Fejsbuk - ciji je, ko raspolaze i ima uvid u sadrzaje na njemu i jos par stvari
STRANA 1 OD 1
dbqp
Fejsbuk - ciji je, ko raspolaze i ima uvid u sadrzaje na njemu i jos par stvari
27.01.2013. 17:07
T51528
status: user broj poruka: 1368
Davne 2008.-me kada sam se prvi put uclanio na ovaj zabavno-informativni servis uopste nisam mogao ni da slutim da ce danas da preraste i nadmasi mnoge druge socijalne mreze, pocevsi od icq-a pa na vamo. Elem, mene iskreno zanima par stvari: 1) Cije je to vlasnistvo i sta taj vlasnik moze sa time (moze li da mi gleda poruke, moze li da mi gleda slike...) 2) Da li sve ono sto sam nekada drzao na fejsbuku (slike, klipovi, postovi...) nakon brisanja ostaju negde zavedeni i da li sve to tamo negde u nekoj interesantnoj centralnoj agenciji moze da bude nekakav svojevrsni dosije gde neko ima uvid u moje navike, desavanja u zivotu i tako redom... 3) Zbog cega taj sajt nema nikakav broj telefona, zasto ne mozemo da kontaktiramo putem nekog fax-a, mail-a, bilo cega nekoga ko je nadlezan ako nas neko putem istog maltretira, zloupotrebljava nase fotografije, itd?
Zbog svega gore napisanog na fejsu drzim totalno nebitne slike, nikako svoju licnu, totalno nebitne gluposti i smatram ga obicnom igrackom, iako zbog pretnji ili tako necega putem istog moze i da se odgovara.
I za kraj, nemojte me upucivati na google, wikipedije i ostale stvari, em ne znam lepo taj odvratni engleski jezik, em sumnjam da cu tamo procitati istinu. Kao sto i sama serija X-files ima moto - THE TRUTH IS OUT THERE :)
Ili bilo gde javno, dobiti odgovore na ta pitanja? Napisi mail Zakermanu, pa ako ti odgovori, veruj mu na rec. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
Pa toliko lud nisam, al reko mozda neko iz BIA/CIA/FSB/MOSAD/BND dodje i otvori dusu, mozda neko ko ce uskoro u penziju. Al cenim da bi mu pre neko sto klikne na `prosledi` vec uveliko tekla krv iz frontalnog dela lobanje :) No, nastranu salu na stranu, reko da vidim sta ostatak pcberza sveta misli o ovome i tako dalje, cisto bzvz, ja iskreno tom ukletom sajtu ne verujem nista, pa sve i da me puste u sobu ili halu ili sta vec sa serverima da licno ceprkam i preturam :)
Još nama davne 2007. kada je počelo to ludilo. Prvo je bio Myspace koji sam takođe ignorisao.
Imam jedan bezveze profil sa kojim sam uspeo na moju veliku sreću da osvojim Orcs Must Die cd key. Naravno zamalo da osvojim i Cooler Master poklon paket ali me pretekli. To je sve.
To i svima savetujem, napravite neki glupi profil, ne morate ni sliku da stavite, ama baš ništa, neko talibansko ime stavite i niko neće ni da vas pogleda.
1. Totalno je nebitno ko je vlasnik. Naravno da mogu da ti gledaju poruke, slike, da znaju sta i kome radis - a to nije strogo vezano za Scarefacebook, vec pocinje istog trenutka kada se konektujes na net, probudis se i ustanes iz kreveta, pa te prati BIA ili neka slicna sluzba. Sve ovo ako si neki vazni baja, ako nisi... Pa, onda te zabole djokica.
2. Sve sto si ikada radio na netu (slike, klipovi, postovi) ostaje negde zavedeno... Ako si neki vazni baja, ako nisi... Pa, onda te zabole djokica.
3. Ima nacina da prijavish zloupotrebu. Sta ce ti telefon u doba neta i ostalih kur-palatza?
Sam ScareFB je zloupotreba (vremena svakako, a najvise zdravog razuma), tako da ako si tamo, lajkuj covece, lajkuj!
Nećeš naći na googlu istinu ali zato hoćeš ovde lol Uglavnom što sam ja uspeo da načujem tokom ovih godina je: (mada ne znam koliko je sve tačno) 1. Naravno da vlasnik može da vidi sve što se nalazi na njegovom sajtu uključujući sve tvoje poruke ,slike... ,čini mi se da čak negde u ugovoru piše da FBI/CIA mogu da pristupe tvojim podacima ako si osumnjičen za nešto. 2.Sve ostaje čak i nakon brisanja i naravno da postoji dosije sa zavedenim svim tvojim aktivnostima na FB ,pošto si ti iz evrope mislim da možeš čak da naručiš da ti pošlju sve tvoje podatke odštampane ako hočeš jer tako neki evropski zakoni nalažu. 3.Koliko znam postoji opcija na FB da prijaviš ako neko zloupotrebljava tvoje slike ,podatke...
Najbolje da sa sačekaš PhatPhucka on ti je expert za ove stvari. Black Wolf
Znaci simpaticni ridjokosi Jevrejin je sve to lepo odradio do tancina, kako se CIJE, BIJE i ostale sto ih na k.... naBIJEm ne bi mucile, nego lepo https://www.dot.com, pa klik na `uvid u stanje`, aha taj i taj je slusao cetnicke pesme, mrs u konclogor u Texasu, pa da vidis cija majka crnu vunu prede. E je..sh mi mater ako nije vise slobode bilo u najkomunistickijem periodu dok su crni kozni kaputi harali sirom SFR Jugoslavije nego danas. Vise bre ne moz ni sopstven k... da onesvestis a da neko ne gleda logove i ostale gluposti. Vrh majke mi :)
Smisao je dobrovoljno ispovedanje, ili priznanje nakon ispitivanja, prilikom kojega se ne bi setio svega što ljudi otkriju na fb-u. Ako ne sami, a ono drugi o njima. Šta misliš, šta radiš, šta si bio, šta bi hteo da budeš, imaš, s kime si sve u vezi bio a sad si, gde se nalaziš, sve, sve, sve... Sledeća zapreka je: lažni nalog i nepovezanost naloga sa baš svim e-mail nalozima i pravim imenima. Uskoro će to biti nametnuto, da li nakon još nekog terorističkog napada ili pretnje, nema veze, ali, i MS i Google, i FB... svi ispotiha najavljuju da će doći kraj lažnim imenima i nick-ovima, i da će iza svega morati da stoji ime. Mnogi bi i na ovom forumu manje k... da moraju da ostave prave podatke. Čemu sve to? Informacije su novac. Od inžinjeringa prodaje, inžinjerninga politike i izbora do npr. arapske revolucije. Ne zaboravite da je fb kao medij srušio u prošle dve godine, nekoliko vlada koje nisu mogle da se sruše godinama, od vremena Tita. Eto, kao forumašu, najbliže neka ti bude: fb može i izaziva veći upgrade računara nego svo poznavanje IT materije i izlazak novih radeona i force-a zajedno. Ako domaćice zaključe da im neki xx-ville ne radi dobro i fb `koči` (a koči zgob adobe-a), kupuje se nova mašina. I tačka. Sky i Torta ostadoše bez glasnih žica a mi bez ušiju, ali nemaju takav uticaj kao facošup.
Pisko, ti si genija za voznju. Kad porastem hocu da budem kao ti. Uvek si na visini zadatka, bilo da se radi o informatiki ili kao sad, o zabrinutosti junoshe glede pratjenja dok mlati... chime vetj mlati na FB.
:: Smisao je dobrovoljno ispovedanje, ili priznanje nakon ispitivanja, prilikom kojega se ne bi setio svega što ljudi otkriju na fb-u. Ako ne sami, a ono drugi o njima :: Šta misliš, šta radiš, šta si bio, šta bi hteo da budeš, imaš, s kime si sve u vezi bio a sad si, gde se nalaziš, sve, sve, sve.. :: Sledeća zapreka je: lažni nalog i nepovezanost naloga sa baš svim e-mail nalozima i pravim imenima. Uskoro će to biti nametnuto, da li nakon još nekog terorističkog napada ili pretnje, nema veze, ali, i MS i Google, i FB... svi ispotiha najavljuju da će doći kraj lažnim imenima i nick-ovima, i da će iza svega morati da stoji ime. Mnogi bi i na ovom forumu manje k... da moraju da ostave prave podatke :: Čemu sve to? Informacije su novac. Od inžinjeringa prodaje, inžinjerninga politike i izbora do npr. arapske revolucije. Ne zaboravite da je fb kao medij srušio u prošle dve godine, nekoliko vlada koje nisu mogle da se sruše godinama, od vremena Tita :: Eto, kao forumašu, najbliže neka ti bude: fb može i izaziva veći upgrade računara nego svo poznavanje IT materije i izlazak novih radeona i force-a zajedno. Ako domaćice zaključe da im neki xx-ville ne radi dobro i fb `koči` (a koči zgob adobe-a), kupuje se nova mašina. I tačka :: Sky i Torta ostadoše bez glasnih žica a mi bez ušiju, ali nemaju takav uticaj kao facošup :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Ha, ha, ha i tebi kolega pcberzijanče! Hebala te i Severna i Južna Koreja i Kim Džong Il i Kim Džong Un i Kim Džong Due, Tre, Kvatro, Ćinkve i tako dalje! Sine, nema te UDBE i nema tog KaGeBea kakav su napravile Sjedinjene Satanističke Države i Židovlend! Dakle, apel na sve korisnike fejsbuka, DRUŽITE SE IN VIVO, ebeš elektriku i elektroniku ako nisi hendikepiran, retardiran, malouman, blesav ili pak trenutno nemaš šta da plajvaziš, poput žalosnog mene .)
@Pisko Halal vera na objašnjenju, a što se potonje teme o wireless network-cima tiče, isto tako neko dobrovoljno otključa svoj ruter pa ja jelte ali ne mogu da ne odolim da mu ne promenim makar ime u nešto neprijatno za čitanje i gledanje... Šta ću, ne mogu da odrastem, jače je od mene, pa nisam ja kriv što nas na sve strane zatupljuju i zaglupljuju svakakvim čudima modernoga doba :P
:: To sa slobodom u komunizmu me slatko nasmejalo, :: Imas N.Koreju pa se informisi kako je tamo :: :: Odgovor na tvoje pitanje prihvatices, onako kako ti zelis :: :: I htedoh da dodam, a verovatno si vec cuo, imas mogucnost da sve tvoje podatke na FB trazis na uvid : :: :: http://givememydata.com ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647055. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.