Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
PayPal izgleda konacno u Srbiji
STRANA 1 OD 2  
zandarm PayPal izgleda konacno u Srbiji 07.09.2011. 00:24 T38244

status: user
broj poruka: 1454
Evo i linka.
http://www.mondo.rs/s216962/Komunikacije/Vesti/MONDO-_Pay_Pal_u_Srbiji_do_kraja_godine.html

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: PayPal izgleda konacno u Srbiji 07.09.2011. 01:32 #358032

broj poruka: 6083
E hvala Bogu!
Ovakvu vest volim da cujem! Hvala najlepse!

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Pecina 5750 512Mb, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Evo i linka.
:: http://www.mondo.rs/s216962/Komunikacije/Vesti/MONDO-_Pay_Pal_u_Srbiji_do_kraja_godine.htm
::
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: I Don`t Know What That Means
Bobi4ever Ne nadajte se previse :D 07.09.2011. 01:51 #358033

broj poruka: 4875
Jer su to isto pisali i prosle godine na istom sajtu pa nije bilo nista.

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Kingston HyperX 2x2gb 1600mhz
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

vladats ...... 07.09.2011. 06:12 #358036

broj poruka: 4537
Kretanje PayPal -a ne odgovra Monopolistima,zato sto ce svako normalan kupovati sve i svasta u
inostranstvu gde je mnogo jeftinije.
ilicstefan @vladats 07.09.2011. 06:31 #358037

broj poruka: 1577
Slažem se sa tobom. A i kakve su barabe i jajare ovde kod nas, sigurno će tu da bude i neke zloupotrebe.

Naravno bilo bi lepo kada bi ovo moglo jer ćemo konačno moći da kupimo stvari koje nikada ranije nismo mogli.

League of Legends refferal link

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c58169910790170

vladats Re: @vladats 07.09.2011. 06:46 #358038

broj poruka: 4537
Wlada ce sigurno prvi da kupi EVGA plocu i graficku kartu.
gogi1 Paypal 07.09.2011. 07:34 #358044

broj poruka: 2076
jbt koliko mi zaostajemo za svetom, mada bolje i ovo nego nista

Phenom II X4 955BE @4.1ghz, Spire Gemini + 2xNoctua P12, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Asus gts450 DirectCu 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm<

gorantd Nadam se 07.09.2011. 08:36 #358049

broj poruka: 140
da ce konacno i kod nas to biti normalna stvar... Kao i obicno najgori smo od sve dece pa medju zadnjima uvodimo ovako nesto

Sto se tice zloupotrebe, ne bih se ni malo cudio da nam ovako nesto serviraju...
http://www.njuz.net/paypal-u-srbiji-od-1-septembra-vlada-osniva-novu-agenciju-za-otvaranje-naloga/

codeus .... 07.09.2011. 09:27 #358050

broj poruka: 4054

aaaaa fuck

sta se palite koji qrac ... 10 godina se borimo oko hebenog paypal-a .. nemoze to normalno kod nas !!!

nas bankarski sistem nije kompatibilan sa tako necim .. potrebno je promeniti i okrenuti ceo finansijski sistem ove zemlje za 180 stepeni.. promeniti 1500 zakona/propisa/uredbi

AGENCIJA za paypal - nepali vam se lampica u glavi ?? 30% provizije ???

ma jebite si mater vise .. (vlada/drzava) .. da bog da nestali sa karte sveta ..
gorantd :)) 07.09.2011. 09:41 #358052

broj poruka: 140

Link koji sam postavio nije prava vest. Pogledaj malo, videces da je ceo sajt sprdnja....

Samo sam hteo da kazem da me od nasih `intelektualaca` ne bi iznenadilo ni ovako nesto...
codeus ... 07.09.2011. 09:53 #358054

broj poruka: 4054

aaa ..preleteo sam preko txt-a nisam ni skapirao da je sprdnja :)))

sprdnja je ova drzava i prica o paypalu koja se provlaci uvek pred izbore !!

markozutic re 07.09.2011. 10:22 #358060

broj poruka: 1463
ma ljudi evo srbije na spisku

https://cms.paypal.com/ma/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/upcoming_policies_full

Dell N5110
Intel i7 2630QM 2.00GHz
HM67
6GB DDR3 1333MHz
640GB 5200rpm
15.6 LED HD BrightView (1366 x 768)
nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD3000
SRS Sound
W7Pro

JOSILENKO ... 07.09.2011. 10:27 #358061

broj poruka: 1013
Posto nisam detaljno upucen u tematiku, moze li neko ko je placao paypal-om da mi objasni kakve cemo konkretne korsti imati od toga? Ja sam placao preko visa kartice neke sitnice iz inostranstva. Da li ce sada moci da se kupuju i recimo krupnije stvari? Sta je sa carinom itd? Mogu da narucim sad grafiku iz Singapura po ceni na sajtu?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 07.09.2011. 10:54 #358067

broj poruka: 9121
Platis bilo sta bilo gde PayPal-om bilo Austrija bilo Singapur, sve sto ima vecu vrednost od 0 ce biti ocarinjeno (ako je elektronika carina je 28%) i naravno na tu carinu se dodaje jos i shipping pa ce biti isplativije uzeti nesto to ovde nego preko. Sto se tice carinjenja tu nema pravila ali nikakvog, ima par usera na ovom forumu kojima je elektronika koja je placenja daleko ispod tih 0 bila ocarinjena :(.

Ali takodje PayPal omogucuje da vise nece morati internet kupovina da se placa pouzecem ili necim desetim kao do sada, nego sve lepo preko PayPal-a, samo se placa kurir cistim kesom kada donese taj proizvod i to je to. Naravno to ce takodje omoguciti otvaranje webshop-ova sa vecim asortimanom gde cete moci da kupite prakticno sve itd. itd.

PayPal da zloupotrebis da nekoga `zajebes` za pare kao sto to neko misli da uradi na ebay-u ne moze, ti stavis vrhunski laptop, a posaljes mu ciglu, ali lepo si ti pri registraciji na paypal dao sve svoje podatke, ako nekoga `zajebes` onda ce PayPal tebe da zajebe ali stvarno tako sto ce da vrati pare onom sto je dobio ciglu, onaj ce da posalje tebi ciglu nazad na koju ces ti da platis shipment + ces da snosis neke posledice od PayPal-a.

Pozdrav!
Dexter013 E jbg 07.09.2011. 11:09 #358070

broj poruka: 17093
I da stigne pay pal, carina+porezi+transport+razne nase gluposti,
ima da izadje 50% skuplje nego da istu stvar kupis ovde.

Nasi glupi zakoni, jbg...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Dobro, de, nemojte odmah o skupoći. 07.09.2011. 21:04 #358209

broj poruka: 4228
Ima i u ovoj zemlji onih koji moraju da imaju nešto najnovije i kojima novac ne predstavlja problem, ali im je problem da čekaju. Takvima će PayPal koristiti.

Pozdrav!

Vlada

trogdor Ovako. 07.09.2011. 21:19 #358213

broj poruka: 373
Imam potrebu da pojasnim neke stvari:

1. Carina je 10% i tacka, nema veze sa kostanjem itema. Sa EU smo u bezcarinskoj zoni, ali nisam narucivao nista krupnije od igrice i nisam naravno platio carinu...
2. Pdv je na elektroniku 20% ravno, pre par dana mi stiglo iz Kine, pa znam.
3. Nema tu muljanja, likovi odu na net i vide koliko nesto kosta, ali nema ni nazad.
4. Igrajte posteno, recite prodavcu da napise pravu cenu, a posle se nadajte da ce carinik da racuna neku pribliznu cenu.

Ja sam prosao ok, moje kostalo 33$, carina je procenila na 40$, oni realno moraju malo da zajebu, ali ok, nista strasno...
Paypal je kurac, ali nije lose da ga covek ima, gomilu stvari je ok platiti i karticom...
Ja ga imam i uvek radje platim karticom, toliko o tome.

Go Go Go !!!

gile23 Re: Ovako. 07.09.2011. 21:39 #358217

Na elektroniku koja ulazi u zemlju su troskovi carine + PDV-a bili pre par meseci 28% ?

Pozdrav!

:: Imam potrebu da pojasnim neke stvari
:: 1. Carina je 10% i tacka, nema veze sa kostanjem itema. Sa EU smo u bezcarinskoj zoni, ali nisam narucivao nista krupnije od igrice i nisam naravno platio carinu..
:: 2. Pdv je na elektroniku 20% ravno, pre par dana mi stiglo iz Kine, pa znam
:: 3. Nema tu muljanja, likovi odu na net i vide koliko nesto kosta, ali nema ni nazad
:: 4. Igrajte posteno, recite prodavcu da napise pravu cenu, a posle se nadajte da ce carinik da racuna neku pribliznu cenu
:: Ja sam prosao ok, moje kostalo 33$, carina je procenila na 40$, oni realno moraju malo da zajebu, ali ok, nista strasno..
:: Paypal je kurac, ali nije lose da ga covek ima, gomilu stvari je ok platiti i karticom..
:: Ja ga imam i uvek radje platim karticom, toliko o tome
:: Go Go Go !!
trogdor Evo... 07.09.2011. 22:29 #358229

Bas sad sam pogledao ponovo, ravno 20%. Za one koji su u dilemi, dobijete vi lepo papir sa troskovima od njih, samo problem moze da bude prodavac mentol i carinik mentol.
Prodavac namerno kaze da mu item kosta vise, zbog osiguranja, a carinik, oni kradu jbg...

Go Go Go !!!

tortojed PayPal smradovi - zimus su `popustili pod pritiscima`... 07.09.2011. 22:30 #358230

broj poruka: 10997
Velikog US Brata i onemogucili raji da donira Wikileaks... Smradovi neopevani...

http://goo.gl/83HGf
gile23 Re: Evo... 07.09.2011. 22:44 #358234

Ja ovo izvukoh na nekom forumu i ono sto sam trebao da platim je slicno izaslo, tako da su ipak ti tamo pogresili :). Hvala na informacijama :) !

Pozdrav!

:: Bas sad sam pogledao ponovo, ravno 20%. Za one koji su u dilemi, dobijete vi lepo papir sa troskovima od njih, samo problem moze da bude prodavac mentol i carinik mentol
:: Prodavac namerno kaze da mu item kosta vise, zbog osiguranja, a carinik, oni kradu jbg..
MaliAbner Re: Ovako. 08.09.2011. 10:18 #358295

broj poruka: 7769
Ima tu vise stavki koje nisu bas tako kako si naveo... carina je od 1-8%...
(na memoriju je recimo carina 1%)
PDV nam namecu ovi sto zele da zive holivudski stil zivota PREVEDENO DA JEDU LEBA BEZ MOTIKE... nemaju vise oni sta da stite carinama kad se nista ne prozivodi ovde...
Ja razumem da se plati PDV ali na sta, sva dodatna vrednost je stvaorena tamo negde... nista novo nije stvoreno u Srbistanu... ili da se plati taj PDV na tu carinu i to bi bilo logicno...
Carinici su barabe i to je to...

Ali dobro de ne treba se hvatati za sve i svasta, ima stvari koje se kupuju bez da udju u Srbistan poput clanstava u raznim virtuelnim bibliotekama, ili kad kupujes retke knjige ili clanke koje ne mozes fizicki da kupis u nasim prodavnicama... recimo FIDIC kupis jedan PDF i lepo odstampas i prilozis ga sa sve serijskim borjem uz tender...

Onda ima raznih drugih stvar koje mozes kupiti poput raznih naloga recimo za SKYPE, FileShare, News servere itd... pa do raznih software-a koje mozes kupiti samo online... jednostavno nema izlecenih verzija a puna cena onoga sto ti zavrsava posao je 24.95$...

Tu holivudsku bagru iz drzavnih struktura treba genocidno istrebiti... i pri svemu tome to nece biti genocid nego tehnokracid...

Onako uzgred ima li neko mozda nekim slucajem onu naslovnu stranu magazina Profil na kojoj je nas sadasnji predsednik naslonjen na ivicu bazena sa zutim lancem okolo vrata uz prisutan geacki osmeh, a propratni naslov ispod je `Mladi Lavovi`... za te lafove je Gadafi milosrdni samaricanin...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Imam potrebu da pojasnim neke stvari
:: 1. Carina je 10% i tacka, nema veze sa kostanjem itema. Sa EU smo u bezcarinskoj zoni, ali nisam narucivao nista krupnije od igrice i nisam naravno platio carinu..
:: 2. Pdv je na elektroniku 20% ravno, pre par dana mi stiglo iz Kine, pa znam
:: 3. Nema tu muljanja, likovi odu na net i vide koliko nesto kosta, ali nema ni nazad
:: 4. Igrajte posteno, recite prodavcu da napise pravu cenu, a posle se nadajte da ce carinik da racuna neku pribliznu cenu
:: Ja sam prosao ok, moje kostalo 33$, carina je procenila na 40$, oni realno moraju malo da zajebu, ali ok, nista strasno..
:: Paypal je kurac, ali nije lose da ga covek ima, gomilu stvari je ok platiti i karticom..
:: Ja ga imam i uvek radje platim karticom, toliko o tome
trogdor Brate, svi kradu... 08.09.2011. 14:19 #358370

Sto se tice carine, meni je od gitare do igle bila 10%, cak sam od lika koji radi u carini cuo da je tarifa 10%. Naravno, ovo govorim samo da ne zbunjujem ljude, nije mi to cilj, sta je istina ko zna...
Veruj mi, bio bih najsrecniji da smo normalni i da sve kupujemo original, ali mnogo toga i ne vredi tih para, tako da sta ja znam. Nas su brate svi pokrali, nije to tajna, ni ne ocekuje se od nas da im dajemo neke pare, zato i nema zakona, ne treba nam :(...

Go Go Go !!!

strikan33 ... 08.09.2011. 19:02 #358412

broj poruka: 311
Na zalost od te igranke nema nista a ka ce ne znamo.

Citat sa blic.rs

`PayPal (ne) dolazi u Srbiju u 2011.

Najpoznatiji posrednik za internet plaćanja na svetu, PayPal, objavio je tarife koje će se primenjivati od 24. septembra, a na spisku zemalja našla se i Srbija.

Kako se međutim, navodi na brojnim forumima o uvođenju PayPal usluge u Srbiji, ova američka kompanija se navodno oglasila i saopštila da je u pitanju `greška` i da ta kompanija nema nameru da uvede ove... godine svoje usluge u Srbiji.

Osim Srbije na spisku zemalja, u kategoriji `Recipient`s Country` u kojima će se primenjivati nove tarife, navedene su i Makedonija i Crna Gora.

Pay Pal je osnovan u decembru 1998., godine i vodeća je kompanija za onlajn plaćanja i slanja novca. Kompanija ima više od 100 miiona aktivnih registrovanih računa i dostupna je na 190 tržišta. PayPal podržava plaćanje u 25 valuta.

„Pejpal“ svakako želi da dođe u Srbiju, ali za njegovo poslovanje u našoj zemlji još postoje brojne prepreke. Jedna od najvećih je nizak limit za carinjenje robe iz inostranstva, koji iznosi svega 20 evra, zbog čega kupljena roba staje znatno skuplje.`

Oj Srbijo medj` sljivama.
gile23 ... 09.09.2011. 00:16 #358467

Cisto ono informativno, u Australiji se ne carini nista sto kosta ispod 00.

Pozdrav!
Zdebeli 09.09.2011. 02:56 #358512

broj poruka: 1380
Koja je razlika izmedju Paypal-a i neke obicne kartice?

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs