Imam neki dvr na poslu koji snima 24h. Ima opciju da se preko lan-a posalje live slika na net. Gledao sam razna uputstva trt-mrt... I nigde nema objasnjeno na koji nacin ja to mogu da odradim. Sad mene zanima da li ja to mogu da umrezim u svoju lokalnu mrezu preko switcha pa odatle da posaljem nekako na net zivu sliku ili moram neki drugi nacin da odradim? Ako ista znaci koje je marke dvr AVTECH. Ko god ima i najmanju informaciju, bio bih mu jako zahvalan. ps. Nikada nisam nista hostovao, iliti kako se vec kaz, na internet.
naravno da moze, treba samo da ga bocnes u ruter(da mu omogucis internet) i u podesavanjima ne znam sad tacno za taj AVTECH ali u principu kod svih je slicno, treba da mu podesis staticku adresu, gateway i odredis broj porta (vodi racuna da ne bude neki koji je zauzet od strane drugog servisa, 161 8080 itd) evo ti neki link http://goo.gl/ACmmG
:: Imam neki dvr na poslu koji snima 24h. Ima opciju da se preko lan-a posalje live slika na net. Gledao sam razna uputstva trt-mrt... I nigde nema objasnjeno na koji nacin ja to mogu da odradim. Sad mene zanima da li ja to mogu da umrezim u svoju lokalnu mrezu preko switcha pa odatle da posaljem nekako na net zivu sliku ili moram neki drugi nacin da odradim? Ako ista znaci koje je marke dvr AVTECH. Ko god ima i najmanju informaciju, bio bih mu jako zahvalan :: ps. Nikada nisam nista hostovao, iliti kako se vec kaz, na internet.
Znaci u sustini meni je najbitnije da ja njemu dodelim neku adresu koju cu kucati u browseru od kuce? Ali sta ako provajder meni stalno menja adresu modema tj net mi je sa dinamickom adresom na poslu? Inace mislim da si mi zavrsio posao sa onim linkom... Hvala puno.
... se svodi na plaćanje. Ili plaćaš provajderu statičku IP adresu, jer nisu mutavi, ili plaćaš softver, namenski, za nadgledanje, koji radi readresiranje i konektovanje bez obzira na promenu ip adresa od strane provajdera, ili se ručno ebawaš kod svake promene - reseta ip adrese ili paljenja skalamerije.
U sustini meni sve to funkcionise u lokalnoj mrezi kako treba, ali i dalje me prca kad bih hteo od kuce iliti van te lokalne mreze da gledam... Jel mi treba neki free host server ili nesto drugo? Dajte neki ako imate?
uspeo sam, majkemu ga nabodem... Dao bih ti da je moja licno firma, mada ima samo da se vidi prazan parking i dvoriste ispred kuce. Da mi nisi rekao da na ruteru treba to da se odradi nikad ga ne bi namestio. Za sad mogu samo da ti se zahvalim, dok ne organizujemo neko rostiljanje svi mi sa berze. :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.