Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Targo internet i tv
STRANA 1 OD 1
priest Targo internet i tv 17.11.2012. 17:28 T50268

status: user
broj poruka: 96

Da li neko ima njihov internet,kakav im je w-router/modem? Neke prednosti i mane? Gledao Sam neke forume i za sada vidim samo reci hvale...ali opet valja proveriti. Hvala svima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Re: Targo internet i tv 17.11.2012. 17:49 #454691

broj poruka: 4515
Modem je qrcina, postoje problemi sa wifi-em. Internet je i tv su za sada odlicni. Namerno su malo odvrnuli slavinu zbog viralnog marketinga. Jos uvek imaju malo korisnika, pa je za sada sve ok.
Imas ovde prikaz tv slike i detalje oko neta.
Ako imas mogucnosti, probaj ih...

http://www.umrezen.in.rs/internet/targo-telekom-hd-televizija/

http://www.umrezen.in.rs/networking/ftth-u-srbiji-by-targo-telekom/

::
:: Da li neko ima njihov internet,kakav im je w-router/modem?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: Re: Re: ... 17.11.2012. 18:18 #454694

broj poruka: 1227
Radi za sve pare, bez greske.
Zamerke -modem nista spec zaista, malo se sporije konektuju uredjaji na wifi, na umrezavanje vise uredjaja se dosta njih zali, nema jos uvek epg-a, nisu jos uvek sredjene rute skroz ali tamo gde jesu ping je vrlo nizak i bez oscilacija, moj utisak. P2P na 10/5 paketu vuce do 25Mb/s, upload ~6 Mb/s a istovremeno igram online bez ikakvog laga...

mighty Re 17.11.2012. 19:41 #454721

broj poruka: 1670
Tehnički nije ruter nego ONT (Optical Network Terminal) pošto sem uloge rutera služi i da da RF signal za kablovsku, a može da služi i za POTS, al da ne cepidlačimo :)

Meni je ONT u bridge modu i moj TP-WR1043ND mi se bavi rutiranjem. Inače ONT ima relativno loš WiFi i ima problema, tj. na njemu ne radi Win 7 Homegroup. Ako imaš dosta uređaja, pogotovu wifi preporučujem da uzmeš pristojan ruter, a ONT staviš u bridge mod, što je 3klika. Ako izuzmeš to, sam ONT radi jako stabilno, ne zaglupljuje se, pregreva i sl. Ima Gigabitni switch sa 4 porta i WiFi po N-lite, tj. 150mpbs.

Internet je odličan, puštaju malo više nego što plaćaš, tako da je njihov 10/5 realno 12/6 i vidi se korist korist toga što brzina ne varira i što imaš dobar upload - rade torrenti, žena na Skype-u, ja igram WoT i ne oseća se da smo svi navalili :)

Ako imaš TV sa DVB-C tjunerom možeš da koristiš digitalne kanale, nema settop box-a. Kvalitet je jako dobar, pogotovu kad vidiš par HD kanala koji puštaju. Nema snega, senki i sl.

Manjak za TV je što još uvek nema svih popularnih kanala (ima večine, ali za sada fale FOX live, crime, movies, SportKlub, SyFi). FOX paket bi trebalo da bude rešen u skorije vreme koiko sam čuo.

Posle KDS-a sa TT sam se preporodio, nije bilo prekida u net-u i svi kanali su radili i kada je padala kiša/grmelo i sl.

Za TV su još uvek onako. nema paid paketa i fale im kanali, ali je kvalitet odličan.

Za net mislim da nemaju trenutno konkurenciju po pitanju kvaliteta, za mesec dana nisam imao prekida, da sam uspeo da izmerim manje brzine od onih koje treba, da uopšte osetim da nešto štuca.

A koliko znam ionako imaš akciju da ako ih sada uzmeš ne plaćaš TV prvih 6 meseci, samo net.

chip ja nemam na žalost ne pokrivaju Voždovac 18.11.2012. 01:40 #454795

broj poruka: 113
ali ima moj zet i fenomenalno je, nema mana... ako cepidlačiš reći ćeš da su previše ljubazni što je neuobičajeno za naše prostore. Sve je suva optika, nema koaksijalaca. Uzmi nećeš se pokajati i imaš upload snova kada je Srbija u pitanju za male pare.
priest Hvala 18.11.2012. 10:24 #454841

broj poruka: 96
Hvala svima,

vidim da mi `okopavaju` zgradu :) pa rekoh da se raspitam kako i sta...
jos jedno cepidlacko pitanje...trenutno imam Telekomov Pirelli DSC Wi-router... u odnosu na Pirelli-a, da li je WI bolji ili losiji...iz razloga sto pokrivam dva stana, koji su jedan pored drugog i trenutno imam 2-3 crtice od mopgucih 5 na udaljenijem kompu. Naravno mocicu da promenim mesto ONT-u :) da bude blizi, ali cisto inforamativno.

Video sam Targu pakete...doduse za poslovne i zahtevnije korisnike 2.5MBps/ 1.25MBps ...haos. Mogu da umrezim pola Zemuna sa tim linkom :)

mighty Re: Hvala 18.11.2012. 10:36 #454842

broj poruka: 1670
2.5MBps/ 1.25MBps nemaju u ponudi, imaju 2.5Gbps/ 1.25Gbps :) Osećam da je jako povoljno.

Kolegi danas postavljaju 40/20 za 3,500 mesečno videću kako je on zadovoljan.

:: Hvala svima
:: vidim da mi `okopavaju` zgradu :) pa rekoh da se raspitam kako i sta..
:: jos jedno cepidlacko pitanje...trenutno imam Telekomov Pirelli DSC Wi-router... u odnosu na Pirelli-a, da li je WI bolji ili losiji...iz razloga sto pokrivam dva stana, koji su jedan pored drugog i trenutno imam 2-3 crtice od mopgucih 5 na udaljenijem kompu. Naravno mocicu da promenim mesto ONT-u :) da bude blizi, ali cisto inforamativno.
:: Video sam Targu pakete...doduse za poslovne i zahtevnije korisnike 2.5MBps/ 1.25MBps ...haos. Mogu da umrezim pola Zemuna sa tim linkom :
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647054.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs