Ja koristim dva neta u lan-u, jedan se rutira sa kompa na kome je wireles net, a drugi ide sa adsl rutera, dakle znaci to su dva rutiranja! Kod svih racunara su fiksne IP, samo se u zavisnosti od toga koji net ce koristiti koji racunar rucno podesava njihov default gateway i preferred dns!
Meni nije jasno tvoje pitanje - da li zelis da koristis dva ADSL paketa od dva razlicita provajdera ili si mislio da mozes da dupliras brzinu (bindovanje)?
Naravno da je moguce, ali je potreban malo ozbiljniji ruter na kom ces podesiti ruter da koristi load balancing na dva uplinka... Tada bi npr izlaz iz jednog adsl modema kacio na prvi ethernet port, sa drugog na drugi ethernet, a switch na kom ti je mreza na treci... Iz ovoga zakljucujes da je potrebno da imas bar 3 ethernet porta na ruteru) Podesavanje nije preterano komplikovano (RIP podrzava do (cini mi se) 6 equal cost ruta) i vecinu toga ce odraditi ruter... Ista je stvar ako hoces da npr. dodas backup link...
Zanima me da prikacim 2 ADSL768/192 od TELEKOMA. Sa ADSL dobijam 2 ADSL rutera pame zanima sta bi mi trebalo od opreme i dali bi bilo izvodiljivo tako nesto!!!!!!!!!
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.