Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
ORION Telekom CDMA katastrofa!
STRANA 1 OD 1
rasta42 ORION Telekom CDMA katastrofa! 25.07.2011. 18:09 T37451

status: user
broj poruka: 3
Pre nekoliko meseci sam sa lokalnog Wireless provajdera prešao na Orion CDMA mrežu, i iako je u početku radio solidno, sa downloadom od 1024kbps, i uploadom od 512kbps, u poslednje dve nedelje je katastrofalno. Brzine na svim testovima online ne prelaze 0.40 megabita, a često se download resetuje, i opada do 0.05 megabita.

Dva puta sam prijavljivao kvar, a odgovori su različiti: `Možete li ipak proveriti brzinu na našem sajtu?` `Možda da stavite ruter na prozor ` `Pa brzina nije zagarantovana, mada je možda ipak do nas` Samo da mi još ne kažu reinstalirajte windows (a i to sam probao). Ne delim konekciju, imam WPA zaštitu, nemoguće je da imam hakere u komšiluku u Vinči.

I tako 15 dana nema leka, internet je jako spor.Trenutna brzina je 0.36 za download, i 0.34 za upload. Da li ovo deluje kao usluga? Ukoliko Orion ne popravi ovaj kvar, moraću da se vratim na starog provajdera, koji uz sve to ne filtrira portove peer to peer programa poput uTorrenta.

Sve u svemu, želim da podelim nezadovoljstvo sa članovima foruma. Da li vi imate slične probleme sa CDMA mrežom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Ti ne znas sta si kupio, to je problem. 25.07.2011. 19:29 #347729

broj poruka: 4515
Download preko CDMA? I to torrenti...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ Potpisao si ugovor 25.07.2011. 20:02 #347743

broj poruka: 3008
trebalo je da bolje citas sitna slova. Tvoja brzine zavisi od opterecenja mreze tako da to bas i ne moze da se klasifikuje kao kvar, osim ako ruter nije poceo da brljavi, u tom slucaju imas pravo da se zalis i da trazis zamenu, ako ti je za utehu trebalo bi da ti tokom noci download bolje ide.

Ali recimo, kada koristim mobilni kao modem (na VIP-ovoj mrezi) ladno mogu da ostvarim i po dva megabita kada su dobri uslovi, a nekada ume i da padne na nivo dial-up-a. Znam da nije isti slucaj, ali opet... :)

ilicstefan Nemoj to da te čudi 25.07.2011. 23:10 #347773

broj poruka: 1577
Ova vrsta neta (da je tako nazovem) je kod nas još u povoju i treba da prođe vremena dok se to ne sredi.

Isto je bilo i sa ADSL-om i to isto preko sezama. Pola Karaburme nije imalo net u početku ili je imalo zaista spor net zbog toga što se na zastarelu mrežu nakačilo dosta korisnika. Kada su to promenili onda je sve bilo normalno.

League of Legends refferal link

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c58169910790170

dz0ni .... 26.07.2011. 01:20 #347798

broj poruka: 880

Sorry za off,
@ilicstefan igras LoL? Koji ti je nick tamo?

Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.

x3msvabo jbg.... 26.07.2011. 01:22 #347800

broj poruka: 291
i ja koristim taj net i ista je situacija bio je brzi na pocetku a sad je usporio.... mada je to stvarno zbog zagusenja saobracaja.... kazem ti to zato sto ostavljam komp cesto ukljucen preko noci da downloadujem nesto i tad skida vecom prosecnom brzinom..... a torent ti nije ni potreban jednostavno skines jdownloader i nadjes megaupload linkove da ne moras da se jebes ni sa captch-om :D i milina.... ja bar tako radim....pozz

Case: CM 690 (Cooler master)
Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte)
Proc: Phenom II x2 550 Black edition
Graphic card: gigabyte 6870
RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot)
HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB
Psu: axp 630w

rasta42 bas jbg... 30.07.2011. 22:29 #348796

Kapiram ja da je uvek nesto sitnim slovima ispisano. To je ocigledno u Srbiji sizifov posao, objasniti provajderu da u stvari `dere kozu` sirotinje, izmisljanjem kojekakvih izgovora, opterecenje mreze, nedovoljna pokrivenost, internet u povoju. To je opsta neozbiljnost, i usluga ravna nuli. Sve bih razumeo ali recimo 2km od mene SBB ima svoju mrezu, gde za isti kes ide brzina 6 megabita, i nema problema koje ja imam. Naravno, u mom naselju nema SBB-a, zbog raspodele trzista, i mi imamo IKOM, koji cak ne nudi internet u Vinci!!!!! Razumem ja da nije CDMA isto kao i kablovska i ADSL, ali ovaj sistem koji koristi Orion, teoretski moze da ide do 3MBit-a. Nije to neka nova tehnologija u povoju. Samo je oni sporo implementiraju.

Sto se tice navodnom nemogucnoscu garantovanja brzine, to je najcesci izgovor za usranu uslugu nekog provajdera. Ako se moze garantovati 99% uptime na serverima, i proceniti lepo maximalni protok na mrezi, itd, ni pruzanje usluge interneta nije drugacije. Bar tako iskustva govore. Meni je brzina preko ORION-a kostantno 38-40Kb/s. Znaci 3-4 puta sporije, 24h/7 dana u nedelji. A recimo preko Wireless provajdera AlfaNet/Wisper Brzina na torrentu ide do 120Kb/s od maximalnih 128. To je sasvim prihvatljivo.

Cinjenica je da ti provajder nemoze garantovati samo u slucaju da server sa kojeg se skida ogranicava download, ili ukoliko se kaci vise korisnika nego sto njihov sistem/link moze da podrzi. Sto ne sire mrezu, nego pustaju da se optereti? Slicno iskustvo sam imao sa provajderom KBCNet, koji me je zbog preopterecenja mreze konstantno diskonektovao sa AP-a, navodno zbog loseg signala, i to nakon sto sam uslugu koristio godinu dana i ostavio silne pare!!! Radi radi, a odjednom izgovori, izgovori....

U Orionu mi kazu, pisite zalbu komisiji. Bitno je da se reklamiraju, kao super cena, usluga, a u praksi problemi. A mi smo jos ludji sto trpimo svi nepravdu. Definitivno treba uvesti rigoroznije pravilnike za pruzanje usluga interneta. Definisati neki minimum, jer svet je uveliko na ADSL2 od 16+Mbit, a mi jos na manje od 1Mbit.

@ x3msvabo

Razumem te ja, primoran si da koristis JDownloader, kao i ja. Medjutim, moras da juris linkove, pa fajlovi iz delova, pa blokada IP-a zbog prevelikog downloada, pa cimanje po blogovima. Korisna je stvarcica JDownload, ali zamena za Torrent nikad nece biti, jer je torrent mreza koja je P2P, i fajlovi su uvek dostupni, skidas sa vise adresa u isto vreme, imas jednostavne i brze pretrazivace, i sve sto ce ti ikad zatrebati od programa i igara. Bas kao sto je DC++ najbolji P2P softver za razmenu muzike. Jednostavno nema bolje. Nacices sto nigde drugde neces, upravo jer je dosta hubova privatno.
gilopile ... 30.07.2011. 22:40 #348799

broj poruka: 9459
Primoran sam da koristim ovaj sugavi wireless. Inace, brzina mi je 1024/128(max kod ovog provajdera) i down ide do 120kb, ali samo par sati u sedmici mi net radi kako bi i trebalo. Brzinu ne mogu da proverim, jer bi sajt speedtest.com otvarao pola sata, a siguran sam da bi mi izmerio ping na nekih 20sec. down max 10kb, a up uopse ne znam da li imam i 0.1kb. Strasno. Celo popodne se mucim da skinem par programcica od 1.5mb. Da pop***is

Klasika, nemaju dovoljno resursa da bi opsluzili sve korisnike kvalitetno. Da ne pricam kakvi su im `serveri`...

P.S. Kad se otarasim ovog sra*a, necu wireless koristiti ni za umrezavanje kod kuce.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

iniform1 re 10.08.2011. 10:13 #351049

broj poruka: 48
Samo da znas da nisi jedini kome se to desava.
Istu akciju su primenili i u mom slucaju, oborili brzinu za 50%.
Sigurno su krenuli redom svima da smanjuju protok.
Imaju dva paketa skuplji PREMIJUM do1mb/sec i jeftiniji LITE do 0.5mb/sec i vervatno
nisu sposobni da OGRANICE LITE na 0.5mb/sec kako bi bilo normalno, onda su nasli
resenje - OGRANICITI SVE NA LITE do 0.5mb/sec.
Bilo bi dobro na svim forumima upozoriti ljude sta ih ceka u Orionu pa ako nemaju drugo resenje cisto da znaju da iza vestacke ljubaznosti cuci losa usluga.
Pozdrav

VozD1912 meni ova dva 10.08.2011. 11:09 #351056

broj poruka: 949
tj rasta i iniform1 smrde i deluju kao da je u pitanju isti lik.... za koju agenciju radis?

http://www.youtube.com/watch?v=gVPjsWoiY9E

iniform1 re 10.08.2011. 12:04 #351068

Da ti je moc zapazanja dobar kao njuh onih cupavih sto pokazuju zube mozda bi shvatio iz tekstova da smo razlicite osobe sa slicnim problemom sa razlicitim nacinom koriscenja interneta, a tvoje MINIRANJE TEME i pokazivanje zuba samo pokazuje da si promasio forum.
Inace tvoja slika najbolje oslikava tvoj karakter.

cokla re 10.08.2011. 14:29 #351116

broj poruka: 756
ja ne vidim razlog da bilo ko brani provajdere u RS
nije CDMA za download i torrent?!?!
to je tehnologija u povoju?!?!
put van suncevog sistema nije vise u povoju!
ocigledno je da koriste sve dozvoljene i nedozvoljene nacine da umanje troskove i povecaju zaradu
pa i da jesu rasta i iniform1 jedna ista osoba...a sta je sa clanom gilopile i x3msvabo?
ocigledno je da su ljudi nezadovoljni

Q8300 @ 3.3GHz
GA-EP35-DS3
4x1GB @ 880MHz Kingston
Sapphire 6850 @ 600/1000 @ 0.899V
22` ASUS VW221D
LCPower550W

iniform1 re 10.08.2011. 14:59 #351125

Cokla potpuno si u pravu, zar treba braniti one koji nam uskracuju i ono malo sto su ponudili pa kad im platis oni ti udaraju razna ogranicenja.
Slucajno sam gledajuci koliko je ljudi procitalo moj post video da ja nisam bio prvi koji je pogodjen novim sistemom OGRANICENJA RADI POVECANJA PROFITA, i na koji ncin da se borimo protiv takvih koji nepostuju ni ono sto su sami ponudili.
Forumi i postoje da skrenemo paznju na nepravilnosti i probleme.
Kad sam video rastinu temu ostavio sam komentar da se vidi da nisam ja jedini.
Ko ce biti sledeci i da li ce se zaliti ili trpeti bez pogovora je stvar svakog od nas, ali mislim da je ok ako se ukaze na neki problem kako bi buduci korisnici imali bolji uvid sta sve mogu ocekivati po potpisivanju ugovora i kako je tesko ostvariti svoja prava.
Zahvaljujuci mnogima sa ovog foruma izbegao sam mnoge probleme sa racunarima zahvaljujuci njihovim blagovremeni upozorenjima.
Poucen tim iskustvom otvorio sam ovu temu i opisao moja iskustva sa Orionom.

VozD1912 Re: re 10.08.2011. 15:35 #351133

ta slika je upucenja `jednoj` osobi, ne vidi se bas lepo sta pise....
i ta slika ce stajati jos neki dan

:: Inace tvoja slika najbolje oslikava tvoj karakter
::
toothless Re: Re: re Pa stavi onda drugi font da se vidi 10.08.2011. 18:28 #351155

broj poruka: 3241
Ja bih je u paint-u bolje uradio. :)
Evo jedne baš iz paintbrush-a: http://tiny.cc/6g3f1

https://www.mojdom.rs http://www.youtube.com/watch?v=g3sJB2tcoJY
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: ta slika je upucenja `jednoj` osobi, ne vidi se bas lepo sta pise...
:: i ta slika ce stajati jos neki da
:: http://www.youtube.com/watch?v=gVPjsWoiY9
:: :: Inace tvoja slika najbolje oslikava tvoj karakter
:: ::
VozD1912 maaaaa 10.08.2011. 21:34 #351170

mrzi me necu jos dugo drzati ovu sliku

rasta42 Orion je nasao resenje 18.08.2011. 16:36 #353350

Cisto sumnjam da Vozd radi za Orion, al me ne bi zacudilo da dobija pare od nekog da spamuje po ovim temama. : )) Kako god, iniform1 i cokla, hvala na razumevanju, jer znam da problem koji sam imao nije usamljeni primer. Ogranicavanje brzine je realnost ovih dana, a CDMA je definitivno nesto za zaobici u sirokom luku, barem dok se ne prosiri link za krajnje korisnike. CDMA tehnologija koju Orion koristi moze da ide do 3mb, a tek kada bude tolika brzina vredi razmisliti.

Sve u svemu, nakon mesec dana zalbi, uz digresiju da cu se obratiti RATEL-u, Orion je izasao sa predlogom, WiFi 2Mbit za oko 990 dinara, uz 2 meseca gratis i besplatnu instalaciju. Kako vidim, sada je to aktuelna ponuda za sve korisnike, pa vam preporucujem ovaj vid konekcije, jer sam prezadovoljan brzinom, koja ide 250 kbytes/s, uz upload 64. TO vam je u prevodu 2048/512, sto mi je nakon 5-6 provajdera i raznih paketa sasvim dovoljno i zadovoljava moje potrebe. Torenti rade, JDownload leti, YouTube otvara ko iz sale. Sve u svemu,

CDMA - -
WIFI +++
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs