Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
placanje iz inostranstva
STRANA 1 OD 2  
JOSILENKO placanje iz inostranstva 11.11.2012. 21:52 T50170

status: user
broj poruka: 1013
Radio sam honorarno neke projekte za likove iz inostranstva, i sad je doslo vreme da se naplati. Pa rekoh da me posavetujete kako da to odradim? Gde i kako da otvorim racun da bi provizija oko podizanja novca bila sto manja? Pominju mi moneybookers itd, jel imate iskustva sa tim?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 11.11.2012. 22:03 #453290

broj poruka: 1637
Sta ce ti `posrednik` za naplatu?
Otvori devizni racun u bilo kojoj banci i trazi da ti uplate novac na isti. Proviziju ne placas ti, vec onaj koji uplacuje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO ... 11.11.2012. 22:15 #453294

zato sto smo se dogovorili da je cena projekta recimo 200e, i on ce toliko i da uplati. Fucka se njemu dal je u Srbiji provizija 50 ili 2%. Jok, sad ce da uplati 300e zato sto banke u Srbiji deru.
Daum ... 11.11.2012. 22:43 #453301

broj poruka: 12795
Nije to do Srbije, tako je svuda. Ti ako ćeš ovca da budeš tvoja stvar, ali svaki poslodavac plaća proviziju prenosa novca.

Ja barem tako radim online, ko neće ne mora da saradjuje...

Idi do neke banke, otvori račun i samo im reci da hoćeš da ti neko šalje pare iz inostranstva, daće ti sve potrebne podatke koje ćeš da im proslediš.

JOSILENKO ... 11.11.2012. 23:01 #453306

OK, znaci vi svi tako radite sa inostranstvom, otvorite racun u banci i toliko.
Znas, samo se pitam, ako meni mora da plati 50e proviziju, a nekom slovaku 2e proviziju, onda mu ja u toj prici dodjem manje konkurentan, ako me razumes.
alrad 11.11.2012. 23:14 #453314

broj poruka: 4830

Moze i preko Western Uniona.

luja-88 Re: 11.11.2012. 23:20 #453317

broj poruka: 1637
Decko, ja stvarno ne znam na kojoj ti planeti zivis ali na zemlji se to radi onako kako sam ti objasnio u prvoj poruci.
Ne deru banke u srbiji vec banke, generalno... i tako je svuda u svetu.
Provizija na sumu koju si spomenuo nikako ne bi smela da predje 15€. Licno uplacujem 285€ mesecno na inostrani devizni racun i provizija u `nasim lopovskim bankama`, kako bi ti rekao, izadje ~1200 RSD. Npr. preko Moneybookers-a bi provizija na istu sumu bila 8.265€ (to je onih 2.9%) pa sam zakljuci sta je lakse, povoljnije i bezbolnije...

@alrad
Preko WU je provizija 19€ na tih 200. Njegova jedina prednost je sto novac mozes da podignes u roku od nekoliko minuta od trenutka uplate.
alrad @Josilenko 11.11.2012. 23:29 #453319

broj poruka: 4830

Budi srecan da uopste mogu da ti posalju a da ti ne uzme Mister Mister.

JOSILENKO Re: Re: 12.11.2012. 00:32 #453333

Druze, zivimo na istoj planeti. Ja samo pitam kolika je gde provizija. Kako da pokupim lovu a da banka (ili ko god da je a da nije poslodavac i ja) uzme najmanji moguci procenat. Nista drugo. Znaci tvoj savet je - bilo koja banka u Srbiji, otvoris devizni racun.

:: Decko, ja stvarno ne znam na kojoj ti planeti zivis ali na zemlji se to radi onako kako sam ti objasnio u prvoj poruci
:: Ne deru banke u srbiji vec banke, generalno... i tako je svuda u svetu
:: Provizija na sumu koju si spomenuo nikako ne bi smela da predje 15€. Licno uplacujem 285€ mesecno na inostrani devizni racun i provizija u `nasim lopovskim bankama`, kako bi ti rekao, izadje ~1200 RSD. Npr. preko Moneybookers-a bi provizija na istu sumu bila 8.265€ (to je onih 2.9%) pa sam zakljuci sta je lakse, povoljnije i bezbolnije..
::
:: @alra
:: Preko WU je provizija 19€ na tih 200. Njegova jedina prednost je sto novac mozes da podignes u roku od nekoliko minuta od trenutka uplate.
Pisko Ne, ne bilo koja 12.11.2012. 08:12 #453347

broj poruka: 6646
Neka to nikako, ali nikako, ne bude Reiffeisen Banka.
Pre nego sam pompezno prekinuo saradnju sjebavajući njihovu karticu, nisam uspeo da dobijem uplaćenih 300€ više od tri nedelje, i uz tri odlaska u banku (koja je u međuvremenu, hvala dragom Bogu, zatvorena u G. Milanovcu) u Čačak... najkraće, osećaj kod podizanja SVOJIH para je kao da si im ih ukrao, ali prevarom na zakonski dozvoljen način, uz opasku da nećeš više....
Pišu se izjave porekla para i tako dalje, ogroman problem im je bio navodno, što je lice iz jedne zemlje uplatilo pare u drugoj zemlji (bio u proputovanju) i slično. Nadam se da u drugim bankama nije ovako.
WU je baš skup, u stvari, svi su katastrofalno skupi, to je procenat koji je jednostavno rečeno, zelenaški.
Ima li neka banka koja je stvarno međunarodna a da je ima i ovde tj. da račun otvoren kod nje znači pristup i napolju? Tj. uplata na taj račun ide direktno, bez provizije...?

Budale računaju na sreću.

MaliAbner Alfa Bank A.D. 12.11.2012. 10:23 #453361

broj poruka: 7769
Ne znam za druge ali ovi su OK...

Posaljes 5K ili 10K na racun i na racunu se za dva dana nalazi 5K ili 10K (bilo koje valute) bez provizija banke...

Tako je bilo pre deset godina a tako je i sad...

Placa se proviziju kad salju/es novce za srbiju do odredjene sume je % a preko doredjene sume je fiksna nadoknada, tj. banka preko koje saljes ti naplacuje uslugu i SWIFT...

Kao sto rekoh tako je bilo kad sam slao iz latiske amerike i tako je sad i azije...

Tomato Republic Of Serbia !!!

obradmi Re: Ne, ne bilo koja 12.11.2012. 11:58 #453372

broj poruka: 7721
Pisko svaka banka pa bila ona i medjunarodna podleze zakonima o deviznom poslovanju ove drzave ,zato sto mora da se zna trag novca ,sve mora da prodje preko NBS ,nema direkno nista.Ti zamisljas bankarsko poslovanje kao mali Perica.Josilenko otvori devizni racun u bilo kojoj banci ,i neka ti taj uplati na taj devizni racun ,preko loro ili bilo koje bankarske doznake provizija je 1-2 % to nije veliki iznos.Cekas max jednu radnju nedelju.Stici ce ti sms o uplati dodjes to i podignes.To ti je najpovoljniji nacin.Najbrze ti je Western union ,momentalno ali je provizija oko 8 % .

:: Neka to nikako, ali nikako, ne bude Reiffeisen Banka
:: Pre nego sam pompezno prekinuo saradnju sjebavajući njihovu karticu, nisam uspeo da dobijem uplaćenih 300€ više od tri nedelje, i uz tri odlaska u banku (koja je u međuvremenu, hvala dragom Bogu, zatvorena u G. Milanovcu) u Čačak... najkraće, osećaj kod podizanja SVOJIH para je kao da si im ih ukrao, ali prevarom na zakonski dozvoljen način, uz opasku da nećeš više...
:: Pišu se izjave porekla para i tako dalje, ogroman problem im je bio navodno, što je lice iz jedne zemlje uplatilo pare u drugoj zemlji (bio u proputovanju) i slično. Nadam se da u drugim bankama nije ovako
:: WU je baš skup, u stvari, svi su katastrofalno skupi, to je procenat koji je jednostavno rečeno, zelenaški
:: Ima li neka banka koja je stvarno međunarodna a da je ima i ovde tj. da račun otvoren kod nje znači pristup i napolju? Tj. uplata na taj račun ide direktno, bez provizije...
:: Budale računaju na sreću.
Pisko Zakon džungle 12.11.2012. 13:03 #453391

Ne radi se o zakonu, već o odnosu prema klijentu, gde sprovođenje tog zakona, u slučaju da daju pare tj. isplaćuju, koriste za odlaganje, ponižavanje i slično. Inače, tako sitne provizije ne idu u moju računicu obrade. Skidaju daleko više, možda je provizija tolika, ali je ukupno davanje veće, pa sad, nazvali to uslugom preračunavanja kao Poštanska štedionica (naplaćuju konvertovanje valuta čak i ako isplaćuju u istoj valuti, valjda obračunavaju svoje usluge u dinarima, pa moraju da preračunaju.... a sve radi program, lol), obrade, usluge, čekanja, šta god, uvek se još nekako ugrade.

codeus Re: Re: Ne, ne bilo koja 12.11.2012. 13:14 #453393

broj poruka: 4054

lepo si to opisao .. ali to je problem ove vukojebine od zemlje koja jos uvek ima na snazi stari komunisticko-fasisticki zakon koji kaze da gradjanin i gradjanka srbije nemaju pravo da poseduju devizni racun u stranoj banci ..

to je ujedno i glavna prepreka paypala- kod nas ..

dok tako nesto u ostatku sveta .. nije poznato ..

:: Pisko svaka banka pa bila ona i medjunarodna podleze zakonima o deviznom poslovanju ove drzave ,zato sto mora da se zna trag novca ,sve mora da prodje preko NBS ,nema direkno nista.Ti zamisljas bankarsko poslovanje kao mali Perica.Josilenko otvori devizni racun u bilo kojoj banci ,i neka ti taj uplati na taj devizni racun ,preko loro ili bilo koje bankarske doznake provizija je 1-2 % to nije veliki iznos.Cekas max jednu radnju nedelju.Stici ce ti sms o uplati dodjes to i podignes.To ti je najpovoljniji nacin.Najbrze ti je Western union ,momentalno ali je provizija oko 8 %
:: :: Neka to nikako, ali nikako, ne bude Reiffeisen Banka
:: :: Pre nego sam pompezno prekinuo saradnju sjebavajući njihovu karticu, nisam uspeo da dobijem uplaćenih 300€ više od tri nedelje, i uz tri odlaska u banku (koja je u međuvremenu, hvala dragom Bogu, zatvorena u G. Milanovcu) u Čačak... najkraće, osećaj kod podizanja SVOJIH para je kao da si im ih ukrao, ali prevarom na zakonski dozvoljen način, uz opasku da nećeš više...
:: :: Pišu se izjave porekla para i tako dalje, ogroman problem im je bio navodno, što je lice iz jedne zemlje uplatilo pare u drugoj zemlji (bio u proputovanju) i slično. Nadam se da u drugim bankama nije ovako
:: :: WU je baš skup, u stvari, svi su katastrofalno skupi, to je procenat koji je jednostavno rečeno, zelenaški
:: :: Ima li neka banka koja je stvarno međunarodna a da je ima i ovde tj. da račun otvoren kod nje znači pristup i napolju? Tj. uplata na taj račun ide direktno, bez provizije...
:: ::
:: :: Budale računaju na sreću.
codeus ... 12.11.2012. 13:15 #453394

broj poruka: 4054

josilenko ..odes u prvu banku (strani osnivac) izneses problem i raspitas se za opcije

komshaa meni skoro (letos) 12.11.2012. 13:20 #453396

broj poruka: 350
uplacene pare preko Credit Agricole banke(valjda meridijan bivsa) i na nekih 500e placeno je ovde 300 dinara provizije, a posiljaoc je platio 10e..oko 2% bese

edit: e da i racun moze ti biti privrememni, ne moras placati za njegovo odrzavanje
vladapsd Re: meni skoro (letos) 12.11.2012. 13:33 #453401

broj poruka: 1009
Takodje pozitivna iskustva sa credit agricole, slicna provizija za uplatu od 600e iz insotranstva

@Pisko
raiffeisen su najveci stocari prema odnosu sa klijentima...Pre nekih 8 godina sam primao platu preko njih i prema meni su se odnosili kao sa poslednjim fekalnim produktom zato sto ne radim u USS-u, za cije radnike su tada prostirali crvene tepihe i odobravali im i davali kredite brzinom svetlosti, a danas tim istim radnicima traze zirante i kojekakva cuda za dobijanje kredita, posto je amerikanac kidnuo.
Naravno, pobegao sam od njih i sada sam u credit agricole-u, gde su sa klijentima skroz korektni bez obzira na firmu i visinu primanja.

:: uplacene pare preko Credit Agricole banke(valjda meridijan bivsa) i na nekih 500e placeno je ovde 300 dinara provizije, a posiljaoc je platio 10e..oko 2% bes
:: edit: e da i racun moze ti biti privrememni, ne moras placati za njegovo odrzavanje
JOSILENKO ... 12.11.2012. 14:45 #453421

OK, hvala svima na savetima. Znaci Credi Agricole, ili Alpha, oznaka loro. Western Union nikako. I da se ne majem sa moneybookers i peyoneer i slicnim.
obradmi Re: ... 12.11.2012. 16:53 #453444

Idi u societe general ,RF jaki su i na svetskom nivou ,credi agricole i alpha su ipak trecerazredne banke ,mozes i kod intesa ,ja sam kod njih ,ali guzve su stalno ,ali kad otvoris devizni racun mora da ostane 5-10 E na racunu zavisi vec od banke mozes i da ugasis racun ,to je isto besplatno ,ali ipak trebace ti za druge stvari.Za Western union ti ne treba otvaranje deviznog racuna ,dizes novac direkno na blagajni ,posiljalac treba da ti javi broj i sa tim brojem koji kazes blagajniku podizes novac direkno.

:: OK, hvala svima na savetima. Znaci Credi Agricole, ili Alpha, oznaka loro. Western Union nikako. I da se ne majem sa moneybookers i peyoneer i slicnim.
gilopile Re: Re: ... 12.11.2012. 16:57 #453445

broj poruka: 9459
Ima li neko key gen. za te brojeve pa da ja podizem necije novce?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

posiljalac treba da ti javi broj i sa tim brojem koji kazes blagajniku podizes novac direkno.
:: :: OK, hvala svima na savetima. Znaci Credi Agricole, ili Alpha, oznaka loro. Western Union nikako. I da se ne majem sa moneybookers i peyoneer i slicnim.
obradmi Re: Re: Re: ... 12.11.2012. 16:59 #453447

Nema ,uz broj treba da pokazes i licnu kartu kada podizes novac.

:: Ima li neko key gen. za te brojeve pa da ja podizem necije novce
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

:: posiljalac treba da ti javi broj i sa tim brojem koji kazes blagajniku podizes novac direkno
:: :: :: OK, hvala svima na savetima. Znaci Credi Agricole, ili Alpha, oznaka loro. Western Union nikako. I da se ne majem sa moneybookers i peyoneer i slicnim.
gilopile ... 12.11.2012. 17:02 #453448

broj poruka: 9459
E jbg... nista dzabe nema...Trebalo mi je oko 500E...

Hvala!

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

obradmi Re: ... 12.11.2012. 17:14 #453451

U principu ako radi Western Union kod nas i slanje i primanje novca ,ipak nismo toliko losi ,do pre par godina nisi mogao preko Western Uniona da saljes novac iz Srbije ka inostranstvu ,sada moze.Mada kad pogledas najjednostavniji transfer iz inostranstva ka na nama iz bilo koje tacke zemaljske kugle je Western Union ,naravno ne racunam sh l b drzave koje nemaju ovaj servis ,ali uzimaju i najveci procenat.

:: E jbg... nista dzabe nema...Trebalo mi je oko 500E...
:: Hvala
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

Pisko Reiffeisen 12.11.2012. 18:36 #453469

U toj štali ni gašenje deviznog računa nije besplatno. Al` neka, veća je slast kad to uradiš.

obradmi Re: Reiffeisen 12.11.2012. 18:50 #453474

Drzava Srbija (hvala joj ) uvela zakon ,koji vazi za sve banke ,da je gasenje racuna (tekuci ,devizni itd..)besplatno ,vazi za sve banke i to ima vec 10 meseci ako ne i malo vise.Druga je stvar ako imas dugovanja po racunu.Moras to da vratis.

:: U toj štali ni gašenje deviznog računa nije besplatno. Al` neka, veća je slast kad to uradiš
:: Budale računaju na sreću.
JOSILENKO Re: Re: Reiffeisen 12.11.2012. 18:57 #453477

Pisko je imao dugovanja prema raifaisen, zato sto je hteo da uzme svoje pare sa svog racuna ali u njihovoj banci. Kako si mogao, Pisko, to da im uradis. Gde ce ti dusa

:: Drzava Srbija (hvala joj ) uvela zakon ,koji vazi za sve banke ,da je gasenje racuna (tekuci ,devizni itd..)besplatno ,vazi za sve banke i to ima vec 10 meseci ako ne i malo vise.Druga je stvar ako imas dugovanja po racunu.Moras to da vratis
:: :: U toj štali ni gašenje deviznog računa nije besplatno. Al` neka, veća je slast kad to uradiš
:: :: Budale računaju na sreću.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647054.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs