Od pre nekih mesec dana je Youtube poceo da me `zeza`... Kada hocu da gledam neki klip, potrebno mu je preko 10 sekundi da krene ... Normalno idu klipovi , samo je `problem` dok krene.Imam 2 racunara povezana na jedan ruter, na jednom zeza, a na drugom ne... Na oba imam windows XP i koristim firefox na oba... Ista stvar se desava i na operi i na IE 8... Hvala unapred
Pošto na jednom radi a na drugom ne, onda je problem u tom koji ne radi. Kupi drugi. Eventualno, ne koristi taj nego drugi koji radi, to je bar lako. A, mogao bi i da napišeš od čega se sastoji taj računar, od kada su drajveri i jesi li instalirao novi fleš. Slučajno, i antivirus da li imaš i tako to, ako te ne mrzi. Ako te mrzi, kupi drugi računar i rešio si problem.
@ Pisko: Kupio bih ja drugi, ali mi tenutna finansijska situacija to ne dozvoljava .) Ovaj problem mi se javlja na boljem racunaru, tako da njega cesce koristim... Imam sl. konfu: AMD X2 250, 3gb DDR3, Asus 4830 512mb ddr3, biostar n68s3... Nista nisam menjao driver-e u zadnjih par meseci, tako da ne verujem da je do toga, a probao sam da update-ujem flash svaki put cim izadje novi i ne pomaze @Mikishon89 4mbit-MTS
Pa maximalno te zayebavam za kupovinu, jer nisi hteo da napišeš o kojim se računarima radi. Ok, taj athlon ima sve potrebne sse instrukcije, ali i sama priroda problema pokazuje da nije problem u snazi dekodiranja već u nečemu što se dešava pre početka dekodiranja. Ako je kašnjenje reprodukcije jedini problem koji si uočio, recimo da je vezan za kodeke na računaru a i gownave adobe fixeve tog fleša... Čišćenje od paketa kodeka, sve do sveže instalacije... ne znam šta bi drugo izlečilo taj računar. Imaš li Ubuntu cd, da probaš kako to radi na linuxu (bez instalacije, samo sa cd-a)? To će isključiti hardver i sve baciti na softwer. Tj. reinstalaciju, jel`...
Nemam Ubuntu cd, a da formatiram hdd pa da reinstaliram sve ponovo me mrzi .)... Videcu vec nesto, zamenicu par driver-a i codec-a, pa sta mu bog da .)
ma lepo mi radi, jedino je problem da krene... treba mu 12-13 sekundi da pokrene klip, a posle toga nije problem i na 1080p a vec sam pokusavao sa reinstalacijom Flash-a ali opet isto
Jel moguce da pitas coveka za brzinu neta, a sam je napisao da snimci idu lepo, samo mora da ceka da krene snimak... Majku mu ljudi citajte pa tek onda pisite... Ontopic, pisko je objasnio.
Pa skini ubuntu sa neta (naravno besplatno) ubuntu cd, pokreni sa cd-a kako ti covek rece i vidi jel isto kao i na windowsu. Ako radi normalno onda je problem u software-u. Reinstaliraj ceo win...
Isti problem sam i ja imao vukao ga jedno mesec dana nisam znao sta da probam vise, jednostavno se vrti onaj kruzic na pocetku klipa jedno 10-15 sekundi i nikako da se ucita,a kad se ucita sve ok. I na kraju bezveze udjem u podesavanja rutera i postavim Google DNS-ove 8.8.8.8 i 8.8.4.4 i bukvalno odma po pamcenju tih parematara udjem u jutjub i iz prve radi, probaj i to mozda pomogne .) imas ovde uputstvo kako to uraditi:
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.