imam windows 7 ultimate 64, i pokusavam da odradim podesavanja za e banking kod retardirane banke Intese. Traze mi windows explorer 6 ili 7, a kad pokusam da ga instaliram kaze da ne moze da radi na ovom operativnom sistemu. Jel neko imao ovaj problem i kako ga je resio?
Ne vredi ti IE tab jer on poziva IE engine, moraš da ga imaš instaliranog. A šta fali 8-ci? Moraš da ga imaš u win 7, a meni Intesa-online radi na njemu.
Pretpostavljam da je tako, ali ja nisam imao problema - 2. banka, pretpostavljam.
Josilenko, da moždaš IE9?
Pozdrav!
Vlada
:: Ne vredi ti IE tab jer on poziva IE engine, moraš da ga imaš instaliranog. A šta fali 8-ci? Moraš da ga imaš u win 7, a meni Intesa-online radi na njemu :: :: ::
Ovo je samo jos jedan u nizu primera kako je `kod nas` sve glupo
20.08.2011. 23:17
status: user broj poruka: 10998
zastarelo i primitivno. Kakve veze ima model brauzera sa pristupom bank account-u, kada svi aktuelni brauzeri podrzavaju anti phishing i kriptovanje. Ti otvaras izvesnu stranicu koristeci account name, password i PIN code. I kakve veze tu ima verzija IE-a?
Tako je, radi i 8 i 9, samo moras da pokreces 32bitne verzije. Zestoko su bezobrazni, za svaku uplatu uzmu 40rsd provizije. Pa sad vi racunajte... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
naravvno da sam probao sa explorerom 8 32-bit... sve je ok, i kad treba da odkucam sifru za CD, nece da ide dalje, vraca me na isti prozor. Iz intese kazu da treba da skinem internet explorer koji ima cipher strength 128 bit, a ovaj na win 7 ima cipher strenght 256 bit sta god to bilo. Stvarno su idioti majke mi, da nemaju na sajtu uputstva nego da mora da se majem ko idiot i trazim neke ciphere... Jel neko od vas placao preko win 7 x64?
koristim creditagricole e-banking godinama (sada na win 7 x-64 i IE-9) i nemam nijedan problem. Inace, provizija za uplatu je ovde 9 RSD
:: naravvno da sam probao sa explorerom 8 32-bit.. :: sve je ok, i kad treba da odkucam sifru za CD, nece da ide dalje, vraca me na isti prozor. Iz intese kazu da treba da skinem internet explorer koji ima cipher strength 128 bit, a ovaj na win 7 ima cipher strenght 256 bit sta god to bilo. Stvarno su idioti majke mi, da nemaju na sajtu uputstva nego da mora da se majem ko idiot i trazim neke ciphere.. :: Jel neko od vas placao preko win 7 x64?
na IE. Samo sam metnuo u trusted sites bancaintesa i stavio sva ona sranja na enable u podesavanjima i sljaka normalno. Isto win7 64-bit. I kod e banking se nista ne instalira... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Nije mi jasno samo, da li je ograničenje novijih verzia I-expldera da NEĆE da šifruje sa šifarskim ključem manjim od 256 bita (što bi bilo objašnenje zašto ne radi) ili je, kako svima nama izgleda, ograničena banka jer insistira na slabije zaštićenom, i lošije bezbednosno rešenom programu i platformi. Ja koristim banku Poštanska štedionica, za uplate ne uzimaju ništa za isplate (plaćanja), valjda 15 dinara (do skora 10), bez obzira na visinu sume koju plaćaš.... jedina glupost/problem je što web obrazac koristi klasičnu uplatnicu - a naše firme (npr. emmi, win-win i sl) ne poštuju pravila kontrolnog broja, koja izgleda postoje, pa ne možete (bez cimanja) sve da platite iz prve jer se dešavaju problemi baš sa tim kontrolnim brojem (poziv na broj - koji kazuje šta je i za šta plaćeno). E-banking pošte radi na svemu, ie, chrome, safari, ff, opera... sa windowsa, linuxa, androida....
Pozdrav, ja koristim intesa banking za placanje racuna vec godinama (od kako se pojavio) i radi super 100% na win 7 i exploreu 9 samo ne smesh da pokrenesh 64-bitnu verziju i treba da otkcish na enable josh neke doddatne activex modove koje 8-ica nema tamo u trusted sites i radice ti 100%. Samo moram da dodam josh neshto neko je gore reko da odvaljuju 40 dinara po racunu pa moram da kazem da nije tacno imam intesa hit racun i imam 5 racuna mesecno bez dinara provizije bez obzira na iznos a svaki sledeci posle tih 5 naplacuje fixno po 15 dinara bez obzira na iznos... Nije ni cudo shto ljudi nece da koriste online placanja kad se nisu dovoljno informisali ja sedim kuci pijem kafu poplacam racune na 5 racuna ne platim proviziju ne cekam u redu i ne ispunjavam uplatnice i idem do banke i slicna smaranja... pa ako mislite da je to bolje... ili josh uvek ne placate racune sami .)
ajde ako ti nije problem, idi na printscreen i postavi na net sta sve treba da se cekira ili odcekira u podesavanjima. U trusted sites sam stavio onaj njihov link.
:: Pozdrav :: ja koristim intesa banking za placanje racuna vec godinama (od kako se pojavio) i radi super 100% na win 7 i exploreu 9 samo ne smesh da pokrenesh 64-bitnu verziju i treba da otkcish na enable josh neke doddatne activex modove koje 8-ica nema tamo u trusted sites i radice ti 100% :: Samo moram da dodam josh neshto neko je gore reko da odvaljuju 40 dinara po racunu pa moram da kazem da nije tacno imam intesa hit racun i imam 5 racuna mesecno bez dinara provizije bez obzira na iznos a svaki sledeci posle tih 5 naplacuje fixno po 15 dinara bez obzira na iznos... Nije ni cudo shto ljudi nece da koriste online placanja kad se nisu dovoljno informisali ja sedim kuci pijem kafu poplacam racune na 5 racuna ne platim proviziju ne cekam u redu i ne ispunjavam uplatnice i idem do banke i slicna smaranja... pa ako mislite da je to bolje... ili josh uvek ne placate racune sami . :: :: MSI 870A-G54 + Phenom 555BE@4GHz + 2X2GB Patriot 1600MHz + 1TB WD in Chieftech dragon & Acer v223w :: ::
Odes na IE>Internet Options>Security>Trusted sites>dole ispod Custom LEVEL> i sve stavis enable, sve po downloads. I sve treba da sljaka u najboljem redu. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: ajde ako ti nije problem, idi na printscreen i postavi na net sta sve treba da se cekira ili odcekira u podesavanjima. U trusted sites sam stavio onaj njihov link :: :: :: :: Pozdrav :: :: ja koristim intesa banking za placanje racuna vec godinama (od kako se pojavio) i radi super 100% na win 7 i exploreu 9 samo ne smesh da pokrenesh 64-bitnu verziju i treba da otkcish na enable josh neke doddatne activex modove koje 8-ica nema tamo u trusted sites i radice ti 100% :: :: Samo moram da dodam josh neshto neko je gore reko da odvaljuju 40 dinara po racunu pa moram da kazem da nije tacno imam intesa hit racun i imam 5 racuna mesecno bez dinara provizije bez obzira na iznos a svaki sledeci posle tih 5 naplacuje fixno po 15 dinara bez obzira na iznos... Nije ni cudo shto ljudi nece da koriste online placanja kad se nisu dovoljno informisali ja sedim kuci pijem kafu poplacam racune na 5 racuna ne platim proviziju ne cekam u redu i ne ispunjavam uplatnice i idem do banke i slicna smaranja... pa ako mislite da je to bolje... ili josh uvek ne placate racune sami . :: :: :: :: MSI 870A-G54 + Phenom 555BE@4GHz + 2X2GB Patriot 1600MHz + 1TB WD in Chieftech dragon & Acer v223w :: :: :: ::
Intesa je u pitanju, a 100% kad pozoves podrsku kazu ti sve po downloads 100%. I naravno Intesa sajt u Trusted Sites. Radio sam na nekoliko kompova vec, na XP-u, a kod mene na 7-ici 64bit sve normalno se podesava. Nema posebnih podesavanja za razlicite sisteme, ili 64bit ili 32bit sistem. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Znam da za Raiffeisen treba da se omoguće (enabled) ActiveX kontrole, nekih 4-5 potvrda :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Ali nemojte te fore `kod nas je ovako, kod nas je onako`.Sve je manje-više usrednjeno i specijalni slučajevi su retki. Informacija iz druge ruke (najbolji ortak): na tom zapadu (pr. Francuska) koji toliko hvalite, najniži IQ imaju panduri, sanitarno stanje resotrana je blagi užas, banke otimaju ljudima pare, razne tehničke `novotarije` poput e-bankinga i raznih SMS servisa malo rade, malo za****vaju... Jel vam zvuči poznato?
Intesa ima ultra dobru podršku za softver Halcom personal e-banking, koji koriste firme. Znam, jer održavam računarski sistem u jednoj. Program je inače sjajan i raspitujem se šta je potrebno uraditi da ga koristi privatno lice. Firmama ga daju za dž. I sad je fora što su oni koncentrisani na to, a za neku tamo levu php stranicu za koju je potreban AcitveX za IE da bi radila, ih po svemu sudeći - boli reproduktivni organ.
Zezao sam se i ja sa tim e-bankigom, evo mojih saznanja: - Taj ActiveX mora da instalira administrator - ActiveXu da bude otvoren za upis njegov direktorijum u 32-bitniom program files-u - Sajt mora da se ubaci u listu trusted sajtova - IE treba da se našteluje prema uputstvu sa sajta - CD ili bar njegov Imidž (opasno po bezbednost), da se nalazi u mašini - Za početak probati sa spuštenim gardom - ugasiti firewall - Za početak ugasiti antivirus (moj registruje to smeće kao malware, što u suštini i jeste, al` `ajde)
To što ti održavaš sistem, meni ne znači niš`. A da je Intesa đubre neopevano govori to ŠTO da bi koristio netbanking MORAŠ da radiš po njihovom uputstvu koje je sa ranijim verzijama explorera znalo da ti sjebe sistem do krajnjig granica. Zaboravio si da kažeš da je M$ ucenio pexim dajući im džabe razvojno okruženje. Ja imam Erste netbanking 3 godine (i zamisli radi i sa Android-a pošto jel nije vezan za IE što bi trebala svaka normalna banka da uradi), ja sam se ponadao da će ljudi koji su u Sagi uraditi nešto više što se tiče ovog, ali u Srbistanu ništa dobro očigledno se ne radi po pitanju naše dobrobiti
@Mixer93: pominjem Raiffeisen zato što znam kako treba da se podesi kod njih, a postove sam počeo da čitam od prvog do poslednjeg, da mi nešto ne promakne, obrukah se pre neki dan.
JOSILENKO, ako očajavaš, možeš da prestaneš, verovatno je rešenje kao što je KKok napisao - IE8, ali 32 bit!
Pozdrav!
Vlada
:: Intesa je u pitanju, a 100% kad pozoves podrsku kazu ti sve po downloads 100%. :: I naravno Intesa sajt u Trusted Sites. Radio sam na nekoliko kompova vec, na XP-u, a kod mene na 7-ici 64bit sve normalno se podesava. Nema posebnih podesavanja za razlicite sisteme, ili 64bit ili 32bit sistem :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Znam da za Raiffeisen treba da se omoguće (enabled) ActiveX kontrole, nekih 4-5 potvrda :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: ::
Kako da pristupim retardiranom servisu preko firefox-a ? Kad ukucam korisnicko ime i lozinku izbaci poruku da uneti podaci nisu tacni :( Ovaj problem sam imao i na w7 sa Mozilom, pa sam isao preko IE. Preko IE 11, na w8.1, ne moze da pristupi zato sto ga nema na njihovoj listi, takodje ne prepoznaje ni javu :(
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
Vecu glupost nisam cuo. Prvih 5 uplata je bez provizije, a posle se naplacuje.
:: Tako je, radi i 8 i 9, samo moras da pokreces 32bitne verzije :: Zestoko su bezobrazni, za svaku uplatu uzmu 40rsd provizije. Pa sad vi racunajte.. :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet :: ::
Broj postavljenih tema: 60361. Broj poslatih odgovora: 647053. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.