Moram priznati da me je Internet Explorer 7 impresionirao (ni 6-ca nije bila losa, osim u sigurnosnom domenu). Opera 9 je brza, mada i dalje ponekad puca, ima bugove tipa da zagubi pojedine memorisane linkove, ugasi se sama od sebe, cak i uz FlashGet plug-in slabo saradjuje sa JetCar-om...Mozilla FireFox 2 ima tu pogodnost da ima integrisan fill-form za UN i PASS na stranicama sto je pohvalno, bezbednija je od Opera 9, ali i ona je bugovita (uostalom zato i i ima ono Safe-Mode), cesto bezrazlozno prekida vezu na Dial-Up konekcijama iako imaju kvalitetne modeme na digitalnim centralama (znam sigurno da je do nje), losije reseno kesiranje u odnosu na Operu...Vratimo se na IE7: brz, pouzdan, stabilan, siguran...skoro savrsen...posle dugogodisnjeg izbegavanja (koristio sam i Netscape, mada Firefox ima njihovu licencu za engine) vratio sam se MSu, uz malo podesavanja (vrlo detaljno konfigurabilan), sminkanja (uklanjanje iritirajuce ClearType AA metode) dobijate odlican Web citac...zaista za svaku pohvalu!
P.S. Ne zelim da ovime otvorim rat za neistomisljenike, ovo je samo preporuka onimakoji se (mozda) dvoume!
Slazem se sa tobom,ali su ipak ff i opera kraljevi sto se tice internet browsera.Prvo sam koristio IE,ali zato kad sam presao na ff nisam vise ni jednu stranu otvorio u IE...
E, bas ta nova verzija, na par masina, sam imao gap da `puca` veza, ali samo na FF par puta na dan, na IE nijednom i nikada...inace FF je dobar, negde bolji negde losiji neko Opera...nebulozno, ja sam na sve sumnjao osim na Mozilla, menjo modeme, drivere, konekcije prepodesavao, AVove...sta sve ne, dok na jednoj masini nisam to provalio, zatim je i na prestale dve poroblem nesatao u korenu!
M i G
:: :: :: Ja to o cemu pricas nisam jos ni video : ::
Johnny Štulić je napisao u jednoj pesmi: `Ljudi postaju kao kokoši, slabo vide i rano liježu...` i kratko pamte. Ja sam ipak zlopamtilo, nisam isključiv, npr. IE8 v.2.0 ću možda da PROBAM, ali, do tada su ispucali moje strpljenje.... Ma, ne mogu da im zaboravim da su razvijali i naturali IE za džabaka samo da bi ukokali Netscape, a od onda, ni prstom ni dupetom. I do stanja da više nije moglo da se kaže da IE ima rupe, već, da je IE rupa koja ponešto ima u svojoj praznini.... a upravo IE7 pokazuje da razvojni tim u MS-u može to da uradi, i da je mogao, ali, potreban je gonič robova sa usranom motkom da ih dobro razbuca. Ovo pišem i zato, što neke vesti već najavljuju IE8, pa ako se tu pojavi i nešto NOVO, a dobro, onda im skidam kapu. Ãemu ih hvaliti za manje-više uspešnu krađu tuđih ideja?
:: E, bas ta nova verzija, na par masina, sam imao gap da `puca` veza, ali samo na FF par puta na dan, na IE nijednom i nikada...inace FF je dobar, negde bolji negde losiji neko Opera...nebulozno, ja sam na sve sumnjao osim na Mozilla, menjo modeme, drivere, konekcije prepodesavao, AVove...sta sve ne, dok na jednoj masini nisam to provalio, zatim je i na prestale dve poroblem nesatao u korenu :: :: :: M i G :: :: :: :: :: :: :: Ja to o cemu pricas nisam jos ni video : :: ::
Prednost dajem Operi,zbog radnog okruzenja - cini mi se da je prijatnije za oko.Sto se tice brzine,Opera i Fox su izjednaceni,dok IE6 kaska kao stara dizel-lokomotiva.Opera jeste bugovitija,cini mi se da joj ni bezbjednost nije jak adut,dok Fox,rekao bih,ima probleme sa Javom.IE7 nijesam koristio. Inace,na Internetu se mogu naci razni tips&tricks,tako da sam ja `poslusao` jedan,a tice se `tuninga` IE6 :).Mozda vecina vas zna,ali da pomenem - registry bazi (HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace) se izbrise string {D6277990-4C6A-11CF- 8D87-00AA0060F5BF}. Ne znam da li je u pitanju auto-sugestija,ali mi se cini da je brzi.
- - Bas iz ovih razloga ja otvaram stranice u Notepadu - - A taj kljuc iskljucuje Scheduled Tasks share. Donekle ubrzava krstarenje... ali po lokalnoj mrezi.
Ne, nisam mislio nista lose, niti me bilo sta iznenadjuje kod Windowsa, ako kazes da je brze, brze je, nego volim da znam sta kopam po registru ako vec kopam.
Nikad nisam imao problema sa FF koji koristim jos od kad se prvi put odvojio od Mozilla okruzenja... (pre toga sam koristio Netscape, pa Mozilla) Jedini probelm su bili sajtovi koji su pisani samo za IE, ali i njih sada otvaram u IE Tabu :) Takodje, tu su i dodaci i podrska za mnogo vise OS i platformi (doduse koristio sam samo na Win i Linux) Ne bih ga menjao ni da M$ deli IE besplatno...
Navikao sam na OPERAu pa cu joj oprostiti povremene gapove, ali sto jes jes, iz visegodisnjeg iskutva mogu reci za OPERAu: brza, lagana za podneti, smooth scrolling, sharp text&images, odlican kes, nema zasotja prilikom vracanja unazad, okretna i zasita optimizovanija ali neam auto fill-form i pukne tu i tamo (2-3 mane) ...IE je dosta trom, mada i njakompatabilniji...eh, kada bi se uzelo najbolje od IE, Opera, Mozilla FireFox i Netscape bio bi to savrseni citac...eto, vratih se danas na staru dobru operetu!!!
Pa imas Wand za user/pass? Ja sve sifre drzim tu. Jednim klikom popunis. Imas i desni pa insert personal. Ja bez Opere ne mogu, moram da skinem reklame, da imam insert to notes na desni klik, mail, rss. Ej, a najbolja opcija je da dodas button CLOSED na toolbar (mislim da ga u osnovnom skinu nema), u njemu ti je spisak prozora koje si zatvorio. Cekaj, koliko puta ti se desilo da si se zajeb. pardon da si pogresio i pogasio tabove koji ti trebaju? Meni je to spas. Jedino mi nije jasno zasto je zauzece procesora toliko veliko kad se bavi JS-om? To su obecali da ce da srede.
Zaboravio sam nesto za Operu. Znas kad si u zurbi, otvorio si 100 tabova i linkove koje si jedva pronasao, a moras da restartujes ili ugasis masinu? Umesto da snimis sesiju, idi u task manager i ubi Operu. Kad je sledeci put startujes samo klikni na resume...
Ja `wand` ne koristim iskljucivo zbog sigurnosti,ali opcija moze dobro doci lenjivcima poput mene.
Firefox
Zaboravili smo da pomenemo vrlo korisnu plug-in opciju Firefox-a -Video downloader.Odes na neki od video servisa,pronadjes sta te interesuje i klik u donji desni ugao browsera.Naravno,zbog ekstenzije .flv,za pregled je potreban adekvatan player -ja koristim Wimpy.
Razlog je banalniji,kao sto naslov kaze.Neko ugrabi trenutak tvog odsustva i zasjedne ispred monitora.Ne mora to biti `spoljni upad`. Sto se tice ozbiljnijih stvari,Master password se `povraca` i obicnim programima,tipa OPR,tako da ne sumnjam da neki iskusniji sniffer ima alatke da razbije bilo koji od tri browsera. ...`CIA,snajka,CIA...već su pola sveta upropastili`
:: Razlog je banalniji,kao sto naslov kaze.Neko ugrabi trenutak tvog odsustva i zasjedne ispred monitora.Ne mora to biti `spoljni upad` :: Sto se tice ozbiljnijih stvari,Master password se `povraca` i obicnim programima,tipa OPR,tako da ne sumnjam da neki iskusniji sniffer ima alatke da razbije bilo koji od tri browsera :: ...`CIA,snajka,CIA...već su pola sveta upropastili` :: :: :)
Zato ja gde god krenem ponesem stolicu sa sobom i niko ne moze da zasedne.
Da, i mislio sam da mislis na banalnije stvari. Wand.dat jeste enkriptovan i ukoliko se ne koristi master password moze da se iscita, ali je daleeeko teza stvar ako koristis master password. OPR moze da ti iscita podatke u prvom slucaju, ali mozes da se slikas u drugom. Verovatnoca da sa OPR-om skines sifru (a da nije 123) je ista kao kad hoces da skidas sifru od RAR-a.
Maxthon (ver. 1.5.9. build 80 od 11.02.2007) cca 5 - 6 Mb u zavisnosti od skina i jezika /podrška za srpski ćiril i lat., bosanski itd.../ besplatno download sa: http://www.maxthon.com sve ostalo piše na sajtu ili na https://www.majorgeeks.com (ocena 1000 korisnika - 4,62 od 5,00). Ja koristim Win XP ali radi i sa Vistom. Da ne smaram, samo toliko...
Da da,dobar je ali jednostavno mi nije bolji od opere u kombinaciji sa FF i citav web je moj :) Da ne pominjem notes u operi,zatim paste & go ,go to URL i mnogo drugih korisnih opcija kojih jednostavno nisam nasao u IE7. Mislim da je jednostavno izbor browser-a stvar licnog izbora u odnosu na koji nacin koristimo web prostor odnosno za sta nam sve treba,ponekad je dobitna kombinacija jednostavno kombinacija gore navedenih... BR
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.