Poz svima...radim na nekom sajtu....par `sitnica` me zeza da zavrsim sajt..radim u microsoft publisher-u 2007 i coffecup html editor-u 2007 ...uglavnom, uradio sam generalnu formu, postavio gde sve sta treba itd ALI..nikako nemogu da ubacim hyperlinkove na ona mesta koja to hocu, sta god da uradim i dalje ostaje kao da `nema sta da se klikne` ako me razumete i ...hocu u sekciji `galerija` na sajtu da ubacim male slicice,thumbove i kad neko klikne na njih da se otvori cela slika(radi preglednosti i brzine), kako to da uradim.Svaka pomoc je dobrodosla ajd uzdravlje :)
(a href=`ovde ti ide URL velike slike` target `_blank`)(img src=`pic01.jpg` width=`123` height=`92` vspace=`15` border=`0` /)(/a)
umesto uglastih sam koristio normalne zagrade da mi ne bi prepravili kod, zagrade moras prebaciti u odgovarajuce uglaste - je vece odn. je manje
ako si postavio malu sliku ona ti je img src.... oko nje pravis link ka velikoj - a href moze da bude u odnosu na dokument (.. ti je folder iznad) ili u odnosu na root (onda koristis /). znaci ili pises a href=`../../slike/velika01.jpg)` ili a href=`/slike/velika01.jpg` zavisi kakva ti je struktura foldera. target ti moze biti _blank - znaci nov prozor sa velikom slikom, ili _self ako hoces u istom, ili ime frejma...
trebalo bi da ovo imas u properties od slike, da ne ukucavas rucno... postuj deo koda koji ti ne radi da vidimo u cemu je fazon
Ako koristis coffeecup editor,posjetis sajt https://www.coffeecup.com.Na njemu se nalaze podsekcije koje sadrze tutorijale u formi fotografije ili video zapisa.Pa,tako dobijas:
hvala puno...samo jos jedno pitanje...kada napravim sajt i uzmem hosting, sta treba i kako da stavim sajt na sto vise pretrazivaca,sto vise mesta da bi ljudi mogli da vide ? ajd uzdravlje :)
ja stvarno ne mogu da verujem u kolicinu bezobrazluka da niko nece da proveri skripte i da resi problem sa postovanjem ovde zabranjenih reci tipa update, select, drop, insert, te potpuno neverovatnim nestajanjem slova na kraju citata i jos mali milion stvari na koje smo ljubazno pokusali da skrenemo Vasu paznju
iz kog razloga nije moguce da se na ovoj vrsti foruma postuje deo nekog koda? pogledajte na sta ovo lici!
naravno da sam napisao i mail na koji niko nikada nije odgovorio stvarno apsolutno fascinantno
@Ognjeni
Moras svaku zagradu () da promenis u znak manje - vece.
:: te potpuno neverovatnim nestajanjem slova na kraju citata
Postajem li paranoican?Ili rasijan?Cini se da slova nestaju i u drugim,jos bizarnijim situacijama - postujem reply,nakon izvjesnog vremena slova `a`,`i` i `e` isceznu,pa tako umjesto `izabreres` dobijem `izabers` ili `pratiti` postaje `prtiti`...A,bio sam siguran da nijesam izostavio slovo.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.