Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Opera VS. Mozilla Firefox !?
STRANA 1 OD 2  
-ShonE- Opera VS. Mozilla Firefox !? 16.04.2007. 10:42 T3998

status: user
broj poruka: 3529
Ja licno koristim Firefox i stvarno sam prezadovoljan, ali hocu da cujem vase misljenje, zbog cega neko koristi drugi gore navedeni software, koje su vam mane a koje prednosti jednog a koje drugog!?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 16.04.2007. 11:17 #16052

broj poruka: 568
Nisam se puno bavio manama i prednostima ali po mom isqstvu firefox mi radi brze i laksi mi je za koriscenje, desavalo mi se sa verzijama 1.x.x.x da miponekad baguje i radi lose download zbog cega sam za download koristio operu, koja je za download bolja 100 puta no firefox. Ali kad sam stavio Firefox verziju 2 sve lepo radi i download i nema zakucavanja i bagovanja, bar ne zasad.
U principu Opera ili Firefox vise je stvar subjektivnog misljenja nego neke zbilja osetne razlike u radu.
Sve sto sam gore naveo moje je subjektivno misljenje a ne aksiom kao sto neki vole da tumace .)

Licence to kill

Dyca re 16.04.2007. 11:44 #16055

broj poruka: 1574
Ja koristim firefox zato sto sam njega poceo prvog da koristim i navikao sam se na njega.Pokusao sam da koristim operu,ali mi ne ,,lezi` kao firefox.Objektivno nema skoro nikakve razlike,samo je pitanje sta se tebi vise svidja..

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Opera, definitivno 16.04.2007. 12:05 #16057

broj poruka: 5704
Pre verzije 8 nije se mogla pohvaliti stabilnoscu (pucala je) ali v9 pa nagore je stabilna. Nema nijednu poznatu rupu za maliciozne kodove i brza je od ostalih internet pretrazivaca...

M i G

VMARC Re: Opera VS. Mozilla Firefox !? 16.04.2007. 12:09 #16058

broj poruka: 9420

:: Ja licno koristim Firefox i stvarno sam prezadovoljan, ali hocu da cujem vase misljenje, zbog cega neko koristi drugi gore navedeni software, koje su vam mane a koje prednosti jednog a koje drugog!

MRTVA TRKA!

Oba su skoro podjednako brza i dobra. Mala prednost u brzini se daje FF, dok ako si ljubitelj kitnjastog all inclusive sistema (dakle mail client, chat client, web browser and what the f.ck else..) onda Opera.

Da bi FF namestio da radi komotno potrebno ti je jos par ekstenzije (plaginova) koji su mali i lako se ubacuju.

Sve kolege koje znam koriste FF, dok poznajem svega par ljudi kji koriste Operu i FF, dakle ne poznajem ni jednog koji koristi FF a ponekad i Operu :))

Moj glas FF, mada ponavljam, mrtva trka. Sta god odlucis, neces pogresiti i naravno vise IE neces uzimati kao opciju :))
Dyca re 16.04.2007. 12:49 #16062

broj poruka: 1574
A koje extenzije koristite za firefox??
Adblock koristite sigurno jer bez njega ne bi mogli da koristimo PC Berzu :)

VMARC Re: re 16.04.2007. 13:27 #16067

broj poruka: 9420

:: A koje extenzije koristite za firefox?
:: Adblock koristite sigurno jer bez njega ne bi mogli da koristimo PC Berzu :)
::

- Download Statusbar - za status preuzetih datoteka sa interneta :)) i njihovo eventualno brzo pokretanje
- FlashGot za implementaciju / komunikaciju sa download menagerom (u mom slucaju FlashGet)

Kao sto vidis Adblock i nije neophodan :))))))))))))
-ShonE- Re: Extenzije 16.04.2007. 13:35 #16068

broj poruka: 3529
U mom slucaju:
-Download Statusbar
-Fasterfox
-FlashGot
-Forecastfox
-VideoDownloader

ludi Re: Re: Opera VS. Mozilla Firefox !? 16.04.2007. 13:59 #16070

broj poruka: 568
:: Sve kolege koje znam koriste FF, dok poznajem svega par ljudi kji koriste Operu i FF, dakle ne poznajem ni jednog koji koristi FF a ponekad i Operu :)

Eto ja koristim mahom FF a ponekad Operu

A sta reci o onima sto jos uvek koriste IE (kazem jos uvek jer smo ga svi koristili dok smo bili mladi i naivni)
100noga Opera & FireFox&IE7 16.04.2007. 15:08 #16073

broj poruka: 188
Operu koristim zbog rada sa WAP stranicama stedim GPRS
FF koristim za cunjanje po netu,
a IE za par sajtova koje neotvara nista drugo (sat da se radi).

gman ja koristim operu 16.04.2007. 15:31 #16077

broj poruka: 1111
a mislim da je skoro ista koa ff
meni racimo opera zakucava kada otvaram gmail
verzija 9.02

MaliAbner Opera za i protiv 16.04.2007. 15:56 #16081

broj poruka: 7769
Koristim iskljucivo operu, sajt koji ne moze ona da otvori ni ne posecujem.

ZA:
- pa skoro sve, prvi citac koji je imao svoj task menadzer.
- prvi citac koji je imao blokadu iskacucih przora.
- Mala i laka instalacija a ne ko IE (doduse ko njega koristi).
- Ima i svoj mejl klijent koji mi je nesto komplikovaniji od malog Outlooka.
- Dobro kesira posecene sajtove tako da mnogo brze ucitava stranice od IE ili FF.

Protiv: NISTA

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

JohnnyP ff 16.04.2007. 16:10 #16083

broj poruka: 4
FF2.0 je nesto brzi, nije glomazan koliko opera, ima ogroman broj pluginova i otvara pravilno mnogo veci broj stranica od opere

Pisko Ljukav si ko` ljisica! 16.04.2007. 20:07 #16097

broj poruka: 6645
FIREFOX
- ako voliš rock`n`roll i ostalu modernu muziku.
Opera, ako voliš operu....
Zezam se, počeo si pravilno da razmišljaš čim begaš od IE, tako da je trenutno. svejedno u koji od ova dva pobegneš od IE-a, na taj ćeš se navići i to je to.
Ako voliš da povremeno nešto čeprkaš, menjaš i renistaliraš (dodatke, skinove ikonice itd), onda je FF pravo rešenje.
gamil Re: Re: Extenzije 16.04.2007. 22:18 #16112

broj poruka: 242

:: U mom slucaju
:: -Download Statusba
:: -Fasterfo
:: -FlashGo
:: -Forecastfo
:: -VideoDownloade

Pozdrav svima
Zasto stalno izbacuje Forecastfox options pri pokretanju FF. Sta tu treba da se podesi
blackwolf Firefox 16.04.2007. 23:19 #16114

broj poruka: 1503
Koristim Firefox odkad je izašao prva verzija je malo bug-ovala ali dvojaka radi super
Video downloader
Torrent finder
su plug-in-ovi koje ja koristim
Black Wolf

nuke Opera je standard u naučnoj zajednici 17.04.2007. 02:15 #16127

broj poruka: 19
Stvari stoje ovako:

1. Opera je postala standard u naučnoj zajednici.

2. Tim koji planira i razvija FireFox ima neograničen budžet. Zaista, bukvalno: neograničen. Opera nema.

3. Zvanična statistika kaže (malo guglajte po netu) da FF najviše koriste Kanađani i Amerikanci. dodatno, najviše ga koriste pubertetlije i predpubertetlije.

4. FireFox se probio tako što je nudio mnogo šta što zapravo nije bitno za pretraživač: igrice i raznorazne zezalice. uz ogromna finansijska sredstva koja stoje iza njegovog razvoja, postoji i tim stručnjaka koji se bave pitanjima kako `uvaliti` nov pretraživač ciljanoj publici - mladima. Odgovor je bio: ponuditi im nov `gadget`, zezalicu koja radi nešto što drugi pretraživači ne rade.

5. Opera je, još u vreme verzija koje nisu podržavale Javu, postala omiljeni standard kod ozbiljnije i informatički pismenije publike zbog sigurnosti u radu i boljeg baratanja memorijom.

6. Opera je više okrenuta ozbiljnom korisniku. ForeFox je više okrenut mlađoj populaciji. Èinjenica je da ljudi koji probaju FireFox (nakon Explorer-a) bivaju oduševljeni (a kako i ne bi - posle Explorer-a i Moskvič je limuzina!) i ne žele da OPET MENJAJU navike i testiraju `tamo neku Operu`.

...

Opera je standard najjačih svetskih instituta i vodećih centara za fiziku. Mislim da je to dovoljan argument za pametna čoveka.
nuke Opera je lider kod malih ekrana 17.04.2007. 02:31 #16129

Opera je lider kod malih ekrana. Treba i to imati u vidu. A nisu je razvili ni od kuda, već iz iskustva razvoja standardne Opere.

Opera je siguran pretraživač, brz, efikasan, lako se prilagođava navikama korisnika, sve se može namestiti u par poteza. To je veoma bitan faktor.

Opera je prva uvela i do danas najdalje razvila `gestikulacije mišem`, način pretraživanja koji uključuje mnoge prečice i olašanja, dostupne određenim šablonskim pomeranjima miša.

Opera se može kontrolisati glasom. Dakle, može se komandovati i raditi bez korišćenja miša ili tastature.

Opera ima odavno sve što ima FireFox (a da je vezano za pretraživanje neta), samo što se to ne reklamira na isti način kao kod FF-a: naime, korisnici Opere retko kad idu na forume i uzvikuju parole kako u Operi može da se igra Tetris - a može, dočim korisnici Firefox-a takve stvare vole da naglase.

Neki komentarišu kako Opera `ne otvara neke strane`... Postoje barem dva razloga za to.
Prvi je banalan: neki autori postave zabranu, tako da svaki pretraživač koji nije na listi `poželjnih` (ili je na listi nepoželjnih) biva odbijen. Opera se tu snalazi `markiranjem`, tj. lažnim predstavljanjem, ali samo ako to korisnik želi.
Drugi razlog je relativno banalan: neki sajtovi ne samo da ne prate preporuke i propisane standarde, nego namerno idu u krajnosti i toliko odudaraju od rpopisanog standarda da ih većina pretraživača ne može adekvatno rastumačiti. Naravno, to niej do pretraživača, već do pakosti ili neznanja autora strane/sajta. Èinjenica je da MS kreira svoje standarde i da ostali tome moraju da se približe, ali zna se šta je standard koji je propisan. Ukoliko neko počne da priča nerazumljivo - nije obaveza svakoga da mu se prilagodi. Opera otvara većinu strana na internetu, dakle mali je broj onih koje se ne mogu otvoriti, a minimalan je broj onih koje nekome nešto znače a da su i dalje neprilagođene.

Još jednom: Opera je ozbiljan pretraživač. Kao takav ima podršku korisnika koji nisu skloni marketinškim akrobacijama. ne verujem da ćete imati prilike da čujete šefa projekta koji se bavi usporenjem svetlosti i kvantnim fenomenima kako ide po netu i ubeđuje ljude da je Opera kvalitetan program. Ali ga njena laboratorija koristi...
S druge strane, svaki klinac će vam reći kako je FF super i strava. Tako će ubediti ponekog starijeg kolegu sa posla da sa nesrećnog Explorer-a pređe na FF, a kada se to desi - ko će sad dodatno ispitivati nepoznato i isprobavati šta može tamo neka Opera?

Moja preporuka: Opera, iz mnogo razloga. FF je dobar, Opera je odlična.
vampirbg Re: Opera je standard u naučnoj zajednici 17.04.2007. 05:24 #16136

broj poruka: 711
:: 3. Zvanična statistika kaže (malo guglajte po netu) da FF najviše koriste Kanađani i Amerikanci. dodatno, najviše ga koriste pubertetlije i predpubertetlije

http://www.xitimonitor.com/en-us/browsers-barometer/firefox-march-2007/index-1-2-3-77.html

Zapravo, najmanje se koristi u Americi :)
nuke Microsoft otkupio Firefox-a 17.04.2007. 07:26 #16139

:: :: 3. Zvanična statistika kaže (malo guglajte po netu) da FF najviše koriste Kanađani i Amerikanci. dodatno, najviše ga koriste pubertetlije i predpubertetlije
:: http://www.xitimonitor.com/en-us/browsers-barometer/firefox-march-2007/index-1-2-3-77.htm
:: Zapravo, najmanje se koristi u Americi :)

Moj podatak je iz prošle godine kada sam ga prezentovao na jednom neformalnom skupu. Potražiću linkove pa ću ih proslediti.

U međuvremenu je trend takav da raste broj korisnika u Evropi (Aziji, Okeaniji...), ali i dalje stoji to da je FF krenuo krupnim koracima na krilima euforije među severnoameričkim klincima. nešto kao `OTPOR`, samo prema Microsoft-u i njegovim grubim greškama...

Izvinjavam se što nisam proverio jesu li mi podaci aktuelni.

Firefox sada ima nove mogućnosti ... i nove vlasnike!
Èitajte o tome ovde:
http://www.msfirefox.com/

:)
xenox Oceanija = Australija 17.04.2007. 10:00 #16142

broj poruka: 1400
kao sto me nervira kes kad ima gotovine, ili a vista ili ti po vidjenju, jos samo da krenemo downtown, na public stage...

Sto se Teme tice - koristim Firefox. Operu sam probavao svojevremeno dok nije bila `free`, a i nije bilo firefox-a. Bese OK. Imala je mirc i dobar download - i malo prostora na ekranu zbog reklama. Reklame su se prevazilazile astalavistom, a onda se pojavio Firefox - za DZ... Postala je to i opera...

Firefox ima ugradjenu proveru reci (spellcheck). Moze da se nadje na net-u i recnik cirilicni, samo je u odnosu na onaj sto su uradili hrvati mnogo losiji.

Uz par dodataka (pluginova) i obavezno nekog download programa je sasvim OK.

Koliko sam video kod drugih moze mu se menjati izgled... Besposlen pop i jarice krsti...

Sto se mobilnih telefona tice - meni sluzi da koristim svoje glasovne mogucnosti i po malo palac za porukice...

xenox Izvinjavam se... 17.04.2007. 10:11 #16144

ali zaboravih jednu od bitnijih stvari

Firefox je ukljucen u Linux distribucije - Opera nije...

Ajda da lanem, pa sta bude... Naucnici su se docepali prvo Opere jer Firefoxa nije bilo, i normalno je da ih mrzi da menjaju (to jest nemaju vremena za gubljenje) nesto na cemu rade buduci da im je to samo nebitna alatka za surf a nije busna kao IE... Tako da to, da se nesto koristi u naucnim krugovima - koji su inertni po pitanju softvera koji nije vezan za njihovu struku, uopste nema neku tezinu.

nuke Opera i Linux i ... 17.04.2007. 16:26 #16174

Australija NIJE isto što i Okeanija. Zato se, još u osnovnoj školi, uvodi pojam `Australija i Okeanija`. Pogledaj mapu sveta, podseti se.
Inače, sa ostalim se slažem: PR-ovi, hepeninzi, i ostala folirantska sranja turbo-pink blejača... bljak! Zato su oni ostali u Srbiji, da mrače ove koji nisu bili nametljivi i besposleni.

:: ali zaboravih jednu od bitnijih stvar
:: Firefox je ukljucen u Linux distribucije - Opera nije..

Tako je. Firefox je mnooogo bogatija firma, pa su se lako dogovorili. Opera nije uključena u distribucije, ali odeš na sajt, skineš... Naravno, kao što je Explorer uključen u Win pa je imao monopol, tako i Firefox ima startnu prednost u odnosu na ostale samim tim što ide u distribuciju.

:: Ajda da lanem, pa sta bude... Naucnici su se docepali prvo Opere jer Firefoxa nije bilo, i normalno je da ih mrzi da menjaju (to jest nemaju vremena za gubljenje) nesto na cemu rade buduci da im je to samo nebitna alatka za surf a nije busna kao IE... Tako da to, da se nesto koristi u naucnim krugovima - koji su inertni po pitanju softvera koji nije vezan za njihovu struku, uopste nema neku tezinu

Ovo zvuči pomalo RTS-ovski, i to iz vremena Slobe. :)

Naučnici jesu inertni kod nas, ali vani... ti onda nisi upoznao naučnke. Nisu svi kao Ajnštajn kakvog nam predstavljaju romansirane knjige i filmovi. Danas se naučnik služi internetom kao OSNOVNIM ORUÐEM, timovi rade i sarađuju preko neta, eksperimenti se rade na računarima, publikuje se preko neta, kontakt sa studentima je ZVANIÈNO preko neta, sa kolegama, institutima, časopisima...

Tako da ideja da je neko kome život i plata zavise od neta - inertan, to ne pije vodu.
Ponavljam, tako jeste kod nas još uvek jer kasnimo. tako je moguće da kod nas virus izjede mrežu instituta, ali avaj... to je samo jedna od posledica stanja sistema, stanja takvog da naša akademska zajednica nije više visoko kotirana.

Naučnik koji radi za $ 100.000 godišnje nije, kao kod nas, solista, nego ima admine koji brinu o mreži i o svakom detalju. A ti admini su završavali neke ultra skupe škole i prolazili zajebane obuke... i valjda znaju šta instaliraju na svojim mrežama i kako i koga za to obučavaju dalje. Na primer, Rowland Institute ima baje koji su teški $ 150.000+ godišnje da im brinu o mreži. Uopšte se ne postavlja pitanje da profesor fizike razmišlja o pretraživaču ili zašto nema to-i-to dugmence a hteo bi da ga ima. ne, o tome brine admin i bira ono najbolje. Taj isti admin godinama sakuplja info i rposleđije ga Operinom timu, i on i 1.000 drugih admina iz USA, i još 1.000 iz celog sveta, i tako dobijamo Operu kakvu znamo danas.

Firma u kojoj sam nekada radio radila je posao vezan za Explorer i NEtscape, a onda je uvela obavezu i za Operu. Tada je bila opera 3.14, bez Jave... Pa vi vidite šta znači vizija... Ljudi su već tada (Ameri) imali info da Opera postaje standard.

Mali ekran... Telefon služi za: `Halo, molim...`, ali danas ne i samo za to. Polako istiskuje laptope iz pojedinih segmenata jer je manji, lakši i mobilniji a radi osnovne bitne stvari (pregleda meil i odgovara na njega, pregleda net, pregleda zbivanja na berzi.... razmenjuje ton i SLIKU). Zato je telefon postao bitniji nego što je bio pre nekoliko godina. ... Zato je bitno imati dobar OS i dobrog pretraživača. Inače, možeš ti i da ne koristiš telefon uopšte :) ali to neće izmeniti sliku i potrebe ostatka sveta.

(I, da: setimo se da je internet izmišljen 1989. godine - iako se nama čini kao da je postojao oduvek i da je prosto nezamislivo da su ljudi živeli bez njega, a da su se mobilni pojavili tokom devedesetih, u Srbiji 1996. godine NMI mreža. Za desetak godina stigli smo od `cigle` i 50-ak korisnika, sa pokrivenosti nekoliko blokova, do toga da dete u osnovnoj školi `MORA` da ima mobilni, da baba na selu mora da ima mobilni, i da ništa više ne možete da se dogovorite mesec dana unapred.) :(
nuke Re: oduvek sam se divio .... 18.04.2007. 03:07 #16266

:: ljudima koji od ovako necega kao sto je nesto izrazito subjektivno .. FF ili O mogu da naprave celu pometnju ...
:: zar je bitno gde se koristi i koliko???

Èovek je pokrenuo topik pitanjem:

::Ja licno koristim Firefox i stvarno sam prezadovoljan, ali hocu da cujem vase misljenje, zbog cega neko koristi drugi gore navedeni software..

Šta ti onda nije jasno u našim odgovorima? Niko ne pravi pometnju, nego iznosimo mišljenja i saznanja. Svako iznosi ono što zna ili misli, a kao odgovor na postavljeno pitanje. Naravno da se podrazumeva da postoji i doza subjektivnosti, ali ovo je ipak razgovor a ne glasanje ko šta više voli. Da je glasanje, onda bismo samo uzviknuli ime i otišli dalje.

Meni i ljudima sa kojima radim VEOMA JE BITNO koje programe koristimo. Moguće da nisu svi na istom informatičkom nivou ili na istoj `zavisnosti` od informatike, pa im je sve jedno šta koriste. Nama jednostavno ima razlike i zato sam sve ovo napisao. Nešto slično kao kada se pita `Windows ili Linux?`, pa se onda nađu IT amateri da pričaju kako nema veze, kako je to sve isto... Nekome je isto kad putuje vozom ili leti avionom... Sve zavisi od funkcije koju dato pomagalo vrši kod korisnika.

:: tebe neko nukeovo nedavno, prezentovaoche na neformalnim skupovima??

Postoje formalni skupovi, postoje neformalni skupovi. (Šta je tu čudno?) Ti očigledno nisi u poslu koji podrazumeva takve stvari. (Možda i dalje živiš sa mamom i tatom? To je u Srbiji normalno stanje...) Ne znam zašto pokušavaš da podjebavaš, stvarno nema potrebe.

p.s. Pre X godina su se vodili slični razgovori na temu Explorer vs. Netscape, ili Explorer vs. Opera. I tada je bilo minera kojima su smetali tema i svaka argumentacija. Da je bilo po njihovom - svako bi koristio Explorer. ... Dobro je da se čuju i drugi glasovi, druga iskustva, razmišljanja, komentari. Mi ovde ne ubeđujemo jedni druge, nego (valjda) samo pomažemo da se neke informacije podele. Šta eć ko kasnije sa njima činiti - to je na svakome ponaosob da odluči. Zato se nemoj postavljati kao sudija i dozvoli da svako iznese svoj stav.

Srdačan pozdrav.
xenox Re: Opera i Linux i ... 18.04.2007. 12:40 #16306

:: Australija NIJE isto što i Okeanija. Zato se, još u osnovnoj školi, uvodi pojam `Australija i Okeanija`. Pogledaj mapu sveta, podseti se

Ajde - de ... samo je falila Australija :)))

:: Tako je. Firefox je mnooogo bogatija firma, pa su se lako dogovorili. Opera nije uključena u distribucije, ali odeš na sajt, skineš... Naravno, kao što je Explorer uključen u Win pa je imao monopol, tako i Firefox ima startnu prednost u odnosu na ostale samim tim što ide u distribuciju

Nisam proveravao, na dial-up u sam obicno kad ovo citam, pa mi se ne mili da bacam pare telekomu. Proverucu da nije neka razlika u GPL i slicnim licencama koje NE DOZVOLJAVAJU ukljucivanje Opere. Recimo da mi Suse kaze da za Atheros karticu imam driver koji nisu smeli da stave, ali da odem tu i tu i skinem ga.

:: Naučnik koji radi za $ 100.000 godišnje nije, kao kod nas, solista, nego ima admine koji brinu o mreži i o svakom detalju. A ti admini su završavali neke ultra skupe škole i prolazili zajebane obuke... i valjda znaju šta instaliraju na svojim mrežama i kako i koga za to obučavaju dalje. Na primer, Rowland Institute ima baje koji su teški $ 150.000+ godišnje da im brinu o mreži. Uopšte se ne postavlja pitanje da profesor fizike razmišlja o pretraživaču ili zašto nema to-i-to dugmence a hteo bi da ga ima. ne, o tome brine admin i bira ono najbolje. Taj isti admin godinama sakuplja info i rposleđije ga Operinom timu, i on i 1.000 drugih admina iz USA, i još 1.000 iz celog sveta, i tako dobijamo Operu kakvu znamo danas

E, ovo sam poceo, pa me je mrzelo da pisem. Obicno im neko iz IT struke propise sta ce se koristiti od software-a. To se uskladi na nivou cele firem jre je jeftinije da tehnicka podrska dobrano savlada jedan softver nego 10. Kad kazem dobrano mislim da ga zna u po dana i noci, menije i opcije do kraja. I kad pozove neki profa - onda nema problema... E sad, Opera bese prva - ko prvi devojci... Ne menjaju se tek tako softveri. Firefox bi trebalo da bude ohoho bolji da bi sysadmini odlucili da smene Operu... Inace prema IE-u odavno postoji neka barijerea. Mislim da je, doduse u proslom veku, Netscape bio zvanicni browser u Siemens-u.

:: (I, da: setimo se da je internet izmišljen 1989. godine - iako se nama čini kao da je postojao oduvek i da je prosto nezamislivo da su ljudi živeli bez njega, a da su se mobilni pojavili tokom devedesetih, u Srbiji 1996. godine NMI mreža. Za desetak godina stigli smo od `cigle` i 50-ak korisnika, sa pokrivenosti nekoliko blokova, do toga da dete u osnovnoj školi `MORA` da ima mobilni, da baba na selu mora da ima mobilni, i da ništa više ne možete da se dogovorite mesec dana unapred.) :

Sto se istorije tice - Imas neki NUA? Da li Pegasus jos postoji? archie.sura.net

Sto se teme tice - Probaj prijatelju i Operu pa nam javi svoje misljenje.
dragojlo2 ja koristim... 18.04.2007. 20:34 #16382

broj poruka: 718
firefox od ver.1.1 i nemam nameru da tu bilo sta menjam ,sto ne znaci da sam nesto pametniji od nekoga ko to kaze za operu (ovaj nastavak da bi se distancirao od pokojnika..),dakle sve je stvar navike, ukusa,mentaliteta,religije, politickih i moralnih uverenja,obrazovanja,sluha i ostalih vaznih stvari u zivotu..`Ajd u zdravlje!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs