Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
HAMACHI LAN PREKO NETA?
STRANA 1 OD 1
ikena HAMACHI LAN PREKO NETA? 23.04.2007. 14:48 T4099

status: user
broj poruka: 5

INTERESUJE ME DA LI JE NEKO KORISTIO HAMACHI ZA IGRANJE CALL OF DUTY, ILI FARCRY? ILI NEKE DRUGE PUCACINE.
AKO JESTE , MOZE KRATAK OPIS KAKO TO SVE FUNKCIONISE!
ILI AKO NEKO ZNA NEKI DRUGI PROGRAM NALIK OVOM NEKA JAVI!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
filni Dobro pitanje 23.04.2007. 15:16 #16909

broj poruka: 1215

Mislim da je ovo dobro pitanje, a i tema.... I ja bi to da probam..Imam program...Al ne znam kako funkcionishe..... Jer ipak za igranje na serverima... .treba ORIGINAL..... Pa ko zna..Neka napishe......
XXXL Vrlo jednostavno :) 23.04.2007. 15:44 #16910

broj poruka: 537
Instaliras hamachi, skini najnoviji sa neta i odma ga nagnaj da se update-uje. Kad to zavrsis upalis ga (okruglo dugme u donjem levom uglu) i on ce se ulogovati na server hamachija. Ako ti trazi neki password i slicno mozes da namestis ali je bezbolnije da stavis cancel posto to i nema neke posebne povezanosti sa igranjem igrica na netu. Naravno, negde pri instalaciji ili cak kad upalis prvi put hamachi trazice ti da ukucas svoj Username.. ne mogu sad da se setim kada to trazi ali uglavnom upisi nesto :) Kad si sve to zavrsio i upalio hamachi odes fino na Create new network, napises neko ime i neku jednostavnu sifru koju neces zaboraviti i kliknes next i to je to :) napravio si mrezu :) ko bude hteo da se nakaci na tvoju mrezu ide na join network i ukuca ime mreze i password i to je to .) pojavice ti se njegov nick u hamaciju :) moze maximalno 16 ljudi na jednoj mrezi da bude :) ispred svakog imena u hamaciju ima jedan kruzic koji svetli. Ako svetli neprekidno zeleno to znaci da je taj user aktivan i da je u lanu sa tobom. Ako taj kruzic treperi zeleno znaci da je nekome ukljucen firewall ili nesto sto ga blokira i nece videti server koji napravis u lanu. Dakle, bitno je da podesis firewall da propusta konekcije hamacija a ako ne znas da podesis firewall jednostavno ga ugasi dok ti radi hamaci (ovo je losija varijanta ali ako ti se bas toliko bude igralo u lanu a ne umes da podesi firewall...well nema ti druge :p ). To bi bilo to :) nije neka mudrorija :p
Kad zavrsis podesavanja hamachija jednostavno napravis server u COD2 i ljudi koji su preko hamacija povezani sa tobom videce te u lanu :) Konkretno ja sam imao iskustva sa COD2, Age of Empires 2 i C&C Generals Zero Hour :) sve radi bez ikakvih problema :) Cenim da ni vecina igrica nece praviti problem za igranje u lanu cak i ako nisu original :) Toliko:)
Ako ti jos nesto nije jasno slobodno pitaj .)
lule86 hamachi 23.04.2007. 16:00 #16914

broj poruka: 1
Ja koristim Hamachi za igru preko neta posebno sam zadovoljan sto mi rade skoro sve igre od EA-a.

Oglasnik hamachi 23.04.2007. 19:11 #16925

broj poruka: 726

Ikena,XXXL ti je dao detaljno objasnjenje,a ja bih dodao i ovo-postoji mogucnost da,ukoliko kreiras server/mapu u LAN-u,oni koji zele da pristupe/igraju ne mogu da te `vide` ili dobijaju poruku `class c error`.U takvoj situaciji,prilikom startovanja hamachi servera koji ce ugostiti tvoje `igranje u LAN-u`,bitno je da adresa servera (npr. onog koji kreira mapu u COD-u) bude kompatibilna sa adresama klijenata,tj. ostalih igraca.
Uzmimo da si ti server i tvoja adresa je,recimo 5.117.25.2,a adresa tvog druga 5.121.33.167.Da bi tvoj drug mogao pristupiti serveru,neophodno je da drugi broj iz njegove adresne kolone (121.) bude identican serverskom (117.)Ono sto ti treba da uradis je jednostavno-desni klik na desktop,`New Text Documents` (nazoves ga aliases i preneses u direktorijum u kojem se nalazi hamachi-Program Files-Hamachi),i u njemu ukucas: 5.121.33.167 5.117.33.167.Kao sto vidis,prvi broj je stvarna adresa tvog druga,dok drugi predstavlja njegov alijas (zamijenio si samo drugi broj),sto ce mu omoguciti da te `vidi` u LAN-u.Ukoliko ima vise igraca sa razlicitim adresama,postupak je isti-sve resavas u `aliases` fajlu.
S obzirom da verzije hamachi-ja od 1.0.2.0 ne koriste aliases.txt,preporucio bih ti da skines neku stariju verziju (koju neces apdejtovati) ili,ukoliko se odlucis za noviju verziju,problem pokusas da rijesis u `Preferences`
moderators RE 23.04.2007. 21:55 #16950

broj poruka: 68
dali je neko probao hamachi na adsl telekom 256/64,ja sam ga instal,i umrezio sam se sa drugom i ping mi ide od 90 do 120 .igrali smo farcray tj pokusali i nije bio bas nesto islo tj mislim da je bio ping veliki seckalo je puno.dali je neko imao ovakvih problema i ima li resenja

geloso RERE 23.04.2007. 22:05 #16953

broj poruka: 584
Milsim da je tu problem TELEKOM

Oglasnik hamachi ADSL 23.04.2007. 22:20 #16955

Moderators,iskustvo mi govori da onaj koji ima slabiju konekciju od ostalih (klijenata),treba da kreira server.Hamachi koristim za igranje CS i imam ADSL 512 Kbps vezu,dok brat koristi kablovski 2 Mbps internet.Kada ja podignem server,njegov lag je podnosljiv i iznosi 50-55 ms (meni je,kao serveru,lag = 0).U obrnutoj situaciji,kada sam ja klijent,lag mi je preko 150.Takodje,slicna situacija se ponavlja kada igram sa drugom koji ima 1 Mbps ADSL,samo sto mi je klijent lag znatno veci.
Ako ti je brzina 256,mislim da ne mozes pretjerano ocekivati od hamachi-ja (ako tvoj drug ima brzu vezu,preporucujem ti da budes server).
Sve sto sam ovdje naveo,odnosi se na igranje CS-a,dok druge igre nijesam probao preko hamachi-ja.

XXXL :) 24.04.2007. 00:36 #16971

Server treba da pravi onaj ko ima najjacu vezu i najvise memorije na kompu .) Evo ti cist primer :

Nas je u LAN-u 8 i svi igramo COD2. Kada podignemo nas server za COD2 (koji je naravno vidljiv i na netu) i ugostimo jos 8 ljudi, COD2 povuce oko 600-700 Kbps. Znaci 16 ljudi igra COD2 na nasem serveru od kojih se na server kaci 8 ljudi preko interneta (a moze i u lanu sa hamachijem ista je situacija) dok je nas 8 u LAN-u i ne koristimo net. Podignemo dedicated server na jednoj masini posto je skoro nemoguce igrati zbog laga i nedostatka RAM-a (procesora...) ako je server za igranje podignut na tvojoj masini. CS vuce jako malo neta i moguce ga je igrati sa ISDN-a (jednokanalni na 64 Kbps) pa cak i preko modema ako ti ne smeta ping od 100+ dok COD2 nece raditi pristojno cak ni na 128/64 Kbps. Dakle, server ide na jacu masinu sa jacim netom ako igras zahtevnije igrice:)
Oglasnik :) :) 24.04.2007. 03:20 #16985

U prethodnom odgovoru sam naglasio da se ogranicavam,iskljucivo,na CS .Nijesam igrao druge igre,pa ni CoD2 preko hamachi-ja,zato ne znam i ne mogu da tvrdim da li si u pravu.Ipak,kad je u pitanju CS,onda tvrdim da,definitivno,nijesi u pravu.
Najprije,
-imao sam priliku da (jedanput mjesecno,sa svojom 512 kbps vezom) napravim server za 5 igraca,jedini nijesam imao 1Mbps ( ili vise).Osim mene (servera,lag=0),ostali igraci su imali lag koji im je dozvoljavao da igraju normalno.
-u svim ostalim varijantama (kad je neko drugi server,tj. ja klijent),moj lag je bio nepodnosljiv
-skoro svake veceri igram sa bratom ili drugom (cesto i sva trojica),situacija je ista
-za CS nije dovoljno,kao sto ti tvrdis,ISDN veza (64K ili 128K),pa ni 128K ADSL.Mozes igrati,naravno,ali uz sjeckanja i kasnjenje koje je dovoljno da ti ne dozvoli normalno igranje (mozes se trkati sa tegovima od 5 kg,zavezanim oko nogu,ali ces stici poslednji)
-inace,da bi igrao normalno CS na domacim i stranim serverima,neophodan ti je minimum od 512 Kbps,pozeljno je 1Mbps,prvenstveno zbog stranih (to je razlog zbog kojeg sam presao sa 256 na 512)
-na CS serverima,normalnim lagom se smatra sve do 55 ms.Od 55 - 75 je podnosljivo,ali teze ces nekome skinuti glavu
-za jedan public server,pozeljno je da ima sto vise memorije,kao sto si ti naveo i link sto veceg kapaciteta,sto si takodje naveo.Ipak,kad je u pitanju hamachi i CS,stvari su,ocigledno,malo drugacije.
Na kraju,volio bih da mi objasnis-ako nas trojica (povremeno 5-orica) igramo preko ham.,i sve funkcionise korektno dok sam ja server,zasto bih podizanje servera prepustio nekome od ostalih igraca (samo zato sto raspolazu vecom brzinom) i izazvao nesnosan lag?!

XXXL hehehe 24.04.2007. 12:54 #17014

Nisi pazljivo procitao sta sam pisao u prethodnom postu :)
-Ako vama radi sve kako treba na CS-u dok si ti server onda nema potrebe nista da menjas :)
-Za CS je dovoljna ISDN veza (to ti kazem iz licnog iskustva) za igranje na netu i ping ne prelazi 70 na Tehnicom serveru a na Terri je izmedju 70-80 :) znaci, ako je nepo poslednji sa takvim pingom nije kriv ping zar ne ? :)))))
-Coveku sam pokusao da objasnim kako realno izgleda igrati igrice u mrezi i preko neta (i to zahtevnije..tipa COD2) i tu je stvar vrlo jednostavna : sto vise ljudi igra na tvom serveru-treba ti jaca veza :) Nama su prestali problemi sa lagom i pingom na serveru od kad smo uzeli 2Mbps cable :)

Pozdrav :)

ikena dudduk 24.04.2007. 22:42 #17055

broj poruka: 5
ma vi ste mene shvatili malo previse ozbiljno.Hvala na nekim stvarima ali ode sve ovo presiroko a ja sam hteo najjednostavnije moguce smernice.
moj problem je sledeci. Pokusao sam sa CoD 1. Updejtovao sam ga 1.5 patch i jedino sto sam uspeo je da napravim moj server, na koji su se nakacila dva, tri lika i to je to. Ja vidim ljude koji su online na Hamachiju, ali to je to. Ne mogu da ukapiram kako da se povezem na neki od servera. tu bi mi valjalo step by step objasnjenje jer sta god da uradim ne radi. igrao sam na mom serveru, ali kako da se povezem na neki drugi server. hamachi mi je zadnja verzija. Help. Hvala za trud? ko pita ne skita!

Oglasnik hamachi opet jase 25.04.2007. 02:11 #17081

Da bi igrao na nekom od CoD servera,treba da znas network name i password.

E,sad,evo ti jednostavnog odgovora - Google,ukucas `Call of Duty (ili Call of Duty 2) hamachi servers` i naci ces nesto...mada,vecina tih servera je popunjena...
Kad nadjes neki server,ides na `Join network` i ukucas podatke.

Ili, pitaj XXXL-a,mozda kod njih ima upraznjeno mjesto.
wulckdroff Samo poslusaj XXXL - a!!! 09.05.2007. 14:19 #18610

broj poruka: 47
Igramo mi i Call i Age of empires...i radi extra, samo ako ti je dobar protok ne netu...
VEX96 hamachi lan za cscz 05.08.2008. 13:49 #65104

broj poruka: 1
Hoce li neko lan za cs condition zero
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs