Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Šef Yahoo-a otpušten zbog LAGANJA o I.T. DIPLOMI :) :) :)
STRANA 1 OD 2  
PhatPhuck Šef Yahoo-a otpušten zbog LAGANJA o I.T. DIPLOMI :) :) :) 13.05.2012. 23:51 T45693

status: user
broj poruka: 1886
`While thousands upon thousands of Americans are celebrating graduation weekend with degree in hand, it looks as if the CEO of one particular internet company will be wondering why he lied about his. After weeks of investigating, word on the street has it that freshly appointed (as in January 4th) CEO Scott Thompson will be `stepping down.` In other words, he`s being canned. The news comes from an All Things D report on the matter, with the official word expected soon. The scandal took hold a few weeks back, with the official Yahoo bio listing a computer science degree that he allegedly didn`t even have.`

http://www.engadget.com/2012/05/13/yahoo-ceo-scott-thompson-steps-down-degree-scandal/

Yahoo CEO Scott Thompson Is Lying About His College Degree

http://articles.businessinsider.com/2012-05-03/tech/31550867_1_college-degree-yahoo-ceo-computer-science#ixzz1umzOMVsj

Ovo nije prvi skandal vezan za Yahoo, ne tako davno vrlo poželjnu kompaniju (Microsoft je žarko želeo da ih kupi)... Prethodna `direktorka`/CEO se, nakon otpuštanja, otvoreno žalila kako ju je upravni odbor `prej*bao`... (doslovno tom rečju je ocenila `tretman`)

http://techland.time.com/2011/09/08/former-yahoo-ceo-carol-bartz-these-people-f-ed-me-over/

Stoga, ako radite u IT oblasti, a nemate diplomu fakulteta, ne brinite mnogo :) Nema je ni Bill Gates, nije je imao ni Steve Jobs, a očigledno - trend se ne menja :)

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 14.05.2012. 00:51 #417579

broj poruka: 12802
Kamo sreće da Tomu tako degažiraju iz politike, ali bože moj, ovo je Srbija i ovde svaki selja može da se bavi politikom ili da bude ministar unutrašnjih poslova :D

Mortificat Re: 14.05.2012. 00:52 #417580

broj poruka: 3519
Pre par godina, uvažena profesorka ETF-a je podnela `svoju` doktorsku disertaciju, koja je brzo raskrinkana, odnosno determinisana kao plagijat tuđeg rada. Sramota, kako za nju, tako i za instituciju. Kada sam pre četiri godine vodio razgovor u četiri oka sa rektorom Beogradskog Univerziteta, dao mi je čvrsta uverenja, ne samo po pitanju edukacije, već po pitanju daleko širih vidika, poput državnog integriteta, stranačke, monetrne, fiskalne politike itd...
Poenta priče...nije diskreditovanje postojećih obrazovnih struktura, već realnost koja nas okružuje, više nismo ni svesni infiltracije u naše društvo, akademske asimilacije kojoj smo podlegli, zarad `viših` ciljeva!!!!
Kolaps obrazovnog sitema u Srbiji je podstaknut stranim kapitalom, stranim interesima, nikom nije u cilju da mi budemo u `centru pažnje`, nama se stvari pred nosom odvijaju, a mi ih prihvatamo `zdravo za gotovo`!

Napomenuću samo, da kad je u Beogradu takav stepen devastacije, onda mogu samo da pomislim na kojim su granama ostali Univerziteti u Srbiji(...afera Kragujevac i sl...jasno je svima).

@PhatPhuck
Izvini što sam ti na neki način urušio temu, ali kao akademiku, ovakve stvari ostavljaju traga na meni, te ovo smatraj više kao ispovest i apel ka otrežnjenju, nego kao još jedan besmislen komentar na tvoju temu. Suštinski, ne bi trebao da se ljutiš, nadam se da su moje implikacije adekvatno usmerene.

http://goo.gl/1h9Wl

Dejzan au 14.05.2012. 00:53 #417581

broj poruka: 3730
Nemoj da je neko pricao o ovome u javnosti :D Mislice ljudi da stvarno radimo Tomi o glavi ko god pomene master ili diplomiranje paljba po njemu :D

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sappiher
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
LOGITECH G400

gile23 Re: Re: 14.05.2012. 00:56 #417583

broj poruka: 9121
Jel ti to podjebavas ili si ozbiljno akademik :) ?

Pozdrav!

:: Pre par godina, uvažena profesorka ETF-a je podnela `svoju` doktorsku disertaciju, koja je brzo raskrinkana, odnosno determinisana kao plagijat tuđeg rada. Sramota, kako za nju, tako i za instituciju. Kada sam pre četiri godine vodio razgovor u četiri oka sa rektorom Beogradskog Univerziteta, dao mi je čvrsta uverenja, ne samo po pitanju edukacije, već po pitanju daleko širih vidika, poput državnog integriteta, stranačke, monetrne, fiskalne politike itd..
:: Poenta priče...nije diskreditovanje postojećih obrazovnih struktura, već realnost koja nas okružuje, više nismo ni svesni infiltracije u naše društvo, akademske asimilacije kojoj smo podlegli, zarad `viših` ciljeva!!!
:: Kolaps obrazovnog sitema u Srbiji je podstaknut stranim kapitalom, stranim interesima, nikom nije u cilju da mi budemo u `centru pažnje`, nama se stvari pred nosom odvijaju, a mi ih prihvatamo `zdravo za gotovo`
::
:: Napomenuću samo, da kad je u Beogradu takav stepen devastacije, onda mogu samo da pomislim na kojim su granama ostali Univerziteti u Srbiji(...afera Kragujevac i sl...jasno je svima)
:: @PhatPhuc
:: Izvini što sam ti na neki način urušio temu, ali kao akademiku, ovakve stvari ostavljaju traga na meni, te ovo smatraj više kao ispovest i apel ka otrežnjenju, nego kao još jedan besmislen komentar na tvoju temu. Suštinski, ne bi trebao da se ljutiš, nadam se da su moje implikacije adekvatno usmerene.
:: http://goo.gl/1h9Wl
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: Re: Re: 14.05.2012. 01:11 #417584

Zaista ne vidim ikakav šaljiv komentar koji sam kroz prethodnih par rečenica mogao proturiti kao izvestan `kvazi-akademski`. Nadam se da shvataš ozbiljnost i diferencijaciju od pojma `akademski građanin` do pojma `član SANU`, odnosno adekvatnog interpretirajućeg zvanja koje koristi akademska elita.
Drugim rečima, odgovor na tvoje pitanje je(kako nisi sagledao ozbiljne parametre unutar strukture akademske zajednice kojoj težiš) je da, moja obrazovno-akademska verifikacija ne zavisi od interpretacije društvene sredine, već od pomenute akademske elite. :)

:: Jel ti to podjebavas ili si ozbiljno akademik :)
:: Pozdrav
:: :: Pre par godina, uvažena profesorka ETF-a je podnela `svoju` doktorsku disertaciju, koja je brzo raskrinkana, odnosno determinisana kao plagijat tuđeg rada. Sramota, kako za nju, tako i za instituciju. Kada sam pre četiri godine vodio razgovor u četiri oka sa rektorom Beogradskog Univerziteta, dao mi je čvrsta uverenja, ne samo po pitanju edukacije, već po pitanju daleko širih vidika, poput državnog integriteta, stranačke, monetrne, fiskalne politike itd..
:: :: Poenta priče...nije diskreditovanje postojećih obrazovnih struktura, već realnost koja nas okružuje, više nismo ni svesni infiltracije u naše društvo, akademske asimilacije kojoj smo podlegli, zarad `viših` ciljeva!!!
:: :: Kolaps obrazovnog sitema u Srbiji je podstaknut stranim kapitalom, stranim interesima, nikom nije u cilju da mi budemo u `centru pažnje`, nama se stvari pred nosom odvijaju, a mi ih prihvatamo `zdravo za gotovo`
:: ::
:: :: Napomenuću samo, da kad je u Beogradu takav stepen devastacije, onda mogu samo da pomislim na kojim su granama ostali Univerziteti u Srbiji(...afera Kragujevac i sl...jasno je svima)
:: :: @PhatPhuc
:: :: Izvini što sam ti na neki način urušio temu, ali kao akademiku, ovakve stvari ostavljaju traga na meni, te ovo smatraj više kao ispovest i apel ka otrežnjenju, nego kao još jedan besmislen komentar na tvoju temu. Suštinski, ne bi trebao da se ljutiš, nadam se da su moje implikacije adekvatno usmerene.
:: :: http://goo.gl/1h9Wl
PhatPhuck @Mortificat 14.05.2012. 01:21 #417585

:: Izvini što sam ti na neki način urušio temu, ali kao akademiku, ovakve stvari ostavljaju traga na meni, te ovo smatraj više kao ispovest i apel ka otrežnjenju, nego kao još jedan besmislen komentar na tvoju temu. Suštinski, ne bi trebao da se ljutiš, nadam se da su moje implikacije adekvatno usmerene.

Ne treba da mi se izvinjavaš za `urušavanje teme`, jer ne vidim da si bilo šta slično tome uradio...
Treba da mi se izvineš što si pomislio da uopšte treba da mi se izvinjavaš za bilo kakav doprinos ovoj temi , to jest, izražavanje sopstvenog mišljenja... (šalim se - ne treba ni za to izvinjenje, nisam ja kraljica Elizabeta :)

Meni JEDINO mogu da zasmetaju glupačke upadice i pozivi da se određena tema `briše` ili `zaključava`, jer nekom egocentriku `nije interesantna: trenutno, a da neko iskaže svoje mišljenje - pri tom argumentujući - to mi nikada ne smeta.

Pozdrav.
Mortificat Re: @Mortificat 14.05.2012. 01:34 #417586

Onda mogu samo naglasiti kako mi je žao što dobar deo tvojih tema odlazi u etar usled neozbiljnih subjekata foruma, gde je funkcija/svrha direktno zanemarena, a spam svesno inkorporiran u prvi plan. Ali, da ne podstičem dalju kontaminaciju, ovde se odjavljujem.
Pozdrav i laku noć.

:: Ne treba da mi se izvinjavaš za `urušavanje teme`, jer ne vidim da si bilo šta slično tome uradio..
:: Treba da mi se izvineš što si pomislio da uopšte treba da mi se izvinjavaš za bilo kakav doprinos ovoj temi , to jest, izražavanje sopstvenog mišljenja... (šalim se - ne treba ni za to izvinjenje, nisam ja kraljica Elizabeta :
:: Meni JEDINO mogu da zasmetaju glupačke upadice i pozivi da se određena tema `briše` ili `zaključava`, jer nekom egocentriku `nije interesantna: trenutno, a da neko iskaže svoje mišljenje - pri tom argumentujući - to mi nikada ne smeta.
:: Pozdrav.
tortojed To je vec odavno i kod nas `u trendu`. Evo, sinoc procitah opsezan clanak... 14.05.2012. 01:39 #417587

broj poruka: 11007
o nekom Stefanu, koji htede da `popali` medunarodni fond za finansiranje projekta `satelit`. Decko se proglasio doktorom fizike, ovde i u Svajcarskoj, ali ga savatase i tamo i ovde...

http://goo.gl/jzRl5
http://goo.gl/rUw5q

markopvict Re: ... 14.05.2012. 01:54 #417589

broj poruka: 4515

Daum +1

@Ostali

Moram da vam ukazem na trenutni totalni hit - PRANJE DIPLOME!

Zavrsite SEGU/MEGU i onda upisete master na fakultetu tipa FON, IT smer.
Automatski ste Master-IT-a. To je toliko uzelo maha u drzavnim institucijama, tipa Telekom Srbija... Info iz prve ruke...

Kad dodjes do toga da te magare sa kvazi master diplomom ugrozava, a pri tom nema veze s mozgom...
Ako vam kazem da se na SEGA/MEGA fakultetima kupuju cak i seminarski radovi... A tek Oktobar 3 (prijava ispita je duplo skuplja)... hahahah

:: Kamo sreće da Tomu tako degažiraju iz politike, ali bože moj, ovo je Srbija i ovde svaki selja može da se bavi politikom ili da bude ministar unutrašnjih poslova :
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
PhatPhuck Re: Re: ... 14.05.2012. 02:02 #417590

100% tačno. Moja bivša riba je to uradila: završila neko ludilo tipa `geopolitika`/geoekonomija/geo-whatever-the-f*ck na sega-mega, i posle masterovala na ekonomskom.

:: Moram da vam ukazem na trenutni totalni hit - PRANJE DIPLOME
:: Zavrsite SEGU/MEGU i onda upisete master na fakultetu tipa FON, IT smer
:: Automatski ste Master-IT-a. To je toliko uzelo maha u drzavnim institucijama, tipa Telekom Srbija... Info iz prve ruke..
:: Kad dodjes do toga da te magare sa kvazi master diplomom ugrozava, a pri tom nema veze s mozgom..
:: Ako vam kazem da se na SEGA/MEGA fakultetima kupuju cak i seminarski radovi... A tek Oktobar 3 (prijava ispita je duplo skuplja)... hahahah
:: :: Kamo sreće da Tomu tako degažiraju iz politike, ali bože moj, ovo je Srbija i ovde svaki selja može da se bavi politikom ili da bude ministar unutrašnjih poslova :
:: :: __________________
:: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
nemanja21 Re: Šef Yahoo-a otpušten zbog LAGANJA o I.T. DIPLOMI :) :) :) 14.05.2012. 02:14 #417592

broj poruka: 1227
A sad ako pogledamo to iz drugog ugla i zapitamo se da su zavrsili fakultet da li bi ikad postali takvi preduzetnici, ako mene pitas taj instikt i vizija se ne uci ni na jednom univerzitetu...
:: Stoga, ako radite u IT oblasti, a nemate diplomu fakulteta, ne brinite mnogo :) Nema je ni Bill Gates, nije je imao ni Steve Jobs, a očigledno - trend se ne menja :)
PhatPhuck Re: Re: Šef Yahoo-a otpušten zbog LAGANJA o I.T. DIPLOMI :) :) :) 14.05.2012. 02:24 #417594

:: A sad ako pogledamo to iz drugog ugla i zapitamo se da su zavrsili fakultet da li bi ikad postali takvi preduzetnici, ako mene pitas taj instikt i vizija se ne uci ni na jednom univerzitetu..

Naravno. Uspeh = Vizija + IQ + odricanje + temeljitost + sreća + obrazovanje

Zadnje dve komponente najmanje doprinose.
Snoopy- Re: To je vec odavno i kod nas `u trendu`. Evo, sinoc procitah opsezan clanak... 14.05.2012. 02:37 #417597

broj poruka: 6083
Umro sam od smeha kada sam gledao snimak! Samo posmatrajte gospodju- jasno se vidi kako joj se uzbudjenje nagomilava te je morala da otpusti ventil jednim `vu U` a onda nije uspela da doceka ni da prevarant zavrsi recenicu kako bi rekla `Svaka cast (svaka cast)`. A do sada nijednog pravog akademika nisam video da onako drzi govor ko Hitler i mlatara onim buljoguznim prstom po vazduhu. Jednostavno se vidi da je covek ljigavstina i to je to. Samo za Dositeju je uzeo preko pola miliona dinara. Ja bih to u zatvor bar 7 godina.

@Morti- pretera ga sa tim pomoblab izrazima- devastacija, determinisana kao.., infiltracija x) Setio sam se ovog snimka:

http://www.youtube.com/watch?v=r8JhqqaI-K4 :))

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: o nekom Stefanu, koji htede da `popali` medunarodni fond za finansiranje projekta `satelit`. Decko se proglasio doktorom fizike, ovde i u Svajcarskoj, ali ga savatase i tamo i ovde..
:: http://goo.gl/jzRl
:: http://goo.gl/rUw5
codeus .. 14.05.2012. 07:11 #417600

broj poruka: 4054

pa sta ako nemaju diplome !?

evo ce upisem sutra ovo dvoje u skolu ..

gile23 Re: Re: Re: Re: 14.05.2012. 07:47 #417604

broj poruka: 9121
Znaci nisi akademik xd :) ?

@markopvict Kome kesiraju za seminarske fakultetu :), ako kesiraju nekome ovako da ih uradi to mislim da ima na svakom fakultetu :) ? A sto se tice oktobra 3 ja sam u kg-u na masinskom i to stalno izboksuju od profesora, fakultet nije trash jer je ove godine jedan zapucao iz Norveske ili Finske i pokupio pola generacije studenata, a ova druga polovina se po zavrsetku zaposljava ili odmah ili za 2-3 meseca to je prosek cekanja na birou.

Evo par primera za privatne fakultete kako se zavrsavaju u unutrasnjosti:

1. Visa poslovna a neko je dodao i laksa nego osnovna, predavanja vikendom, treba da se nauce 2 strane po sedmici. Jedan nije polozio kolokvijum (svi ostali polozili) zapalio kod dekana i pitao ga hoce li biti popravni, covek se uplasio da li ce da polozi, dobio je odgovor da se nista ne brine i da plati godinu :).

2. Drugaru jednom keva drzi neki manji privatni faks na koji propisno idu studenti. On je upisao taj faks koji njegova keva drzi, hajde sto je upisao nego sto ga je keva kao studenta prve godine zaposlila da radi na tom faksu i on dobija platu.

3. Isto sam cuo pricu da je jedan decko upisao neki privatni u Negotinu, za 7 dana je zavrsio prvu godinu, jer nema nista da se uci u prvoj godini, dok je druga malo vise potrajala jer je trebao nesto da nauci.

4. Mozda ste culi za coveka po imenu Dule Mufta xd, cuo sam pricu da je kod njega covek zavrsio ceo fakultet za 3 meseca, a znam da su jedno vreme bila predavanja u osnovnoj skoli :).

offtopic

@Snoopy iOS uredjaj moze da gura flash bez jailbreak-a jer postoji na App store-u browser u koji je integrisan flash :).

Pozdrav!

:: Zaista ne vidim ikakav šaljiv komentar koji sam kroz prethodnih par rečenica mogao proturiti kao izvestan `kvazi-akademski`. Nadam se da shvataš ozbiljnost i diferencijaciju od pojma `akademski građanin` do pojma `član SANU`, odnosno adekvatnog interpretirajućeg zvanja koje koristi akademska elita.
:: Drugim rečima, odgovor na tvoje pitanje je(kako nisi sagledao ozbiljne parametre unutar strukture akademske zajednice kojoj težiš) je da, moja obrazovno-akademska verifikacija ne zavisi od interpretacije društvene sredine, već od pomenute akademske elite. :
:: :: Jel ti to podjebavas ili si ozbiljno akademik :)
:: :: Pozdrav
:: :: :: Pre par godina, uvažena profesorka ETF-a je podnela `svoju` doktorsku disertaciju, koja je brzo raskrinkana, odnosno determinisana kao plagijat tuđeg rada. Sramota, kako za nju, tako i za instituciju. Kada sam pre četiri godine vodio razgovor u četiri oka sa rektorom Beogradskog Univerziteta, dao mi je čvrsta uverenja, ne samo po pitanju edukacije, već po pitanju daleko širih vidika, poput državnog integriteta, stranačke, monetrne, fiskalne politike itd..
:: :: :: Poenta priče...nije diskreditovanje postojećih obrazovnih struktura, već realnost koja nas okružuje, više nismo ni svesni infiltracije u naše društvo, akademske asimilacije kojoj smo podlegli, zarad `viših` ciljeva!!!
:: :: :: Kolaps obrazovnog sitema u Srbiji je podstaknut stranim kapitalom, stranim interesima, nikom nije u cilju da mi budemo u `centru pažnje`, nama se stvari pred nosom odvijaju, a mi ih prihvatamo `zdravo za gotovo`
:: :: ::
:: :: :: Napomenuću samo, da kad je u Beogradu takav stepen devastacije, onda mogu samo da pomislim na kojim su granama ostali Univerziteti u Srbiji(...afera Kragujevac i sl...jasno je svima)
:: :: :: @PhatPhuc
:: :: :: Izvini što sam ti na neki način urušio temu, ali kao akademiku, ovakve stvari ostavljaju traga na meni, te ovo smatraj više kao ispovest i apel ka otrežnjenju, nego kao još jedan besmislen komentar na tvoju temu. Suštinski, ne bi trebao da se ljutiš, nadam se da su moje implikacije adekvatno usmerene.
:: :: :: http://goo.gl/1h9Wl
Mortificat @gile 14.05.2012. 08:55 #417607

Dexter013 @markopvict 14.05.2012. 09:30 #417608

broj poruka: 17094
Istina, sega/mega

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re: 14.05.2012. 10:02 #417615

broj poruka: 5710
` Pre par godina, uvažena profesorka ETF-a je podnela `svoju` doktorsku disertaciju, koja je brzo raskrinkana, odnosno determinisana kao plagijat tuđeg rada. Sramota, kako za nju, tako i za instituciju`

Strasno mi bode oci ova nelogicna konstatacija. Najpre, da bi neko dobio zvanje profesora, bilo vanrednog ili redovnog, mora najpre da odbrani doktorat, dobije docenturu pa tek nakon objave odredjenih radova u stranim casopisima da dobije zvanje prof. Kako je moguce da je neko najpre profesor bez dr. titulara? I moze li se znati o kojoj je to personi rec, obzirom da je uvazena prof. ETF-a. Hvala

:: Pre par godina, uvažena profesorka ETF-a je podnela `svoju` doktorsku disertaciju, koja je brzo raskrinkana, odnosno determinisana kao plagijat tuđeg rada. Sramota, kako za nju, tako i za instituciju. Kada sam pre četiri godine vodio razgovor u četiri oka sa rektorom Beogradskog Univerziteta, dao mi je čvrsta uverenja, ne samo po pitanju edukacije, već po pitanju daleko širih vidika, poput državnog integriteta, stranačke, monetrne, fiskalne politike itd..
:: Poenta priče...nije diskreditovanje postojećih obrazovnih struktura, već realnost koja nas okružuje, više nismo ni svesni infiltracije u naše društvo, akademske asimilacije kojoj smo podlegli, zarad `viših` ciljeva!!!
:: Kolaps obrazovnog sitema u Srbiji je podstaknut stranim kapitalom, stranim interesima, nikom nije u cilju da mi budemo u `centru pažnje`, nama se stvari pred nosom odvijaju, a mi ih prihvatamo `zdravo za gotovo`
:: Napomenuću samo, da kad je u Beogradu takav stepen devastacije, onda mogu samo da pomislim na kojim su granama ostali Univerziteti u Srbiji(...afera Kragujevac i sl...jasno je svima)
Mortificat Re: Re: Re: 14.05.2012. 10:19 #417618

Nekoliko godina nakon odbrane disertacije, upravo prilikom publikacije radova u stranim časopisima je otkrivena i utvrđeno je da je cela njena teza zapravo delo tuđih misli i rada. U tom trenutku je imala titulu docenta, odnosno status predavača, ne i zvanje profesora. Nadam se da sam pojasnio. Ne znam joj ime, ali i da znam ne bih to iznosio.

:: Strasno mi bode oci ova nelogicna konstatacija. Najpre, da bi neko dobio zvanje profesora, bilo vanrednog ili redovnog, mora najpre da odbrani doktorat, dobije docenturu pa tek nakon objave odredjenih radova u stranim casopisima da dobije zvanje prof. Kako je moguce da je neko najpre profesor bez dr. titulara? I moze li se znati o kojoj je to personi rec, obzirom da je uvazena prof. ETF-a. Hval
:: :: Pre par godina, uvažena profesorka ETF-a je podnela `svoju` doktorsku disertaciju, koja je brzo raskrinkana, odnosno determinisana kao plagijat tuđeg rada. Sramota, kako za nju, tako i za instituciju. Kada sam pre četiri godine vodio razgovor u četiri oka sa rektorom Beogradskog Univerziteta, dao mi je čvrsta uverenja, ne samo po pitanju edukacije, već po pitanju daleko širih vidika, poput državnog integriteta, stranačke, monetrne, fiskalne politike itd..
:: :: Poenta priče...nije diskreditovanje postojećih obrazovnih struktura, već realnost koja nas okružuje, više nismo ni svesni infiltracije u naše društvo, akademske asimilacije kojoj smo podlegli, zarad `viših` ciljeva!!!
:: :: Kolaps obrazovnog sitema u Srbiji je podstaknut stranim kapitalom, stranim interesima, nikom nije u cilju da mi budemo u `centru pažnje`, nama se stvari pred nosom odvijaju, a mi ih prihvatamo `zdravo za gotovo`
:: :: Napomenuću samo, da kad je u Beogradu takav stepen devastacije, onda mogu samo da pomislim na kojim su granama ostali Univerziteti u Srbiji(...afera Kragujevac i sl...jasno je svima)
:: :: @PhatPhuc
:: :: Izvini što sam ti na neki način urušio temu, ali kao akademiku, ovakve stvari ostavljaju traga na meni, te ovo smatraj više kao ispovest i apel ka otrežnjenju, nego kao još jedan besmislen komentar na tvoju temu. Suštinski, ne bi trebao da se ljutiš, nadam se da su moje implikacije adekvatno usmerene.
:: :: http://goo.gl/1h9Wl
Dexter013 Ok 14.05.2012. 10:29 #417620

broj poruka: 17094
Pa dobro nismo najgori, desava se kao sto vidimo svugde po svetu.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Pa boli ih uvo 14.05.2012. 10:41 #417622

broj poruka: 1577
Sada su svi u tim vodama ne da bi uzdigli ljude na viši nivo i time stvorili bolje društvo sutra, već su tu kako bi zaradili pare na vrlo lagan način (ne kažem da je učenje pre toga lako, međutim posle kao profesori i nemaju nešto teško da rade). I naravno umesto da se pored tog znanja koje oni prenose, nauče ti ljudi nekim vrednostima u životu, kako da se ophode prema ljudima, da se ne ponašaju bahato i pohlepno, oni rade baš suprotno, prave bahate i naduvane idite koji će sutra da budu iste kopije ovih današnjih takozvanih tajkuna. Jedina razlika između ovih danas i onih što će tek da dođu je maltene legalna fakultetska diploma koja je jelte stečena putem pranja diplome, mitom i korupcijom ili u nekim slučajevima sopstvenim radom.

Mene plaši šta će biti sutra kada će većinu ove države da naseljava gomila ljudi koji imaju kompleks više vrednosti samo zato što imaju ispred imena neku titulu ili fakultetsku diplomu. A kada dođe vreme da zaista urade nešto sa tom diplomom, oni će lepo da zapucaju preko granice i ćao prijatelju.

Da ne spominjem kako se od obrazovanja sada napravila jedna ogromna mašinerija koja je sada umesto da bude neprofitabilna obrazovna ustanova, postala profitabilna korporacija. Smejem se kada čujem da je školarina preko 100 i više hiljada koju pravdaju visokim troškovima. Samo se pitam kojim troškovima, da nisu troškovi pregrevanja muda na visokim temperaturama ili možda troškovi stresa usled lošeg vremena.

Što je još najgore ovakvih slučajeva kao što je sa Yahoo-om ima i kod nas, znam ljude koji su radili po veoma jakim i svima poznatim firmama bez ikakve fakultetske diplome. Meni lično ne smeta što oni nemaju diplomu, ali kada neko nema ni osnovno predznanje, ni blage veze sa poslom koji radi, a neko ko mu je podčinjen mora naravno da ima fakultetsku diplomu i milion titula, e onda je to čist bezobrazluk.

Da ne bude da samo nagađam, ja trenutno studiram na Ekonomskom fakultetu i mogu da vam kažem da sve ovo što ste rekli je samo vrh ledenog brega. Šta se još sve radi to je strahovito. Štolarina je sada 100 000, dekan dolazi nekim autom koji većina ljudi nije ni videla, zgrada i prostorije se polako raspadaju, ali je zato bitno da oni organizuju silne seminare i ostale gluposti i da su naravno školarine dovoljno visoke kako bi oni mogli da idu u Dubaji kada dođe avgust.

I za kraj, najveća glupost koju sam ikada čuo je bila vezana za troškove grejanja. Jedan profesor sa ekonomskog je napomenuo kako im za grejanje godišnje treba 2 MILIONA dinara. Razmislite pa recite šta može da se zagreje za 2 miliona, kao da greju halu Pionir a ne običnu zgradu fakulteta.

Takođe, evo vam još jedan zanimljiv link da se malo smejete http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Fakulteti-veliki-gubitasi.lt.html

Probaj da se ne nasmeješ

http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc

toothless Meni je najbolji ovaj novi Tomin nadimak: 14.05.2012. 12:19 #417640

broj poruka: 3241
Toma-diploma! :D
Hahahahahahhahahhahaaaa

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

Snoopy- Re: Re: Re: Re: Re: 14.05.2012. 12:22 #417641

broj poruka: 6083
E sad vec mozemo da razgovaramo :)

Znaci radi sa svim sajtovima i embedded snimcima i besplatan je za download? Konacno su se setili

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: @Snoopy iOS uredjaj moze da gura flash bez jailbreak-a jer postoji na App store-u browser u koji je integrisan flash :)
:: Pozdrav
miki069 Toma 14.05.2012. 13:32 #417649

broj poruka: 1234
Toma - diploma.
Čeda - crta.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Miskonius Re: Re: Re: Re: Re: 14.05.2012. 13:37 #417650

broj poruka: 4420
Da dodjes tek u Zajecar na cuveni Fakultet za Menadzment.
Da bi spremio prijemni ispit, potrebno je da uzmes njihovu knjizicu u kojoj se nalaze
100 debilnih pitanja (i da naucis odgovore jer ti i njih daju), koji pokrivaju sociologiju, ekonomiju. matematiku i informatiku (mozda jos nesto, zaboravio sam).
Da bi imao sesticu na prvoj godini iz engleskog, potrebno je da prevedes dve stranice A4 formata engleskog teksta KOD KUCE ! i to ti je to, Zavrsio si posao.
Jedan lik (koji ima stvarno ozbiljnih problema da spoji dve misli u glavi) dao je 10 ispita za 3 meseci. Nista preko veze covek je stvarno ucio, ne zajebavam se, znam ga.
Matematika je na nivou 5. razreda osnovne skole a primera radi bivsi predsednik opstine Zajecar je zavrsio taj vrli faks za 6 meseci (napredan covek), dok je onaj pre njega neki predavac na tom Univerzitetu (covek imao jedva neku visu, ali zato covek doktorirao Menadzment).

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Znaci nisi akademik xd :)
:: @markopvict Kome kesiraju za seminarske fakultetu :), ako kesiraju nekome ovako da ih uradi to mislim da ima na svakom fakultetu :) ? A sto se tice oktobra 3 ja sam u kg-u na masinskom i to stalno izboksuju od profesora, fakultet nije trash jer je ove godine jedan zapucao iz Norveske ili Finske i pokupio pola generacije studenata, a ova druga polovina se po zavrsetku zaposljava ili odmah ili za 2-3 meseca to je prosek cekanja na birou
:: Evo par primera za privatne fakultete kako se zavrsavaju u unutrasnjosti
:: 1. Visa poslovna a neko je dodao i laksa nego osnovna, predavanja vikendom, treba da se nauce 2 strane po sedmici. Jedan nije polozio kolokvijum (svi ostali polozili) zapalio kod dekana i pitao ga hoce li biti popravni, covek se uplasio da li ce da polozi, dobio je odgovor da se nista ne brine i da plati godinu :)
:: 2. Drugaru jednom keva drzi neki manji privatni faks na koji propisno idu studenti. On je upisao taj faks koji njegova keva drzi, hajde sto je upisao nego sto ga je keva kao studenta prve godine zaposlila da radi na tom faksu i on dobija platu
:: 3. Isto sam cuo pricu da je jedan decko upisao neki privatni u Negotinu, za 7 dana je zavrsio prvu godinu, jer nema nista da se uci u prvoj godini, dok je druga malo vise potrajala jer je trebao nesto da nauci
:: 4. Mozda ste culi za coveka po imenu Dule Mufta xd, cuo sam pricu da je kod njega covek zavrsio ceo fakultet za 3 meseca, a znam da su jedno vreme bila predavanja u osnovnoj skoli :)
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60401. Broj poslatih odgovora: 647501.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs