Da li neko zna, za Hotfile servis, gde je tu zarada za uploader-e ali i za samu firmu koja drzi Hotfile. Kod njih nema reklama vec samo cekanje da zapocne download pa mi nije jasno koji je njihov interes. A onda kako i koliko para daju uploader-ima ? Ima li neko iskustva sa tim ? Takodje me interesuje neka matematika za dojucerasnje servise npr. Filesonic, Rapidshare i druge, koliko para su dobijali uploaderi, koliko $$$ za kakav fajl (velicina ), koliko downloada i iz koje zemlje ... Josbolje, da li ima neki servis koji bi mogao da pokaze npr. za neki aktivni link koliko ga je sada u ovom trenutku doewnload-ovalo korisnika. Pravim neke anaaize pa mi treba sto vise informacija u vezi toga, linkovi, saveti ... itd.
pa ima nesto, valjda za svakih 1,000 download-ovanih fajlova se dobija nesto malo, u suprotnom sto bi se neko trudio da kaci. Mislimo na isto,valjda, uploader je onaj sto je okacio fajl ?
Pare dobijaju od premium usera. Što više atraktivnih downoada imaju, to će privući više premium pretplata. Zvuči logično ali nisam znao da išta plaćaju uploaderima.
A ovi sto su pravili pare na tudje skidanje piratizovanog materijala stvarno treba oglobiti...
Ako krades deli sa drugima jer ako si ukrao a onda posle prodao si napravio dupli prekrsaj...
Zato su torenti posteniji, a oni drugi su licemerni... recimo Rapidshare je bio OK zato sto su oni koji ubacuju sadrzaje na servere imali benefit da dobiju premijum na osnovu skinutih fajlova a onda su se neki setili da prave kratke premijum naloge i kao takve ih prodaju sto ce reci da prave pare...
Onda su se veliki setili i rekli hajde da sjebemo Rapidshare i da im uzmemo sve pare i poceli sami da prave servise za razmenu fajlova gde su oni bili organizatori i pravili duple pare...
I na kraju su se pojavili kauboji i sve ih potamanili sem pomenutog Rapidshare-a i jos par komada...
Generalno Torenti su cini se keva... bar nema licemerja...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: pa ima nesto, valjda za svakih 1,000 download-ovanih fajlova se dobija nesto malo, u suprotnom sto bi se neko trudio da kaci. Mislimo na isto,valjda, uploader je onaj sto je okacio fajl :: :: :: ::
:: :: :: meni i dalje nista nije jasno, gde je tu kinta i korist za Hotfile ali i kako se uploaderima isplati da gube vreme i kace fajlove za dz :: :: onda ti je moj savet da batalis analize i posvetis se necemu sto razumes.
Dobro ti kaze Nemanja21! Nema tu leba, sve je dobra volja da li ces da kacis nesto na share servere ili da podelis preko torrenta. Generalno, i ja da imam UP nekih 10+Mbs, podelio bih neki sadrzaj, sto da ne, jer znam kakva je muka do istih doci, a kosta me samo par minuta da konfigurisem torrent i podelim:)
P.S> Sigurno ce se neko pitati, pa sto kad ima sve na warez-u...Pa ok, ima, ali ne znaju svi i uvek ce neko skinuti tvoj torrenti preko `najzabitijeg` torrent servera ako nesto uploadujes i ucinio si nekom uslugu:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
da je ovako, ljudi uploaduju ono sto imaju, kupuju, nabave sa strane
To je zanimljivo drugim ljudima, ali ih smaraju ogranicenja, pa zato kupuju premium naloge A uploaderi zaradjuju poene time sto neko dovlaci stvari koje su oni uploadovali i na taj nacin zaradjuju free premium naloge. Da bi i oni sami skidali bez ogranicenja. Nadam se da sam pomogao.
Sto se torrenta tice, Uploader ima privilegiju da ga ne `pogadja` los ratio, moze da skida sta i koliko god hoce, da seed-uje kad i koliko hoce, mogu i da ne dovrse skinut torrent...Not bad za onog ko ima uslova i dobar UP i da ima vremena da podeli nesto na svakih dan, dva, tj. u zavisnosti od politike samog sajta. Znaci, obavezan je da u nekom roku uploaduje neki atraktivan sadrzaj. Nije lose i da se uzme neki Seedbox, ako se vec nema uslova i los UP i pichi.
:: Sto se torrenta tice, Uploader ima privilegiju da ga ne `pogadja` los ratio, moze da skida sta i koliko god hoce, da seed-uje kad i koliko hoce, mogu i da ne dovrse skinut torrent...Not bad za onog ko ima uslova i dobar UP i da ima vremena da podeli nesto na svakih dan, dva, tj. u zavisnosti od politike samog sajta. Znaci, obavezan je da u nekom roku uploaduje neki atraktivan sadrzaj. Nije lose i da se uzme neki Seedbox, ako se vec nema uslova i los UP i pichi :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: Imas neki link za seedbox neki, da kupim u srbiji ovde? Jedva odrzavam ratio na ipt. Obrukacu se
Nemam, jbg, nisam nikada ni kupoUvao. A i sta ce mi kad imam UP 128kbps:) Snalazim se nekako, u glavnom skidam preko free torrenta, jer nemam neku brzinu net-a da bih kupovao negde premium nalog...
Sica, Wireless 1024/128 i radi samo po nekad tom brzinom, a inace se vuce k`o dialup:(
... aman bre ljudi, nemam uopste nameru da zaradjujem sa tim hosting servisima, kao sto sam spomenuo u pitanju, radim neke analize vezane za internet, mozda ce biti i neki tekst itd. pa mi zbog toga treba vase misljenje, najbolje bi bilo nekoga ko je vec kacio (upload-ovao) i na taj nacin zaradjivao kao i svi oni koji bi mogli da daju pravu informaciju. hvala u svakom slucaju.
e kralju, a kako si zadovoljan wirelessom? ja imam problema u surcinu sa pingom u cs 1.6 sa kablovskim i adslom, drugar ima kbc net 5mbps wadsl paket i kaze ping5, ali nije mi on pouzdan nesto, sta mislis ti da li je pametno uzeti wireless? izvini sto te gnjavim glupostima
:: Nemam, jbg, nisam nikada ni kupoUvao. A i sta ce mi kad imam UP 128kbps:) Snalazim se nekako, u glavnom skidam preko free torrenta, jer nemam neku brzinu net-a da bih kupovao negde premium nalog.. :: :: Sica, Wireless 1024/128 i radi samo po nekad tom brzinom, a inace se vuce k`o dialup: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Idi u MUP i pitaj da li mozes da intervijuises one sto su pohapseni prosle godine...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ... aman bre ljudi, nemam uopste nameru da zaradjujem sa tim hosting servisima, kao sto sam spomenuo u pitanju, radim neke analize vezane za internet, mozda ce biti i neki tekst itd. pa mi zbog toga treba vase misljenje, najbolje bi bilo nekoga ko je vec kacio (upload-ovao) i na taj nacin zaradjivao kao i svi oni koji bi mogli da daju pravu informaciju. hvala u svakom slucaju ::
Naravno da nisam zadovoljan kada vecinu dana u mesecu prokleti wireless mi radi kao dialup, pa i gore. Ne mogu ni da izmerim brzinu kada ne radi, a pretpostavljam da je ping par sekundi, ako ne i vise. Provajdera boli djoka, po principu uzmi ili ostavi, a drugu soluciju trenutno nemam. Cak sam nedavno pazario mikrotik Routerboard 433 i parabolu na 5Ghz sa kvalitetnom Atheros Cm9 karticom u nadi da cu uhvatiti nekog provajdera u okolini, ali mrka kapa. Tj, nahvatao sam neke na 5Ghz ali ne znam ko je provajder, jer ne pise u SSID ni u radio name. Da li mi neko moze reci kako saznati ciji je AP na osnovu nekih brojki u radio name?
Moj zakljucak je sto se wirelessa tice je da sve ovisi o provajderu i kako kvalitetno radi svoj posao i u dogovoru sa njim se mogu uzeti jako lepi paketi koje ADSL nema i ne moze da ima u ponudi. Recimo 20Mbps/20Mbs...
:: e kralju, a kako si zadovoljan wirelessom? ja imam problema u surcinu sa pingom u cs 1.6 sa kablovskim i adslom, drugar ima kbc net 5mbps wadsl paket i kaze ping5, ali nije mi on pouzdan nesto, sta mislis ti da li je pametno uzeti wireless :: izvini sto te gnjavim glupostim :: :: :: Nemam, jbg, nisam nikada ni kupoUvao. A i sta ce mi kad imam UP 128kbps:) Snalazim se nekako, u glavnom skidam preko free torrenta, jer nemam neku brzinu net-a da bih kupovao negde premium nalog.. :: :: :: :: Sica, Wireless 1024/128 i radi samo po nekad tom brzinom, a inace se vuce k`o dialup: :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.