Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Veliki problem sa internetom
STRANA 1 OD 1
Bjelosh Veliki problem sa internetom 07.04.2007. 00:26 T3887

status: user
broj poruka: 54

Eto najzad se i ja preselih al tu je i problem. Imam SBB flat home 256 kb/s. Lepo sam platio izvesnu sumu da mi iskljuce signal na staroj adresi a ukljuce ovde. Lepo ja prikopcao stari modem sve sredio ali delay, malo normalno pa o5 delay (online war3)... I to par sekundi super pa onda delay.. Drug je hostovao a mi smo u lanu (isti provider), probao na drugim hostovima takodje ista stvar. Na beocity.com sam testirao net i pise 250 sto je ok, ali kada sam pingovao u docu (cmd) google dobio sam ogromne oscilacije! Sta moze da bude? Napominjem da taj net koristim vec god dana i nikakav ali ama bas nikakav problem nisam imao
evo konacni log od pinga na google
Packets: sent - 228 received 220 lost - 8 (3% loss)
Approximate round trip time in ms:
minimum - 31ms , maximum 589ms
Znaci definitivno ovde pronalazim problem ide mi ping jedno 10 paketa uzastopno 30-40 pa onda od jednom skoci na 400-500 par paketa... Stvarno sam ocajan poozite
p.s. naravno pingovao sam i server na kome igram i dobio sam skoro identican rezultat
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos24 mozda nije odgovor kome si se nadao 07.04.2007. 13:26 #15494

broj poruka: 282
ali zovi SBB i sedi im na kicmu, verujem da je problem do njih a ne do tebe.

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

ludi ... 07.04.2007. 14:56 #15498

broj poruka: 568
mozda su tu losije instalacije kablova meni na to smrdi. sa sbb-om mnogi imaju diametralno razlicita isQstva tako da verujem da kod njih postoje neki skart delovi infrastrukture zbog cega ce ukoliko ne rese taj problem lako izgubiti mnogo klijenata, onako lako kako su ih i dobili, cak je i Miki Kuzma u svojoj kolumni pisao o tome.

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg ... 07.04.2007. 23:10 #15525

broj poruka: 711
Takav ping ti ukazuje da cesto postoje neka opterecenja mreze... Moguce je da oko tebe dosta koriste p2p, a i moguce je da je mreza lose odradjena... (kablovi vise izmedju zgrada, a nekad se i otkace) Tada ces povremeno imati smetnje koje ti mogu ometati signal... Takodje, proveri razdelnik... Onaj koji su oni davali (bar u mom slucaju) je bio sr*nje pa sam ga zamenio kvalitetnijim... Ako nije to razdelnika, zivkaj ih... Ja sam ih zvao svakodnevno u prva 3 meseca... Dodouse, tad su tek pocinjali pa su morali da preleze decje bolesti... Sad je sve OK, ali cu ipak probati telekomov adsl (nema agregaciju)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs