Blog je pokrenut preko wordpress, koristim sve neophodne plugin-ove za SEO, Sitemap, i slicno. Sve je lepo podeseno, meta tagovi, keywords, description, title, h1 tag itd.
Imamo preko 4000 unikatnih posetilaca, 7500 posetilaca, 20000 pregleda stranica, nekoliko povratnih linkova, Facebook Fan page itd.
Nakon nekoliko nedelja poceli su se pojavljivati rezultati u pretrazi, o slikama da ne pricam nakon nekoliko sati, kad bi se kucao sajt direktno `lobi.in.rs` ili site:lobi.in.rs izlazilo bi sve vise pretraga jer je sadrzaj bio veci iz dana u dan...
Medjutim poslednjih dana u opste nema sajta na Googletu, kao da ne postoji, sta je moguci problem? Naime, prijavljivao sam stranice u `“Fetch as Googlebot`, da li je moguce da je ovo prouzrokovalo problem?
Bavim se online biznisom,imam mnogo sajtova,i vec 7 godina sam u tome. Google je nepredvidiv,kada potrazim neku firmu da mi urade SEO i pokazem portilio,kazu mi da ne mogu,too competitve. Licno su mi se prihodi istopili duplo od prosle godine otkada je Google Panda jednom danu zavruo slavinu. Posle toga je bilo jos panda, pingvin i ko zna kakvih updateova, i mnogi ljudi su ostajali unesreceni tj njihovi online biznisi. Nisam uspeo do sada da nadjem patern kako da se ovo poprravi tako da nemam savet ni za tebe lsim da se en oslanjas totalno na google. E sad, ne znam kako stvari stoje,nemam vremena da proveravam koliko backlinkova imas,ali google trazi da imas sto vise dolazecih linkova sa relevantnim keyordovima,pa se pozabavi time. Izbegavaj bilo kakav black hat.
Kada kucam u google pretrazi u FF-u nema te na 1. strani, ima facebook strana na 2. mestu.
Inace koliko znam po novim Google pravilima za indeksiranje i search, meta i keywords se vise ne gledaju, vec se boduju neke druge svari: - kakav je naslov strane, - koliko stvaran tekst strane ima veze sa naslovom koji si stavio, - koliko linkova na tvojoj web strani ide ka odredjenoj stranici, tj neko interno povezivanje linkovima... sto - vise linkova to se vise boduje neka strana, - koliko linkova sa nekih drugih sajtova ide ka tebi, - kakvi su linkovi koji sa tvoje strane idu ka drugim stranama i kolko veze imaju sa tvojim sadrzajem - h1, h2, h3 ... h6 - da li keywords koji si stavio imaju veze sa tekstom koji se nalazi na strani - itd...
Koliko sam skapirao, ako koristis neke nedozvoljene `metode` za povecanje svog rejtinga mozes da dodjes na njihovu `black` listu i onda si cao zdravo... ili jednostavno ako provale da malo preterujes mozes dobiti i negativan rejting, npr preterivanje sa keywords ili kucanje necega sto nema veze sa datom stranom. Ne razumem se nesto u web aplikacije i pravljenje sajtova itd, pa vise generalno pisem, verovatno ti nista nece pomoci...
ovo treba ispraviti, sta ce mi naslov u odgovoru...
29.11.2012. 19:32
status: user broj poruka: 69
Prvo da VAS pohvalim, postavio sam pitanje na nekoliko zastupljenih foruma (elite, sk, bench, dizajn itd.) u Srbiji i Vi ste jedini odgovorili na pomenuto pitanje - SVAKA CAST
@alrad U pitanju je `Cambria`, mada ne znam kakve vezi ima font sa pretragom, ali ako je do toga, promenicemo...
@tortojed Hvala, vratio sam sat unazat :) Drugo, ima rezultata ali sa FB Fan stranice, Twetter-a, Youtube i Google +1, ali ne sajt...
@drcika Nikad nisam niti cu koristiti ne zakonite radnje radi dobijanja posete...
@quna Ok, zamenicu, ako moze samo pojasnjenje ZASTO?
@pedjag Blog je nov, imamo tek 10 backlinks, ali imamo svakodnevno preko Google Adwors, Facebook, i ostalih stranice dosta poseta, nije problem sto nisam na prvoj stranici, ali nisam ni na poslednjoj i nije mi jasno kako je sve od jednom nestalo :(
npr. imamo akciju `Lobiraj i ti` i kad sam je upravo ovako kucao, nalazio je, sad nece...
za font su ti verovatno rekli zato sto izgleda necitko i napadno.Ja barem tako vidim. tesko je dati precizna pravila oko budjavog guggla. Sta god da mi mislimo, google je komercijalni servis i favorizuje svoje oglasivace. Jel imas google webmaster tools? idi vidi tamo dal prijavljuje neki error.ne znam ni koliko ce to pomoci,ja npr nemam errore,ali mi je unistavao sajtove iz cista mira. Bolji sam od konkurencije,ali eto.I ne obazirem se vise,samo sto mi je profit neupordivo manji na sta se nikada nisam navikao - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647054. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.