позз другари, треба ми мала помоћ, наиме оћу д дигнем мејл сервер на свом рачунару, не питајте што, само ми треба да могу комотно да креирам емаил адресе по свом нахођењу, директно на машини, да читам маилове који су стигли, а слање мање више и није толико битно. планирао сам да га подигнем на виртуелној машини помоћу вм вер плејера уз виндовз сервер 2008, имам лиценциран вин серв 2008 р2 а проблем је што немам баш сва потребна знања да би све то спровео у дело, чепркао сам гуглом, крстарио јутјубом за туторијалима, информацијама али безуспешно
значи треба ми маил сервер који ће бити покренут на мојој машини, биће повезан са неким плаћеним, или фрее доменом, а у крајњем случају могу да га повежем и са неким но-ип.орг доменом, скроз небитно, само да ради јавно, и да са нпр гоогле маила могу примам маилове на тај мој марко (АТ) бла бла трућ.цом
врло ми је битно да се маилови једноставно могу прочитати, најбоље би било одмах директно на серверу, али ако не може тако како год само да је симпле .Д јел може неко да ме упути шта како, колико и где, неке туторијале, линкове дајте било шта .Д пробао сам уз помоћ хМаилСервера али безуспешно,
контам да не може бити тако тешко подићи фцкин маил сервер, ал ет ја никако да успем,
то што ти радиш је кажњиво батинама, мојне да провоцираш ту и да извлачиш неке паушалне закључке, нисмо сви исти, немој да ме тролујеш , ако неш да помогнеш иди па буди шупак на неком другом форуму/теми, немој мени да држиш предавања, кад порастем, ха ха ха, духовит неки деЦХКо
треба ми маил сервер због мене,не планирам да га уступим другим људима на коришћење, друга ствар, не могу да приступим туђем мејлу без шифре
:: то што ти радиш је кажњиво батинама, мојне да провоцираш ту и да извлачиш неке паушалне закључке, нисмо сви исти, немој да ме тролујеш , ако неш да помогнеш иди па буди шупак на неком другом форуму/теми, немој мени да држиш предавања, кад порастем, ха ха ха, духовит неки деЦХК :: :: треба ми маил сервер због мене,не планирам да га уступим другим људима на коришћење, друга ствар, не могу да приступим туђем мејлу без шифр :: :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
знам и ја да је боље преко линукса, али на линуксу не знам баш ништа, мрзи не да учим све само због маил сервера .Д некако ми је једноставније преко вин-а, не треба мени нешто велико и компликовано, само најједноставнији маил сервер :) Хвала, ћу да пробам ово иако мислим да сам пробавао нешто слично (линк2) .)
odnosno jedna masina sa dve role. Dospeces vrlo brzo na spam listu ako koristis no-ip ddns servis. Bez registracije domena, upisa A i MX rekorda, bolje nemoj da gubis vreme.
Otprilike isto kao sto su Pinsoft dospio na listru nepozeljnih, pa ni jedan server ne dozvoljava pristup njihovom emailu, zakljuca ga ili stavlja u spam listu. Javio sam im kako da to rijese, a oni i dalje glume toplu vodu.
Ko sto rece markopvict mani se coravog posla. Ne isplati ti se.Link 2 nije los, ali brzo ces dospjeti na spam listu. operator
Није ми битно толико да шаљем мејлове сада, битније ми је примање и читање тј лак и релативно једноставан приступ и читање мејлова, и наравно да се мало сиграм са овим, и да пробам разне глупости, не треба ми за некакав озбиљан рад тренутно .) убацићу неки нормалан домен кад ми затреба, хвала на предлозима :)
овај линк 2 сам пробао, тј испратио сам све кораке, и нешто ми баш и не ради, да ли нешто пропуштам или нема уопште корака где се убацује домен, где се сервер повезује са ДНС сервером, и са доменом?!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.