Ukoliko ne bude problema sa kradjom podataka, kao sa Google+, ovo ce biti odlicna opcija za sve nas koje drugi smaraju da im stalno nesto `sredimo` na kompjuteru.Oni pozivi tipa:`E, brate, nesto mi se sjebao windows, i samo mi kaze dis aplkesn iz non rispodig!Sta da radim, kad mozes da dodjes?` , ce biti mnogo podnosljiviji uz pomoc Chrome-a.Nema cimanja i objasnjavanja pola sata preko telefona, samo mu kazes da upali Chrome, i gotovo(ukoliko ga skroz pojednostave, a verujem da hoce). Znam da postoje i programi tipa Team viewer, ali ako ja nekom antitalentu za racunare kazem da izgugla team viewer, bolje da pucam sebi u glavu, jer ce onda i za guglanje i skidanje biti jos 1000 podpitanja, i sjebace jos bar 5 stvari u windowsu. :)
xaxaxa... E svaka cast na ovom postu! :D Bas sam se nasmejao! :D To je vrlo cest problem nas koji se razumemo u kompjutere... :D
Inace vrlo interesantno! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: http://tinyurl.com/6l7gmf :: :: Ukoliko ne bude problema sa kradjom podataka, kao sa Google+, ovo ce biti odlicna opcija za sve nas koje drugi smaraju da im stalno nesto `sredimo` na kompjuteru.Oni pozivi tipa:`E, brate, nesto mi se sjebao windows, i samo mi kaze dis aplkesn iz non rispodig!Sta da radim, kad mozes da dodjes?` , ce biti mnogo podnosljiviji uz pomoc Chrome-a.Nema cimanja i objasnjavanja pola sata preko telefona, samo mu kazes da upali Chrome, i gotovo(ukoliko ga skroz pojednostave, a verujem da hoce) :: Znam da postoje i programi tipa Team viewer, ali ako ja nekom antitalentu za racunare kazem da izgugla team viewer, bolje da pucam sebi u glavu, jer ce onda i za guglanje i skidanje biti jos 1000 podpitanja, i sjebace jos bar 5 stvari u windowsu. :) :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535
Pa dođe ti isti đavo dokle ti objasniš nekom antitalentu kako da izgugla ,skine i instalira taj addon za remote desktop moći ćeš da odeš do njega i da se vratiš XD Black Wolf
...pod uslovom da uopste moze da boot-uje i da posle toga moze da se...
10.10.2011. 18:11
status: user broj poruka: 10997
konektuje. Preko 50% `slucajeva` je tipa `ne radi mi wireless`, `imam problema sa SBB-om`, `brauzer nece da otvori ni jednu stranicu`...40% spada u `nece da butuje`, `ne mogu da otvorim win ni u sejf modu`...
evo neceg zanimljivog na temu `al` ga je opravio - svaka mu cast!`
Ja ga koristim u LAN-u, i istina nisam probao preko interneta ali mora da radi. Ne postoji ni jedan razlog zasto ne bi radio. Sustinski nema razlike izmedju interneta i moje lokalne mreze.
:: ne moze remote putem interneta. :: :: :: :: U windozetu imate ugradjen Remote desktop connection. :: :: Nista nema da se instalira :: :: :: ::
ima jedan mali razlog, MS RemoteDesktop je ogranicen, radi preko Terminal servisa, da bi mogao preko interneta treba ti staticka IP adresa, ne moze tek tako.. izmedju ostalog.. obicno ga koriste u domenima.. a ovako koriste VPN konekciju. TeamViewer je najjeftinija, najlaksa i najnesigurnija varijanta.
:: :: Ne postoji ni jedan razlog zasto ne bi radio. Sustinski nema razlike izmedju interneta i moje lokalne mreze :: :: :: :: ne moze remote putem interneta. :: :: :: :: :: :: :: U windozetu imate ugradjen Remote desktop connection. :: :: :: Nista nema da se instalira :: :: :: :: :: ::
Kako li sam se ja svih ovig godina kačio na moje test mašine kući - nit imam statičku IP, nit imam uspostavljen VPN do kuće. A RDP mi sasvim lepo radi :)
Može RDP preko neta, dovoljno je da znaš IP adresu (DynDNS, No-IP.org i sl) i da uradiš portforward TPC 3389 porta na ruteru ma željenu mašinu. Ne treba ti ni VPN ni statička IP.
:: ima jedan mali razlog, MS RemoteDesktop je ogranicen, radi preko Terminal servisa, da bi mogao preko interneta treba ti staticka IP adresa, ne moze tek tako.. izmedju ostalog.. obicno ga koriste u domenima.. a ovako koriste VPN konekciju. TeamViewer je najjeftinija, najlaksa i najnesigurnija varijanta :: :: :: :: :: :: Ne postoji ni jedan razlog zasto ne bi radio. Sustinski nema razlike izmedju interneta i moje lokalne mreze :: :: :: :: :: :: :: ne moze remote putem interneta. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U windozetu imate ugradjen Remote desktop connection. :: :: :: :: Nista nema da se instalira :: :: :: :: :: :: :: ::
a brate to je vec budzenje, zar ti nije jednostavnije preko team-a
:: Kako li sam se ja svih ovig godina kačio na moje test mašine kući - nit imam statičku IP, nit imam uspostavljen VPN do kuće. A RDP mi sasvim lepo radi : :: :: Može RDP preko neta, dovoljno je da znaš IP adresu (DynDNS, No-IP.org i sl) i da uradiš portforward TPC 3389 porta na ruteru ma željenu mašinu. Ne treba ti ni VPN ni statička IP :: :: :: :: :: ima jedan mali razlog, MS RemoteDesktop je ogranicen, radi preko Terminal servisa, da bi mogao preko interneta treba ti staticka IP adresa, ne moze tek tako.. izmedju ostalog.. obicno ga koriste u domenima.. a ovako koriste VPN konekciju. TeamViewer je najjeftinija, najlaksa i najnesigurnija varijanta :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ne postoji ni jedan razlog zasto ne bi radio. Sustinski nema razlike izmedju interneta i moje lokalne mreze :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ne moze remote putem interneta. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U windozetu imate ugradjen Remote desktop connection. :: :: :: :: :: Nista nema da se instalira :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
No-ip mi je uvek instaliran, uvek znam koja mi je IP adresa kući. Port forward je nešto što uradiš u tri klika, ne samo za RDP već i za gomilu drugih programa. Sve se to uradi za 2-3 minuta nije nikakvo `budženje`.
A Remote Desktop imaš gde god da si za kompom, ne moram ništa nigde da instaliram, sednem za bilo koji komp, startujem Remote dektop, izaberem mojaadresa.no-ip.org i eto me na mojoj mašini kući koja služi za download i remote pristup.
:: a brate to je vec budzenje, zar ti nije jednostavnije preko team- :: ::
pa dobro, ako je tako onda super, bas cu da probam da vidim kako radi nisam znao za taj programcic
:: Šta je budženje :: :: No-ip mi je uvek instaliran, uvek znam koja mi je IP adresa kući :: Port forward je nešto što uradiš u tri klika, ne samo za RDP već i za gomilu drugih programa. :: Sve se to uradi za 2-3 minuta nije nikakvo `budženje` :: :: A Remote Desktop imaš gde god da si za kompom, ne moram ništa nigde da instaliram, sednem za bilo koji komp, startujem Remote dektop, izaberem mojaadresa.no-ip.org i eto me na mojoj mašini kući koja služi za download i remote pristup :: :: :: :: :: :: :: a brate to je vec budzenje, zar ti nije jednostavnije preko team- :: :: :: :: ::
evo probao sam no-ip, napravio host, uradio forward (NAT\virtual server, pa otkucao port 3389 i adresu modema 192.168.1.1), kada idem na port check nikako ne osposobljava port, i zato ne funkcionise RD, tp link 8840, kako si ti podesio to?
:: Šta je budženje :: :: No-ip mi je uvek instaliran, uvek znam koja mi je IP adresa kući :: Port forward je nešto što uradiš u tri klika, ne samo za RDP već i za gomilu drugih programa. :: Sve se to uradi za 2-3 minuta nije nikakvo `budženje` :: :: A Remote Desktop imaš gde god da si za kompom, ne moram ništa nigde da instaliram, sednem za bilo koji komp, startujem Remote dektop, izaberem mojaadresa.no-ip.org i eto me na mojoj mašini kući koja služi za download i remote pristup :: :: :: :: :: :: :: a brate to je vec budzenje, zar ti nije jednostavnije preko team- :: :: :: :: ::
Sve sto treba da uradis je da forwardujes 3389 na adresu racunara. Nesto tipa 192.168.1.X, gde X nije 1 jer je to ruter. Tvoj racunar verovatno ima drugi IP. valjda znas naci IP...
ma znam ip adresu(cmd-ipconfig) i ukucam adresu u virtual server, end i start port 3389, sve ok, ali nece bre brate nikako da mi validuje port.. niti da se konektuje preko no-ip adrese..
:: Sve sto treba da uradis je da forwardujes 3389 na adresu racunara. Nesto tipa 192.168.1.X, gde X nije 1 jer je to ruter. Tvoj racunar verovatno ima drugi IP. valjda znas naci IP.. :: :: ::
Pazi, dal ti pristupas preko LAN-a ili Interneta, rdp to ne razlikuje... A zamisli onda VPN+RDP... to ti je standard za teleworking (rad od kuce), od kad se pojavio broadband pristup...
pa dobro, ok, nisam znao, daj objasni mi vec usput, daj parametre sta gde, ne znam gde gresim?
:: opasna izjava.. :: :: Pazi, dal ti pristupas preko LAN-a ili Interneta, rdp to ne razlikuje.. :: A zamisli onda VPN+RDP... to ti je standard za teleworking (rad od kuce), od kad se pojavio broadband pristup.. :: :: :: ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄ :: ::
Deluje mi da si dobro odradio port forward... A ako nisi siguran, mozes i radi testa da ukljucis dmz za ip tvog kompa. A kako mozes da proveris da li ti je dobro setovana masina (servis na windowsu)? Ako imas 2 kompa u LAN-u, probaj da udjes po privatnoj adresi 192.168.1.x sa tog drugog kompa.
ukljucim dmz..sa kojom adresom, jel sa istom kao na virtual server-u? proveravao sam juce npr. sa sestrinog kompa u lanu, zatim ima sajt za check porta, to nece nesto..probao sam i po adresi i po domain-u..jbg
:: Deluje mi da si dobro odradio port forward... A ako nisi siguran, mozes i radi testa da ukljucis dmz za ip tvog kompa :: A kako mozes da proveris da li ti je dobro setovana masina (servis na windowsu)? Ako imas 2 kompa u LAN-u, probaj da udjes po privatnoj adresi 192.168.1.x sa tog drugog kompa :: :: ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄ :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.