Potrebne samo najosnovnije opcije, da radi brzo i da je jednostavan za backup.
Thunderbird je prespor sa fotografijama, otvara pola sata 50+ komada od po 50-100kb. Live Mail je pretrpan opcijama i nepregledan, nisam imao volje ni da ga isprobam. Opera Mail je odličan, ali je ``problem`` što nije odvojen od browsera.
Idealno da je džab-ware, da ne smara sa krekovima i dozvolama.
Vidi dal ti se svidja incredi mail, meni bilo zalud, ima batlera koji izadje i kaze ti da stigao mail :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Potrebne samo najosnovnije opcije, da radi brzo i da je jednostavan za backup :: :: Thunderbird je prespor sa fotografijama, otvara pola sata 50+ komada od po 50-100kb :: Live Mail je pretrpan opcijama i nepregledan, nisam imao volje ni da ga isprobam :: Opera Mail je odličan, ali je ``problem`` što nije odvojen od browsera :: :: Idealno da je džab-ware, da ne smara sa krekovima i dozvolama.
Probao ga pre 2 godine i od tada ga koristim. Ne baguje se kao Outlook i još može da se podesi da radi sa gmail-om. Tako da kada dobiješ novu poštu sve stiže na tvoj komp i nemoraš da se bakćeš sa loginom i sa ostalim zajebancijama. Povezao sam moj gmail i mail od Sezama i nikada se u 2 godine nisam logovao na profil (sem jednom u 3 meseca kako mi ne bi ugasili profile).
Pošto je program iz mozilline kuhinje imaš za njega i gomilu addonova što ostale programe za mail ostavlja daleko iza u prašini.
Napisao sam već... Dobiješ 50-100-200 sitnih slika i možeš da okrečiš sobu dok ih Thunderbird učita, sa sve čekanjem molera iz drugog kraja grada.
Opera mail je najmanje retardiran program. Sve otvara odmah, sve je pregledno i jasno, uvek radi isto, učitava se trenutno. Jedino što browser sve češće pošuntavi sa flash i html5 sadržajima, zato je tu Firefox.
Ostali e-mail programi su manje-više takvi da ti treba 5 komada da sastaviš jedan normalan. Ne znam još kakvi su ovi što se plaćaju, nisam hteo da plaćam.
Šta znam, probao sam dosada outlook i nije nizašta. Probao sam ostale programčiće, oni su funksionisali dobro kod mene, ali nikada nisam imao prilike da otvorim mail kakav si ti opisao da dobijaš. Stigao mi je recimo mail sa 4-5 slika i Thunderbird ih je brzo otvorio.
Potraži na netu rešenje za sporo otvaranje u Thunderbirdu. Možda nešto ne radi kako treba pa sporo učitava.
Magic mail monitor. Mislim da se ovako zove, prijatelj moj ga koristi i kaze da je super. Meni je Thunder keva i vec duze vrene ga koristim. _______________________
I ja sam odavno u sto-lemama... Meni je najveci smor backup i zakljucavanje naloga. Krajnji zaljucak je da moram da koristim vise klijenata, sto i cinim, sto zbog windowsa, linuxa i androida, sto zbog sigurnosti i falinki. Outlook, koji ima problema prilikom prelaska na novi OS a nalog je bio kriptovan, pa zaglupi i oznaci corrupted svoje vlastite baze... a i vremenom se uspori, a backup u nesto drugo je akrobatika... thunderbird, taj opet zahteva 3rd party pomoc da bi sinhrinizovao sa mobilnim, a i ne cisti mi mailbox kako bi hteo... itd. Svakom nesto fali, ali, outlook je industrijski standard za kalendare, zadatke, adresar... a to cesto svodi knjigu na dva slova. Ja koristim thunder, ali podesen da ostavlja poruke na serveru, a onda outlookom arhiviram - pocistim mailbox... Vidi sta ti je od funkcija najbitnije ili svastari kao ja...
Jbem li ga, Opera radi backup u 2 klika, desni + Export... Jedino ako imas gomilu naloga, pa ume da smori kada ispočetka ukucavas, sa sve lozinkama. Zato pravim max 2 sem provajderskog, pa ko smara, odmah ide u SPAM.
Magic mail monitor se čini da je dobar, samo sam izgleda skinuo beta verziju, pa neće da šalje...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.