Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Problem kod uploada
STRANA 1 OD 1
s1ckstyle Problem kod uploada 19.02.2013. 21:36 T51907

status: user
broj poruka: 155
Treba mi pomoc, hocu da uploadujem fajl, probao sam razne sajtove, sajt ili pukne, ili mi upload zabode i ne mrda odatle.Sta da radim? Fajl nije velik, 23mb-a.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Koji je sadrzaj (video snimak, fotografije...)? Ako je video, onda Vimeo ili 19.02.2013. 21:59 #477192

broj poruka: 10998
YouTube. Ako su fotke, onda dodaj.rs (jednu po jednu) ili imageshack. Ako je nesto trece, idi na Mega (mega.co.nz), napravi nalog, aploaduj (onome ko treba to da skine, saopsti parametre pristupa)...

s1ckstyle Re: 19.02.2013. 22:01 #477193

Kompresovao sam fajl u rar format i sada je 5mb-a. Fajl stigne do 100% i onda zabode.Ovo je strasno.

tortojed STA je strashno? GDE pokusavas da upload-ujes? 19.02.2013. 22:02 #477194

Ako imas google mail account, upotrebi google drive:

http://goo.gl/LQ8yb

Ako te SVUGDE i ISTO zeza, onda ti mozda nesto nije u redu sa konekcijom (mozda je i do provajdera). Sta imas od hardvera: aDSL, cable, wireless...?
s1ckstyle Re: 19.02.2013. 22:05 #477195

Strasno je to sto ne mogu da uploadujem ebenih 5mb-a. NA nekim sajtovima je upload 1kbps ( lol ) na nekima zabode, ne mozes naci normalan sajt. Pokusavam na ovom
http://www.hidemyass.com/upload/ na njemu mi zabolo sad na 100%
Nemam google account. Od interneta, pa vidi, zivim na Kosovu, imam neki net preko antene, znaci Antena, kabal i u kuciste.
tortojed Kakva ``antena``? Wireless ili satelitska? Hajde, probaj i ovde: 19.02.2013. 22:09 #477196

http://goo.gl/iZ0o

s1ckstyle Re: 19.02.2013. 22:15 #477199

Wireless antena je u pitanju. ovde stiglo do 7% i zabolo, onda krenulo ispocetka i za sada tera bez problema. Nadam se da ce uspeti.

gilopile ... 19.02.2013. 22:18 #477200

broj poruka: 9459
Verovatno imas Wireless i signal ti je katastrofa i zato ti je upload slab i veza pukne.

Odradi jedan speedtest pa postavi ovde, ako uspe uopste da prodje, jer vrlo dobro znam sta je wireless + los signal + los provajder = to sto ti pokusavas, a ne ide:) Sve jedno je gde ces ga zakaciti, samo moras biti uporan i cekati da ti se posreci.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

s1ckstyle Re: 19.02.2013. 22:24 #477203

Pa nije mi signal katastrofa na speedtestu mi pokazuje konekciju koju placam, download ide za tu konekciju, nije velika ali zivim tu gde zivim da bolje nemam, ali mi nije jasno zasto upload radi super i onda odjednom zabode na nekoliko procenata?! :(

tortojed Javi sta je bilo. Ako ni ovo ne bude islo kako treba, podeli kompresovanu 19.02.2013. 22:35 #477209

datoteku (na dva-tri parceta), pomocu WinRar-a ili nekog drugog alata za kompresiju, ili pomocu Total Commander-a, pa posalji u komadima (primalac treba da ima jedan od ovih alata/programa da bi parcice sastavio i tako dobio ``originalnu`` datoteku)...

gilopile Re: Re: 19.02.2013. 22:40 #477212

Nisi me razumeo, postoji TX i RX, odnosno ono sto ti primas i sto saljes. Kod wireless-a je najproblematicniji Upload, pogotovo ako je signal ispod nekog minimuma 70-79Db. Pogledaj u aplikaciji wireless kartice koji ti je TX rate. U zavisnosti od kartice, trebao bi da bude od min. 6, pa 11-54 Mbps da bi ostvario nesmetan upload, a i to je upitno kod nekih provajdera. Pravo je mucenje uploadovati fajl ako ti je TX na 1mbps i nije cudo sto veza puca kod uploada vecih fajlova koji server odmah blokira kada se konekcija na kratko izgubi.

:: Pa nije mi signal katastrofa na speedtestu mi pokazuje konekciju koju placam, download ide za tu konekciju, nije velika ali zivim tu gde zivim da bolje nemam, ali mi nije jasno zasto upload radi super i onda odjednom zabode na nekoliko procenata?! :(
::
s1ckstyle Re: 19.02.2013. 22:44 #477215

Gile, meni kabal iz antene ide u neki pravougaonasti uredjaj, koji se zatim nastavlja mreznim kablom koji ide u prikljucak na maticnoj, isti onaj prikljucak koji koristis kada umrezavas kompove.
Torto, je l` koristis skype, face, pa da mi pomognes oko ovoga, da ja datoteke podelim, posaljem ti ih, ti ih zatim skines, spojis i upload-ujes to?

gilopile ... 19.02.2013. 22:47 #477218

Ok, koristis verovatno neki AP router...sto ne menja stvar oko signala. Ajd, ako se torta ne javi, dacu ti moj Skype pa ces pokusati meni da posaljes, a ja cu ti ga uploadovati na neki od popularnih servera.

Pozz

s1ckstyle Re: 19.02.2013. 22:49 #477219

Hajde, probacemo tako. Cekamo da se torta javi :)

gilopile ... 19.02.2013. 22:53 #477221

Evo kako ces ga rasparcati:

Extraktuj te fajlove u jedan folder, zatim na taj folder desni klik (naravno pre toga moras imati instalisan Win Rar) i odaberi `add to arhive`
U prozoru `general` imas Split to volumes, bites..` i tu u prozoru upisi 1000000( milion) ako, recimo hoces da ih rasparcas na 1Mb i klikni OK.

tortojed Tako kako ti je Pile napisao. Komade mozes da posaljes nekome kao attachment uz mail... 19.02.2013. 22:59 #477227

pa da taj aploaduje (nemoj meni, odoh u zezanje do ranog jutra)...

s1ckstyle Re: 19.02.2013. 22:59 #477228

Konacno sam uspeo da okacim fajl, o hvalim te Boze :) Citavih 2-3h pokusavao :) Hvala svima na pomoci, nadam se da ce mi saveti biti od koristi .)

tortojed Povuci - potegni, iscupati se ne moze... Pa gde si ga ``smestio``? 19.02.2013. 23:00 #477229

Pazi sada da ne izgubis adresu na kojoj si ostavio ``paket``...

s1ckstyle Re: 19.02.2013. 23:15 #477234

Postavio ga na onom sajtu gde je prosli put zabolo na 100% :D Sajt je odmah bookmarkovan! :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647054.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs