Cudan se problem pojavio ima par meseci, ali poceo je da strasno iritira, zapravo stvar je u tome sto iamam umrezena dva racunara (jedan xp drugi vista), preko modema, i oba su na netu, i sad sve je bilo ok dok odjednom nece da sa jednog prebaci na drugi velike fajlove? krene da prebacuje sa standardnih 8mbps i pukne i probam na retry i onda krene sa 800kbps!
a onda moze da ga prebaci ali traje vecnost......
nerazumem sta je problem guglao sam ali nista nisam uspeo da uradim, da li je neko cuo ili imao slicna iskustva??
Prebacivao je ranije, radilo je ok, dakle nije imao niti sad ima fat32.
@nitro Najprostije za pocetak, resetuj ruter, proveri njegova podesavanja, defragmentuj sve particije na oba kompa. Prveri podesavanja mreze, mozda je pobrljavilo nesto.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Zeza jedan komp sad koji je od ta dva moras da proveris. Jer ako vuces sa njega on ce opet da zeza ili ako kopiras na nejga opet isto ide preko iste mrezne karte ili sistema! Ja bi probao sa dodatnom lan kartom. Ali bi prvo digao svez sistem da ne kupujes dzabe lan kartu ako je do sistema!
@Jamire Bem ti klesta ti bi pre gubio 5÷6 sati na dizanje sistema i programa (ako covek nema image) nego dao 250 dinara za mreznu kartu...
Covece pa to je surovo... pa makar i spavanje vredi vise do 250 dinara a kamo li nesto ozbiljno...
Daj bre nabicete masu od tolikog dizanja... ko sta radi oni bi samo da dizu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Zeza jedan komp sad koji je od ta dva moras da proveris. Jer ako vuces sa njega on ce opet da zeza ili ako kopiras na nejga opet isto ide preko iste mrezne karte ili sistema! Ja bi probao sa dodatnom lan kartom. Ali bi prvo digao svez sistem da ne kupujes dzabe lan kartu ako je do sistema :: ::
Koji lik Ma kakve mrezne karte i reinstalacije sistema...
@H-nitro Samo lagano, sistemom eliminacije: -Na oba racunara reset BIOS-a na default (za svaki sl.). -Direkt LAN kabl iz jednog u drugi racunar (bez modema/rutera/svica). -Na oba racunara digni neki live Ubuntu (ili Mini WinXP sa Hiren`s-a ili sta god...) i probaj kopiranje sa jednog na drugi racunar - za download iso fajla ti verovatno treba manje vremena nego da odes do radnje, kupis NIC i vratis se, a ostatak posla traje ukupno 10-15 min. (sto je opet manje vremena nego da se akas sa ubacivanjem kartice u jedan/drugi racunar).
Ovim stavkama ces ustanoviti da li postoji hardverski problem sa ruterom ili nekim drugim komponentama. Ako na Linux-u sve sljaka ok, znaci da je problem softverske prirode.
probacu to, najpre direktno jedan u drugi, a svejedno je sta kopiras,znaci i ako kopiram jedan fajl od 5gb .mkv nema razlike krene ide i samo pokne pita retry? i onda krene 0 na sat
javljam kakav je rezultat direktnog umrezavanja...
slusaj veljco, nisam ja dosao ovde da me ti ispravljas pravopisu, ko si ti? niti sam te pitao za tako nesto, ti ne znas odg, na moje pitanje, pa eto da se ukljucis, ti si nasao nesto totalno nebitno, iako sam pogresio neces me ti uciti kako se kaze nisam nepismen , to je zbog brzog kucanja....
a za ostale clanove, nasao sam bug! hvala vam na savetu kako se toga nisam setio, kad ih umrezo9m direktno sve ide kako treba, znaci sve je uredu hardware i software ali preko modema lelekomovok nece, tu je problem ako neko ima isti da zna nasao sam negde kad sam guglao da sa upgrade firmware za modem moze da se resi ovaj problem ali to ja necu raditi ionako je djubre od modema,
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647055. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.