otvaranje sajta , procedura i još po neko pitanje :)
STRANA 1 OD 1
kefalo81
otvaranje sajta , procedura i još po neko pitanje :)
20.01.2012. 09:17
T42690
status: user broj poruka: 775
Zamišljeno je da doktorka ginekologije dr. mr. :d nudi usluge u domenu svoje specijalizacije. Kako mi je pojašnjeno, meni se čini da ona tu može išta da zaradi, jer većina sajtova te prirode razvija posao u smilu povećanja posjećenosti, kroz zanimljive vijesti, nudjenje savjeta, forume itd itd ,a zarada se bazira na reklamama na sajtu, dok je registracija besplatna. Njena zamisao je da njoj ono što bude pružala od usluga a mislim da će biti naučnog tipa a ne praktičnog, jer je dr mr :d to neko i plati na račun a klijenti će biti Srbija i region.
Elem, kako je medicina u pitanju, i pošto se vrlo lako može otvoriti pitanje nadrilekarstva, pretpostavljam da mora postojati neka regulativa. Možda niko nema iskustva sa domenom medicine , ali pretpostavljam da za neke druge sajtove imate, pa me interesuje sa čim se sve mogu susresti kada je u pitanju pravljenje istog, što je tehnikalija i što mislim da ne bi smjeo biti problem ali mi je bitnije da li je ova materija regulisana nekim pozitivnim propisima, pa me u tom smislu interesuju iskustva i saznanja onih koji su imali dodira u ovom domenu sa predmetnom materijom.
Jel može neko da pojasni proceduru u par koraka koja je neophodna da bi se napravio odnosno dobila dozvola za stavljanje u rad web sajta, sve što je neophodno za pružanje usluga i reklamiranje, što pretpostavljam da je otvaranje firme i računa, ili može i bez toga na način da se na račun fizičkog lica da se plate usluge, .
Interesuje me i da li je moguće server ili kako se to već zove, naći u inostranstvu i da li je na taj način u potpunosti isključena nadležnost naše države u smislu dozvola i plaćanja poreza i naknada ako postoje, a da se i dalje nastavi pružati ove usluge. Ako podjemo od PC berze kao reprenzentativnog sajta i svega onog što nudi trećim licima na kojima ostvaruje zarad, jel može neko ukratko da kaže koje stvari i koraci su neophodni , barem u osnovnim crtama pa ću ja dalje nastaviti sa pretragom , obzirom da je ovo specifična djelatnost, a sve ovo sa razloga da se prije upuštanja u ralizaciju sagleda šta ova priča otvara , prevashodno u smislu finansijskih obaveza prema državi.
Koliko košta server za jedan osrednji sajt ili običan sajt ako se to tako može nazvati. I izrada istog.
ima i free web hosting, potrazi.. a ovo drugo vezano za server, nije bitno sta ti je server, a to ces da pardoniras da uzmes server u inostranstvu i ne placas porez, mnogo si mi ti naivan nebitan je server uopste jer je to samo alatka, mozes da podignes sajt na obicnom racunaru, sta ce ti server za to? ti ako imas firmu i ako koristis windows, treba ti samo licenca za windows i eventualno office i to je to.. a porez placas kao obveznik ako se otvori firma u zavisnosti od prihoda i rashoda.. uglavnom, da bi otvorio web sajt za obican forum i neko interno reklamiranje ne treba ti dozvola, bar u Srbiji..
kefalo dobro si skontao da riba tu nemoze nista da zaradi ... svi takvi web-ovi su free i bazirani na podizanju ugleda neke ordinacije .. kao vidite kako imamo dobre lekare dele savete !
zemska se tu malo zajebala .. moj savet ti je il da je otkacis jer ces sa takvim mozgom (njenim) imati samo problema .. iskusio sam to milion puta ..
savet od koga god da je dat bez uvida u medicinsku dokumentaciju i opsezne analize OPASNO spada u NADRILEKARSTVO ..
a ako je bicarka mislila da moze nekome da naplati savet tipa `doktorka pecheme picka - pa operi je` ... nemam reci
nepostoji nacin da naplacuje pojedinacni savet .. suvise je komplikovano .. spada u pojam usluga i obligacionih ugovora ..
eventualno - da se napravi clanstvo koje se placa na mesecnom nivou za usluge savetovanja .. ali ko ce da se uclani kad je niko nezna .. glupaca do jaja
ako sam te dobro razumeo, drmr-u nisu ciljna grupa pacijenti nego medicinski radnici? ok, sto da ne? u tom slucaju, web prezentacija bi naravno sluzila prvenstveno u marketinske svrhe i stupanje u kontakt. ne verujem da su potrebne neke posebne dozvole, digni sajt i teraj
Re: otvaranje sajta , procedura i još po neko pitanje :)
20.01.2012. 15:33
status: user broj poruka: 3821
Sto se tice samog hostinga i potencijalnog domena, po mom misljenju je najbolje da ides u Verat.net za hosting i u OrionTelekom za domen.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Zamišljeno je da doktorka ginekologije dr. mr. :d nudi usluge u domenu svoje specijalizacije :: Kako mi je pojašnjeno, meni se čini da ona tu može išta da zaradi, jer većina sajtova te prirode razvija posao u smilu povećanja posjećenosti, kroz zanimljive vijesti, nudjenje savjeta, forume itd itd ,a zarada se bazira na reklamama na sajtu, dok je registracija besplatna :: Njena zamisao je da njoj ono što bude pružala od usluga a mislim da će biti naučnog tipa a ne praktičnog, jer je dr mr :d to neko i plati na račun a klijenti će biti Srbija i region :: :: Elem, kako je medicina u pitanju, i pošto se vrlo lako može otvoriti pitanje nadrilekarstva, pretpostavljam da mora postojati neka regulativa. :: Možda niko nema iskustva sa domenom medicine , ali pretpostavljam da za neke druge sajtove imate, pa me interesuje sa čim se sve mogu susresti kada je u pitanju pravljenje istog, što je tehnikalija i što mislim da ne bi smjeo biti problem ali mi je bitnije da li je ova materija regulisana nekim pozitivnim propisima, pa me u tom smislu interesuju iskustva i saznanja onih koji su imali dodira u ovom domenu sa predmetnom materijom :: :: Jel može neko da pojasni proceduru u par koraka koja je neophodna da bi se napravio odnosno dobila dozvola za stavljanje u rad web sajta, sve što je neophodno za pružanje usluga i reklamiranje, što pretpostavljam da je otvaranje firme i računa, ili može i bez toga na način da se na račun fizičkog lica da se plate usluge, :: :: Interesuje me i da li je moguće server ili kako se to već zove, naći u inostranstvu i da li je na taj način u potpunosti isključena nadležnost naše države u smislu dozvola i plaćanja poreza i naknada ako postoje, a da se i dalje nastavi pružati ove usluge. :: Ako podjemo od PC berze kao reprenzentativnog sajta i svega onog što nudi trećim licima na kojima ostvaruje zarad, jel može neko ukratko da kaže koje stvari i koraci su neophodni , barem u osnovnim crtama pa ću ja dalje nastaviti sa pretragom , obzirom da je ovo specifična djelatnost, a sve ovo sa razloga da se prije upuštanja u ralizaciju sagleda šta ova priča otvara , prevashodno u smislu finansijskih obaveza prema državi :: :: Koliko košta server za jedan osrednji sajt ili običan sajt ako se to tako može nazvati :: I izrada istog :: :: Unapred se zahvaljujem.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.