Pa ovo nije ni za peti razred, video sam u novinama par zadataka al sam kontao da su probrali lakše da im tekst o propasti obrazovanja bude upečatljiviji... ispada da su čak i teže naveli.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Evo nedavno ćerki od komšije (osmi razred) objašnjavao nešto razlomke, on i žena ne znaju a detetu je školski plan i program očigledno bio oskudan za tako kompleksno gradivo.
Ovaj test sam iz glave uradio za celih 10 minuta, a secam se kada sam ja polagao pre neke 4 godine, da sam sve zadatke znao i radio sam ih negde oko sat i 15 minuta, znaci samo pisao. Taj test je bio barem duplo tezi od ovoga :) !
pa prvih 15 zadataka nema racunanja nego prepisujes postupak :) i dodas po nesto :) pre 7-8 godina kad sam ja radio ovo sto kaze gile bre za tih 2h pisao si nonstop, ovo je smesno :)
Kad sam ja isao u srednju skolu u mom odeljenju je bilo bar njih 5 koji ni tablicu mnozenja nisu znali.Samo sam se pitao kako su uopste stigli do srednje skole.Inace razredna mi je bila nastavnica matematike pa ih je naterala da nauce.Katastrofa!!!
Asus A488TD-V Evo/USb3 AMD Phenom2 x4 955BE 3.2 2x2gb Exceleram 1600mhz Black Shark Asus eah 6850 cucore WD 640gb sata2 LC Power 600w Philips 222EL2SB/62
prvih desetak zadataka ako neki duduk ne bude uspeo da resi i ne uzme neki bod za srednju, slobodno neka se ubije. Mozda su osmisljeni da pokazu da li deca znaju da razmisljaju logicki, znate i sami kad su pitali amere koliko trougao ima uglova, odgovori su bili, 4, 1, nijedan ...Prvih 10 zadataka su cista logika, nema racunanja, samo zdrav razum. Mada svejedno, degradirali su sve predmete, ne samo matematiku. Pre 6 godina, generacija `90 je morali su da imaju bar po 5 boda iz prijemnih da bi prosli, godinu dana kasnije, meni je trebalo po 1 bod, bruka i sramota...Mada, testovi nisu bili ni priblizno laki kao ovi. Ovo sada je prosto sramota da ne izadjes i polazes, pa makar po principu `idem pa sta mi bog da`. Ne volim matematiku, nikada mi nije isla preterano dobro ali ovo je stvarno sramota.
nista protiv sto su laki zadaci, ionako je cilj da upisu deca sto vise srednju skolu, ostali bodovi zavise od uspeha, ako nisu pohadjali nastavu, i nisu hteli da uce u osnovnoj i ostvare sto bolji uspeh, onda im dzabe sve ovo.......
... pa mislio sam da je neka zejebancija kad sam video... Pa kad se setim jezivih zadataka kad sam hteo da upisem Teslu, jos bi covek pomislio da je Mata bila teza za elektro skolu, al oni su nas razbili i za Srpski i Matu... I to sto lljudi kazu, sedis 2 sata i razbijas se od pisanja i opet ne stignes sve. Pa dal su bre ovi ljudi normalni!
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
Re: Prijemni ispit za osnovce - obrazovanje je dotaklo dno!
26.06.2011. 12:12
status: user broj poruka: 2929
Vlada je placena da unisti sistem obrazovanja. Tj. angazovana da progura destrukciju skolstva. Prakticno mi samo sebi ne mozemo da krojimo kapu u bilo kom segmentu organizacije dzave nego moramo biti poslusni. Glupi ce postati jos gluplji i onako slabo pismena nacija postati jos nepismenija, a pametni ce biti ograniceni. Bogati bogatiji siromasni siromasniji. Americki sistem, mnogo se lakse manipulise sa neinformisanom i ogranicenom nacijom. Za 10tak god cemo biti samo poslusni robovi. Ekonomski i teritorijalno smo sjebani, pa onda vojno pa sad doazi na red kako zatupeti naciju i pretvoriti ih u zombije. Ppoliticarima je dobro zaradjuju lepe pare a naciija glupa radi za njih i glasa za EU jer ce nas tamo primiti i nastace blagostanje. A to EU nece uskoro ni postojati pa sve i da stignemo tamo nekim cudom to ce biti kratkog veka. Vladali su iz sneke nije se ni znalio za njih, a sada se javno exponiaju jer su oni moć nemaju konkurenciju vise, odradili su sta su hteli i sigurnom strazom idu ka konacnom cilju, konacnom rezultatu. Vise nije teorija zavere nego je realnost posto su sve cinjece, tako da terije nema nego dokazana realnost.
Jbt, ja sam polagao prijemni za gimnaziju 2000., da mi je ovakav test bio verovatno bi dosad završio Harvard...Šta očekivati kad glupi Obradović radi na Megableji za 300k, kao nešto predaje, ortaci mi kažu da 2 rečenice ne zna da sastavi, lupeta o politici...to je evropeizacija, bićemo idioti koji idu na posao (ako ga bude), vrate se kući, spavaju pa opet nanovo sledećih 40 godina...nije ni čudo što nam je ovakva vlast, ti prošečnom pitekantropu obećaš da će u Jevropi da radi za 3k evra i živi kao grof, sa sve 4 uvis...aha... Fiat iustitia, et pereat mundus
Svi ti politicari i minstri su manje vise slicni njemu. Demagozi i teoreticari, ja ne znam kako i ovako funkcionise zemlja kada vidim njih. Covek kada ih vidi na gomili deluju kao izgubljeni slucajevi, lupaju budalastine. Najludji satav vlade koji sam ja imao prilike da vidim. Taj obradoviuć kao sa kruske da je pao, a premijer cvetlković priča za sebe. Imam utisak da premijer bez litre rakije ne moze da ustane ujutru. Onsa skupstina mi deluje kjao skup ludaka kojisu izbegli iz neke ludare, pobegli jer su lekari zaboravili da zatvore vrtata ludnice. Pa dosli u skupstinu i lupetaju za sve pare.
:: Jbt, ja sam polagao prijemni za gimnaziju 2000., da mi je ovakav test bio verovatno bi dosad završio Harvard...Šta očekivati kad glupi Obradović radi na Megableji za 300k, kao nešto predaje, ortaci mi kažu da 2 rečenice ne zna da sastavi, lupeta o politici...to je evropeizacija, bićemo idioti koji idu na posao (ako ga bude), vrate se kući, spavaju pa opet nanovo sledećih 40 godina...nije ni čudo što nam je ovakva vlast, ti prošečnom pitekantropu obećaš da će u Jevropi da radi za 3k evra i živi kao grof, sa sve 4 uvis...aha.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Matematika nije obavezan predmet u osnovnoj skoli (samo su tri obavezna: engleski, americka istorija i fizicko, ostalo su izborni). Verovatno i mi tezimo takvom obrazovnom sistemu. :(
S jedne strane razumem težnju da se deci olakša trauma oko teškog prijemnog ispita, al opet nekad davno preživesmo ga nekako i kad je bio mnogo zajebaniji pa šta nam fali.
Ovako nekako: - Imamo sadašnju situaciju gde će svi dobro da urade test i samo će bodovi od uspeha da odlučuju ko će da upiše srednju po izboru. Taj sistem nagrađuje one koji su čitavu osnovnu sedeli i učili, kolko se sećamo na tu rabotu se nije bilo lako naterati u tim godinama.
- Ranije smo imali da i oni sa slabijim prosekom ako im je stalo mogu da sednu, nauče, dobro urade test i takmiče se za mesta s vukovcima koji su možda lošije spremili prijemni. Zvuči poštenije.
Oni sa slabim prosekom koji nisu spremili dobro najebali su u oba slučaja, sadašnji sistem im ne pomaže jer će čak i sa ovako laganim testom da izvise zbog proseka i završe tamo gde ima mesta, kako je i ranije bilo. To je naravno sasvim u redu, ko ne može ili neće da se uozbilji čak ni u poslednji čas... i nije zaslužio da dobije nešto za ništa.
Opet... ovih dana ima manje dece generalno tako da moguće da ima mesta za sve, ko će znati šta mute naše mudre glave iz ministarstva.
Moj ćale je svojevremeno radio sa Štrumfom u Rudarskom institutu (davno bilo)...kaže i tada bio mutav, klasičan knjiški moljac, ispadale mu olovke i papiri okolo pa ih skupljao. A da mu je tada neko rekao da će čovek biti premijer....hahahahahaha
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Svi ti politicari i minstri su manje vise slicni njemu :: Demagozi i teoreticari, ja ne znam kako i ovako funkcionise zemlja kada vidim njih :: Covek kada ih vidi na gomili deluju kao izgubljeni slucajevi, lupaju budalastine :: Najludji satav vlade koji sam ja imao prilike da vidim :: Taj obradoviuć kao sa kruske da je pao, a premijer cvetlković priča za sebe :: Imam utisak da premijer bez litre rakije ne moze da ustane ujutru :: Onsa skupstina mi deluje kjao skup ludaka kojisu izbegli iz neke ludare, pobegli jer su lekari zaboravili da zatvore vrtata ludnice :: Pa dosli u skupstinu i lupetaju za sve pare :: :: :: :: Jbt, ja sam polagao prijemni za gimnaziju 2000., da mi je ovakav test bio verovatno bi dosad završio Harvard...Šta očekivati kad glupi Obradović radi na Megableji za 300k, kao nešto predaje, ortaci mi kažu da 2 rečenice ne zna da sastavi, lupeta o politici...to je evropeizacija, bićemo idioti koji idu na posao (ako ga bude), vrate se kući, spavaju pa opet nanovo sledećih 40 godina...nije ni čudo što nam je ovakva vlast, ti prošečnom pitekantropu obećaš da će u Jevropi da radi za 3k evra i živi kao grof, sa sve 4 uvis...aha.. :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: ::
Pa ovo je stvarno sramota, ispod svakog nivoa !!!! Pa ovo nisu zadaci, ja ne znam šta je ovo... Koliko će nam glupa deca biti, to je tragično. Nesretnike koji na ovom testu imaju manje od maksimuma poena, odmah u kanal da kopaju, nisu za bolje. A ove što prođu, njima nek je Bog u pomoći. Kakvo zatupljivanje, neverovatno...
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647016. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.