако да ми је битно да то у чему будем радио буде лако за сналажење и лако за одржавање. Не тражим неку flash, high tehnology презентацију већ једну професионалну личну презентацију лаку за израду, одржавање и сналажење.

mkukic ... 23.02.2013. 17:28 #478408

Ako ne znas da programiras u HTML-u, CSS-u, JavaScript-u (AJAX, jQuery), PHP-u i MySQL-u onda ti ostaje samo da koristis neki od CMS-ova kao sto su WordPress i Joomla. Malo su ti vezane ruke jer neces znati da ispravis bilo sta u kodu, ali ces bar moci da napravis neki sajt koji ce biti koliko-toliko funkcionalan.

Licno sam koristio Joomla-u u pocetku i bio sam zadovoljan. Verovatno je sa ovim novim verzijama doslo jos novih mogucnosti.

Evo ti primer sta sam uradio pre dve godine u Joomli za tae kwon do klub u kom treniram (ali morao sam malo i da `prepravljam kod`):

http://goo.gl/lXxzY
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

aco @mkukic 23.02.2013. 18:03 #478416

broj poruka: 2788
Verovatno je mislio da registruje sajt i da koristi Wordpress CMS i da dobije dome .wordpress.org sto moze da se dobije kada se registrujes na njihov sajt.

Moja preporuka ti je uzmes neki domen (.info a i najjeftiniji je) i neki hosting. To sve moze da te izadje ~2000din za godinu dana. Uzeci u obzir da ti za to ne treba veliki prostor tako da ti ja predlazem ovo.

https://www.facebook.com/FudbalskiStrucnjak

mkukic ... 23.02.2013. 19:02 #478431

@aco Da, u svakom slucaju na godisnjem nivou to nije neka cifra... Za ovaj sajt koji sam naveo (vidi se da je .rs domen) placa se hosting i domen na godisnjem nivou cca 4500 rsd.

aco Re: ... 23.02.2013. 19:35 #478440

broj poruka: 2788
Ne mora .rs da ustedi neku paru na tome posto je on najskuplji i neki ok hosting i miram godinu dana.

https://www.facebook.com/FudbalskiStrucnjak

:: @aco Da, u svakom slucaju na godisnjem nivou to nije neka cifra... Za ovaj sajt koji sam naveo (vidi se da je .rs domen) placa se hosting i domen na godisnjem nivou cca 4500 rsd
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
::
mkukic Re: Re: ... 23.02.2013. 19:40 #478441

Ma da... Samo sam naveo da .rs (doduse sa osnovnim hosting paketom) na godisnjem nivou kosta cca 4500 din. Njemu je .info dovoljan.

:: Ne mora .rs da ustedi neku paru na tome posto je on najskuplji i neki ok hosting i miram godinu dana
:: https://www.facebook.com/FudbalskiStrucnja
:: :: @aco Da, u svakom slucaju na godisnjem nivou to nije neka cifra... Za ovaj sajt koji sam naveo (vidi se da je .rs domen) placa se hosting i domen na godisnjem nivou cca 4500 rsd
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: ::
:: ::
tortojed www.110mb.com - jos uvek nudi besplatan hosting. Sta ce ti ``dvojezicnost``? 24.02.2013. 00:08 #478521

broj poruka: 10998
Jednostavno, napravis dva akaunta/dve lokacije i na obe postavis isti sadrzaj. Na `` engleskoj lokaciji`` postavis link ka ``srpskoj`` i obratno... Ili u okviru jedne te iste linkujes stranice (srpski jezik - linkovana prevedena stranica). Imas na raspolaganju osnovne templejte, sekcije i podsekcije koje mozes da (pre)imenujes... Ne reklamiras firmu koja se bavi ``poslovnom pratnjom`` nego profesorku...ne treba ti hiljadu boja i dezena & gangam stajl... Po potrebi, postavis link ka youtube video snimku/slajd projekciji u okviru koje mozes da das svojoj masti na volju (slika u slici, svetleci baneri, transition effects...) odnosno da pokretnom slikom, fotografijom, zvukom i ``efektima`` predstavis cenjenu mamu...

Evo, ja sam zapoceo pre stotinak godina da gradim, pa sam se umorio posle dva minuta...
http://tortojed.110mb.com

mkukic Re: www.110mb.com - jos uvek nudi besplatan hosting. Sta ce ti ``dvojezicnost``? 24.02.2013. 00:19 #478523

Ako ce da radi u Joomla-i dvojezicnost se postize prilicno lako... Postoji (valjda jos uvek) extenzija koja fantasticno obavlja posao.

:: Jednostavno, napravis dva akaunta/dve lokacije i na obe postavis isti sadrzaj. Na `` engleskoj lokaciji`` postavis link ka ``srpskoj`` i obratno... Ili u okviru jedne te iste linkujes stranice (srpski jezik - linkovana prevedena stranica). Imas na raspolaganju osnovne templejte, sekcije i podsekcije koje mozes da (pre)imenujes... Ne reklamiras firmu koja se bavi ``poslovnom pratnjom`` nego profesorku...ne treba ti hiljadu boja i dezena & gangam stajl... Po potrebi, postavis link ka youtube video snimku/slajd projekciji u okviru koje mozes da das svojoj masti na volju (slika u slici, svetleci baneri, transition effects...) odnosno da pokretnom slikom, fotografijom, zvukom i ``efektima`` predstavis cenjenu mamu..
:: http://tortojed.110mb.co
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647055.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs