Koristim Firefox 12.0 Kad god pustim download, on skine odredjenu kolicinu podataka i stane. Moram da mu odradim Pause, pa Restart, da bi nastavio. I to je sve manje vise podnosljivo, dok fajl nema vise od par MB. Ako je giga, treba neko da sedi pored kompa, da bi opsluzivao FF u njegovom radu. A za zaposljavanje tako nekog, niti imam para, niti imam vremena. Druga stvar, ako skidam nesto sa filepost-a, letitbit-a, uploaded.to, itd.
U cemu bi mogao biti problem? Kako ga resiti?
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Da adsl je u pitanju i imamo ga nekih 3-4 godine sigurno. Sta ga konkretno koci (ako se secam ADSL2+ je model)?
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Nigde ne vidim podesavanje MTU na ADSL2+ ruteru, a preko LANa ide signal svima. Gde MTU da proverim?
:: Pogledaj koja ti je vrednost za MTU u podesavanjima ADSL konekcij :: :: ::
:: Neka nam kaze covek tacno koji ruter ima pa cemo lako da mu objasnimo :: :: @strela7 :: Okreni ruter i napisi nam oznaku modela istog.
Moze biti da je u pitanju ono sto kolega cveleks misli, a i ne mora. To moze da se desava i ako je problem softverske prirode, a i ako je do provajdera. U svakom slucaju, nista te ne kosta da probas.
Pristupi ruteru i idi na Interface setup->Internet, i promeni sledece stavke: TCP MSS Option: 1360 TCP MTU Option: 1400
Te vrednosti sada verovatno stoje na `0`, sto oznacava standardne vrednosti MTU=1500 i MSS=1460.
Pisano je za drugi ruter, ali su im interfejsi veoma slicni. Jedino ne obracaj paznju na `Virtual Circuit`, to zavisi od rutera do rutera (u datom primeru je PVC4, a moze biti od PVC0-PVC7 - zavisi kako je inicijalno konfigurisan ruter). Mislim da je na tom Zyxel-u PVC0, ali nisam 100% siguran.
Ni slucajno nemoj da menjas ili brises username i password za PPPoE konekciju ukoliko ih nemas negde zapisane! Izgubices link i posle ces morati da zoves tehnicku podrsku da bi saznao iste.
Sto se tice nastavljanja download-a, `zaposli` program Jdownloader, resice ti dosta muka (nevezano za potencijalni problem sa konekcijom).
To nije iskljuceno ni u ovom slucaju. Neka za sada proba lakse resenje pa cemo kasnije da predjemo na flesovanje novog firmware-a, ako bude potrebe za tim.
edit: Vidim da si nov na forumu pa verovatno nisi primetio da postoji opcija `promeni` na tvojoj poslednjoj poruci u temi (samo ako neko drugi nije odgovorio posle tebe). Tako jednostavno prepravis poruku, umesto da pises jednu ispod druge.
I ja sam takođe imao problema kada sam imao Telekom ADSL skidam 700mb i pukne mi na 500mb pa onda moram sve iz početka,sad otkad imam kablovski nemam tih problema...
Vec sam naveo JDownloader ali to nije resenje za sve. Vecina file-hosting servisa i ne dozvoljava nastavljanje download-a.
:: Koristite bre neki down manager, recimo IDM i necete imati nikakvih probleme oko pucanja, nastavljanja.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Naravno da ne dozvoljava u free varijanti. Ali za sve ostalo je odlican.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Vec sam naveo JDownloader ali to nije resenje za sve. :: Vecina file-hosting servisa i ne dozvoljava nastavljanje download-a :: :: :: :: Koristite bre neki down manager, recimo IDM i necete imati nikakvih probleme oko pucanja, nastavljanja.. :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Znaci mogu da ga gledam `kao tele u sarena vrata`.
:: Moze biti da je u pitanju ono sto kolega cveleks misli, a i ne mora. To moze da se desava i ako je problem softverske prirode, a i ako je do provajdera :: U svakom slucaju, nista te ne kosta da probas :: :: Pristupi ruteru i idi na Interface setup->Internet, i promeni sledece stavke :: TCP MSS Option: 136 :: TCP MTU Option: 140 :: :: Te vrednosti sada verovatno stoje na `0`, sto oznacava standardne vrednosti MTU=1500 i MSS=1460 :: :: Pogledaj i moju poruku u sledecoj temi, mozda ti bude od koristi :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=39050&forid=17&katid= :: :: Pisano je za drugi ruter, ali su im interfejsi veoma slicni. Jedino ne obracaj paznju na `Virtual Circuit`, to zavisi od rutera do rutera (u datom primeru je PVC4, a moze biti od PVC0-PVC7 - zavisi kako je inicijalno konfigurisan ruter). Mislim da je na tom Zyxel-u PVC0, ali nisam 100% siguran :: :: Ni slucajno nemoj da menjas ili brises username i password za PPPoE konekciju ukoliko ih nemas negde zapisane! Izgubices link i posle ces morati da zoves tehnicku podrsku da bi saznao iste :: :: Sto se tice nastavljanja download-a, `zaposli` program Jdownloader, resice ti dosta muka (nevezano za potencijalni problem sa konekcijom) :: :: Ne pitah ranije, koji provajder je u pitanju?
Koji username i password koristis za logovanje? Ajmo ponovo, kod kog si provajdera? - Od ovoga zavisi lozinka za administratorski pristup. Default bi trebalo da bude: admin 1234
E ovakva je situacija: eunet je u pitanju. Login je standardni zapamcen u ruteru (zvezdice stoje i ferceraju). Ali izgleda da nije do toga.
Instalirao sam u medjuvremenu IDM i skinuo preko Opere iz taka fajl od 300MB bez ikakvog kocenja. Ako isti fajl probam da skinem sa Firefoxom, download u istom trenutku pokrene i firefox i IDM i sajt im ne dozvoli dupli download, pa ni jedan ne skine fajl.
To sto je skinuo fajl ceo mi ukazuje da ipak nije do modem-rutera, nego ima veze sa fajerfoxom ili podesavanjem u istom.
:: ili je log in :: :: admi :: admi :: :: nego strelo ti ne odgovori nama kako ide download u ie ili operi ili hromu :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Pa tesko da ce ruter tako tek sam od sebe da pobrljavi i ko zna kakve glupave opcije i podesavanja da si obavezan da podesavas. On i po defaltu nece da pravi takav problem, ocigledno je bilo od pocetka da je problem FF i nekom njegovom add-onu ili sta vec.
Resio si problem, menjaj browser, ili ubi ff pa ga instaliraj od nule.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Gresis momak, ruterima se relativno cesto desava da `pobrljave` pa ih treba podesiti (da li sami od sebe, zbog nekog 3rd party softvera, ili pak promena podesavanja na DSLAM-u, u to ne ulazim). Uostalom, covek nije rekao koliko dugo ima ovaj problem. Danas se ne koriste bas identicna podesavanja kao pre 3-4 godine, kada je on poceo da koristi taj ruter. Pretpostavljam da je cveleks na to ciljao. Inace, user i pass su sigurno admin i 1234 za ovaj ruter (osim ako korisnik to nije promenio). Napominjem i da te opcije uopste nisu `glupave` (mada u ovom slucaju tako deluju posto pravi problem nema veze sa ruterom), kao sto ti kazes i da mogu stvarati ozbiljne i iritantne probleme. Takodje, u startu je napomenuto da problem lako moze biti i softverske prirode.
@strela75 Drago mi je da je ustanovljen problem, poslusaj dextera po pitanju resavanja istog.
@strela75, imas u opcijama u IDM-u u sa kojeg browsa da hvata down, mozes ih sve odcekirati pa rucno paste-ujes down link u njega...Ima dobrih opcija, recimo ogranicenje brzine odredjenog down-a, schedule...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60401. Broj poslatih odgovora: 647501. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.