S jeseni bi trebalo da krenem sa pohadjanjem kursa web designa Medjutim ja ne bih da cekam oktobar, vec bih da se upoznam sa svim tim programima. Naime interesuje me HTML, tj. njegove osnove (posto stvarno o njemu ne znam nista, a moram da ga znam da bih krenuo i sa PHP-om). Koji tutorial i kog autora predlazete gledao sam bar desetak autora i iako na tutorialu pise da je HTML basics, napominju mi odmah na pocetku da je osnovno znanje HTML-a neophodno za taj njihov tutorijal Sta jos ima `more basic` od `basic` ? Koje ste autore pratili?
Idi na http://www.w3schools.com. Tu ces naci sve sto ti treba. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Lynda.com. Kupuj sta ti treba... :D **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa sve ove koje sam pregledao (istina ne do kraja) nasao sam na lynda.com, a ima ih na stotine... Ko ce tu da se snadje, nista mi ne vrede one kockice za knoledge rating... Takodje, sto se tice HTML koda koji je program najbolji za njegovo savladjivanje? Dreamweaver, MYSQL?
A ja predlazem Dreamawer jel ima one opcije da kad pocnes da kucas neki tag izbaci ti vec iskucan. AKo si pocetnik to je super po meni, bar je meni odgovarao kad sam pocinjao a i sada ga koristim. _______________________
AAAAAAAAAAAlo Cadjenovic,odmori malo. Sta mi skices tu ko pekinezer neki!!!
E jbg... Tebi nista ne odgovara... Gledaj ovako... Odes na http://www.w3schools.com upoznas se sa HTML jezikom, njegovom sintaksom, tagovima itd, onda kad to savladas skini neki od Essential treninga za HTML i cepaj. Kad to savladas idi dalje. Mada Essential training ti je slican onome sto ces nauciti na http://www.w3schools.com, samo u video obliku. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Da.. Dreamweaver svakako preporuka jer ima i preview onoga sto radis. Znaci podelis prozore kako ti odgovara i vidis rezultat onoga sto kodiras, a i Aco je u pravu. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Hvala vam svima na odgovorima onaj net tuts je super stvar, posle ide dreamweaver Aj mi kazite jos nesto: Koji text editor koristite za html? Najvise me zanima zbog onih predloga koje ti sam editor daje kada kucas text. Ako recimo hocu da pojacam fontove u bold, text pocinje sa : Bla, bla Kako da podesim editor (i koji editor?) da on meni sam predlaze na pocetku f-je strong, em itd? Mnogo mi je tesko da pratim tutorijale ako sve to moram da kucam (na stranu kad budem pravio sajt, to ce tek biti padanje na nos) lik koji je pravio ovaj `Web development from scratch` bukvalno jednim dugmetom resava sve, ali nigde ne kaze kako to radi a editori koje predlaze to ne rade ili ja ne znam da ih podesim, pa bih vam bio zahvalan ako bi ste mi ponudili neko adekvatno resenje.
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647054. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.