Jedne hladne noći ne znam iz kog razloga na fejsbuku u odeljku other pod okriljem poruka uočim jednu koja je stigla od nekog lika iz Benina, koji se predstavlja kao advokat mog pokojnog rođaka. Priča pije vodu, oni jadni eto od 2010. jure nekog da nasledi njegovu lovu, on je bio Ing. Marko (random prezime), radio je kao naftaš ili šta već, i eto pogibe jadan u saobraćajci sa sve ženom i decom i nema niko da nasledi osim mene. Neću spominjati imena jer ne želim da se ničega prisećam, a i sve dokaze o postojanju te konverzacije sam obrisao, kao i slike, formulare, word dokumente, itd. jer sam prilično ispizdeo kad sam skontao kolika sam debilčina što će te pročitati u narednom delu teksta. E sad on meni uvalio neki word formularčić da mu popunim, koji treba da pošaljem nekoj nepostojećoj National Develepment bank of Benin (google i wikipedia kažu da takvo nešto ne postoji) ali ja i dalje ne puštam mamac premda se stalno kroz celu priču događa nešto što me drži konstantno popaljenim ČAMUGA ME NEPREKIDNO ZOVE IZ BENINA (POZIVNI +229 MOBILNA MREŽA 68) I NE OSTAVLJA NA MIRU... Ja reko kad već čovek arči tolke kredite na mene mora da je istina, elem završilo se tako što sam ja na kraju predao sva `dokumenta` (i vaše dete ume bolje u fotošopu) i proverio `umrlicu`, dozvolu njegove `advokatske komore` i za kraj je ostalo da se obratim nekakvom High Courtu (Višem ili Visokom sudu) Benina sa veoma zanimljivom mail adresom benin_highcourt@cooltoad.com. Ja sam očekivao u najmanju ruku neki .gov ili .neznamnijašta a ne kul-žabu al ajde kad već ispadoh kompletan idiot (dao slepcima sken pasoša, prave podatke o prebivalištu, čak i devizni račun u banci otvorio), popunim i taj poslednji word formular (pun pravopisnih grešaka itd) i nakon toga ubrzo stiže mail u kome treba da platim neke fee-jeve (takse) u visini od 8500 eur da bi oni toj (nepostojećoj) banci omogućili da se transfer izvrši.
NARAVNO NOVAC SAM UPLATIO I U PONEDELJAK OČEKUJEM 12500000 $ NA RAČUNU :) hahahaha :)
E sramota me je majke mi narode, al morao sam da podelim sa vama, jbg, da me nije 40 puta zvao iz Benina i ulupao bruka kredita ili čega već na mene, ne bi se ni okrenuo već bi ga odavno shift-deletovao al ovako me čamugan crko da Bog da držao na lancu punih 5 dana. U nadi da niko od vas neće poverovati u ovakvu neku bajku, pišem ovo i kačim na forum, bez obzira na to koliko me je blam što sam naseo na jednu jeftinu foru. I skoro cele ove nedelje (od ponedeljka do petka) bio ubeđen da ću dobiti tu lovu dok nisam u subotu ujutru naleteo na blog čiji link vam je na početku ovog pisanija.
Brate, sto si ovo radio: `dao slepcima sken pasoša, prave podatke o prebivalištu, čak i devizni račun u banci otvorio`? Jbga,sledeci put neces-ne znam kako nisi provalio da je prevara.. Sad ga malo zajebavaj, reci da si uplatio pare ali da mora da prodje 24 casa da prodje uplata, pa zazaj za vremensku zonu.. Daj mu i broj banke, reci da je zapelo pa da ih on nazove.. Kad te je toliko zajebavao, sad malo i ti njega.. Ugledaj se malo na kolegu Dextera, on je zajebant..
Antec 900 AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz ViperX Samsung SSD 128GB 830 Samsung 2 TB SpinPoint F4 ASUS ATI 7950 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
Posle poslednjeg maila u kome kazem da cak to nisam ni ja (jer sam mu pisao sa drugog fejsbuk profila jer nekim cudom na tom originalnom mi je zabagovalo slanje poruka preko kog me je u pocetku kontaktirao) i rekao da ako ikad bude prolazio Srbijom i Novim Pazarom (leglom muslim extremista) da je welcome to stay and die, i da naravno zelim da uskoro izbije neki rat u njegovoj zemlji i da svakodnevno pratim na vestima izvestaje o izginulim chamugama, sochno opsovao i tako dalje, nije vishe imalo smisla ni da se obracam `advokatu` ni `banci` ni `sudu`. A svima sam pustio isti mail. Jes istini za volju zvao nakon toga josh 2 puta i oba puta sam se javio i odlozhio fontele, mozhda je htela chamugashka slina da se izvini ali zabole me, tako da dragi moj nema smisla da radim to shto prichash, nece me mnogo usreciti ni da ih zajebavam jer ovoliko koliko su oni mene ispalili (premda je i chamugan poslao dodushe slabije rezolucije sken svog pasosha). CRKO DA BOG DA CEO BENIN I DA BOG DA SHTO VISHE GLADNIH JADNIH I BEDNIH BILO U AFRICI I CELA CRNA RASA DA SE ISTREBI KONACHNO SA LICA ZEMLJE! ... jbg, to je to shto sada osecam prema chokoladnima, i ne daj Boze neki u skorije vreme da mi stane na put :) Mislim na kolovoz uglavnom :D
:: Brate, sto si ovo radio :: `dao slepcima sken pasoša, prave podatke o prebivalištu, čak i devizni račun u banci otvorio` :: Jbga,sledeci put neces-ne znam kako nisi provalio da je prevara. :: Sad ga malo zajebavaj, reci da si uplatio pare ali da mora da prodje 24 casa da prodje uplata, pa zazaj za vremensku zonu. :: Daj mu i broj banke, reci da je zapelo pa da ih on nazove. :: Kad te je toliko zajebavao, sad malo i ti njega.. :: Ugledaj se malo na kolegu Dextera, on je zajebant.. :: :: Antec 90 :: AMD Phenom II X4 96 :: Xigmatek Balde :: Gigabyte GA-990XA-UD :: Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz Viper :: Samsung SSD 128GB 83 :: Samsung 2 TB SpinPoint F :: ASUS ATI 795 :: Dell U2412 :: Seasonic SS-750 :: Logitech G105+MX51 :: ::
Da gazda dbqp ima 8500 mislish da bi stvarno dao toj chamugashkoj svinji? Pa jel ti delujem stvarno toliko ludo? Dobro priznajem da delujem al s tim parama bi radije otvorio temu BUDZET 8500 EVRA: PREDLOZITE KONFIGURACIJU :) Kad bi vec imao za bacanje xD Tako da NISAM i nije mi ni na pamet palo, odma se obistinilo sve sa onog bloga ciji link vam dadoh skroz gore, na samom pocetku :)
:: zezas me da si uplatio 8500 evra?zajebavas narod,jel da :: :: ::
Da li je moguce da si naseo? Meni su pre par godina na slican fazon nudili neku cifru, neka crnkinja i jedna Ruskinja. Prva prica je bila crnkinja, kako su joj fazon ubili oca, ona je nasledila milione ali u strahu da ni nju ne roknu ona mora da prebaci taj novac u drugu zemlju pa aj u Srbiju i bas meni, normalno meni bi kao pripalo par milki za uzvrat da joj posaljem novac, fazon 500$, ostavila je scan svoje lk, pasosa itd na sta sam ja rekao cao zdravo. Dok je Ruskinja trazila moj broj racuna u banci itd, ne bi li prebacila ne znam koliko hiljada dolara na moj racun i meni isto tako bi isao neki procenat... Poenta price, ima mnogo takvih prevara sa razlicitim pricama, sve to lepo zvuci, ljudi vole da slusaju takve bajke ALI sve je to PREVARA! .) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Čemu toliko žuči oko svima davno poznate prevare? Ne mogu da verujem da se neko ozbiljno odazvao na te fore, pa većina ljudi ovde redovno prima takva pisamca zadnjih 6-7 godina, meni stiže bar jedno u 2 meseca. Pa dobro, malo si se akao oko dokumenata ali nema prave štete. To što ima tvoje podatke- boli te đoka.
Ma brale ne da bi iskulirao nego ne bi se ni obazirao na takvo nesto, da me slepac nije jebeno zvao telefonom, da mu nisam slushao `techni` engleski preko slushalice i to ponavljam, ne jednom nego 30tak puta... Jel tamo kredit pada sa neba ili racuni stizu umotani u koru od banane pa se ne vidi iznos? Nesto od toga biti mora. Dakle to me je jedino drzalo ludim i uzbudjenim, na mailove i slicice se nisam toliko primio koliko mi je delovalo sve to ozbiljnije (da ne kazem istinito) tim pre sto me je prokleta berachica pamuka i kafe i banana ZVALA na mob valjda sa svog moba, gledao sam na wiki, to je mobilna mreza u tom Avganista-Beninu... Jbm li ga... Ko ce ga znati... A i tebe da zove neko iz USA sa +1 5858903859389 kao ne bi se isprimao da si nasledio milione? Ti mozda ne, ali masa bi, veruj mi...
:: Da li je moguce da si naseo :: Meni su pre par godina na slican fazon nudili neku cifru, neka crnkinja i jedna Ruskinja :: Prva prica je bila crnkinja, kako su joj fazon ubili oca, ona je nasledila milione ali u strahu da ni nju ne roknu ona mora da prebaci taj novac u drugu zemlju pa aj u Srbiju i bas meni, normalno meni bi kao pripalo par milki za uzvrat da joj posaljem novac, fazon 500$, ostavila je scan svoje lk, pasosa itd na sta sam ja rekao cao zdravo :: Dok je Ruskinja trazila moj broj racuna u banci itd, ne bi li prebacila ne znam koliko hiljada dolara na moj racun i meni isto tako bi isao neki procenat.. :: Poenta price, ima mnogo takvih prevara sa razlicitim pricama, sve to lepo zvuci, ljudi vole da slusaju takve bajke ALI sve je to PREVARA! . :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Aman, i tebi da kazem, da me MOTKA crnachka nije zvala 30 puta na mobilni i da mu se svih tih 30 puta nisam javio, jel stvarno mislish da bih popushio glupavu prichicu? Jbg, izgleda sam osetljiv na telefoniju i glasove drugih ljudi... Mozda je to moja slaba tacka. Od sad iskljucivo razgovaram sa takvim ljudima preko morzeove azbuke i telefaks korespodencije :) Tj. ja njima mailove oni meni faxove, pa da vish kad im stigne 1000$ rachun xD samo da nekako dodatno usporim fax da transferi traju po 3 sata xD
:: Čemu toliko žuči oko svima davno poznate prevare? Ne mogu da verujem da se neko ozbiljno odazvao na te fore, pa većina ljudi ovde redovno prima takva pisamca zadnjih 6-7 godina, meni stiže bar jedno u 2 meseca. Pa dobro, malo si se akao oko dokumenata ali nema prave štete. To što ima tvoje podatke- boli te đoka :: :: ::
Od ovih MOTKI iz benina i afrike ja verujem gorih govana nema, nije za dzabe AIDS izmisljena da ih potrebi! Eto vidis sta rade kad im se da malo interneta? mamicu im bemje...
:: Ne razumem zasto ti je kriv Benin i Afrika ako si ti ispao glup inace od nas Balkanaca nema veci prevaranata!
Pa to ti pricam, sve dobija drugu dimenziju kad te neko zove (pogotovo iz inostranstva) i kad mu slusas glas preko telefona i samim tima bivas 111% ubedjen da je sve istina...
:: Nek ti bude nauk za sledeci put, slazem se da bi dosta ljudi naselo, a realno za 8500$, zvao bih te 300 puta. :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j ::
A i gluplji je taj iz Benina ako vec trazi 8500 eura gde je nasao da vara nekoga iz Srbije gde je prosek plate 200eura!Sve te pozive koje je uputio ako je zvao iz Benina kosta ce ga vise od 8500eura!
Covece, objasni se, ni kad su nam devedesetih kao deci stizali ti spamovi na mail niko nije poverovao ni za sekundu, kamoli danas kad vec imas hiljade i hiljade strana na netu ispisanih o toj prevari...
Pa mozda je pomislio da sam ja neki BOGATI Srbin, jbt, imam fejsbuk, imam net, imam skener :) Cak i MOBILNI TELEFON jbt :) ahahahahahaha joj nadam se da si u pravu i da mu je stiglo bar 850$, al opet mozda je sa skajpa svinja zvala tako da pishi propalo...
:: A i gluplji je taj iz Benina ako vec trazi 8500 eura gde je nasao da vara nekoga iz Srbije gde je prosek plate 200eura!Sve te pozive koje je uputio ako je zvao iz Benina kosta ce ga vise od 8500eura :: :: ::
Lepi, samo onaj blog je imao ispisano o toj prevari tako da nemoj tako. Jbg, nisam ja glup, stizalo mi je i pre da sam osvajao milone, doduse mozda ne meni licno nego drugarima i uvek ista prica, prvo ti njima uplatis nekoliko `iljada pa tek onda oni tebi. Elem, ovo je novi metod, znaci lik ZOVE S MOBA i ja se malouman JAVLJAM... tako da brate koliko god te price pile vodu voda prestaje da tece kad te neko okrene i na nigga engleskom prica bajku dok ti padas u sevdah ususkan u milione ... Joj da mi je pri ruci da ga licno vidim i da mu kazem par toplih, bratskih reci :) UZIVO :)
:: Covece, objasni se, ni kad su nam devedesetih kao deci stizali ti spamovi na mail niko nije poverovao ni za sekundu, kamoli danas kad vec imas hiljade i hiljade strana na netu ispisanih o toj prevari.. :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: ::
Pa bas tu je uvek velika zarada kod takvih prevaranata, jer je ovde 99% sirotinja i prodace sve sto ima ne bi li dobio tu ogromnu kesu i konta da ce ziveti do kraja zivota, a da kurcem ne makne. To je Srbija, zemlja ovaca...Pa da li si citao koliko para je zgrnula ona SMS mafija? I to sve isto na sirotinji koja ce poslednji dinr dati i zaduziti se ne bi li dobila nekakau TV plazmu ili 1000E nepostojece nagrade. Svaka im cast i treba da deru ovaj glupi Pink narod
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: A i gluplji je taj iz Benina ako vec trazi 8500 eura gde je nasao da vara nekoga iz Srbije gde je prosek plate 200eura!Sve te pozive koje je uputio ako je zvao iz Benina kosta ce ga vise od 8500eura :: :: ::
Aman brate mili, znas koliko me svrbelo za te pare, u jednom trenutku sam dosao do toga da ne znam sta bi s njima, osim da ispadam jos veca budala i kupujem neke kompove, aute, stanove, pa da me neko na ulici lepo izupucava iz nekog visokokalibarskog automatskog oruzja :) A ako mene svrstavas u Pink narod, onda jebi ga, stvarno si promashio temu, jbt ja pricam ovde kako me lik 30x zove i przhi, joj shto nisam nechim snimao pa sve na youtube, a on meni o nekim SMS mafijama, pa na te SMSove se stvarno i primaju maloumne babe i dede, jebale ih i plazme i posrana zelena evro novcanica... Tako da sve u svemu, nije mi zao, samo jebi ga, daj malo te prevare da usavrshe, tipa ono lichno bane u Srbiju avionom, pa idemo na kafu, pa ako je riba mozda se i smuvamo, e tad bi vec uplatio i 8500000 evra a ne 8500 :) hehe, definitivno mi fali neshto :) pichkasto :)
:: Pa bas tu je uvek velika zarada kod takvih prevaranata, jer je ovde 99% sirotinja i prodace sve sto ima ne bi li dobio tu ogromnu kesu i konta da ce ziveti do kraja zivota, a da kurcem ne makne. To je Srbija, zemlja ovaca...Pa da li si citao koliko para je zgrnula ona SMS mafija? I to sve idto na sirotinji koja ce poslednji dinr dati i zaduziti se ne bi li dobila nekakau TV plazmu ili 100E nepostojece nagrade. Svaka im cast i treba da deru ovaj glupi Pink naro :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: A i gluplji je taj iz Benina ako vec trazi 8500 eura gde je nasao da vara nekoga iz Srbije gde je prosek plate 200eura!Sve te pozive koje je uputio ako je zvao iz Benina kosta ce ga vise od 8500eura :: :: :: :: :: ::
Hm, a i taj sto zove, zasto bi te nagovarao 300 puta da uzmes tu sumu, ako on nema ogromne koristi od toga. Da je to tacno, seo bi na avion i licno bi dosao i u cetri oka bi ti izneo slucaj. Sto se tice tarife poziva, ko zna kako/odakle i sa cijeg broja zove. Danas je sve moguce zamaskirati...A pogotovo takve grupe koje se profi bave tim vidom prevara, ejjj brate... Ja sam takav, pa da mi neko i 500din pokloni, ne mogu mirno da spavam, jer kontam zasto bi i kako ce mi to kasnije naplatiti?:)
Sto se tice poziva samo cu da kazem ovo da su ultra jeftini ja sam radio u Ekvadorijalnoj Gvineji i da sam za bas jeftino zvao ovde kuci preko interenta.
Asus M4A88T-V Evo/USB3 AMD Phenom 2 B35 3.5hz NH D14 Asus 8800GT Glaciator Mushkin Black Line 2x2GB 1600Mhz CL7 Samsung F3 1Tb Antec TruePower 550W
Pa naravno da je meni sve to palo na pamet, ali na zalost lakse je verovati u snove nego u istinu. Isto tako kad te neka riba navodno muva preko neta i sve se vi dogovorite i na kraju ostanes sam na trotoaru ko hooker dok se ona smeje s obliznjeg prozora i misli `joj al sam ga uradila, kako sam samo zajebana`. Kapiram te skroz, a i za narod si na zalost takodje u pravu, jbg, takvi smo, sve bi da imamo a nista da ne radimo, nisam ja nista bolji od Pink Srbije osim sto sam mozda obrazovaniji i eto jbg, znam kako rade neke stvari, ... Inace imao je chamugan interesa, delili bismo lovu 50-50, al brate, sto onda nije umesto mene uplatio taj fee :) necemo vise o tome, jbg, muka mi i da se prisecam svega, iskreno, totalno mi je bez veze, ne sto sam ispao budala, nego sto uopste postoje ljudi u stanju da rade tako podle i niske stvari, da manipulisu i varaju ljude, zarad neke sitne love, koju na kraju ni ne dobiju jer ih prevarena osoba nema, niti moze nabaviti u dogledno vreme, sve i da hoce... A svaka cast onome ko se stvarno primi i na kraju uplati benin_highcourt@cooltoad.com-u 8500 evra, njemu treba spomenik na sred Trga Republike umesto Knezu Mihailu, i to od suvog zlata 150-karatnog :)
:: :: Nisam tebe uzeo u usta, vec opcenito pricam :: :: Hm, a i taj sto zove, zasto bi te nagovarao 300 puta da uzmes tu sumu, ako on nema ogromne koristi od toga. Da je to tacno, seo bi na avion i licno bi dosao i u cetri oka bi ti izneo slucaj :: Sto se tice tarife poziva, ko zna kako/odakle i sa cijeg broja zove. Danas je sve moguce zamaskirati...A pogotovo takve grupe koje se profi bave tim vidom prevara, ejjj brate.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
E pa to me i buni, da li bi poziv sa skajpa ili kako ti kazes `interneta` bio ocitan na ekranu mobilnog telefona kao +22968(random broj) ili bi se pojavilo nesto drugo? Ja sam gledao zaista jeste pozivni iz benina +229 i zaista ima jedna od 10tak mobilnih mreza prefix 68... I prilicno se lepo cuo mogu ti reci preko telefona, sumnjam da je to neki komp i mikrofon... Mada otkud znam vishe, ako bi se izlagali velikim troshkovima svaki put kad bi nekog obradjivali, valjda bi im ceo `biznis` i propao. Imaju oni velikog interesa da te smaraju, ocigledno, i to putem telefona, gde si najosetljivi jer ko sto rekoh, cim te neko okrene stvari se menjaju, jbg, jedno je pisana rech drugo je zhiv chovek na telefonskoj slushalici...
:: Sto se tice poziva samo cu da kazem ovo da su ultra jeftini ja sam radio u Ekvadorijalnoj Gvineji i da sam za bas jeftino zvao ovde kuci preko interenta :: :: :: :: Asus M4A88T-V Evo/USB3 :: AMD Phenom 2 B35 3.5hz NH D14 :: Asus 8800GT Glaciator :: Mushkin Black Line 2x2GB 1600Mhz CL7 :: Samsung F3 1Tb :: Antec TruePower 550W :: :: ::
Ma sta je njima 100-200$, pa i da zovu sa nekog regularnog fon-a. To im je neki rashod od 0.01% koji uzmu od prevara:) Bas u tom pozivu oni te psiholoski obrade i vide da li je dalja komumikacija isplativa, pa da su i 5% sigurni da ces nasesti, ici ce dalje. Od 1000 izabranih da nasedne jedan, oni ce imati itekakvu zaradu
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647055. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.