# FIXED * Windows Messenger did not load in Hotmail, and the Hotmail inbox did not auto-update * Hebrew text sometimes rendered incorrectly * Flash 11.3 sometimes caused a crash on quit
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Pitanje za one koji koriste WaterFox... Da li vam je odradio autoupdate na ver. 13? Meni stalno govori da je ver. 12 current ver. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
nisam ja ljudima dao `ne-fin/nepristojan` i `nezvaničan` link, nego link na serveru koji hostuje masu zvaničnih distribucija softvera, isto kao što to, na primer, rade SoftPedia, MajorGeeks, ZDNet, nekada Tucows, itd, itd...
Re: Firefox 13.0.1 (ispravljen bag sa Flashom, nadajmo se :)
18.06.2012. 14:52
status: user broj poruka: 19049
ja se definitivno resio flash-a, ne postoji na mom windows-u, samo ga drugima uvaljujem
:: http://filehippo.com/download_firefox/changelog :: :: # FIXE :: * Windows Messenger did not load in Hotmail, and the Hotmail inbox did not auto-update :: * Hebrew text sometimes rendered incorrectl :: * Flash 11.3 sometimes caused a crash on quit :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
i nisam primetio nijedan problem, odusevio me browser. ostale koristim samo zbog sinhronizacije bookmarkova sa drugih racunara i kradje passworda od nekih klinki :)
Pre bi koristio IE negoli taj raspad, ne zalazim u funkicionalnost, ali kad vidim onaj gologovno home screen(aka idiot friendly/W8), pa onaj debilizam od download bar-a...... and the list goes on
eh, ish, nekad nije los `pure simplicity`.. a s tim FF.. chrome za YT i sve ostalo sto koristi flash, a FF za sve drugo BEZ flash-a i zivot je laksi..
:: Eto koincidencije, a meni ceo chrom ne treba :: :: Pre bi koristio IE negoli taj raspad, ne zalazim u funkicionalnost, ali kad vidim onaj gologovno home screen(aka idiot friendly/W8), pa onaj debilizam od download bar-a...... and the list goes on :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/6sTfzzdemj :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: :: :: ljudi, meni flash ne treba za chrom :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dalje puca flash na firefoxu-fuck automatic update
Mojne se nerviraš debeli, niko ti se nije obraćao. Ostavio sam link da ljudi imali direktan link za download sa najproverenijeg mesta: zvaničnog sajta. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Ja sam se razocarao u FFox - nikada mi sistem nije bio nestabilan
19.06.2012. 00:56
status: user broj poruka: 11007
kao sa 13-icom (jos tokom koriscenja 12-ke, primetio sam sitnije nestabilnosti/musicavosti). Probao sam WaterFox - uzas! - prvo je poceo volsebno da nestaje (kao mehur od sapunice) par sekundi nakon, naizgled, uspesnog pokretanja. Nasao sam bio neki patch koji, kibajagi, resava problem. Nista - pucanj u prazno (``a u sta si gadjao?``, ``u vazduh``, ``pa jesi li ga pogodio?``)... Ostajem na starom, provereno dobrom i u DOOOOGOM periodu najstabilnijem brauzeru , barem sto se moga kompa tice - Chrome-u... Sa sve flash plugin-om...
@imarkovic: lisavati se flash-a je prilicno losa stvar i, naravno, ne predstavlja resenje problema nego ZATVARANJE OCIJU pred problemom (igra corave bake). Pola multimedijalnih sadrzaja na Internetu neces videti... Dok ne bude zaziveo HTML5 video support...
Re: Ja sam se razocarao u FFox - nikada mi sistem nije bio nestabilan
19.06.2012. 01:25
status: user broj poruka: 19049
otkako nemam jebeni flash ram memorija se ne popunjava vise od 2gb sa otvorenih ~80 tabova u chrome-u i FF, a od multimedijalnog sadrzaja nista vise mi ne treba do YouTube(cak i to ponekad), tako da mi je totalno nebitno, chrome ima u sebi vec flash, a eksterni flash je potreban samo za FF...
:: kao sa 13-icom (jos tokom koriscenja 12-ke, primetio sam sitnije nestabilnosti/musicavosti). Probao sam WaterFox - uzas! - prvo je poceo volsebno da nestaje (kao mehur od sapunice) par sekundi nakon, naizgled, uspesnog pokretanja. Nasao sam bio neki patch koji, kibajagi, resava problem. Nista - pucanj u prazno (``a u sta si gadjao?``, ``u vazduh``, ``pa jesi li ga pogodio?``).. :: Ostajem na starom, provereno dobrom i u DOOOOGOM periodu najstabilnijem brauzeru , barem sto se moga kompa tice - Chrome-u... Sa sve flash plugin-om.. :: :: @imarkovic: lisavati se flash-a je prilicno losa stvar i, naravno, ne predstavlja resenje problema nego ZATVARANJE OCIJU pred problemom (igra corave bake). Pola multimedijalnih sadrzaja na Internetu neces videti... Dok ne bude zaziveo HTML5 video support.. :: ::
Од постанка софтвера говорим да је најбољи прегледач ИЕ. Био и остао. Све чита, не пуца ништа, нема потребе за накнадним подешавањима, итд. И баш ме брига за популарне глупости о људима који га користе. Изем ти прегледач коме је трећина стране белина са иксовима и који има вазда проблема с Флашом.
П.С. Чонг Ли, јави се на послати мејл од пре неку недељу, иначе ће Микс да те својим пословним камионом = камион убица, пребаци у смедеревску тврђаву на информативни разговор. :)
Хром од недавно (неки од фришкијих билдова) има интегрисан флеш. Mрзи ме да листам, очи су ми на измаку. Саба` зором, па ћу већ наћи ако се дотад не снађете :) Статика је неумољива
:: ljudi, meni flash ne treba za chrom :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dalje puca flash na firefoxu-fuck automatic update
Ako vam rečem i napišem da ste svi ćoravi ili ...okrenuću vas protiv sebe, i djaba pišem/pišam uz vetar... Ali, moram da vam otkrijem toplu vodu: pare leže u budalama. U suprotnom, Pink bi puštao ambijentalnu, klasičnu ili alternativnu muziku i razbijao se od para...
Već par godina lajem protiv fleša. Ko ne prati sa razumevanjem tržište hardvera i softvera, on onda lupeta o najboljem pretraživaču, novim verzijama koje su superbrze ili o pretraživaču koji je najbolji. Ja najviše volim Operu... ali, ne zato što je najbrža, a kako idu stvari u biznisu, neće ni biti dok je ne kupi Facošup, koji živi od flasha. LM, da ne smaram, većina neće ni ovo da pročita, Adobe flash, koji se `dobija i razvija besplatno`, a koji je Adobe masno platio kada je kupovao, ima neku svrhu, zar ne? Ili mislite da su u Adobeu hinduisti koji 50 godina žive a da ne jedu (ima neka budaletina po novinama, indijac, prodaje maglu)? Adobe DIKTIRA jačinu, instrukcije i generacijske smene MIKROPROCESORA firmi Intel, AMD/ATI i nVidija. Adobe diktira stabilnost - kompatibilnost, odnosno, usporava ili ubrzava browsere, izdavajući svoje verzije flash playera. I, tačka. Trebalo bi da nekoliko likova koji prate `svoje` browsere, primete kako UPRAVO uz izdanje novog firefoxa, opere, chroma... ide i NOVA verzija - update flash-a... i onda opet sve po starom, ili još gore. Nisam je pomenuo do sada - ali hoću sada - slično ali u manjoj meri je i sa firmom Oracle, i njenim `besplatnim` čedom - Java-om... nema doduše toliko update-ova i nisam, iskreno, sasvim siguran da je u pitanju naplata i ucena ili stvarno fix-update shema. Dalje, potrebno je da vi koji čitate niste kreteni - ako analizirate sadržaj web strana, neki napredak vidimo u rezoluciji flash video klipova, kojih sada ima i u HD formatu-rezoluciji, a drugo APSOLUTNO NIŠTA. Već godinama i godinama, od vremena pentiuma II, gledamo ISTA ŠARENA VRATA, samo nam sada treba sandy-mandov-buldozer sa masnom grafuljom prepunom shadera i Dard Wadera... Drugim rečima, potreba da se ima cpu sa najnovijim SSE instrukcijama, grafički čip - apu koji obavlja deo posla za flash, čisto je umetna i nametnuta - da bi se kupovao novi hardver. Tako je i sa browserima, AKO plate, na njima će flash da `leti`, ako ne plate, onda neće (pa će da izdaju milion update-a kao firefox, da bi stigli adobeove začkoljice, a ovi - još brže, a da ne plate Adobeu, ili će, kao google, da plate i ćute na prvom mestu).. ili će još i da im štuca windows kao Torti... `Treba mi kompjuter/cpu/grafulja SAMO ZA INTERNET, FILMOVE I TEXT` - fraza je koju su DOOOOBRO proučili u svetu IT-a, pa je zato danas, za browsing, potrebna makina i makina sa gomilom RAM-a i NOVIM procesorom i grafuljom.. Namerno kažem novim a ne `jačim`... jer, ako neko smatra C50 APU od AMD-a jakim procesorom, onda nema šta da pričamo, a, za razliku od dvojezgaraca na znatno višim frekvencijama iz generacija bez novih SSE instrukcija - taj se ne muči... a pamtimo lepo vremena kada je sve to radilo na kelerabi od 566MHz i 256Mb rama... Tako, samo se palite bzvze, do HTML-a koji bi trebao da ukine monopolističko i ucenjivačko ponašanje i poziciju ADOBE-a, ćutite i pušite. Ko igra FARMVILLE i ostale Zynga (milioni i milioni ljudi), skoro da MORA na chrome `jer brže radi`... i kupiće novi hardver kad na starom zašteka igra o kojoj su ovisni - kao i mi `znalci` nove grafičke karte - kad iziđe nova igra sa vejderima i dart šejderima. Jesu igre gluplje u facošupu, ali je princip isti. Prodaju Intela, AMD-a i delom nvidije, danas uveliko diktira - Adobe. Pa mislili vi šta god hoćete. Udaraju na najveći deo populacije - onaj priglupi, nezainteresovani i većim delom neobavešteni, bez vremena da shvati jer crnči od jutra do sutra, ali, kad takvi vide da farmville `leti` na komšijinoj novoj makini, a na njihovoj se vuče i oni puše u napretku kroz nivoe - eto para. Koliko smo puta do sada videli priču nekog nesrećnog klinca kome je kompjuter zastereo ili su mu kupili gotovu konfu u kojoj je po pravilu, grafika i napajanje krajnje dno, kako kuka da ne može majci da objasni potrebu za unapređenjem a da ne pomene igre. Danas, ako ta majka igra farmville ili slične zynga flash igre, SAMA će to da uvidi i kupi, bez pitanja. Ima da ima.
znam da ti to pratis vec godinama, i pricas o flash-u, secam se kad si pre jedno godinu-dve pratio i citao i mudro napominjao koju buducnost imaju browseri i flash, apsolutno je sve ovo sto si napisao tacno, ja to znam, mislim da su dosta ljudi svesni toga, ali nazalost ne mogu nista da urade sem da se pomire s tim.. a na tim starijim kompovima eventualno instalira starije verzije.. FF-a, flash-a itd.. novije verzije flash-a GUTAJU memoriju..
.. da, sublimirano si to izneo: nema nam pomoći. To je bila poenta.
Budale veruju u sreću.
:: znam da ti to pratis vec godinama, i pricas o flash-u, secam se kad si pre jedno godinu-dve pratio i citao i mudro napominjao koju buducnost imaju browseri i flash, apsolutno je sve ovo sto si napisao tacno, ja to znam, mislim da su dosta ljudi svesni toga, ali nazalost ne mogu nista da urade sem da se pomire s tim.. a na tim starijim kompovima eventualno instalira starije verzije.. FF-a, flash-a itd.. novije verzije flash-a GUTAJU memoriju. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60401. Broj poslatih odgovora: 647501. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.