asimo je definitivno najfensi robotic, ni jedna zica mu ne strci, podseca na utegnutog astronauta :D
sky kako mislis vec su u primeni? ovi primeri koje si ti naveo ASIMO i ovak titan, trenutno sluze za show off, i na njima se jos radi, i usavrsavaju se.. daleko su od neke proizvodnje za trziste i bilo kakvu masovnu upotrebu :)
danas jedini roboti u primeni su u vojsci, roboti u industriji i to je to :) humanoliki roboti su jos daleko od primene u pravom smislu te reci :))
Ovo je jos uvijek dosta naivno, u odnosu sta se je razvijalo u laboratoriji u Londonu 1998 godine. I tada mi je djelovalo kao naucna fantastika i iskreno, prvi put u zivotu sam se prepao sta taj tip tehnologije moze da donese. Zato nisam ni ucestvovao u projektu. Mogu samo da zamislim dokle su dogurali sada. Optomehanicka ruka sa Wekerson procesorom na 4GHz sa pet prstiju, totalno funkcionalna, zamjena za ljudsku, David McKey Samson razvijao je triden south kontrolu mreznih sinapsi, a Victor Bloom je razvijao xenofobicnu diskrecionu membranu, drugim rijecima razvijao se mehanicki covjek bez ljudske kontrole( ucestvovali su i drugi fakulteti u GB i USA), ako neko studira robotiku,pa se je malo vise zainteresovao, ovo je danas sigurno daleko doguralo. Ja nisam u tim vodama, preko 10 godina, tako da ne znam dokle su moje bivse kolege dogurale, ali jedno je sigurno. Mene mozete naci, ali njih ne. Ono sto znam da svaki uspjesan projektant je mogao da bira kako zeli da zivi i da stavi koju god hoce 8-cifrenu brojku na cek, ako uspije. The sky is the limit - rece moj bivsi profesor Keny McCoy. operator
Prvi robot mi lici na nesto iz HL2 :) Ali oba su stvarno jeziva. Previse covekoliki pokreti. Zapita se covek koliko su nam stvarcice iz Deus Ex-a zapravo blizu. A kada ovakve stvari otvoreno mogu da se vide, ko zna sta se krije iza zatvorenih vrata i sta ce biti dostupno za 10 godina. H+ i slicne stvari stvarno vise nisu nimalo naivne.
:: e da gledajte ovaj kraci dokumentarac, ima veze sa deus ex i ljudima koji imaju `slicne` nadogradnje na sebi : :: uzivajte : :: :: http://www.youtube.com/watch?v=3EmPWbdqqkg&feature=shar :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 4GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Imali ste na Evropskom ili Svejtskom prvenstvu u atletici paraplegicara, kojem su stradali donji ekstremiteti. Direktno u mozak mu je ugradjen cip za kontrolu donjih ekstremiteta. Bez zica i drugih zajebancija i stavljene su mu vjestacke podkoljenice. Gornji dio desne butine mu je atrofirao, pa je izvrsena stimulacija preko one ljigave tvari, koja je zamjena za misicno tkivo. Ja kada sam stradao na Kosovu, pa su htjeli da mi odrezu lijevu nogu, dobio sam u PAdovi zamjenu za misicno tkivo i za kost butine. Ne pijem lijekove( pio sam ih 3 godine) i savrseno funkcionisem. Na stranu to sto imam bolove u nozi, ali to je normalno. Samo se nadam da mi nikada nece tjelo odbiti implante, koje sam dobio. S vremena na vrijeme dobijem krvne ugruske, koje probusim iglom, zbog napora koji pravim i zbog ceka sam morao da smrsam. Na stranu sto bi me doktori drzali u bolnici i proucavali( jedan sam od trojice, koji ne primaju hormonsku terapiju, ne piju lijekove za odbacivanje stranog tkiva i nemam promjena ponasanja - psiholoskih problema, sto ne znaci da ih nece biti). Eksperimentalno su mi rekonstruisali nogu zajedno sa jos 4-com kolega 1999 godine, ali meni i Bojanu se jedino primilo, s tim da on pije lijekove jos uvijek, a ja ne( ima i jos jedan lik iz Sumadije, koji isto tako ne treba lijekove, a on je opperisan 2004 godine). Jedina nus pojava je da mi se s vremena na vrijem povraca bez vidnog razloga i onda idem na zamjenu krvi( detoksikaciju). operator
Zbog tog dokumentarca sam i skinuo deus ex, pre toga sam imao neku hladnu notu prema igrici :D Da da, tehnologija napreduje rapidno u tom pogledu,i buducnost je definitivno orjentisana ka bio-chipovima, bio medicini i bio elektronici, najveca i najbombasticnija ekspanzija se ocekuje u tom delu, pored nanotehnologije, a tek kad se ukombinuju te dve stvari, bice svasta! :D
Cek polako.Nisam siguran da sam te dobro razumeo. Jel ti hoces da kazes da imas neki implant ili vestacki ekstremitet? Zapravo dobio si vestacko tkivo ne deo tela koji si izgubio u ratu?
P.S.Sad moze da se proizvede deo tela od tvoje genetske strukture tj kloniranje. Organi se uspesno kloniraju samo sto to nece stupiti u siru javnost uskoro.
Ja sam je odigrao,meni je ok.Moja preporuka. Nemoj da te obeshrabri pocetak,imas kao neki trening pa kad to prodjes krece igra. Mene je zadovoljila. Quake je super igra,poslednja je Quake 4 .Jedino da se nadamo 5-tici ali tesko da ce ikad izaci.
Dao sam ti u prethodnom postu trejler pa pogledaj.
@Nebeska vatro Imam zamjenu za butnu kost i zamjenu za misicno tkivo. Noga funkcionalna 100%. :D off topic Jel ima nesto sto je poput FarCry-ja 1-ce? Sve ovo novo je previse fabrikovano, graficki ispeglano, ali neinteresantno. Far Cry sa dodacima( modovima i mapama) smo igrali do prije godinu dana(stalno nesto novo izlazilo) i nikada nie bio toliko smor, koliko je Crysis 1 i 2 ili Bioshock, da ne spominjem FarCry 2. Sada nista ne igram, osim PES 2012 na PC ili na PS3. operator
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.