Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Da li je neko kupovao na e-bay?
STRANA 1 OD 1
psihoyu Da li je neko kupovao na e-bay? 26.04.2007. 18:08 T4143

status: user
broj poruka: 1191
Da li je neko kupovao nesto od tehnike na e-bay-u i da li je to sigurno, tj dal isporucuju kod nas u Srbiju?
Neke stvari su dosta jeftinije nego kod nas.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: Da li je neko kupovao na e-bay? 26.04.2007. 18:45 #17280

broj poruka: 4518

:: Da li je neko kupovao nesto od tehnike na e-bay-u i da li je to sigurno, tj dal isporucuju kod nas u Srbiju
:: Neke stvari su dosta jeftinije nego kod nas
::
:: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!

Kupovao sam ja preko neta ali nisam preko e-bay-a..velika vecina sajtova/firmi isporucuje u Srbiju i ja nisam imao problema(mada nisam puno puta kupovao) ali sam se naslusao od dosta poznanika da su imali problema sa robom.Pogotovo prilikom kupovine manjih i ne preterano skupih uredjaja.Npr. umesto kompleta misa i tastature poznanik mi je dobio samo tastaturu.U posti su mu rekli da je paket `kalibrirao` !!! u dozvoljenoj meri.to je jedan od primera...sve zavisi od tebe i kazem ti opet ja nisam imao problema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psihoyu ..... 26.04.2007. 19:17 #17283

broj poruka: 1191
Reci mi kojom karticom si placao?

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 26.04.2007. 21:11 #17298

broj poruka: 4518

Visa carticom...........uglavnom neka niko ni ne ocekuje da ce kupiti preko neta sa dina karticom ili ostalim glupostima.znaci Visa, master itd
lencuga Ja jesam, a da li bih ponovo????? 26.04.2007. 21:44 #17304

broj poruka: 6
Uradio sam pre dve godine oko 30 kupovina na Ebay-u. U globalu nisam imao vecih problema. Kupovao sam laptop racunare, digitalne fotoaparate, i sitnice kao punjive baterije, punjace za njih i kertridze za stampac.
Placao sam putem `bank money wire transfer` (slanje para sa mog racuna na racun prodavca) ili sam slao gotovinu prodavcu.
Evo primera problema i prevara na koje sam naisao: kuljenu SD karticu nikada nisam dobio, prodavac tvrdi da je poslao, kupim od nekog azijata fotoaparat na ebayu i covek mi ga posalje, kontaktiram ga da mi proda jos jedan izvan ebay-a, posaljem pare on tvrdi da ih nije dobio? Na drugoj aukciji kupim povoljno fotoaparat od prodavca koji ima dobar rejting, posaljem pare a ono za neki dan prodavac proglasi da je bankrot, zalio sam, se Ebayu i od njih sam dobio nadoknadu na servisu prevarenih kupaca.
Na jednoj od aukcija osvojim laptop isto kod prodavca sa dobrim rejtingom koji robu isporucuje tek nakon mesec dana kako bi je mogao naruciti po povoljnim cenama, na moju srecunekako mi ne uspe da posaljem novac zbog nekih komplikacija ovde kad ono zesca prevara ojadio stotine kupaca taj isti prodavac.
Sve ovo ti opisujem sa americkog Ebaya.
Treba da promenim laptop pa odoh na nemacki ebay i na aukciji osvojim HP DV9000 za 980 eur, nazivem rodjaka da ga plati i preuzme. On kontaktiro prodavca ali dobije samo sekretaricu kao seli se. Kad za koji dan proverim njegov rejting, najnoviji komentari samo zalbe, katastrofa ojadio je neke ljude tamo.

Sve je ovo bilo u vreme kad se za IT opremu nije placao porez i mogla se uvesti roba do 100$ bez carine.
Danas se sve carini i na to ide porez, plus moras proveriti koliko prodavac trazi za postarinu. Za DHL i slicno trazili su mi da uzmem speditera koji mi je hteo naplatiti 50EUR svoju uslugu za carinjenje fotoaparata od 120$ ?????. Ako se odlucis za kupovinu onda idi slanje preko poste a ako je posiljka skuplja osiguraj ju. Za skuplje posiljke imas posrednika na Ebay-u (Escrow service) kojem saljes pare a prodavac tebi salje robu tek kada ti primis paket i potvrdis da si primio robu dajes nalog da se isplati roba. Ako nisi zadovoljan robom saljes ju nazad o svom trosku pa kad ju prodavac dobije nazad mozes dobiti svoj novac nazad. U ovom slucaju ti placas sve toskove i tracking paketa, a ako dodje do kakvog nesporazuma krajnji je ishod da posrednik deli pare na pola, pola tebi pola prodavcu.
A i tu treba biti pazljiv na jednoj aukciji prodavac je odmah ponudio da mu bude placeno na ovaj nacin kada sam malo proucio sajt ponudjenog posrednika ispostavilo se da je prodavac sam napravio ovaj sajt i da je namerio da prevari kupce.

Zanci za kupovinu na Ebayu otvori sva cetri oka, ne zanosi se ponudama, moras biti svestan da niko ne daje robu za neku smesnu cenu i ocekuj probleme sa carinom.
Na kraju ako i kupis nesto na ebayu prouci sve uslove prodavca i dobro komuniciraj sa njim.

Have fun!
hubclub Ne.. ali 10.05.2007. 18:23 #18777

broj poruka: 8
Ja licno nisam kupovao na e-bay-u ali bih drage volje kupovao nesto putem net-a ali u okviru nase zemlje, naime, cuo sam da bi kod nas trebala da pocne sa radom neka kompanije nalik e-bay-u, samo naravno pokrivace celu Srbiju, a najlepsi deo svega toga je sto bi trebalo da budu veoma jeftini zahvaljujuci tome sto nemaju druge troskove kao klasicne prodavnice, struja, radnici, odrzavanje, kirija... Sto je i glavna prednost takvih internet prodavnica, samo je pitanje koliko to moze zaziveti kod nas sa obzirom na to da kasnimo za Evropom kao autobusi gsp-a.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs