Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Da li jemoguce povezati 2 ADSL paketa od 768!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
andrejnp Da li jemoguce povezati 2 ADSL paketa od 768!!!!!!! 21.05.2007. 22:34 T4453

status: user
broj poruka: 486

Dali je moguce povezati 2 ADSL paketa od 768/192 sa dva razlicita borja u je jednu mrezu da rade bez problema (za internet klub).......
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grr da 21.05.2007. 23:01 #19851

broj poruka: 242
bilo je problema sa 2 ista dns-a, pa je ceo saobracaj podeljen na 1.web, 2. p2p.

ako dobijesh internet od razlicitih provajdera radice normalno..
-ShonE- Moze! 21.05.2007. 23:09 #19852

broj poruka: 3529
Ja koristim dva neta u lan-u, jedan se rutira sa kompa na kome je wireles net, a drugi ide sa adsl rutera, dakle znaci to su dva rutiranja!
Kod svih racunara su fiksne IP, samo se u zavisnosti od toga koji net ce koristiti koji racunar rucno podesava njihov default gateway i preferred dns!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik Pitanje 21.05.2007. 23:31 #19853

broj poruka: 726

Meni nije jasno tvoje pitanje - da li zelis da koristis dva ADSL paketa od dva razlicita provajdera ili si mislio da mozes da dupliras brzinu (bindovanje)?
vampirbg ... 22.05.2007. 00:24 #19858

broj poruka: 711
Naravno da je moguce, ali je potreban malo ozbiljniji ruter na kom ces podesiti ruter da koristi load balancing na dva uplinka... Tada bi npr izlaz iz jednog adsl modema kacio na prvi ethernet port, sa drugog na drugi ethernet, a switch na kom ti je mreza na treci... Iz ovoga zakljucujes da je potrebno da imas bar 3 ethernet porta na ruteru) Podesavanje nije preterano komplikovano (RIP podrzava do (cini mi se) 6 equal cost ruta) i vecinu toga ce odraditi ruter... Ista je stvar ako hoces da npr. dodas backup link...

Evo ti primer za Linksys WRT54GL ruter:
http://dd-wrt.com/wiki/index.php/Dual-WAN_for_simple_round-robin_load_equalization

Naravno, za ovo moras da imas staticku adresu na oba ADSL-a (sto mislim da nije neki problem za pravne korisnike)
andrejnp Hmm 23.05.2007. 13:24 #20013

broj poruka: 486

Zanima me da prikacim 2 ADSL768/192 od TELEKOMA. Sa ADSL dobijam 2 ADSL rutera
pame zanima sta bi mi trebalo od opreme i dali bi bilo izvodiljivo tako nesto!!!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs