Preporucujem ti da instaliras oba i da sam odredis jer za svaku osobu ide posebna prica.
Chrome ima donekle stabilniji flash player sto ti znaci ukoliko igras flash igrice preko neta dok Firefox ima daleko savrseniju bazu addonova medju kojim je Adblock koji cisti stranicu od reklama i donekle brze je ucitava. (Naravno postoji Adblock i za chrome ali nije u toliko jakoj funkciji)
odlicna su oba, tako da koji god instaliras bices zadovoljan, s tim da to ne bude beta verzija koja puca i kod jednog i kod drugog.. jedino pitanje ce biti koji ce vise da ti se svidi po izgledu.. ja koristim i jedan i drugi
Totalno subjektivna stvar... Stvar je i navike i, sto kaze @Srdjanc, kolicine add-onsa koje ces koristiti. Koristim FireFox sa nekoliko add-onova i zadovoljan sam, ali na Linux-u mi recimo Chrome (iz nekog razloga) Chorme nenormalno brzo radi - mnogo brze od FireFox-a koji radi kao i na Windowsu. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
E bas zbog ovog sam postavio psot. :D Koristim chrome vec godimana i kleo sam se u njega :D dok nisam instalirao mozilu pre bukvalno 15 min i npr usao u igricu na Fb i bolje mi radi igrica na mozili nego na chrome tj bolje mi ucita detalje i ne secka mi uopste kao na chromu. Jel moguce da se resi problem za chrom?
imarkovic je fanboy ,on koristi chrome i misli da je to jedan jedini browser koji je brz . Alo bre,postoji i vodena lisica,nisi cuo za to? Sto su ljudi postali optereceni pa to je strasno!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
A jel izvodljivo mozda da se sredi chrom da bolje radi. Posto sad kad sam koristio malo mozilu nekakomii deluje brza. Bolja je po pitanju igrica na fb ili npr gledanju live lol-a... :D Pa ako postoji nesto da se dotera chrom da bolje radi posto sam naviko na njega ....
cuo sam da chrome radi sporije od FF-a sa ATi karticama, i obrnuto, ne znam, tako sam cuo, pitaj skaja da pripomogne pri OC-u karte i cpu-a preko teamview-a, verujem da ce pomoci
:: A jel izvodljivo mozda da se sredi chrom da bolje radi. Posto sad kad sam koristio malo mozilu nekakomii deluje brza. Bolja je po pitanju igrica na fb ili npr gledanju live lol-a... :D Pa ako postoji nesto da se dotera chrom da bolje radi posto sam naviko na njega .... :: :: ::
Isto misljenje delimo, Lisica mi je primaran browser a kad otvorim 1000 tabova tu je Hrom da pomogne :) A sto se dizajna tice tu je Lisica na prvo mestu :)
:: odlicna su oba, tako da koji god instaliras bices zadovoljan, s tim da to ne bude beta verzija koja puca i kod jednog i kod drugog.. jedino pitanje ce biti koji ce vise da ti se svidi po izgledu.. ja koristim i jedan i drug :: :: :: :: Sta preporucujete???
Pa dobro ljudi, stvarno dokle vise sa Nvidia vs ATI i Firefox vs Chrome. Nek koristi sta ko hoce, sto se browsera tice, ja ih imam oba ali koristim Firefox uglavnom zbog addona i jednostavno sam se njega navikao posle vise godina koriscenja...Chrome koristim za neke `lakse` radnje sa manje tabova jer mi se cini brzi i vizuelno ima manje lagova od firefoxa, cisto da nekoristim samo firefox non stop vec i da promenim malo, eto to su moja iskustva. A po nekim statistickim/becnh perfomansama, chrome je brzi malo, i kao sto je rekao Aco, chrome bolje radi sa vise tabova. U svakom slucaju sve je stvar navike - a ne sta je bolje, brze ili slicno.
tacno. chrome je brz ali bagovit, firefox je malo sporiji ali je i on bagovit od skoro.. opera je ruzna, comodo je nepristupacan, IE je za penzionere i sa `ogranicenom odgovornoscu` i tako ni jedan nije savrsen.
:: Pa dobro ljudi, stvarno dokle vise sa Nvidia vs ATI i Firefox vs Chrome :: Nek koristi sta ko hoce, sto se browsera tice, ja ih imam oba ali koristim Firefox uglavnom zbog addona i jednostavno sam se njega navikao posle vise godina koriscenja...Chrome koristim za neke `lakse` radnje sa manje tabova jer mi se cini brzi i vizuelno ima manje lagova od firefoxa, cisto da nekoristim samo firefox non stop vec i da promenim malo, eto to su moja iskustva :: A po nekim statistickim/becnh perfomansama, chrome je brzi malo :: U svakom slucaju sve je stvar navike - a ne sta je bolje, brze ili slicno :: :: Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EV :: ASRock Z68 Extreme :: PowerColor PCS+ HD7970 3GB GDDR5 VORTEX I :: 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Serie :: Creative Sound Blaster X-Fi Titaniu :: Samsung SpinPoint F3 1TB :: ::
Privatnost se najbolje cuva i kontrolise kod Firefox-a, a nekako mi se cini i da je sigurniji. Ako te bas briga za to, i ako ti security nije mnogo vazan mozes da probas i Internet Explorer 10 (ako imas Win 7 ili 8). Sto se tice brzine rade manje vise slicno, mozda Chrome malkice brze, dok IE 10 radi po meni najbrze sto je totalno tuzno i porazavajuce. Flash radi katastrofa kod svih. HTML 5 podrska je bolja na Chrome, pa na FF, pa na IE 10.
Moj glas ide za FF. Nightly i Waterfox su ti varijacije na FF, gde je Water 64-bitna verzija FF-a. Probao sam oba i vecito nesto ne radi na jednom od njih, pa sam ih batalio i koristim regularni FF.
iskljuci mu hardware acceleration,jer tu se oslanja na GPU ubrzanje ,a posto je GPU zavistan od drivera onda hoce da se sporo ucitava ,ako nemas ovaj problem onda mu ostavi to ukljuceno.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647054. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.