Sinoc je oboren sajt http://goo.gl/INXfW , koji sam pravio u Joomla-i i koji odrzavam vec godinu dana. Oboren je od strane albanskih hakera zbog ne prihvatanja nezavisnosti Kosova (kao da sam ja za to kriv).
Proverio sam fajlove na serveru i svi su tu, ali hteo bih da mi kazete koji su sledeci koraci da bih osposobio sajt?
Hvala!
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Vratio sam sajt... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Sinoc je oboren sajt http://goo.gl/INXfW , koji sam pravio u Joomla-i i koji odrzavam vec godinu dana. Oboren je od strane albanskih hakera zbog ne prihvatanja nezavisnosti Kosova (kao da sam ja za to kriv) :: :: Proverio sam fajlove na serveru i svi su tu, ali hteo bih da mi kazete koji su sledeci koraci da bih osposobio sajt :: :: Hvala :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Nisam obrisao temu jer sam pretpostavio da ce biti jos nekih pitanja... Sad ne mogu da se logujem kao admin da ispravim sve sto treba na sajt/administrator. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Dobro je... Sve sam sredio. Sj*bali su mi bili i bazu skroz, ali sam uspeo sve da vratim jer sam imao back up baze, doduse malo stariji, ali sam sredio sve. Nisam mogao ni da se logujem kao administrator... Sta im je zanimljiv bio moj sajt nije mi jasno? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ma, bio im je `zanimljiv` zato sto su lako napipali slabe tacke.
18.02.2012. 15:24
status: user broj poruka: 10997
Probaju tamo, probaju ovamo, pa gde upali... To to je shyptarija - tu ima oko 2% pismenih, od cega vecina zna SAMO da se potpise (poznaje slova), i to su uglavnom oni koji su se obrazovali na Zapadu (deca ex-YU diplomata itd. itd.). Ovi sto obaraju sajtove, verovatno su placenici - Ameri, Rusi... (lova od droge itd.), dakle RADE za racun shipaca... Sta ces: predsednik im je obrazovan toliko da, u poredjenju sa njime, jedan prosecan srpski kriminalac i `ulicni umetnik` kalibra Zike Obretkovica deluju kao intelektualci...Bilo koji izbacivac sa beogradskih splavova, kod njih bi `ladno bio predsednik Akademije nauka...
Re: Ma, bio im je `zanimljiv` zato sto su lako napipali slabe tacke.
18.02.2012. 15:49
status: user broj poruka: 4163
+10000000
:: Probaju tamo, probaju ovamo, pa gde upali... To to je shyptarija - tu ima oko 2% pismenih, od cega vecina zna SAMO da se potpise (poznaje slova), i to su uglavnom oni koji su se obrazovali na Zapadu (deca ex-YU diplomata itd. itd.). Ovi sto obaraju sajtove, verovatno su placenici - Ameri, Rusi... (lova od droge itd.), dakle RADE za racun shipaca... Sta ces: predsednik im je obrazovan toliko da, u poredjenju sa njime, jedan prosecan srpski kriminalac i `ulicni umetnik` kalibra Zike Obretkovica deluju kao intelektualci...Bilo koji izbacivac sa beogradskih splavova, kod njih bi `ladno bio predsednik Akademije nauka.. :: :: ::
Šta im je skrivio tvoj sajt koji se inače bavi Tekvondom. Nema ama baš nikakve veze sa politikom. Da su oborili sajt vlade Srbije ili onaj sajt za ekologiju od 35000 evra još bi im i čestitao. Ovako samo su još niže pali u mojim očima. Smatrao sam da ima dobrih ljudi u Albaniji i da nisu svi tamo idioti, ovo je doprinelo tome da mnogo slabije sada verujem u to.
@mkukic Pravi češći backup i ne bi trebalo da bude većih problema. Džabe da instaliraš i stavljaš neke zaštite i da menjaš sam sajt, uvek se nađe neka rupa, zato je najbolje backup, kao što većina radi sa windowsom i northon ghostom tako i ti sa sajtom.
@ilicstefan Upravo tako... Nisam pravio neko vreme back up sajta, ali nisu dirali fajlove na serveru pa sam mogao barem iz baza da izvucem one stvari koje nisam back up-ovao, da ne bih morao sve ponovo da pisem. Snasao sam se uglavnom i sada je sve ok... Napravljen i back up naravno...
@Mikishon89 Da, ti hakleri su jos opasnija vrsta... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Na ovom sajtu `ladno stoji obavestenje da mi je sajt oboren... http://goo.gl/8tw21
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.