DBX file mi je dostigao maksimalnu velicinu i ne mogu da otvorim mailove u OE. Pronasao sam vise shreware i demo programa koji vide mailove ali posto su demo verzije ne poprave mi file.
Znate li za neki FREE program koji moze popraviti DBX file.
Nailazio sam nekoliko puta do sada da se pokvare DBX datoteke.
PRVI KORAK: OBAVEZNO NAPRAVI KOPIJU FOLDERA OUTLOOK EXPRESS PRE NEGO ŠTO POČNEŠ DA BILO ŠTA RADIŠ.
Drugi korak: ne mogu sada da nađem, ali mislim da se program zove OE Mail Recovery ili DBF Recovery. Free verzija koja radi i koja će ti sve popraviti mislim da ne postoji. Moraćeš da se snađeš i da negde kupiš. Ne brini se, može da se sredi.
EDIT: ovim sam vraćao ranije, probaj da `kupiš` negde aktiviranu verziju.
Prvo nemas jedan dbx fajl, vec svaki `folder u OE ima svoj dbx fajl. Sto ce reci, verovatno ti je zatrpan Inbox ili Sent Items.
Ja sam resio tako sto sam napravio dodatne foldere (tipa Inbox2009 - za mejlove iz 2009., Inbox 2010...) i iskopirao poruke odgovarajuceg kriterijuma u nove foldere. Onda sam sve iskopirane poruke brisao iz osnovnog foldera (u ovom primeru to je folder Inbox). Tako napravis da ti inbox ima poruka iz poslednjih mesec-dva dana i OE radi.
Inace granica je negde oko 2GB i posle toga prestaje da prikazuje poruke (recimo posalo sam email i sutradan ga trazim - znam da sam ga poslao, a njega ni od korova u `Sent items`
PS. Obavezno iskopiraj prvo sve dbx fajlove na posebnu lokaciju (napravi sigurnosnu kopiju) pre bilo kakvih operacija.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
On, verovatno ne vidi više mailove u Inboxu, jer mu se zeznula baza mailova. Sada je kasno za prebacivanje mailova u podfoldere dok ne povrati poštu. Naravno, nije prekasno i to se može srediti odgovarajućim programom koji nema da se nađe besplatan.
... treba da bude uporan, da klikne na ikonicu Outbox, saceka par sekundi, pa ponovo klikne Inbox. Ovo treba da ponovi mozda i 20 puta da bi poceo da mu prikazuje mailove. Prvo mu prikaze 100 komada. Pa posle 4-5 promena foldera 200 komada,... dok ne dodje na X hiljada, koliko ima u Inboxu. Tupavi OE ne moze da otvori velike DBX fajlove odmah, pa ih i ne otvara.
Cim otvori sve, treba da ih razbaca po novim folderima (prethodno napravljenim).
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
+1 za ovo sto veli Vladarko - izgleda da se kolega zali na...
15.11.2011. 17:21
status: user broj poruka: 10997
corrupted inbox.dbx. To se desava (izmedju ostalog) zato sto korisnici izbegavaju automatski generisan pokusaj OE-a da izvrsi `kompaktovanje` data base-a s vremena na vreme (poruka glasi: OE needs to compact the messages). Ako korisnik reaguje sa `cancel`, OE nastavlja sa (prividno) normalnim radom sve do jednog dana kada...
Problem je u inbox.dbx koji je dostigao maksimalnu velicinu od nesto preko 2 GB. Ne mogu se videti mailovi, a oni su naravno vazni. Inace ogranicenje od 2 GB za outlook express je poznata stvar. Ali ono sto nije poznata stvar je to da kada brisete mailove iz inbox foldera velicina dbx fajla se ne smanjuje, ili bar ne bitno.
Sta je tu je. Visegodisnja prepiska je nevidljiva sto bas i nije prijatno. Backup celog foldera je odmah napravljen, ali da je malo ranije bilo bi jos bolje!
Probao sam da nadjem program koji radi recovery ili repair dbx fileova ali iako stoji da je free to nakon instalacije obicno ne bude tako. Probao sam ih 10-ak ali ih ima mnogo vise pa ako je neko pronasao neki stvarno free i ako radi milina. Takodje i ova varijanta sa `kupovinom`, koju predlaze Vladarko, ako se nista drugo ne pronadje dolazi u obzir. Svaka funkcionalna sugestija je dobro dosla.
Zahvalio bih se svima koji su do sada odgovorili, a takodje i onima koji ce tek to uraditi.
Neka ti je za nauk: cim se nakupi poveci broj mejlova, bekapuj ih...
15.11.2011. 19:50
status: user broj poruka: 10997
prostim kopiranjem (drag and drop) u neki folder, obrisi ceo inbox.dbx (ili poruke u okviru inbox-a direktno), kompaktuj i nastavi... Porukama izmeni imena (imena fajlova) da bi ih po sadrzini razaznavao vec u Win Exploreru.
Sad mi pade na pamet: ako imas Office, probaj da exportujes poruke u MS Outlook. Outlook ima i veci `kapacitet` (visi `prag zasicenja`) od OE-a...
Kad kliknes na inbox, ne prikaze ti mailove uopste - ili gubis poslednje emailove?
Ako ne prikazuje uopste, probaj ono sto sam prethodno napisao. Ako je situacija da ne vidis poslednje emailove (imao to sa Sent Items), onda rastereti folder u neke druge foldere i probaj onda.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.