Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Opera problem
STRANA 1 OD 1
csoszop Opera problem 28.11.2011. 19:17 T40607

status: user
broj poruka: 183
Ne znam sta mi se desava sa Operom. Ne mogu da otvorim sa njim nijednu internet stranicu. Samo mi izbaci ovo:
Could not locate remote server
I to isto radi i mozilla.
Internet explorrer radi savrseno.
Ovo se desilo posle pregleda sistema sa Malwarebytes-om. Pronasao je trojanca Trojan fake alert i posle brisanja istog Opera vise ne funkcionise.
Reinstalirao sam operu pa opet isto.
Danas sam po****eo pa sam i sistem reinstalirao ali posle instalacije malwarebytes-a i pregleda sistema istim opet se pojavio taj trojanac. Posle brisanja istog javlja se ponovni problem sa operom. Jel neko zna resenje.

edit: I preko lap topa sa istog rutera opera radi normalno.

edit2 : Pronalazi u Windows / System32 / da je LSP.dll trojanac. Kada to izbrise Opera vise ne fukcionise. Probao sam taj fajl da iskopiram na drugo mesto i posle `akcije Malwarebytes-a ` da vratim na njegovo originalno mesto ( System32 ) - i Opera je ponovo proradio. Jel to stvarno trojanac ili Malware tripuje?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Seerauber re: 28.11.2011. 19:54 #380520

broj poruka: 946

koristim operu v. 11.52 nemam taj LSP.dll fajl u c:/Windows / System32 / a sve radi normalno

tortojed Gamad, gamad, gamad, gamad, gamad, gamad... 28.11.2011. 20:01 #380524

broj poruka: 10997
http://goo.gl/PGkhL

``SAHagent is a browser hijacker that monitors all of the sites you visit and inserts affiliate code wherever possible...``

Pisko Indikacije i kontraidikacije 28.11.2011. 22:48 #380647

broj poruka: 6645
U pitanju je Intel procesor i nvidija kartica. Ili AMD procesor i AMD grafička.

Kakva bre Opera problem? A ne radi ni firefox, iz istog razloga? Što onda Opera? Pišurija.
Pa i ne treba da rade, samo gownavi internet exploder i dalje kompromituje celu mašinu jer je škart, bofl, shitware, dok iole normalni browseri bar odbijaju da rade kad je sistem zaražen.
To što si reinstalirao, samo pokazuje da nisi i formatirao. Crvad i gamad su ostala na nekoj od particija koje nisi pipnuo, ili na flešu, fotoaparatu, telefonu, mp3/4 plejeru, šta već imaš....
Budale veruju u sreću.

csoszop re 29.11.2011. 10:30 #380797

broj poruka: 183

Intel ( i5 - 750 ) i AMD ( 5850 ) je u pitanju. jesam formatirao sam ga ( doduse samo `C` particiju) i ceo HDD je vise puta pregledavan i nije nista pronadjeno. No na kraju ( posle treceg reinstal sistema ) :-) sam ipak saznao odakle dolazi gamad. Kada instaliram Tune up utilites 2012 koji je pre neki dan kupljen u poznatom `ducanu` odmah se pojavljuje. Izgleda da je taj zarazen. naravno sada ga nisam instalirao i nije se ni gamad pojavio - i sve radi i bez tog LSP.dll u W-Sistem32. :-)
Hvala svima

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs