Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Kako pravno ozvaniciti web sajt
STRANA 1 OD 1
Booster Kako pravno ozvaniciti web sajt 05.03.2012. 13:53 T44543

status: user
broj poruka: 5
Uradio sam jedan sajtic cija bi namena bila reklamiranje drugih sajtova, prodavnica, cega god. S obzirom da bi se tu vrsio neki promet novca, a kako je svaki prihod oporeziv, verovatno bi trebalo da negde registrujem taj sajt i placam neki porez. Prema clanu 33 zakona o PDV-u bio bih oslobodjen placanja istog, ali verovatno ostaje neki drugi porez. Medju siframa delatnosti, konkretno za pruzanje marketinskih usluga na internetu sifre nema, tako da sam u velikoj dilemi. Postoje samo:

63 Informacione uslužne delatnosti
631 Obrada podataka, hosting i s tim povezane delatnosti. veb portali
6311 Obrada podataka, hosting i sl.
6312 Veb portal

Znati li nesto vise o ovome?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Najbolje bi ti bilo za početak 05.03.2012. 15:33 #404028

broj poruka: 1620
da odeš do APR-a u Brankovoj (pretpostavljam da si iz Bg-a?), kad uđeš desno na kraju hodnika ti je pravna služba, rade od 9 do 12 svaki dan. Pitaj šta te zanima...ne bih da ti dam pogrešan savet, jesam pravnik, ali ne znam mnogo o ovoj tematici...
Fiat iustitia, et pereat mundus

vepromon re 05.03.2012. 15:51 #404031

broj poruka: 522
Te sifre su bzvz. Mozes tehnicki da prijavis sifru za privredno drustvo za promet mandarina na veliko i da ga nazoves `Mandarinka`, a da opet prodajes sporete i vespe. Nadji sifru najpriblizniju tome sto hoces da radis ( mada ne znam sto se tima bakces, jer nisi rekao da hoces da postanes preduzetnik ili privredni subjekt, pa da ti trebaju te sifre pri registraciji u obrazcu u APR-u)

Sto se ovog drugog dela tice, i ja bih odgovor potrazio u APR-u. Oni ce te bar uputiti gde da ides, ako se to vec ne radi kod njih...

Kao zadnju opciju probaj u opstini ( u odeljenju za poslove poreske uprave ili kako god da se zove) pa ti oni mozda kazu nesto korisno
i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz,
MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb

Booster Hvala na odgovorima 05.03.2012. 16:04 #404037

broj poruka: 5
@Sub-Z Hvala, moracu da odem ovih dana, a do tada cu da im posaljem jedan mail na koji verovatno nece odgovoriti.

@vepromon Ne zelim ja da postanem preduzetnik, vec samo zelim da drzim taj sajt i da zaradjujem preko njega, a moje pitanje se odnosi na to da li treba da postanem preduzetnik ili sta vec kako bi taj sajt funkcionisao bez administrativnih problema.

Evo npr. ovaj sajt je registrovan kao d.o.o. a koliko vidim pruza usluge reklamiranja. Samo ne znam da li je iz tog razloga registrovan kao d.o.o. ili ne..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs