Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Da li je ovo normalno za Torrent?
STRANA 1 OD 1
damirkic Da li je ovo normalno za Torrent? 06.02.2012. 19:16 T43082

status: user
broj poruka: 342
Ponekad ali retko, se desi da mi recimo uTorrent lepo skida, Skype takodje radi u istom momentu ali ne mogu da surfujem. Iako namestim manju down brzinu i prioritet nece nekad nista pored toga. 1 u 100x. Ne pomaze cak ni gasneje programa. Samo reset racunara ili ADSL modema. Ako ponovo ucitam uTorrent on normalno vuce kako treba ali ne pusta http protok.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 06.02.2012. 19:26 #396753

broj poruka: 1586
Si namestio upload na 1kb na primer? Probaj pa javi kako radi.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Dexter013 Ok 06.02.2012. 19:30 #396758

broj poruka: 17093
Identican problem je imao moj drugar ali identican, nikada nismo utvrdili do cega je bilo, a probao sam sve i svasta... na kraju je odustao od torenata i okrenuo se file hosting sajtovima.

Bas me zanima resenje ovog sranja.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos666 Ja vec godinama unazad... 06.02.2012. 19:35 #396759

broj poruka: 398
... koristim uTorrent i primetio sam npr., ukljucim radio preko neta i ukljucim torent i radio svira normalno. Ako ga prekinem i pokusam ponovo da ukljucim (radio) nece uopste ili secka zvuk... Ebem li ga... Sbb net imam. Uglavnom, sad kad nesto treba da skinem, upalim komp ujutro kad krenem na posao i ostavim da skida... Znaci, vec godinama nema resenja, identican problem kao tvoj... Kad radi torent nema surfovanja...

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M

Dexter013 Ok 06.02.2012. 19:38 #396761

broj poruka: 17093
Probali ste oboje sa ogranicenjem upload-a?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dzonihsv re: 06.02.2012. 20:06 #396778

broj poruka: 331
Treba da se smanji broj konekcija. Options > preferences > bandwidth i stavite npr. 100 za global maximum i 50 za ... connected peers per torrent. Može i manje 50 prema 25.

Ovo posebno pali ako koristite neki privatan tracker, jer mahom se koriste seedbox-ovi velikih brzina, pa se bukvalno sa jednom konekcijom može izvući i po 10MB/s (MegaBajta).

Ako se koristi public tracker, onda se taj broj konekcija često mora povećati jer ljudi mahom seed-uju od kuće gde im je upload po 10-20-30KB/s, pa da bi Vaša konekcija mogla izvući maksimum koji može, mora se konektovati na mnogo veći broj korisnika. Plus, ako i oni ograniče upload kao i Vi (zbog half duplex-a) bude svašta - 100 konekcija za 100KB/s. Još ako je aDSL, a pošto je on mahom navedeni half duplex kod nas, bude svašta. Half duplex - znači da informacija mora prvo da putuje u jednom, pa drugom pravcu. Ne simultano, kao što je npr. kod novijih aDSL tehnologija i WiFi-ja.

E taj veći broj korisnika/konekcija, plus half duplex može da pravi problem pojedinim ruterima koji zbog velikog broja konekcija jednostavno poblesave.

https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerija

endrem tixati... 06.02.2012. 20:22 #396784

broj poruka: 224
Skoro je bila tema o tome,neko je preporucio tixati torrent program,moram priznati,i meni se desavalo da utorrent sjebe protok i sa ogranicenjem third party programom tipa Netlimiter,otkako sam turio Tixati,bolje mi radi surf pored skidanja sa torrenta.

dzonihsv Re: tixati... 06.02.2012. 20:30 #396786

:: Skoro je bila tema o tome,neko je preporucio tixati torrent program,moram priznati,i meni se desavalo da utorrent sjebe protok i sa ogranicenjem third party programom tipa Netlimiter,otkako sam turio Tixati,bolje mi radi surf pored skidanja sa torrenta
::

Odma` da razjasnim, ne govorim ništa protiv tog programa ali samo da napomenem da pojedini privatni tracker-i imaju pravila kojih se valja pridržavati.

Među njima se neretko nađu i podržani bittorrent klijenti. Ostali su ``banovani`` (neće da završe torrent kako treba, šalju pogrešne informacije, itd) i ako Vas taj i taj tracker uvhati da ih koristite, i Vaš nalog može biti banovan.

Te je moj savet da ako neko koristi neki privatan tracker i ako hoće da isproba Tixati, nek` pročita FAQ i Rules/Pravila da vidi da l` je nešto napisano o stvari kojoj napisah gore.
milos666 Re: Ok 06.02.2012. 20:52 #396789

Da, naravno. Mada, jel ima razlike ako u podesavanjima programa lupim limit ili ako bi isao na Properties svakog torenta pojedinacno i limitirao? Mislim, jasna mi je razlika da je ovo globalni limit za sve torente a ovo za pojedinacne, ali jel bi bilo neke sustinske razlike? Ja bar nisam prometio...

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M

:: Probali ste oboje sa ogranicenjem upload-a
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
dzonihsv Re: Re: Ok 06.02.2012. 21:11 #396791

:: Da, naravno. Mada, jel ima razlike ako u podesavanjima programa lupim limit ili ako bi isao na Properties svakog torenta pojedinacno i limitirao? Mislim, jasna mi je razlika da je ovo globalni limit za sve torente a ovo za pojedinacne, ali jel bi bilo neke sustinske razlike? Ja bar nisam prometio..

Malo ću da napravim skretanje u odgovoru. :)

Nema razlike, makar pozitivne. Ako limitiraš protok, to ne limitira i broj konekcija. Npr. imao si download protok od 500 KB/s i 50 konekcija (svaka po 10KB/s vuče). Limitirao si protok na 200KB/s, a nisi dirao konekcije. Sada se dešava situacija da imaš ponovo 50 konekcija, ali svaka vuče po 4KB/s. To je primer, jer u stvarnosti neka konekcija može da vuče 15KB/s, dok će druga 1-2-3KB/s (sve naravno zavisi od seeder-a).

Globalne konekcije su ti i za down i up (svih torenata, ako imaš više), dok su pojedinačne za jedan torent, kao što naziv sam kaže. Nema tu neke dodatne nauke. :)
milos666 Re: Re: Re: Ok 06.02.2012. 21:31 #396796

Aham, znaci sva mudrost bi trebalo da je u broju kenekcija... Ce da probamo...

:: https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerij
:: :: Da, naravno. Mada, jel ima razlike ako u podesavanjima programa lupim limit ili ako bi isao na Properties svakog torenta pojedinacno i limitirao? Mislim, jasna mi je razlika da je ovo globalni limit za sve torente a ovo za pojedinacne, ali jel bi bilo neke sustinske razlike? Ja bar nisam prometio..
:: ::
:: Malo ću da napravim skretanje u odgovoru. :
:: Nema razlike, makar pozitivne. Ako limitiraš protok, to ne limitira i broj konekcija. Npr. imao si download protok od 500 KB/s i 50 konekcija (svaka po 10KB/s vuče). Limitirao si protok na 200KB/s, a nisi dirao konekcije. Sada se dešava situacija da imaš ponovo 50 konekcija, ali svaka vuče po 4KB/s. To je primer, jer u stvarnosti neka konekcija može da vuče 15KB/s, dok će druga 1-2-3KB/s (sve naravno zavisi od seeder-a)
:: Globalne konekcije su ti i za down i up (svih torenata, ako imaš više), dok su pojedinačne za jedan torent, kao što naziv sam kaže. Nema tu neke dodatne nauke. :)
damirkic hvala 06.02.2012. 21:33 #396797

broj poruka: 342
dzonihsv i ja sam tako mislio porobacemo

dzonihsv re: 06.02.2012. 21:36 #396799

U principu, da. :)

Igrajte se malo sa brojem konekcija jer određeni ruteri znaju da se zabaguju ako je prevelik broj istih (plus ako su hardverski firewall i NAT uključeni, može da bude još gore).

alrad 06.02.2012. 22:16 #396812

broj poruka: 4829

Ja sam skoro postavio tu temu.
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=42745&forid=25&katid=6

Isto me zezalo, stavio sam najnoviji uTorent pa je bilo ok, pa opet nije, pa sam instalirao Tixati, pa me isti nervirao jer se nesto pogubi na pocetku, pa sam opet vratio uTorent. Od tada mi ne ogranicava HTTP.

Nisam provalio sta se desava ali mislim da stvar nije u konekcijama.
Naime, problem je postojao i dok nisam skidao apsolutno nista odnosno bez aktivnosti i jedne konekcije, ciji sam broj onako bio spustio na minimum.

Meni se cini da je u pitanju neki bag u uTorentu.

off ili on topic - prevazidjen problem sa JDownloaderom i RS. Samo apdejtujte JD.

BassivitY microTorrent 2.2.1 i uzivajte 06.02.2012. 23:16 #396822

broj poruka: 911
http://filehippo.com/download_utorrent/9859/

Mnogo manje problema i stvari koje mogu da krenu po zlu sa starijim verzijama.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs