Danas pozovem telekom zbog posla i usput dobijem obavestenje da mozemo da predjemo na vecu brzinu za manje para. Pogledam telekomov sajt i vidim da imaju nove NET brzine i znacajno manje cene nego Click. Meni su kuci doterali optiku i penzionisali isdn i potpisah ugovor za 1800din 4mbps i ocigledno sam ispao budala jer je to bilo pre jedva mesec dana, a sada je NET paket 10mbps isto toliko. Pretpostavljam da sam ga izduvanio jer sam vec potpisao ugovor, a nista me nije kostalo da sacekam par nedelja, jos sam i pitao jel ima vece brzine za slicne pare i namagarcili me...
To su im nove brzine koje su uveli pre nekih 15-tak dana kada sam i ja sklopio ugovor (posto sam otisao slucajno u njihovu poslovnicu ovde da se raspitam iako mi je ugovor istekao u Jul-u sacekao sam pravu priliku, nisam hteo da sklapam druge ugovore) oni su mi to ponudili iako jos na net-u nije bilo njihove zvanicne ponude za te nove pakete. Ja sam sklopio ugovor (cak i u ugovoru nisu imali taj paket pravilno ponudjen i napisan) i sacekao sledeci radni dan i stvarno su povecali brzinu. Uzeo sam ovaj najveci paket `net20` i brzina je iskoristiva max. do 16.5 Mb/s po speedtest-u (ne moze preko toga), a upload 900Kb/s, iako sam ranije koristio njihov `click 16` gde je bilo iskoristivo do 14Mb/s.
Evo ja imam 5 i mogu ti reći da sve ide super bez kočenja. Youtube mogu da gledam u 1080p bez ikakvog kočenja, većina online igara radi bez kočenja i štucanja, a za download je sjajno.
Najveći problem kod brzina većih od 5 mbit-a je neiskorišćenost kapaciteta. Retko koji torrent ćeš naći da ide full brzinom, meni recimo neki torrenti idu oko 200-300, a maksimum može da ide 500.
Samo ćeš za džabe platiti 10 a korstićeš u vrh glave 5.
Pa naravno da ćeš da imaš neiskorišćenu brzinu kad skinaš neke antičke torrenta sa par seedova a svi ovi noviji filmovi i serije sa masu sidova idu bez problema na 1MB/s Black Wolf
:: Evo ja imam 5 i mogu ti reći da sve ide super bez kočenja. Youtube mogu da gledam u 1080p bez ikakvog kočenja, većina online igara radi bez kočenja i štucanja, a za download je sjajno :: :: Najveći problem kod brzina većih od 5 mbit-a je neiskorišćenost kapaciteta. Retko koji torrent ćeš naći da ide full brzinom, meni recimo neki torrenti idu oko 200-300, a maksimum može da ide 500 :: :: Samo ćeš za džabe platiti 10 a korstićeš u vrh glave 5 :: :: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao` :: :: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded# :: ::
pogledajte ponudu Targo telekoma odnos upload/download je 1:2 a cene su iste kao kod ostalih operatera, a najslabiji paket je 5Mbs/10Mbs Jedino što trenutno posluju samo na NBGD ali šire se i sve je optika. Trebalo bi i ostali operateri da odgovore sa sličnim ponudama, ali to se ne dešava, jedino su se setili da napadnu Dulića. Targo ke ćerka firma od Nube.
Telekom u Jagodini, zgrada mi je `da pljunes do poste` pa su verovatno tu prvo krenuli, doveli su do zgrade samo naravno, a download mi je skocio sa max 400KB/s na 470KB/s. Vazdan su me zivkali oko toga i na kraju sam zabo isti paket i umesto jos jednog telefona koji sam imao na isdn-u dobio dodatni bbtf. Iz nekog razloga ostalima iz ulaza su tek nesto kasnije isprebacivali.
Meni bre zdravi torenti idu max brzinom tj oko 470KB/s...
U ponedeljak cu da svratim da pitam da li je moguca promena paketa, valjda im se isplati da im dajem 300din vise, znam da nisu gadljivi xD
:: @quna KO ti je doveo optiku, Telekom Srbija? Koje si naselje i kada su ti uveli optiku? I za koje pare :: :: Intel E6500@3,3GHz, Asus P5K Premium Black Pearl 18th Anniversary Edition, Geil 2x1GB & OCZ Titanium 2x1GB XTC 4-4-4-12 800MHz, Kingston SSDNow HyperX 3K-SH103S3/120G+WD Scorpio Black 750GB, Asus ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5, Corsair 520HX, Samsung 961BF, :: ::
... prijatelju, ne sudi drugima na osnovu vlastita ograničenja (iskustvo, glava sama po sebi, ideje...). Šta ako neko ne živi sasvim sam? Šta ako ima više računara u kući i dovoljno pismenih ukućana da ga koriste? Na šta liči bandwith kada se tri računara i poneki WiFi telefon/pad nakače na net i povuku, eto taj glupi yt? Ima, ima..... samo ti ne znaš. Jeste da ne mora da ima, možda i u većine, ali... neće-se-baci.
Budale računaju na sreću.
:: Pa naravno da ćeš da imaš neiskorišćenu brzinu kad skinaš neke antičke torrenta sa par seedova a svi ovi noviji filmovi i serije sa masu sidova idu bez problema na 1MB/ :: Black Wolf :: :: :: Evo ja imam 5 i mogu ti reći da sve ide super bez kočenja. Youtube mogu da gledam u 1080p bez ikakvog kočenja, većina online igara radi bez kočenja i štucanja, a za download je sjajno :: :: :: :: Najveći problem kod brzina većih od 5 mbit-a je neiskorišćenost kapaciteta. Retko koji torrent ćeš naći da ide full brzinom, meni recimo neki torrenti idu oko 200-300, a maksimum može da ide 500 :: :: :: :: Samo ćeš za džabe platiti 10 a korstićeš u vrh glave 5 :: :: :: :: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao` :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded# :: :: :: ::
Sta znaci `do` ispred broja koji oznacava brzinu? Ozbiljan sam, kod Click paketa, ako pogledate, navedene su brzine bez `do`.
Ili ovi paketi imaju neka ogranicenja, npr. sporije brzine u vrijeme gusceg saobracaja, ogranicenja torent saobracaja... ili je to samo stvar tehnicke (ne)preciznosti koju ce provajder objasniti cinjenicom da ADSL isporucuje izmedju 85 i 90% navedene brzine. Nadam se da je ovo drugo.
Do znaci da je to teorijski maximum a realna brzina ce zavisiti da li ti je instalacija zaostavstina nemaca koji su se povlacili nakon drugog svetkog rata ili nesto novijeg datuma sto je Tito izgradio xD
:: :: Sta znaci `do` ispred broja koji oznacava brzinu? Ozbiljan sam, kod Click paketa, ako pogledate, navedene su brzine bez `do`. :: :: Ili ovi paketi imaju neka ogranicenja, npr. sporije brzine u vrijeme gusceg saobracaja, ogranicenja torent saobracaja... ili je to samo stvar tehnicke (ne)preciznosti koju ce provajder objasniti cinjenicom da ADSL isporucuje izmedju 85 i 90% navedene brzine. Nadam se da je ovo drugo :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647055. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.