Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Podešavanje wireless rutera, preko proxy-a
STRANA 1 OD 1
gepard Podešavanje wireless rutera, preko proxy-a 14.12.2011. 10:07 T41987

status: user
broj poruka: 267
Molim nekoga ko se bavi mrežama za pomoć

Ruter je TP-Link 841ND.

Proxy, akademska mreža: proxy.rcub.bg.ac.rs :8080

Kako podesiti mrežu, tako da može da se izađe na internet sa svakog uređaja (računari sa wireless-om, mobilni telefoni,...), a da ne mora na svakom uređaju pojedinačno da se podešava proxy...

Problem je podešavati uređaje svaki put (mobilni telefoni), tj. uključivati i isključivati proxy stalno.

Desetak ljudi koristi wireless i svako mora da menja proxy (uključi/isključi), kada je na ovoj lokaciji, pa nije konforno.

Hvala unapred na pomoći.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Podešavanje wireless rutera, preko proxy-a 14.12.2011. 10:21 #384170

broj poruka: 18997
nisam siguran ali mislim da ne mozes to uraditi, jer mreza ima proxy koji je konfigurisan od strane domain admin-a, a ti nemas pristup tome... ja isto stalno moram da gasim/palim proxy sa ove 2 konekcije i strasno me nervira al sta cu

:: Molim nekoga ko se bavi mrežama za pomo
::
:: Ruter je TP-Link 841ND
:: Proxy, akademska mreža: proxy.rcub.bg.ac.rs :808
:: Kako podesiti mrežu, tako da može da se izađe na internet sa svakog uređaja (računari sa wireless-om, mobilni telefoni,...), a da ne mora na svakom uređaju pojedinačno da se podešava proxy..
:: Problem je podešavati uređaje svaki put (mobilni telefoni), tj. uključivati i isključivati proxy stalno
:: Desetak ljudi koristi wireless i svako mora da menja proxy (uključi/isključi), kada je na ovoj lokaciji, pa nije konforno.
:: Hvala unapred na pomoći.
gepard Re: Podešavanje wireless rutera, preko proxy-a 14.12.2011. 10:48 #384182

Kao što kažeš, nemam pristup admin podešavanjima lokalne mreže, pa sam mislio da možda neko zna neki način za prevazilaženje ovog problema. Bar ja ne vidim razlog za ovakva ograničenja, kada već svi mogu sa uključivanjem/isključivanjem proxy-a da pristupe mreži.
IceCream re 14.12.2011. 13:29 #384235

broj poruka: 791
ja sam svojevremeno isto imao taj problem a resio sam ga tako sto sam imao 2 browsera tj jedan (firefox) prvi je bila instalacija u kojoj je bio podesen proxy a drugi portable verzija gde nije bilo proxija i ovisno koji otvoris sve je u napred podeseno
to je bilo na PC masini ali i ti mozda mozes da nabacis dva browsera i na mob

i istog sam misljenja da proxy nemozes zaobici bez admina

imarkovic Re: re 14.12.2011. 13:35 #384237

eto, tako i ja radim, FF mi je za proxy, a chrome ovako za divlje varijante, ne moram da se smaram da ulazim u proxy i stikliram..

:: ja sam svojevremeno isto imao taj problem a resio sam ga tako sto sam imao 2 browsera tj jedan (firefox) prvi je bila instalacija u kojoj je bio podesen proxy a drugi portable verzija gde nije bilo proxija i ovisno koji otvoris sve je u napred podesen
:: to je bilo na PC masini ali i ti mozda mozes da nabacis dva browsera i na mo
:: i istog sam misljenja da proxy nemozes zaobici bez admin
gepard Re: 14.12.2011. 19:56 #384340

U svakom slučaju hvala na savetima.
imarkovic Re: Re: Podešavanje wireless rutera, preko proxy-a 26.01.2012. 10:38 #393721

fini programcic na koji sam naisao za Quick Proxy Change:
http://www.allscoop.com/wp-content/uploads/changeproxy.zip

:: Kao što kažeš, nemam pristup admin podešavanjima lokalne mreže, pa sam mislio da možda neko zna neki način za prevazilaženje ovog problema. Bar ja ne vidim razlog za ovakva ograničenja, kada već svi mogu sa uključivanjem/isključivanjem proxy-a da pristupe mreži.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647017.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs